Učíme sa zvesela. SÚŤAŽ
Už v predchádzajúcom príspevku som načrtla, že zámerom knižiek je deti nielen zabaviť, ale aj niečo naučiť. Čo knižka, to plno nových a zaujímavých informácií.
Prečo sa napríklad neučiť zemepis spolu s knižkou Atlas sveta? Ľavou zadnou sa naučíte, ktoré sú hlavné mestá jednotlivých štátov, alebo sa o nich dozviete plno zaujímavostí. Interaktívne kvízy otestujú, čo všetko ste sa z knižky stihli priučiť.
Alebo si spestrite prírodopis knižkou Hravá prírodoveda. Na prvý pohľad nezaujímavé témy sa v sprievode s malou postavičkou Valentína Dúbka razom stávajú nevšedným zážitkom.
A čo tak cudzí jazyk? Učenie nikdy nebolo zábavnejšie a efektívnejšie. Napríklad s knižkou Hravá angličtina si deti vypočujú jednoduché slovíčka, alebo celé vety od rodeného hovorcu. Celá knižka potom obsahuje aj komplet slovenský preklad. Stačí len priložiť ceruzku k ikone slovenskej vlajky a môžete tie isté texty počúvať v slovenčine. Angličtina, či Nemčina (s Nemeckým obrázkovým slovníkom) sa tak z každodenného mordovania môže zmeniť na zábavu.
Využívate, alebo by ste využili knižky Kúzelné čítanie na učenie?
Napíšte vašu skúsenosť, či predstavu, ktorú knižku by ste najviac využili. Opäť jednu z vás odmením knižkou. Krásnou a kúzelnou Hravou prírodovedou! 🙂
Možnosť prispieť svojim komentárom je do zajtra do 10tej.
Tak knižka Hravá prírodoveda má svoju majiteľku: @kikuska555. Gratulujem 🙂 A my ďalej pokračujeme s výzvami a súťažami v ďalších príspevkoch.

Máme zatiaľ 3 knihy, ale zatiaľ sme sa zahrali iba s knižkou o zvieratkách. Postupne budeme knihy dokupovať, ale zatiaľ je malý.
Jednoznačne áno mám 6 ročnú dcérku ktoru tak oslovili tieto knihy kde spojila hru s učením a tak pekne sa naučila základy angličtiny a teraz dostala knižku ľudské telo a musím povedať že vie pomali viac než ja. Naozaj musím uznať že to bola super kúpa neľutujem deti ani nevedia ako sa popri hre naučia
Zatiaľ som ju ešte nekúpila,ale stále ju obzerám. Sú fakt kúzelné 😍 Ja by som našim vybrala určite abecedu,angličtinu a postupne by som doplnala.
škola hrou a hlavne zábavou
Áno, dcéra využíva pravidelne angličtinu, keď sa nudí učí sa anglicky slovník. Syn sa učí zasa čítat prvé písmená, a cestu autom si krátime hrou do auta. Mame tieto náučné knizocky, síce ešte nie všetky, ale snáď čoskoro budú všetky, i keď novinka by nás veľmi potešila, a dcéra má pozajtra 10 rokov tak by som ju rada potešila mudrou knihou Albi
Určite by sme využili Angličtinu, keďže dcérka pozerá na tablete anglické videá, takto by sa naučila správnu výslovnosť aj preklad 😉
My mame knihy svet zvierat,dinosaury a doprava. Som velmi prekvapena ako to mojho 3,5 r.syna bavi a zaujima. Ovlada uz vsetky zvierata,dinosaury a uci sa uz aj dopravne znacky. Urcite mu postupne dokupime dalsie knihy
Jeej, nevedela som, ze je aj prirodoveda. Mne by sa pacila kniha o povolaniach alebo nejaka kucharsku kniha pre deti by nesla? Ucit sa potraviny a nejake jednoduche recepty by boli nahrane k tomu.. alebo by sa mi pacila este dalsia kniha s ludovymi piesnami ako su vase Spievanky, dcera sa vsetky naucila a dlho ju to bavilo.
2,5 ročná dcérka rada opakuje po staršom bračekovi a tak sa pustila aj ona do skúmania kníh Kúzelného čítania a aj takto sa naučila nové slová, ktoré sme jej opakovali. Knihy sú určite náučné, synček Tobiasko rád skúma a kniha o tele človeka je pre neho veľmi zaujímavá a už vie ako funguje aj jeho telíčko 🙂
Zatial mame len svet zvierat. Radi vsetci pocuvame zaujimave informacie o jednotlivych zvieratkach. Ocenila by som este knizku o fyzikalnych zakonoch 😀 to je presne ten tematicky okruh, ktory teraz trapi nasu predskolacku 🙂
@nelakuzelnecitanie samozrejme, obidve deti sa učia. mladšie napríklad celú abecedu a starší syn zasa rôzne zaujímavosti zo sveta, rozmýšľam, kde na to prišiel a potom zistím, že kúzelné čítanie 😀
Nám pomáha knižka angličtiny a zaujala aj knižka Ľudské telo ☺(synova oblubena)
@nelakuzelnecitanie áno, využívame na učenie ,zatiaľ máme len svet zvierat a dinosaury, náš syn miluje tie zvuky zvierat,určite by nova kniha potesila
My máme zatiaľ len 4 knižky, ale najradšej z nich má svet zvierat kde si kol do kola púšťame zvuky zvieratiek...tie ho veľmi bavia. Ďalšou obľúbenou je doprava a v nej hlavne dvojstranka kde sú vlaky. Malý ma 3,5 roka 😊 plánujeme dokúpiť postupne na vianoce, narodeniny...
Dcerka by najviac vyuzila Atlas sveta. Od malicka sa zaujima o mapy. Urcite by ju uputali informacie o jednotlivych svetadieloch ci krajinach. Aj knizka Slovensko by ju nadchla, zatial sme toho vela neprecestovali, ale casto sa hrame ze ideme vlakom a vymenuvame jednotlive stanice 🙂
S tymito knihami zatial nemam osobnu skusenost. Mam 2 a 9 rocne dievcata.
Mame atlas sveta a ma velky uspech, planujem na vianoce dokúpiť anglictinu a ludske telo 🙂
My vyuzivame hlavne anglictinu, vdaka knizke sa ucime slovicka lavou zadnou. A Nas synator potom pouca aj Pani ucitelku na kruzku 🤣🤣🤣
Knizky kuzelne citanie zvazujem kupit na bliziace sa 4 narodeniny. Aktualne su u nas temy ludske telo, plazy, hmyz a pod, takze edukacia v podobe knizky na spominane temy je len vitana 🤗
My ešte nemáme ani jednu knihu,ale chlapci budú mať o mesiac narodeniny,tak im ideme kúpiť ,a myslím že ich to bude baviť
Ja mam dvoch chlapcov jeden stvorrocny druhy skoro 3... suu veelmi zvedavi a velmi ucenliví.. niekedy az priilis :D..zatial im kupujem tzv.interaktivne knizky kde chodia kolieskom po meste ci farme..alebo knizky s otvaracimy okienkami..velmi sa im to paci.. ten starsi sa podla karticiekpomaly uci abecedu vie velmi dobre rozpravat.. niektori hovoria ze hovori ako profesor..podla mna by sa rychlo naucil aj po anglicky preto rozmyslam ze by som mu take knihy zaobstarala..tiez ho velmi bavi vesmir a vsetko okolo ;)..fascinuju ho cierne diery :D..urcite by ho zaujimala aj kniha o svetadielovh atd ;)
My mame doma anglictinu aj slovnik sj tie prve pismena ine uz nie ale mynuly rok som mala prvaka a uvil sa stym furt a teraz uz budem mat dalsiu prvacku tak sa uci aj ona super pomocka ale tato prirodoveda by sa mi fak dost hodila najstarsiemu tem ma prirodovedu tak by nam moc pomohla dik
Určite áno, veď to je podľa mňa podstata týchto knižiek.Naucit a zabaviť.
Zemepis by sa zišiel oprášiť aj mne😊,a môžme sa s dcérou pretekať,kto uhadne viac hlavných miest.
Najviac... momentálne asi pismenká, začína sa o ne silne zaujímať. Ale keďže pri našich pochôdzkach v prírode na mnohé "prečo" už stále častejšie neviem nájsť "lebo", tak aj prirodoveda by zabodovala... u nás oboch! 🍀
Ano, kniha Slovensko, ktoru mame, je zaujimava nielen pre nasu skolacku, ale aj skolkarky. Skolacka sa dozveda veci a zas jej to otvara nove moznosti, aka tema ju zaujima do hlbky, tu potom spolu rozoberame hodiny... Skolkarky sa tiez nieco naucia, jednu mame sutazivu, ta si robi kvizy a druhu velmi muzikalnu, ktora uz v dvoch rokoch podla knizky odspievala hymnu 😀
Ahojte, nemáme ešte žiadnu kníh, takže by sa nám hodila hociktorá. Zaujímavá je tá o prírodovede, ale aj jazyky. Myslím,že potrebné by boli všetky. Ešte len začíname, tak by sme skúsili.
My mame doma Hrave ucenie, Spievanky, Rozpravky a Pernikovu chalupku. Momentlne by u nas najviac zabodovala Prirodoveda, Nemcina a Dinosaury
Urcite hrava anglictina, tato je naozaj velmi vydarena. Je vyuzitelna dlhu dobu. Dcera ju dostala na 2. narodeniny a aj ked je oficialne urcena od 6 rokov, aj dvojrocne dieta ju perfektne vyuzije (pesnicky, zvuky a ucenie prvych anglickych slovicok). Postupne sa z nej naucila spievat anglicke pesnicky, nejake slovicka, dokonca aj rocne obdobia a vela dalsieho - naozaj skvela kniha. Dobuducna verim, ze vyuzijeme aj Slovensko, atlas sveta (tento uz mam v skrini schovany na vianoce), ludske telo a prirodovedu, kedze dcera zatial nerada pocuva naucne knizky, len pribehove, takze takouto zabavnou formou pochyta aj nejake zaujimave info.
My teda zatim nemame zadnou, ale pro naseho skoro dvouleteho by se asi nejvic hodili spievanky, pomohli by mu trosku se rozmluvit a nebo zviratka na farme, zviratka sou u nas ted v kurzu

@nelakuzelnecitanie ano knihy KC vyuzivam na ucenie, lebo s Vasimi knihami je ucenie hrou. Doma mame Svet zvierat a Hravu anglictinu, postupne by som chcela dokupit vsetky knihy. Za seba by som pre 4-rocnu brala Rozmotaj si jazycek, kedze nevie dobre vyslovi hlasky L a R. Tu by zase potesilo Ludske telo. No a najmladsiu, 11-mesacnu by potesili Spievanky.