icon

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂

nelakuzelnecitanie
Moderátor
4. júl 2018

Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.

Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?

Napíšte mi do komentárov.

3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂

Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:

@petulatqo
@natali.83
@monicka821

Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂

Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

http://www.kuzelnecitanie.sk/

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
mells
5. júl 2018

take nieco ako na foto... neviem. to nazvat po slovensky... ale zeby boli plne stranky s temou napr dedina, mesto, v skolke/skole, na výlete, v zoo, v parku, v kine v kniznici, na vianoce.... a mohlo by pero davat otazky.. napr na dedine stranke umiestnit ovocie a zvietatka a by sa mohlo pytat kde je pes? kolko jablk vidis? co robia deticky... a tak.. 😘👌 to by bola mega paradaaaa....

mells
5. júl 2018

nejde mi priložiť foto tak ho dam na moj profil co myslim 😘😉

sykorka84
5. júl 2018

Tak my máme doma doma skoro ročného drobca a ten miluje zvieratká...takže určite by potešili zvieratká v ZOO, zvieratká v lese, či v pralese...mám aj 8.ročnú dcérku, ktorú veľmi baví geometria, tak niečo v suvislosti s tým a tiež by bolo zaujímave čítanie o ľudskom tele...deti toho veľa o tele, kostiach, svaloch,či jednotlivých orgánov veľa nevedia...a hravá "nenásilná" forma je na učenie tá najlepšia 🙂 Alebo niečo v súvislosti so záchrannými zložkami- hasiči, policajti,záchranári...aké je ich poslanie, ako ich správne privolať 🙂

pakaska
5. júl 2018

Podla mna by bol super Vesmir, ktory vo Vasej ponuke zatial nie je 🙂 Deti ho maju radi, dozvedeli by sa zasa nieco nove, nielen to, co sa ucia v ms 🙂

anuska2010
5. júl 2018

Dobrý deň . Máme od vás Svet zvierat , Anglický slovník a Ľudské telo. Bol to ten najlepší vianočný darček aký sme pre deti mohli vybrať. Ale ako píšu mamičky nadomnou ,určite by nás zaujala knižka Vesmír . Starší syn už čo to o planétach vie ,ale toto by bolo naozaj kúzelné čítanie. Zem, planéty,slnko ,mesiac ,hviezdy,všetko o nich . To by bolo naozaj krásne čítanie a veľmi zaujímavé.
Pekný deň 🙂 a prajem veľa spokojných zákazníkov 🙂

huxy
5. júl 2018

Dcérku osobne by urcite zaujalo niečo,ako napr.: Zvieratka zo ZOO, Vesmír a Zem, Matematika (počítanie hrou), Stromy a rastliny, V lese a na luke (pocnuc rastlinami, hribami, hmyzom, zvieratami, stromami...)

baklik
5. júl 2018

uz som to spominala v inej teme,ze nas by urcite zaujal vesmir. Podobna knizka z tejto edicie bola uz davnejsie vydana v CR,tak som ocakavala,ze aj na SK sa tento titul objavi,ale bohuzial nie,neviem preco... celkovo je v CR sirsia ponuka,mozno by stacilo inspirovat sa aj tam... dejiny, povesti...

456456
5. júl 2018

určite pre staršie detičky (predškoláci, prváčikovia, druháčikovia) by som dala knižku to čo ich učia na prvom ročníku - všeobecný prehľad aby im pomohol v učení. Napríklad sa učili z čoho sa skladá pôda, ako vzniká ako ju rozdeľujeme, zvetrávanie hornín - tento kolobeh. Troška z rastlinnej ríše - ako rastu rastliny, ako ich rozdeľujeme, časti rastlín pomenovať, Troška zo živočnej - rozdelenie zvierať (bylinožravce ....), v akých skupinách žijú (včely..), potravinový reťazec ...., . Rozdeliť ju na také časti. Každý by si našiel to čo by potreboval. Tá kniha by mala aj väčší úspech, lebo nie je zameraná len na niečo konkrétne. Zaujme viacej detičiek, lebo ak nemá vzťah k zvieratkám tak knihu svet zvierat si nekúpi. Skvelá pomôcka pri učení pre malých ale aj veľkých. Zopakovanie prírodovedy, biologie.... 🙂 Pre malé detičky by som urobila knižku o povolaniach čo ujo robí, aké nástroje používa, čo je výsledok jeho práce. Ešte by sa mi možno páčila kniha AUTOSKOLA - kde by detičkám vysvetlili ako si urobia vodičský preukaz, ako rozdeľujeme autíčka (náklad, osobné ... ) na čo sa využívajú (napr. stavebné stroje..). Ako treba dodržiavať predpisy a zopár najdôležitejších značiek, ktoré by mali poznať (alebo celá časť základných značiek, ktoré by si otestovali aj starší súrodenci dokonca rodičia) 🙂 Nápadov je dosť, ale vyberám také ktoré by som si hneď bez váhania kúpila. Mám 8 ročného synčeka a 2,5 ročného 🙂

minyminy
5. júl 2018

Mne by sa páčilo vymyslieť niečo o slušnom správani: (slovička - prosím a ďakujem, o posluchaní rodičov, pozdravy, správanie v reštaurácii, kine.. takéé základy slušného správania 🙂

Pozdravujeme Vás 🙂

zuzikaa29
5. júl 2018

Sviatky a tradicie u nas, pripadne aj vo svete. Alebo aj cosi v duchu "na stavbe"

nelakuzelnecitanie
autorModerátor
5. júl 2018

@baklik Každoročne sa inšpirujeme práve českými knižkami. Vždy vyberáme tie najobľúbenejšie. Vesmír majú, ale len ako puzzle. Páčil by sa aj tak?

ivec16
5. júl 2018

@nelakuzelnecitanie mozno pozriet aj nemecku verziu tip toi a inspirovat sa ich ponukou ;)

nelakuzelnecitanie
autorModerátor
5. júl 2018

@456456 Dobrá správa, Hravá prírodoveda (táto jeseň) je presne podľa želaní pre staršie detičky 🙂

moncek88
5. júl 2018

Hodiny... čísla... protiklady... farby....tvary...a ako už bolo vyššie písané tak niečo na štýl čarovné slovíčka....
No klobúk dolu.. máte toho viac než dosť a svetové knihy 😘

kvietokniki
5. júl 2018

Tak ako som už predtým napísala moja dcérka má tri roky. Ale je to taká špongia na informácie :D A určite sú pre ňu top zvieratká, ale ja by som sa rozhodla pre iné. Zvieratká sú v podstate zaručené, že to poteší. No viem si predstaviť, že určite by sme sa spolu zabavili pri doprave. Už aj keď jazdíme autom jej kážem, aby ma navigovala do škôlky. A už to vie presne. Aj pravú a ľavú ruku ovláda, semafór sa jej páči. Ale dopravné značky sú ešte neznáme. Super nápad. :D

mijo53
5. júl 2018

Keďže dnes je veľa ľudí finančne negramotných, čo tak kniha o histórii platidiel, o eure, menách iných krajín, ako sa zarába , aby sme mali dosť peniažkov, ako ich šetriť už v detstve, ako ich hlavne miňať, aby sme neprišli o strechu nad hlavou

zuzikaa29
5. júl 2018

Este mozno aj cosi na temu hudba, hudobne nastroje alebo 7 divov sveta. Celkom si viem predstavit aj cosi ako pravidla cestnej premavky s testom "ako v autoskole" na konci knizky 🙂

natalia1985
5. júl 2018

U nas isto zvieratka na farme a Hrava priroda to by bol krasmy darcek veru,zvieratka v akejkolvek knizke maju u nas vzdy uspech

veronm
5. júl 2018

Vesmír a keďže mám doma 5 ročného škôlkara, ktorého veľmi baví počítanie, dokonca aj vonku počíta pruhy na prechode, tak by nás potešilo Kúzelné čítanie matematika 🙂 Som rada, že ho baví matematika a nie je matematický antitalent po mne 🙂

aadrika
5. júl 2018

@nelakuzelnecitanie Nam by sa pacila tema pre deticky, ktore sa chystaju na prichod noveho surodenca 🙂 nieco v zmysle- Moj bracek/setricka 🙂 Bolo by tam vsetko od zaciatku, ako ma mamina brusko, potom napr. ultrazvuk babatka, ako sa narodi, ake je malicke ked pride domov...atd. Proste taka priprava starsich surodencov na prichod noveho clena/noveho babatka 🙂

ivana08
5. júl 2018

Nam by sa najviac pacil vesmir a historia

nelakuzelnecitanie
autorModerátor
5. júl 2018

@aadrika Jeeej, tak toto je krásny nápad 🙂

veronikaveron
5. júl 2018

Synovi by sa určite páčila knižka na tému vesmír. Mne napadli knižky na tému hory/lesy, spoznávanie stromov, zvierat,...
Povolania, s rôznymi typmi povolaní a "nástrojmi" s ktorými pracujú.
Hudobné nástroje
Možno niečo o životnom prostredí, ako chrániť prírodu,...
Nejaké rekordy, zvierat, ľudí, najdlhší, najväčší, ...

A este mi napadli vynalezy. Začať od kolesa, ohňa a pokračovať až po súčasnosť. Spomenúť možno nejaké veci, ktoré deti považujú za bežnú súčasť života (písmo, papier, hodiny, žiarovku, fotoaparát, počítače, lietadlá, bicykel, ...) určite by sa oplatilo spomenúť nášho vynálezcu Štefana Baniča s jeho padákom. Popísať, ako žili ľudia kedysi a porovnať so súčasnosťou.

baklik
5. júl 2018

@nelakuzelnecitanie chcela by som sa opytat,mame knizku Hrava anglictina a na kazdej strane su dve SK vlajky. Nemala by byt jedna angl.a druha slovenska,aby bolo mozne prepinat medzi jazykmi? Syn by si to rad pozeral tak,ze najprv v jednom jazyku a potom vzapati to iste v druhom jazyku,ale takto ked chceme prepnut do angl.,musime zakazdym kliknut na uvodnu ikonu na zac.knihy,co je dost neprakticke. Podla mna je tam chyba v tom,ze su tam dve rovnake vlajky,namiesto dvoch roznych,aby sa dalo plynule prepinat... takto sa na to vykasle a ked je pritom sam,celu knihu pocuva v slovencine,lebo tym angl.vetam este nerozumie a zlozito to prepinat hore dolu ho samozrejme nebavi...

oira
5. júl 2018

Pre najmensich - jedla, hracky, ovocia a zelenina, dom a domacnost ...
Pre starsich - encyklopedie, slovniky

vmatuscinova
5. júl 2018

Zdravim Vas, myslim si, ze pomocou kniziek a pesniciek sa da velmi pekne ovplyvnit spravanie dietatka aj ho formovat. Maminky deti okolo 2 rokov maju casto problem s praktickymi vecami ako nocnik, odmietanie stravy, najma cerstvej zeleninky a ovocia alebo riesia vzdor, zaklady slusneho spravania ci ucia deti podelit sa s hrackami, pripadne ako tu uz bolo zmienene, pripravuju starsie dieta na prichod mladsieho surodenca. Nam osobne boli v tomto ohlade klasicke knizky velmi napomocne, avsak zvacsa monotematicke, napriklad moj nocnicek maleho motivovala zbavit sa plienky, pri citani choreho medvedika stale pytal mrkvicku a spenat aby bol valibuk. Mozno aj pre taketo vyvojove fazy by sa dala vymysliet knizka, ktora by deti hravou formou motivovala a usmernila ich k spravnemu vyvoju a maminkam trosku pomohla;)

nelakuzelnecitanie
autorModerátor
5. júl 2018

@baklik Takto je to správne. Ikona kniha = zákl. informácie v AJ. Prvá ikona SK vlajky = zákl. info v SJ. Ikona bubliny = dialógy v AJ. Druhá ikona SK vlajky = dialógy v slovenčine. A takto je to na každej strane 🙂

filiatko
5. júl 2018

@minyminy carovne slovicka ma knihu a aj cd miro jaros ak sa nemylim😉ale veru nametou je tu haba dej

cherry25
5. júl 2018

Moju malu (2,5r) by urcite zaujala kniha s beznymi cinnostami kedze velmi rada so vsetkym pomaha, ako sa robia a preco ku ktorym by boli aj vynikajuce zvuky, napriklad vysavanie, pranie, kosenie travy, kupanie, pilenie dreva, polievanie zahrady atd.. 😉