icon

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂

nelakuzelnecitanie
Moderátor
4. júl 2018

Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.

Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?

Napíšte mi do komentárov.

3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂

Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:

@petulatqo
@natali.83
@monicka821

Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂

Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

http://www.kuzelnecitanie.sk/

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
minyminy
5. júl 2018

@filiatko 🙂 ALe nie takuto kuzelnu 🙂

aivankaa
5. júl 2018

My teraz ficime na roznych pesnickach. Hadanky. Pesnicky na rozne temy, vesmir, dinosauri, podmorsky svet a rozdelenie planety 🙂

mabliss
5. júl 2018

Mne by sa pacil vesmir, sviatky, tema skolka a skola, kniha pre predskolakov. 🙂

saraz
5. júl 2018

@nelakuzelnecitanie mojho syna by potesila knizka o robotoch a vyslovovani pismeniek, viem ze v CR takato kniha je a dufam ze coskoro bude aj u nas

romca23
5. júl 2018

Mne by sa páčilo napríklad príroda ako rastliny, vesmír, jedlo

kondaska1
5. júl 2018

tak auticka a zvieratka su klasika, ale este aj vesmir ako bolo spomenute alebo tvary, farby, cisla, pismena, porovnavanie...proste taký zakladny suhrn

katarina414
5. júl 2018

Mňa by zaujala
- zdravá strava
- detské recepty
- rodina - plus príchod nového súrodenca
- geometria - geometrické tvary, farby
- ako sa stavia dom
- pokusy
- počasie

lubkam
5. júl 2018

Mňa by potesilo,keby sa preložili knihy pre menšie detičky,páčila sa mi veľmi farma so zvieratkami,ale v českom jazyku veru nie.chapem že český trh je väčší,avšak myslím že i na Slovensku by bol záujem 😘

nelakuzelnecitanie
autorModerátor
5. júl 2018

@lubkam Postupne prekladáme aj tie pre najmenších. Tento rok je to knižka Zvieratká na farme. Na budúci možno rozšírime ponuku hier o Farmu. Uvidíme 🙂

katarina414
5. júl 2018

Ešte mi napadlo ;)
- môj deň
- povolania
- emócie
- školský rok

gurmanka
5. júl 2018

O spravani. Spravanie sa pri stole, spravanie sa na ceste (bezpecnost) a podobne. Zabavnou formou, nech to deti zaujme.
A o jedle, rozne druhy zeleniny, ovocie a nove jedla - mohlo by to pomoct nejedakom a vyberavcom 😉.

bebe30
5. júl 2018

A co tak osobnosti sveta?vynalezcovia,sportovci,umelci,spevaci, proste ludia svetu znami?
Osobnosti Slovenska?
To by sa mi velmi pacilo a detickam urcite tiez,keby hravou formou spoznali,kto vymyslel ziarovku,kto prvy letel a ako? Je toho velmi vela,vela milnikov sveta....🌐
Ale velmi sa mi pacia aj napady ako vesmir,podmorsky svet,atd👌

maminka1311
5. júl 2018

Nás by potešila knižka o povolaniach a jedlo ( ovocie,zelenina, mliečne výrobky, mäsko, pečivo) ako sa vyrába alebo kde rastie a tak... 😉

moname
5. júl 2018

Svetadieli

berry59
5. júl 2018

Hrady a zámky

zuzana2012
5. júl 2018

Mne a malej by sa pacila kniha o kvetoch, stromoch, hmyze, vesmíre, vtákoch

jankaajanko
5. júl 2018

Nam by sa pacila podmorsky svet a kniha o vareni pre deti ti by nas potesilo

irenaliza
5. júl 2018

@nekuzelnecitanie ak sa ešte mozem opäť zapojiť do super súťaže tak k predtým našim napaom ešte pridáme , možno by sa ujala kniha: kde na jednej strane by bolo nájdi rozdiely, na druhej napríkld by mohlo byť bludisko, prejdi bluskom , potom napríkladzisti čo sa nosí v daždi, potom napríklad rozaď podľa veľkosti a kniha by sa mohla volať kniha pre zvedavé detičky.

irenaliza
5. júl 2018

@nelakuzelnecitanie asi som predtým nejako poplietla link snáď nevadí a určite by bola super kniha o sviatkoch- Vianoce, Veľká noc a ich zvykoch

jankaks
5. júl 2018

Profesie, čísla, tvary

veronique_1
5. júl 2018

Dcerku by potesila aj knizka Kone a myslim, ze nielen ju / vela deti miluje knizky typu Ponika a kone v neyvukovej podobe. Syncek ma rad obrovske stroje, traktory, lietadla, vlaciky.
A ja by som uvitala aj Hravu angl 2 - s dalsimi temami, takymi s akymi sa stretavaju deti v beznom zivote.

daniela2303
5. júl 2018

@nelakuzelnecitanie Takže moje nápady su takéto:
1. "Môj deň", kde by boli rôzne činnosti z dňa, raňajkovanie, obliekanie, cesta do školy, písanie úloh, pomáhanie v domácnosti a samozrejme slovná zásoba ktorá sa viaže ku každej činnosti
2. Hravá matematika
3. Štyri ročné obdobia- čo všetko sa mení v prírode, ako chodíme oblečení v ktorom období, aké činnosti sa môžu vykonávať v ktorom období (v zime lyžovanie, sankovanie, guľovanie, korčuľovanie, ale aj odhŕňanie snehu, v jeseni hrabanie lístia, púšťanie šarkana, v lete opaľovanie na slniečku, kupanie, polievanie kvietkov, atd atd atd)
4. Papaníčko. Slovná zásoba ovocia, zeleniny, obrázky ako dané ovocie zelenina rastie, na strome, na zemi, ako vyzerá plod a možne aj nejaký pekný obrázok ako môže byť aj nie lákava zeleninka spracovaná lákavo pre deti 🙂

katarina414
5. júl 2018

No a to som zasa ja ;)
Ale napadlo mi ešte niečo k tomu počasiu. Veľmi by sa mi páčilo, keby to bola knižka o počasí a spojená s kolobehom vody v prírode a s tým aj zmena skupenstva vody. Viem si predstaviť, že by sme pri tom presedeli aj hodiny. Mohlo by tam byť aj striedanie dňa a noci, prípadne ročných období.
A ešte moja skúsenosť - deti baví aj téma mesto.

martinkaha
5. júl 2018

Navrhujem témy, ktoré sa páčia našim deťom:
Ako vzniká toto? (napr. ako vzniká perla, zlatý prstienok, husle, sviečka, chlieb, šúpolienka, jabĺčko...)
Rozprávkové bytosti, Slovenské rekordy, Origami pre najmenších, Vývoj ľudstva, Remeslá, Povolania... 👍🍹😘🎉🍨💃

trudy1717
5. júl 2018

@nelakuzelnecitanie Niečo v štýle Hravá matematika - čísla,určovanie množstva, poradie.... Geometrické tvary, pravo-lava orientácia .... Toto by nás potešilo 😊😊😊😊

farenka
5. júl 2018

Co tak rocne obdobia?

farenka
5. júl 2018

Este ma napadli povolania a moju najstarsiu dceru by zarucene bavili zaujmavosti z rise zvierat. Pravidelne si to pozera na internete. Ktore zviera je najrychlesie,ktory pavuk najjedovatejsi, ktora ryba plava najrychlejsie a podobne.

baklik
5. júl 2018

@nelakuzelnecitanie vdaka za vysvetlenie 🙂

krpatakristina
5. júl 2018

Nas by zaujala téma Ročne obdobia(kvety,farby,stromy,živočíchy, čo sa kedy robí/sadi, čo sa kedy zbiera atď.)... Alebo ešte Zvyky a tradicie- (+velke sviatky v roku,tiez čo sa robí v ten a ten sviatok a tak...)