Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.
Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?
Napíšte mi do komentárov.
3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂
Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:
@petulatqo
@natali.83
@monicka821
Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂
Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

My teraz ficime na roznych pesnickach. Hadanky. Pesnicky na rozne temy, vesmir, dinosauri, podmorsky svet a rozdelenie planety 🙂
Mne by sa pacil vesmir, sviatky, tema skolka a skola, kniha pre predskolakov. 🙂
@nelakuzelnecitanie mojho syna by potesila knizka o robotoch a vyslovovani pismeniek, viem ze v CR takato kniha je a dufam ze coskoro bude aj u nas
Mne by sa páčilo napríklad príroda ako rastliny, vesmír, jedlo
tak auticka a zvieratka su klasika, ale este aj vesmir ako bolo spomenute alebo tvary, farby, cisla, pismena, porovnavanie...proste taký zakladny suhrn
Mňa by zaujala
- zdravá strava
- detské recepty
- rodina - plus príchod nového súrodenca
- geometria - geometrické tvary, farby
- ako sa stavia dom
- pokusy
- počasie
Mňa by potesilo,keby sa preložili knihy pre menšie detičky,páčila sa mi veľmi farma so zvieratkami,ale v českom jazyku veru nie.chapem že český trh je väčší,avšak myslím že i na Slovensku by bol záujem 😘
@lubkam Postupne prekladáme aj tie pre najmenších. Tento rok je to knižka Zvieratká na farme. Na budúci možno rozšírime ponuku hier o Farmu. Uvidíme 🙂
Ešte mi napadlo ;)
- môj deň
- povolania
- emócie
- školský rok
O spravani. Spravanie sa pri stole, spravanie sa na ceste (bezpecnost) a podobne. Zabavnou formou, nech to deti zaujme.
A o jedle, rozne druhy zeleniny, ovocie a nove jedla - mohlo by to pomoct nejedakom a vyberavcom 😉.
A co tak osobnosti sveta?vynalezcovia,sportovci,umelci,spevaci, proste ludia svetu znami?
Osobnosti Slovenska?
To by sa mi velmi pacilo a detickam urcite tiez,keby hravou formou spoznali,kto vymyslel ziarovku,kto prvy letel a ako? Je toho velmi vela,vela milnikov sveta....🌐
Ale velmi sa mi pacia aj napady ako vesmir,podmorsky svet,atd👌
Nás by potešila knižka o povolaniach a jedlo ( ovocie,zelenina, mliečne výrobky, mäsko, pečivo) ako sa vyrába alebo kde rastie a tak... 😉
Svetadieli
Hrady a zámky
Mne a malej by sa pacila kniha o kvetoch, stromoch, hmyze, vesmíre, vtákoch
Nam by sa pacila podmorsky svet a kniha o vareni pre deti ti by nas potesilo
@nekuzelnecitanie ak sa ešte mozem opäť zapojiť do super súťaže tak k predtým našim napaom ešte pridáme , možno by sa ujala kniha: kde na jednej strane by bolo nájdi rozdiely, na druhej napríkld by mohlo byť bludisko, prejdi bluskom , potom napríkladzisti čo sa nosí v daždi, potom napríklad rozaď podľa veľkosti a kniha by sa mohla volať kniha pre zvedavé detičky.
@nelakuzelnecitanie asi som predtým nejako poplietla link snáď nevadí a určite by bola super kniha o sviatkoch- Vianoce, Veľká noc a ich zvykoch
Profesie, čísla, tvary
Dcerku by potesila aj knizka Kone a myslim, ze nielen ju / vela deti miluje knizky typu Ponika a kone v neyvukovej podobe. Syncek ma rad obrovske stroje, traktory, lietadla, vlaciky.
A ja by som uvitala aj Hravu angl 2 - s dalsimi temami, takymi s akymi sa stretavaju deti v beznom zivote.
@nelakuzelnecitanie Takže moje nápady su takéto:
1. "Môj deň", kde by boli rôzne činnosti z dňa, raňajkovanie, obliekanie, cesta do školy, písanie úloh, pomáhanie v domácnosti a samozrejme slovná zásoba ktorá sa viaže ku každej činnosti
2. Hravá matematika
3. Štyri ročné obdobia- čo všetko sa mení v prírode, ako chodíme oblečení v ktorom období, aké činnosti sa môžu vykonávať v ktorom období (v zime lyžovanie, sankovanie, guľovanie, korčuľovanie, ale aj odhŕňanie snehu, v jeseni hrabanie lístia, púšťanie šarkana, v lete opaľovanie na slniečku, kupanie, polievanie kvietkov, atd atd atd)
4. Papaníčko. Slovná zásoba ovocia, zeleniny, obrázky ako dané ovocie zelenina rastie, na strome, na zemi, ako vyzerá plod a možne aj nejaký pekný obrázok ako môže byť aj nie lákava zeleninka spracovaná lákavo pre deti 🙂
No a to som zasa ja ;)
Ale napadlo mi ešte niečo k tomu počasiu. Veľmi by sa mi páčilo, keby to bola knižka o počasí a spojená s kolobehom vody v prírode a s tým aj zmena skupenstva vody. Viem si predstaviť, že by sme pri tom presedeli aj hodiny. Mohlo by tam byť aj striedanie dňa a noci, prípadne ročných období.
A ešte moja skúsenosť - deti baví aj téma mesto.
Navrhujem témy, ktoré sa páčia našim deťom:
Ako vzniká toto? (napr. ako vzniká perla, zlatý prstienok, husle, sviečka, chlieb, šúpolienka, jabĺčko...)
Rozprávkové bytosti, Slovenské rekordy, Origami pre najmenších, Vývoj ľudstva, Remeslá, Povolania... 👍🍹😘🎉🍨💃
@nelakuzelnecitanie Niečo v štýle Hravá matematika - čísla,určovanie množstva, poradie.... Geometrické tvary, pravo-lava orientácia .... Toto by nás potešilo 😊😊😊😊
Co tak rocne obdobia?
Este ma napadli povolania a moju najstarsiu dceru by zarucene bavili zaujmavosti z rise zvierat. Pravidelne si to pozera na internete. Ktore zviera je najrychlesie,ktory pavuk najjedovatejsi, ktora ryba plava najrychlejsie a podobne.
@nelakuzelnecitanie vdaka za vysvetlenie 🙂
Nas by zaujala téma Ročne obdobia(kvety,farby,stromy,živočíchy, čo sa kedy robí/sadi, čo sa kedy zbiera atď.)... Alebo ešte Zvyky a tradicie- (+velke sviatky v roku,tiez čo sa robí v ten a ten sviatok a tak...)

@filiatko 🙂 ALe nie takuto kuzelnu 🙂