icon

SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Vláčik

bara_lego
13. okt 2016

Všetci nastupovať do LEGO DUPLO jazdiaceho vláčika! Za chvíľku odchádzame do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú postrkovanie vláčika po koľajniciach a zastavovanie kvôli nakladaniu a vykladaniu debien s jablkami a tekvicami. Nechýba ani prejazd a auto, a tak sa spolu môžete rozprávať o tom, ako funguje doprava a prečo je dôležité dodržiavať bezpečnostné pravidlá.

Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte sem do fóra, ako s deťmi cestujete a čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme i krásnym balíčkom 🙂

SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Vláčik
klarah2
15. okt 2016

Cestovanie autom a kocikom je u nas nutnost. Ale kedze dcerku to v aute bavi vzdy len 20 minut vzdy mame so sebou plnu tasku hraciek a postavicky, zvieratka a auta z lega su top, pretoze sa da s nimi vymyslat vela pribehov ☺ Milujeme jazdu na bicykli a ked ma kto tlacit malu tatru, slapaci traktor, alebo trojkolku to je radosti! Cez leto sme presli Tatry a Oravu v turistickom nosici, no ale dcerka nepohrdne ani kocikom pre babiky, do ktoreho sa zmesti alebo nakupnym kosikom s autom!

katka310
15. okt 2016

my najčastejšie cestujeme autom, ale už sme cestovali aj autobusom, vlakom, loďou po Liptovskej Mare a tento rok sme prvý krát cestovali lietadlom a takto sa to páčilo malému cestovateľovi 🙂

nc
15. okt 2016

My cestujeme casto a radi. Uz sa nam podarilo navstivit Zoo vo Viedni aj Ba a v Bojniciach. Navstivili sme niekolko aquaparkov, najlepsi bol zatial ten v Budapesti. Cestou tam a spat sa nam mala 3 pokakala takze sme celu cestu nic ine nerobili len prebalovali malu a aby sme to nemali az take lahke tak sme parkrat museli zastavit este cikat kvolimalemu.
Ale to nieje nic oproti ceste do Bulharska. Odvazne sme sa vystrojili s dvoma malymi detmi ( 1,5 rocnym a 4 rocnym). 😎
Len z Nitry do Komarna sme zastavovali 5 cikat.
Ked sa deti po niekolkych hodinach pozerania von z okna necakane zacali nudit tak sme im pustili tablety a bolo to. Vdaka bohu za to ze existuju. Velku cast cesty ich to dokazalo uputat. Co vzhladom k tomu ze cesta trvala len 20 hodin bol ako bozi zazrak. 😀
Ale to more stalo za to trapenie. 😀
Takze buduci rok ideme zas 😀

martinkabala
15. okt 2016

Tak mi väčšinou cestujeme autom. O to väčší zážitok mal Adamko (2), ked sme boli v lete na dovolenke v Tatrách a on sa mohol odviesť ozajstným vlacikom a lanovkou 🙂 Od vtedy stále hovorí, ze ideme vlacikom do Popradu na výlet (podľa pesničky Ide, ide vláčik.....) A ďalším obľúbeným dopravným prostriedkom je jeho odrazadlo, na ktorom brázdi po dedine 🙂

ppt1
15. okt 2016

Najčastejšie cestujeme autom a na odrážadle. Naj zažitok ked sme cestovali z Chorvátska 12 hod a syn nechcel doma vysadnúť z auta. Chcel ist ešte "pa-pa". Tak sa musel ešte doma povoziť na svojom aute. Na foto aj s kamošom.

gabikaml
15. okt 2016

Moje najťažšie cestovanie bolo tento rok na jarmok do Nového mesta nad Váhom, resp. z neho. Som mama dvojičiek a chodenie s dvoj kočíkom niekedy nieje žiadna sranda. Nieže väčšinou nikde nevojdem, ale aj sa nezmestím. Do vlaku sa dostať, hrôza, až ma pot zalieva...vystúpime na nástupišti a vojsť do výťahu je nemožné. zabudli totiž nato, že niekto môže mať dvojkočík. tak ideme cez prechod cez koľajnice, samozrejme už na nás kričí výpravca, ale všetko sa vysvetlí 🙂 jarmok super, už sa blíži odchod, pozriem na malú, tá bez topánky, rýchlo hľadám, ale márne. Prichádza vlak, aby nás odviezol do Trenčína. Keď ho zbadám, zas ma studený pot zalieva. Čo to vidím, to je rýchlik, no zbohom, ako sa dnu dostaneme? Rýchlo vyberáme malých, malá bosá. Malého vyložím hore, potom malú, chuďátko bosú a potom s manželom dvíhame kočík, plný naložený, trošku ťažký, ale zvládame to. naložím malú do kočíka a ideme. uff, ešte toto isté zachvíľu znova keď vlak zastaví a ideme domov...prikladám foto manžel s dvojičkami v chodbičke rýchliku 🙂

robinka84
15. okt 2016

My sme teda sli uz aj autom,lietadlom,autobusom ale pre naseho Mikiho je top vlak.co na tom,ze cesta z LM do BB vlakom bola pre nas o drzku,lebo vsak dlha cesta,hlavne,ze dieta malo radost 😃😃 nepoucitelne pojdeme zas 😃 naposledy sme si dali vyhliadkovu cestu lesnou zeleznicou.to bola parada.len skoda,ze sme nestihli sezonu parnej lokomotívy,nevadi,narok stihneme 😃 takze pre nas cesta vlakom TOP a vsetko co sa tyka vlakov je naj.a hlavne sa rano zobudit na to,ako mi maly chodi vlacikom po hlave 😅😅

arielka134
15. okt 2016

Najlepšia cesta je vláčikom a nakoľko krstný nám pracuje v regiojete tak samozrejme toto je náš naj prepravca . Keď sme minule kupovali lístky na ZSSK tak sa synček rozplakal, že on chce ísť pjedsa jegijožetom :D

bibyke
15. okt 2016

My zvykneme na väčšie vzdialenosti cestovať autom,kde náš malý synček vždy zaspi,ale už sme si vyskúšali aj cestu vláčikom a autobusom,ktore boli pre neho veľmi zaživne!

bibyke
15. okt 2016

Ešte fotka z autobusu 😊

flower85
15. okt 2016

S našimi 3 deťmi cestujeme najčastejšie autom, keďže je to najpohodlnejšie a máme ešte dosť síl aj na dlhšie túry, ktoré máme radi🙂 Cesty vláčikom sú potom už samy osebe výletom 🙂 Najdôležitejšie však je, že sme celá rodina spolu a tešíme sa zo spoločných chvíľ už počas cesty a potom aj na výletoch, ktoré máme veľmi radi na bližších či vzdialenejších miestach Slovenska, alebo susedských krajín. Tohto roku mali deti veľký zážitok a radosť z výletu v Poľsku - v Niediczi, lebo tam išli prvý krát (cestou na blízky hrad) aj na výletnej lodi a najviac sa tešili z toho, že loďou už prvý krát išla aj najmladšia 2 ročná sestrička, hoci ani starší dvaja (5 a 7 rokov) ešte na lodi predtým neboli 🙂

kajca84
15. okt 2016

Ked sme este nemali auto,chodili sme k jednym starym rodicom vlakom,k druhym autobusom.Som rada,ze ked bola dcérka malá,kúpili sme si auto a odvtedy sa dostaneme na viac miest a castejsie.Minule sme napríklad boli v hvezdárni,asi 70 km od nás,potom sme spontánne sli dalej k jednému jazeru.Bol zaciatok jesene,este pekné pocasie,deti sa hrali v piesku a pobehovali na plázi v gatkách 🙂

mijo53
15. okt 2016

@klarah2 to ako je zapnuté

nikalea_at
15. okt 2016

Tak keďže bývame v zahraničí a naša rodinka na Sk tak sa na cestujeme najviac autom ale vždy keď je niejaka možnosť tak vyhráva Elina (elektricka) to je asi najzaujímavejši dopravný prostriedok aký zažili o to obaja 🙂

danadany
15. okt 2016

My väčšinou cestujeme autom a keď sa teda raz za čas niekam vyberieme vlakom alebo busom stojí to za to :D Naposledy ako lazník v meste 😀 Odviezli sme sa vlakom do ZV, naspäť išiel vlak až za hodinu tak že ideme na autobus. To sme zistili, že už rok nechodí z toho nástupištia, tak sme sa vybrali naspäť do vlaku, ktorý ako vždy meškal a prvý púšťali rýchlik. Tak sme prestúpili do rýchlika a keď prišiel revizor, že máme neplatný lístok skoro som už umrela. Z kade som mala vedieť, že na rýchlik sa dopláca 🙂 Revizor si myslel, že si robím srandu z neho. No čistá šou 😎

styrizuby
15. okt 2016

U nas sa cestuje hlavne autom k babine a na ihriska, lietadlom zase k druhej babine, samozrejme kocikom, no najradsej cestujeme s dedom, ked mu mala sedi na pleciach a hraju sa na konika. Z detskych hrackarskych dopravnych prostriedkov vytazi smetiarske auto.🙂 Prihoda s cestovanim...isli sme od lekara, po prebdenej noci, mala ubolena, revala vzadu v aute ako pavian. Potrebovala som este rychlo natankovat, mala pocas toho od revu zaspala, no ja uz som bola tak vynervovana, utekala som zaplatit a sup rovna ciara domov. Ked som prichadzala k autu, nejaky mlady chlap sa tam obsmietal, no hned som na neho pozrela vyhrazne ako mama medvedica, co si brani mlade a sup do auta. Az ked som si sadla, zistila som, ze interier nevyzera vobec povedome a na zadnom sedadle ziadna sedacka. My GOD!!! To uz vsak aj mlady muz klopal na dvere s vyrazom, ze teda takto okato kradnut auto, to sa tak casto nevidi. No na viac som sa nezmohla, len, ze mi je to luto, ze som sa pomylila a ze hadam to pochopi, ked bude mat raz deti.;) Zahanbene som sadla do mojho auta s mojim chvalabohu stale spiacim dietatom a 3 mesiace som sa na danej pumpe neukazala.

sunibrutal
15. okt 2016

moj starsi syncek - Márk - najradsej cestuje vlakom - ci uz takym ozajstnym alebo vlácikom v meste 🙂 aj tak vseobecne miluje vsetky vlaky - malé, aj velké 🙂 a samozrejme, ako ozajstny chlap , miluje aj autá 🙂 a vlastne vsetky dopravné prostriedka - ci je to roller, alebo bycikel 🙂 hlavne ze to ideeee 😀
mladsi syn - Daniel - má najradsej bycikel /ked ho vozi dedko/ a odrázadlo /on má 2r./ pridáme aj pár fotiek

petrapod
15. okt 2016

Mame ho doma od Vianov 2015 , vzdy rano pocujem z detskej izby ako maly prve co urobi je ze ho pusti🙂 a uz viem ze mam este 5 minut a musim vstavat🙂 tak dufam ze pribudne aj lego duplo cesta okolo sveta a budem mat este adpon 10 min. Vsak viete aka je rano kazda minuta🙂 +++++ 🙂

alex21
15. okt 2016

Tak my cestujeme veľmi radi všetkými možnými prostriedkami. Najradšej však obe deti majú vláčiky. Musíme pravidelne chodievať do dopravného a aj vláčikového múzea. Aj doma sa musíme stále hrať na vláčik a s vláčikom.
Určite za všetko hovorí aj jedna fotka keď syn skúmal ako vyzerá svet z okna vlaku dolu hlavou. 😀

vladkulienka
15. okt 2016

My cestujeme cez vikend autobusom do vedlajsej dediny k babicke a dedkovi.obcas nas domov zavezie dedko.my sme bez auta.na dlhsie trasy chodievame vlakom v detskom kupe.a k babke na vychod dokonca spacim vlakom.cestu vlakom si deti uzivaju. Starsej vzdy kupim casopis vcielku a nabalime nejake hracky. Vzdy aj tabulku na kreslenie. Pozerame von z okna a vela sa rozpravame. V lete dcerka sla k babke dvakrat aj v sedacke na bicykli s tatinkom, len cestou spat okolo obeda mu v sedacke zaspavala, tak s nou musel stale rozpravat.

klarah2
15. okt 2016

@mijo53 no to praveze zapnute velmi nebolo... Sme ju tam nalozili ked sme sli z chaty a ona veselo dzavotala a o par sekund ticho a spala 😴 Tak sme museli zastat. Inak ju tam velmi natesno neputame.

alienka000
15. okt 2016

My s našou malou 2 ročkou princeznou sme stavili na spoznávanie krás nášho Slovenska. Nakoľko je ešte maličká, nechceme s ňou cestovať niekam do exotiky a preto sme sa rozhodli tráviť prázdniny a dovolenky na "rodnej hrude". Už sme stihli spoznať napríklad krásy Vysokých Tatier, Pieniny, Zamagurie, Tále, niektoré kúpeľné mestečká ako Turčianske a Trenčianske Teplice. Samozrejme naše cesty sú plné spoznávania krás v danom regióne, chodíme napríklad do ZOO (Bojnice), na hrady a zámky (Červený Kláštor) alebo na kúpaliská (Vrbov) 😎

veronika3m
15. okt 2016

Aj my sa pripojime, cestujeme sice viac k lekarom ako na vylety, ale to sa dufam zmeni. Ked bol Maxik mensi, bol v aute strasne ukecany, teraz ho jazda autom skor uspava 🙂 Doma najradsej jazdi na odrazadle a pred par dnami dostal k narodeninam maly nakupny vozik, tak s nim brazdime nielen ulice ale aj doma po izbach. Cesta autom je pre nas riadnym dobrodruzstvom, nakolko do plienky uz necikame a dlhe cesty su niekedy fakt dlhe, a tak sa nam stalo, ze pocas cesty na dovolenku sme museli v noci a v dazdi stat na kraji dialnice (nastastie bol kraj dost siroky) a cikat do nocnika pomedzi vsetky tie kamiony co popri nas presli, ale co narobime, ked musis, tak musis 😵

pavcova
15. okt 2016

S malou som cestovala rýchlikom. Páčilo sa jej tam. Hlavne kupé pre rodiny s deťmi. Sú priestranné a pohodlné. 🙂

domi1911
15. okt 2016

Kedze nemame auto, a babicka s dedkom byvaju v druhom meste tak vlaky su nas jeden z najcastejsie vyuzivanych dopravnych prostriedkov. Saska od malicka vlaky miluje,ma to aj v krvi lebo pradedo a dedo su zelezniciari 😊 vlaciky su u nas proste TOP 🤗

matyuska
15. okt 2016

Cestujeme k babke autooom velkym.Auto je u nas top, za auto by aj maminku vymenil....Ale inak chodime na odrazadle, kolobezke , alebo bicykli pozerat sa na vlacik.Jednoducho vsetko co ma kolesa je u nas popularne.Inak syn (3roky)pozna tatovo auto lepsia ako ja : vie zapnut radio, nastavit svetla, pustit stierace...Na to ja nemozem ani siahnut😂

butterfly38
15. okt 2016

My cestujeme najcastejsie autom, ale aj na bicyklikoch, odrazatkach, kolobezkach, na trojkolke a doma vo vnutri v obycajnej krabici - to je najvacsia zabava. 🙂
Vlacikom cestujeme len pri hre takymto drevenym a vtedy nam vyborne posluzia lego kocky na stavanie tunelov. 🙂

sienska23
15. okt 2016

Sme víkendoví cestovatelia, na kratšie trasy a zatiaľ to ide veselo, lebo kto chce s nami cestovať musi si aj zaspievať.

marget
15. okt 2016

Aj my radi cestujeme, autom, vláčikom, loďkou, člnkom, autobusom, trolejbusom, električkou, najmä chlapci majú radi všetky dopravné prostriedky a všetko čo vrčí 🙂

ajsha123
15. okt 2016

My cestujeme vela a casto. Kazdy den do skoly, do skolky. Autom, vlakom, aj na bicykloch, kolobezkach. Keby bol traktor, tak na traktore. Precestovali sme uz kus Slovenska, kedze byvame na zapade a starych rodicov mame na strednom a vychodnom Slovensku. Ucim deti, aby pocas jazdy autom sledovali okolie, vsimali si, co je nové, čo sa zmenilo, či v prírode, či na cestách, v meste... Aby boli pozorné, všímavé a vedeli sa orientovať. Keď cestujeme autom, okrem sledovania prírody počúvanie piesne, rozprávky a spievame. Deti milujú vlak, je to pre nich dobroružstvo.