SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Vláčik
Všetci nastupovať do LEGO DUPLO jazdiaceho vláčika! Za chvíľku odchádzame do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú postrkovanie vláčika po koľajniciach a zastavovanie kvôli nakladaniu a vykladaniu debien s jablkami a tekvicami. Nechýba ani prejazd a auto, a tak sa spolu môžete rozprávať o tom, ako funguje doprava a prečo je dôležité dodržiavať bezpečnostné pravidlá.
Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte sem do fóra, ako s deťmi cestujete a čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme i krásnym balíčkom 🙂

My najcastejsie cestujeme autom a v meste hlavne mhdckou. Mala zboznuje vlaciky a na elektricku z daleka krici, ze vlacik hehe. Autobus je u nej bus. Ked sa da, musime ist na hlavnu stanicu pozerat na vlaciky ako prichadzaju a odchadzaju a Nataska je doslova v tranze z toho spolu s tatinom ;) A vlacika Tomasa zbada na siroko daleko, staci ze ho ma ine dieta na ruksaku a uz vykrikuje: "Tomas, Tomas,...!".
Nakoľko sme veľká rodinka máme 4 deticky a piateho v brusku ktorý sa o dva mesiace národu😊 musime cestovať veľkým autom no v lete aspoň ten vlacik detickam doprajeme aby mali krasne zazitky aj keď na vylety nemame zvyšné eura no tento darček ny sa mojich 4 chlapcom veľmi ako vianocny darček pacil a pomohol by nam urobiť im radosť dakujem zo srdca
U nás sa cestuje päťmiestným osobným autom. Deťúrence mi celou cestou vyspevujú rôzne piesne a pre mňa je to to najmilšie, čo môže byť. Ale auto sa občas pokazí... no jednoducho... poriešili sme cestovanie autobusom ( u nás nič iné nechodí)
Dala som deťúrencom peniažky a sami kúpili po prvýkrát cestovný lístok, celou cestou (1 hodinu) kukali do okna a neústále výskali, čo všetko vidia. Ja som sa bála, že im bude zle, nabalila konedril (prenáhodou na cestu späť), ale oni 😵 vysmiatý - šťastný - spokojný. Tú radosť som v tej chvíli nechápala, pretože pre mňa nič nové, nakoľko som sa celá detstvo aj mladosť vozila výlučne autobusom. Až doma mi došlo, že pre nich je auto samozrejmosť, ale ten autobus nie. Mne sa tá ich radosť tak zapáčila, že občas to naše auto vymeníme za autobus a užívame si štebotavú cestu.
Najväčši úspech mala tatranska zeleznica. Pobehal synator cely vozen, kym ho nezaujali vyklapacie sedadla pri vstupe. Potreboval vyskusat vsetky, aj to na ktorom sedela "ina teta" - ta sa ochotne postavila aby si mohol plesnut aj tym jej sedadlom 😩
Spokojne dieta sa potom konecne na jedno usadilo.
My najčastejšie cestujeme autom, ale malá to nemá moc rada, tak chodíme niekedy len tak sa zviesť vláčikom tam a späť a malá sa s toho neskutočne teší a manžel tiež, kedže zbožňuje vlaky 🙂 Zato autobus sa jej nepáči 😀 A foto je cestou, keď sme išli do zoo do Brna, išli sme schválne vlakom, aby si malá výlet užila 🙂
Najcastejsie autom..Ale toto leto sme zmobilizovali rodinu a sli sme prvý krát aj s naším najmenším VLAKOM.Ja som stastnejsie a unesenejsie deticky este nevidela..Bol to pre nich ohromujuci zážitok. Od vtedy milujeme vlaciky este viac. A ten od LEGO DUPLO by sa nam veeelmi páčil. Verim ze ho vyhram pre moje malé ale obrovské lásočky 😘😘😘
My cestujeme rozne, ale najcastejsie lietadlom a potom vlacikom za babkou a dedkom alebo autobusom za babinou. Casto cestujeme aj elektrickou a metrom, ale najvacsia zabava je ked cestujeme doma v krabici IKEA s kolieskami so vsetkymi plysovymi kamaratmi a to ich je naozaj dost ze uz sa do krabice nikto dalsi nevmesti. A velka zabava je cestovat mame na chrbte, ked beha po byte o stodvesto a na chrbte ma koho - no predsa svojho synceka 🙂)).
Moj maly Daniel rad cestuje hlavne ked sa na ceste vidime traktorov 🙂 pocas cesty spievame a napodobnuje otca ako soferuje.
Vlak je u nás zatiaľ bezkonkurenčne najzaujímavejším dopravným prostriedkom, obľube sa u nás teší i v domácej miniverzii. A z vlakových príhod ma napadá posledná: Ideme vlakom ku starým rodičom na Kysuce, obe staršie deti pricapené na okno a komentujú, čo vidia z okna. Väčšinou starší slovne a mladšia dopĺňa hlavne zvuky. A tak sa dozviem, že: "Aha, auto! Vrrrm, tutuut. Aha vlak! Šišiši. Aha kravičky! Muuu. Aha vtáčiky! pii pii." Vchádza sprievodkyňa a pýta sa malej: "Jeej, ako ty pekne poznáš zvieratká. A vieš, ktoré z nich robí hav hav?" Pes. "A bee bee?" Krpatá ukáže na našu najmladšiu a hovorí: "Bábo!"
My cestujeme autíčkom 🙂 malinká má rok a treba ju nejako zabaviť 😊 čiže cestovanie je veľkou zábavou...raz sa nám stalo, že sme šli na dovolenku a malinká mala problém z dlhšou trasou, tak ma napadlo že jej obľúbený plysak napadne šoféra 😂😂😂 že ho popapa...dcérka z toho mala srandu, len o protiidúce auta nevideli ani mňa ani dcérku len ako šoféra napadol plysak 😂😂😂 tie vyplasene výrazi ľudí stáli zato 🙂 ale hlavne že sa dcerka nasmiala a vydržala pekne celú trasu 🙂
S našim malým sme boli pár krát vláčikom v Bratislave, navštíviť babku. Bolo to skvelé, v detskom vozni sme si našli kamarátov, s ktorými sa vyšantili, vyhrali. Tesne pred cieľovou stanicou si spravili aj "ležovisko" a na kúsku si zdriemli. Tak nám 5 hodinová cesta zbehla, ani sme sa nenazdali 🙂
U nás je na prvom mieste tatinkove auto. Ale občas pre radosť ideme autobusom ku starkej alebo aj vláčikom ku prastarkej. Deti sa na to vždy veľmi tešia. Toto leto sme boli aj vo Vychylovke, kde sme sa povozili na starodávnom vláčiku - bafkáčiku 🙂 Dcérka už bola 2. krát, vôbec sa nebála. Dvojročnému synčekovi sa to po chvíľke obáv so zatvorenými očkami začalo páčiť tiež. Obaja vyplazovali na seba zeleno-modré jazyky z lízatiek, ktoré dostali od pani pri pokladni. Bol totiž deň detí a sprievodkyňou vo vlaku bola morská panna, strojvodcom zelenýý vodník 🙂
My najčastejšie cestujeme autom. Nie je to pre deti na dlhšie trasy najpohodlnejšie, ale pre nás rodičov je to najjednoduchšie. Pristavíte auto, zbalíte všetky vecičky potrebné, aj tie podľa nás menej potrebné, a idete kedy chcete. Autobusom sme boli len mestskou a vlak je u nás dosť neprakticky vyriešení, lebo na diaľkáče musíme ísť prípojom a presadať a priame vlaky nám idú len do "zapadákova". Takže sme vláčikom boli až raz, prišli sme do "zapadákova", pošmýkali sme sa na miestnej šmýkačke, narazili poriadne hlavu a mohli ísť domov. Takže sme si ako suvenír a pamiatku na našu prvú cestu vláčikom domov doniesli poriadnu hrču uprostred čela. No a na poslednej ceste autom ku starým rodičom to bolo tiež adrenalínu - srnky uprostred bieleho dňa a hybaj ho cez cestu tesnotka pred naše auto s 2 maličkými deťmi. A zase včera sme chytili defekt..... To vám poviem...samé "skvelé" zážitky v poslednej dobe.... keď sa darí, tak sa darí....
Vlaky sú srdcovou záležitosťou celej našej rodiny. Dedko aj manžel chceli byť rušňovodičmi a rovnako to drží aj nášho dva a pol ročného synčeka. Cestu vlakom miluje! Preto celá rodina vyhľadávame rôzne akcie napr. jazdy parných vlakov, Rendez a pod. Ak práve nie je nejaká akcia historických vláčikov, tak sa len tak vyberieme vlakom do Bratislavy, kde sa prevezieme električkou a opäť sa tešíme na spiatočnú cestu vláčikom. 🙂
My najcastejsie cestujeme autom, ci uz na vychod alebo na zapad k babkam. Al eraz sme si urobili s 3- rocnou dcerkou vylet na otocku do Bratislavy vlacikom REGIO Jetom a velmi sa jej to ratalo. Asi najviac detske kupe , z ktoreho je aj fotka. A odvtedy stale opakuje, ze chce ist este vlacikom. Takze taky lego duplo vlacik by ju urcite potesil🙂
My sme zatial cestovali autom.s detmi sme objavovali krasy slovenska,atrakcie a nesmela chybat zoo.vlacik zatial obdivujeme z dialky kedze byvame pri kolajniciach nie raz sme cakali kedy pojde vlacik😀 šššš 😊prave tento vlacik duplo je nas vysnivany k 2rockom ktore ma o par dni.😊
Vlacik je nas najoblubenejsi dopravny prostriedok pri ktorom vzdy zazijeme nejake dobrodruzstvo ci vtipnu prihodu,najlepsie je,ze nikdy memame nejaky presny ciel, ideme sa previest na vopred neurcene miesto ,zabavime sa,urobime si spolocny rodinny ci kamaratsky vylet a vecer uz len spominame na zabavnu cestu a prezite dobrodruzstva

My poväcsine cestujeme autom.niekedy busom no toto leto sme drobcovi konecne ulahodili a boli sme sa povozit na vlaciku v kraaasnom prostredi Vychylovka to bolo radosti:D a ked k tomu este aj zatrubili joooj no rozpravka:D