icon

Majú vaše deti rady stavebnice LEGO DUPLO?

bara_lego
Moderátor
23. okt 2017

A pamätáte sa, v akom veku ste im kúpili ich prvú sadu? Ktorá to bola? A majú ju ešte? Veľmi ma zaujíma, po čom ste na začiatku siahli. A napríklad práve váš výber inšpiruje nejakú mamičku, ktorá nad prvým nákupom kociek LEGO DUPLO práve uvažuje!

Majú vaše deti rady stavebnice LEGO DUPLO?
majjjjka
24. okt 2017

@angelika4 prosím vás kde ste kúpili to lego MC Queen . To som teda ešte nevidela a syn by sa určite potešil.dakujem.maja

mazda323f
24. okt 2017

Priznávam, že prvé lego som si kúpila na malej na prvý rok 🙂 A keby len jedno 🙂 Pre ňu boli primárne určené celkom konkrétne žemličky, paradajka, mliečko - piknik - pretože sa rada hrala s kuchynkou... A tak trochu viac pre mňa bol veľký krásny lego dom so zariadenými izbičkami. A prerátala som sa, pretože dieťa sa nehralo samo s jedlom, ale vždy s tým, s čím aj mama 🙂 Najskôr rozoberala čo som poskladala, po čase začala spájať kocky do vlastných vežičiek a tak to išlo.. Momentálne zariaďujeme domčeky spolu a už vymýšľa panáčikom aj vlastný dej, vlastné príbehy. Je veľmi zábavné ju pri tom počúvať 🙂

lennulik1
24. okt 2017

Naše prvé lego duplo bolo divoké kačky a bolo to na vianoce. Vtedy mal najstarší 3roky. A zvykol sa s tým hrať aj mladší, ročný syn, i keď ten to skôr skúmal. Starší to už normálne skladal. A za ten rok chlapcom pribudli dupla - 2 vláčikove, vrátane pridavnych koľajníc, výhybiek a závor, zoologická a nákladné auto s barom, nepamätám názov. A hrajú sa s tým dupľom najradšej. Po kolajniciach chodia aj s klasickými autíčkami, príp. bager a nákladiak preváža aj zvieratká.

astarte123
24. okt 2017

Rozhodne áno, stavebnica sa malým detským rúčkam dobre chytá keďže diely sú väčšie ako klasické lego. Určite sa ďalšia z týchto stavebníc objaví aj tohto roku pod vianočným stromčekom 🙂

sisas222
24. okt 2017

Krásny večer, mám dvojrocného synčeka a jednoznačne, prvá stavebnica, ktorú sme mu kupili bolo práve lego Duplo 😉... Pamätam sa, že ešte ja so súrodencami sme sa neskutočne veľa prehrali práve s legom... bohužiaľ, vtedy ešte nebol taký úžasný výber ako teraz. Lego dlho nemohlo u nás chýbať pod vianočným stromčekom či pri niektorých sviatkoch... ako sme si kradli kocky a bili sa o podložky - stále ich bolo málo, keď sme začali stavať ci súťažili medzi sebou v vstavani😀... To isté, tú radosť v objavovaní postupne nachádza aj náš synček. Zatiaľ máme iba základnú sadu s ktorou okrem postupneho skladania dokáže teda hocičo 😁 ... sme veľmi vďační za tak uuuzasnuu hračku akou lego je 😘!

angelika4
24. okt 2017

@majjjjka joj to bolo dávno, v roku 2011 v Dráčiku 😉 - potom ešte keď nebola novinka dalo sa kúpiť aj v Bille vždy na Vianoce - ale už drahšie, teraz túto sadu už len cez bazár.... toho času ak dobre viem tiež sa dá kúpiť len v inej verzii- myslím si že aj v novom Lego katalógu to je - dá sa to pozrieť aj cez net

kapurka270
24. okt 2017

Bola som dnes v draciku pozriet to lego....moj prvy vlacik mali,ale to sa este nebude vediet hrat a moja prva husenica len na objednavku.Tak neviem ci kupit ci pockam na narodeniny druhe.

vlucifuk
24. okt 2017

@majjjjka, nasi chalani uz maju hadam vsetko s kolesami z Dupla,vieme,ze Lego Cars by ich neskutocne potesili,rozpravku miluju.A kedze budu mat narodky a idu Vianoce,tak sme sa so starymi rodicmi dohodli,ze kupime.Na Mall.sk som nasla tieto.Drahe,ale...☺https://www.mall.sk/lego-1-4...
https://www.mall.sk/lego-1-4/lego-duplo-cars-10...

vlucifuk
24. okt 2017

@majjjjka,tu je trosku lacnejsia verzia.Myslim,ze v Draciku stoji este menej☺
https://www.mall.sk/lego-1-4/lego-duplo-cars-10...

ajka6
24. okt 2017

My sme ako prvú kúpili modrú duplo loďku, keď mala naša slečna rok. Výborná hračka na kúpanie 🙂 Odvtedy sa nám zbierka riadne rozrástla - lesopark, vláčiky, stavba, cesta okolo sveta a mnoho ďalších, až je problém vôbec prejsť po koberci 🙂

fidorka221
24. okt 2017

Lego Duplo je veľmi vďačná hračka na hranie.Aj keď nie je najlacnejšie,oplatí sa investovať,lebo deti po ňom stále siahnu.Ak nestavajú niečo podľa predlohy,či fantázie tak môžu Duplo využiť aj edukatívne,napr.stavat písmená či číslice😃

bara_lego
autorModerátor
24. okt 2017

@horalka21, šikulka. 👏😂

bara_lego
autorModerátor
24. okt 2017

@kajkach opravdu krásné fotky! 😍

bara_lego
autorModerátor
24. okt 2017

@cevrik5 roztomilá malá doktorka! 😍

bara_lego
autorModerátor
24. okt 2017

@vlucifuk to je super, že vám LEGO DUPLO takhle pomohlo!!! 👏

majjjjka
25. okt 2017

@angelika4 ďakujem veľmi pekne za info, no našla som už niečo na mall sk. aj Alza ale teda tie ceny, už nevedia co si majú pýtať za MC Queena😀ďakujem pekný deň.

majjjjka
25. okt 2017

@vlucifuk Ďakujem veľmi pekne, no aj ja som ich nakoniec vcera ešte nasla,no musím pozrieť teda ešte v draciku.pekny deň.dakujem.

klauduska33
25. okt 2017

Pekný deň, prvé duplo sme kúpili v dvoch rokoch a to takéto, mali sme predtým kadejaké kocky väčšie ako duplo no nevedel sa s nimi hrať. S duplom si už našiel spôsob ako sa trošku zabaviť.

lucypaba
25. okt 2017

prva stavenica bola k tretím narodeninam a bola to poziarna stanica, lebo vtedy chcel byt hasicom. Teraz dostal vlakove duplo lebo teraz ma obdobie vlakov.

gopika
25. okt 2017

Duplo milujeme, dospeli asi viac, ako nas maly. 😄 Prve sme mukupili, ked mal asi rok a pol a bola to moja prva farma, lebo maly zboznuje traktor. A bola to super investicia, kedze drobec je nicitel a drevene hracky ponicil, jedine, co sa este nepokazilo, je lego. Postupne zbierku rozsiruju stari rodicia.

adaharcarova
25. okt 2017

Naše prvé lego bolo lego duplo vláčik s číslami. Hrá sa s ním už nepretržite 3,5 roka. Dostal ho k 1.roku. A čísla miluje doteraz.

butterfly22
25. okt 2017

Prvú sadu dostala v 2 rokoch, bol to domček, odvtedy pribudli zvieratká a ďalšie 2 sady.... A musím úprimne povedať, že sa jej nikdy nezunovalo, hra sa takmer denne (4r)

daniela156
26. okt 2017

My sme ako prvé kupili synovi vláčik od 1,5 roka na den deti. Vtedy mal tesne pred 1 rokom.
Velka spokojnosť bola u neho a od vtedy sa jeho zbierka bohato rozrástla.

andi32
26. okt 2017

starsi syncek mal rok ked sme mu kupili prve Lego Duplo- moj prvy vlacik 🙂 velmi sa mu poskladany vlacik pacil, ale zo zaciatku boli len ,, buracky,, po case sa pekne naucil skladat a stavat...odvtedy mame lega stale viac a viac, ale vzdy nedostatok :D

brulinka
27. okt 2017

k prvym narodeninam, nieco ako prvy domcek - otvaranie a zatvaranie okienok do ktorych schovaval macika, ci stavanie vezicky ktora nepada z legokociek ho bavilo uz od toho 1. roku 🙂

martinka2005
27. okt 2017

Prvu sadu dostal ako 9mesacny na prve vianoce od krstneho...a to sadu fatma...bol z nej hoovy uz vtedy...v tom obdobi bolo pre neho najzaujimavejsie otvaranie a zatvaranie dveri a na svavebnici su 3 dvierka 🙂 postupne si ju zacal sam skladat a hral sa zo zvieratkami a teraz ma 19m a uz si ju dokaze poskladat vseliako a aj presne podla obrazka ako ma byt...🙂 u nas je lego najkreativnejsou hrackou aj tieto vianoce dostane Duplo vlacik deluxe 🙂

katkalabka
27. okt 2017

Syn dostal prvé lego na Vianoce, keď mal rok. Hrať sa s ním začal tak o tri mesiace. Boli to Kreatívne autíčka. Sú super. Doteraz ho neomrzeli, lebo z nich postaví čokoľvek - sanitku, nákladiak, policajné, či pretekárske autá, lode, skrátka aké práve potrebuje do hry, no i rôzne zvieratká od slimáka, papagája až po žirafu. Postupne sa do lega "zamiloval tak", že sa chce hrať iba s ním. Občas to vzdám a až ho ani neupratujeme, ale necháme do rána na pokračovanie 😉

vex
28. okt 2017

Syn, ak neratam duplo po mne, ked som bola mala, mal ako prve kupene duplo kreativne auta, aby sme "prezili" cestu v lietadle, len muz ho zabudol v kufri tak sme na letisku kupili smetiarske auto a doteraz hadam najoblubenejsie.

aadulik2110
28. okt 2017

Ako uplne prvu sme mali krabicu Lego duplo (boli tam len kocky, bez nejakej temy) a maly ju dostal ako 3 mesacny, ked nas prisli navstivit kolegyne z prace. Potom k tomu pribudla zahradka, les, autodielna, kolotoc, poziarnici. Mladsieho bavilo uz okolo roka a vezicky mu isli najlepsie. Pri starsom sme na stavanie museli cakat dlhsie - bavilo ho prevazat kocky v autickach a tym jeho hra s legom koncila. Az okolo 2 rokov ho ocarilo lego v celej svojej podobe a odvtedy skladame kazdy den.

campanita
29. okt 2017

My uz mame vsetky serie v jednej priesvitnej krabici a staviame ostosest ale ja mam vsetky navody i krabice odlozene 🙂 k 1.roku pod stromcek (lebo my to mame 2v1) dostal seriu 4631 my first build aj s predlohami ako stavat. K meninam 1.5r dostal seriu Macko Pu piknik 5945. K 2.narodeninam/vianoce uz dostal paradny vlacik seriu 10507....hrala sa cela rodina ;) a od bratranca tiez ako 2r. Dostal este seriu 10518 Moja prva stavba...ako 2.5 rocny dostal este sanitku 10527 a hasicskeho velitela 6169 a k 3.narodeninam velke hasicske auto 10592...Medzicasom pribudla k Oliverovi aj Masenka a ta k 1.narodeninam dostala seriu 10616 moj 1.domcek...Oliver rastie a pomaly sa uz presuvame k Lego City, Lego Super Heroes je oblubene ale s lego Duplo sa este stale hrava a to uz bude mat 5 rokov v decembri.stavia si garaze pre auta.mestecka na koberci s cestami.lietadla ci lodicky do vane.Verim ze dcerka bude pokracovat v tychto aktivitach.❤