icon

SÚŤAŽ o stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka! 🙂

bara_lego
Moderátor
23. okt 2017

Chodia vaši najmenší do škôlky? A čo na nej majú najradšej? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti a získajte srdiečka. Povedzte nám, aká zábavná príhoda sa vašim deťom v škôlke prihodila. Popíšte nám príbeh do komentára a vyhrajte. Desať z vás získa krásnu stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka. 🙂

SÚŤAŽ o stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka! 🙂
tititi6
24. okt 2017

Dcerka ma 2,5 roka a v aprili jej pribudne surodenec.. zo skolkou rozmyslame este pockat.. nastup by bol ked bude mat 4 roky a 4 mesiace.. zatial u mna prevazuju dovody dieta do skolky dat co najneskor..

zanet222
24. okt 2017

Maximko ma tri rocky a nechodi velmi rad do skolky. Kedze pracujem, snazime sa ho vsemozne motivovat, aby tam chodil rad. Raz rano mi povedal,ze tam nepojde,lebo ucitelka ma taketo velke zuby a nazorne mi to ukazal "vrrr" . Ked videl,ze to nezabralo,tak vyskusal mi vysvetlit,ze je tam velka obrazovka ( projekcia na tabulu) a ta Máša z obrazovky ma taketo velke oci a vypulil na mna ociska. Kazdy den si poctivo vymysli preco do skolky neist. Dnes to bolo preto,pretoze doma sa vraj lepsie spi.

jankaadamkova
24. okt 2017

Môj syn do škôlky ešte nechodí, čaká nás to za rok, ale s Legom sa hráme už od minulých Vianoc. Bez Lega si deň ani nevieme predstaviť. Každá figúrka má svoje meno 😃
Ja ako dieťa som lego nikdy nemala, tak si to teraz užívam so synom. 👶
A ak bude malý poslúchať, tak mu Ježiško nejaké nové Lego určite prinesie😊❄🎄🎁
Verím, že sa mu bude v škôlke páčiť a nájde si tam priateľov na celý život. Mne sa to podarilo a rada na tie prvé spoločné momenty spomínam👦👧👨👩👦

sisas222
24. okt 2017

Náš synček od sept. zacal chodit do jasliciek. Všetko prebieha uzasne a veľmi sa tešíme, že je tam rád a teší sa medzi deticky😉. Pekná situácia sa stala nedávno, keď vo vedľajšom dvore pracoval od rana bager. Nakoľko náš synček zbožňuje bagre a keď počul cez okno ten pracovny hukot, odvetdy ževraj stál pri dverách a vydával zvuk, kt.oznacoval bagre. Pani učiteľky všetko možné skusali, avsak bezúspešne. Nakoniec, mu vyhoveli, dali ho do Montessori učiacej veže a pripososbili, aby cez okno videl pracovať bager 😀👍. Ževraj tam veľmi dlho vydržal a to je už čo povedať ... je taký neposedko 😉. Neviem, či niekedy taký bager aj domov nezavolam😁, aj keď neviem na čo 😀... dakedy by to padlo vhod 😉😍.

lujzamodra
24. okt 2017

Kazdy pondelok rano je v skolke na nastenke jedalnicek na cely tyzden. Aby som nemusela kazde rano stat pri nastenke a citat co budu mat deti na desiatu, obed, olovrant, odfotim si ho na zaciatku tyzdna. Ked som prisla po 3 rocneho syna do skolky, pytam sa ho co jedli. "Uz neviem mama, ale pozri si v telefone" bola jeho odpoved.

anishka
24. okt 2017

Škôlka u nás je top 😉 dnes sme mali tvorivé dielničky na ktorých sa zúčastnili aj rodičia 😊 vyrábali sme si ježka 😊 z lístia 🙂

siska53
24. okt 2017

@bara_lego Tak u nas lego tiez frci,dokonca tri roky dozadu som ja dostala lego - domcek s 3 panacikmi! Mala som vtedy 39 rokov a tesila som sa ako mala!

Na vtipnu prihodu si asi nespomeniem, ale u nas sa s legom.teraz najcastejsie hrava mala - robi si skolku s panacikmi a chodia aj na logopediu (ona musi trenovat a toto je cesta,kedze sa jej nechce,aby trenovala - cez panacikov).
Predtym.sme si robili rodinky aj so synom a stavali rozne domceky, ihriska a aj lanovku som z neho spravila.

beznoha_stonozka
24. okt 2017

Chodia,ale zatial ziadne zaujimave historky , okrem frajera a frajerky nemaju. to je taka ta klasika :D

fidorka221
24. okt 2017

Obe staršie deti sú už skolko-povinne a v MS sa im páči.Syn je už v prípravke a jeho sestrička v najmenšej triede. Stále zažijeme nejakú smiešnu situáciu.Naposledy keď som sa dcérky pýtala s kým sa v škôlke hrala tak mi oznámila,že s Elkou a potom dodala,že sa za ňu aj vydá😊To už zasiahol starší syn,že to sa nedá a navrhol jej,že sa môže vydať za Davidka,ktorý je Elkin brat....Takto sa my v škôlke rodinkujeme😃

jahodka84
24. okt 2017

Dcéra chodí do škôlky druhý rok, teraz sa už veľmi teší, ale začiatky boli veľmi ťažké. Plakali sme obidve 😢 Od budúceho septembra nastúpi do škôlky mladší syn a preto by nás stavebnica Lego duplo Škôlka veľmi potešila a verím, že by sa nám išlo vďaka legu do škôlky ľahko, lebo obidvaja milujú lego.

saadve
24. okt 2017

Minulý rok dcéra a syn chodili do jednej škôlkárskej triedy.... doma sa ich pýtam ako vždy, čo robili, s kým sa hrali, ako sa im páčilo na vychádzke, a čo mali na obed?
Syn: zemiačky s mäskom a šťavičkou...
Dcéra: ryža a mäsko z kuriatka...
Realita: cestoviny + paprikáš

Hlavná vec, že sa najedli.

ajka6
24. okt 2017

Naša slečna si na škôlku ešte len zvyká, keďže kvôli chorobe bola zatiaľ v škôlke dokopy 9 dní. Ale jednu pani učiteľku si hneď obľúbila a, chtiac-nechtiac, ju zapojila do svojej najnovšej hry: na koníka. Chúďa pani učiteľka teda dostala rázne prikázané "hijó koník!" a pľacnutie po zadku :D

simazu217
24. okt 2017

Dobry den,
nam chodi syn do skolky, uz druhy šk.rok, no viacej je doma ako v skolke, stale chory ☹ no aj za tych par tyzdnov v skolke zazije vela zazitkov ale aj vela novych pokrokov.
Najnovsie mi presla hlavou prihoda, v pondelok rano, zase po dvoch tyzdnoch, po chorobe, si siel syn zaniest pyzamko na svoju postielku....a zlatino vybehol zo spalne ze on nevie kde ma postielk!! nevedela som ci sa zacat smiat, ale chudak v panike sa rozplakal...no pani ucitelka mu rychlo pomohla a bolo ok.
A taktiez ma velmi potesia obrazky ktore namaluje, vytvori...kedze doma ani za nic chytit pastelky a nieco malovat, riesit ulohy k jeho veku.
Skor montovat, stavat...taky technicky, tvorivy tip 🙂
Vyhra by nas velmi potesila🙏🙂 dakujeme za precitanie.

mata0410
24. okt 2017

Moja laska, moj cert. Tento rok dcerka prvykrat nastupila do skolky. Priznam sa mala som neskutocne obavy lebo je na mna velmi naviazana + v auguste k nam pribudol maly syncek. V hlave sa mi premietala scena ako ju tam nechavam v slzach. ALE ona sikovnica prekvapila ani neplakala a nebyt toho, ze je casto chora chodi tam velmi rada. Od kreslenia cez lego az k basnickam vsetko rada robi. 😘 Hlavne sa nenudi, lebo doma sa musim venovat aj syncekovi.

najjulinka
25. okt 2017

Toto je naj školka. So všetkým čo ma školka mať... Inak naša Lucinka do školky chodila lenna pol dňa aj to bolo pre nu vela... Ale v hre s DUPLOm zvládla Duplová Lucinka aj spinkať v postielke po obede 🙂

bubo27
25. okt 2017

Nas maly chodi medzi deti od 2 rockov aj 2 mesiace. pretoze som musela ist naspat do prace...cize zacinali sme jaslickami, kde plakal nielen rano ale aj poobede 🙂 potom zacala klasicka statna skolka 🙂 kde plakaval kazde rano dalsie dva roky 🙂 uz sme boli z toho obaja s manzelom k.o. 🙂 tak sme to prestali riesit a ked uz isiel medzi velke deti do triedy inej tak plakal prvy mesiac iba a ostatne boli super...a teraz je z neho predskolacik a uz neplace 🙂 Ale skolku ma velmi rad aj napriek placom ale to bolo len plac lucenie a privitanie 🙂 inak mebol ziadny problem.
Ale jeho reci pre pani ucitelku su napr: Pani ucitelka ja nemozem kakat skolke. Pani ucitelka: Preco Kristianko! a on: Predsa preto aby sme sa tu nezadusili 🙂
alebo vzdy vsetko povie co sa mi doma rozpravame a planujeme vzdy v pondelok ma pani ucitelka tolko informacii...ze nam vzdy povie: Tak vy ste rodinka uzastnych 🙂

zarao
25. okt 2017

Moj syn chodi do skolky druhym rokom, teda prihod mame dost:D
1. Pytam sa ho po prvom dni skolky v tomto roku: "No co Ondri, aj mas volakych novych spoluziakov?" Smutne kyvne hlavou, ze ma, tak pokracujem: " Hral si sa s Majkom a so Simonkom?" (boli to velki kamosi) Ondrej na mna vazne pozrie a hovori:" Mamina oni uz zomreli" (rozumej odisli do 1 triedy) :D :D
2. Onehdy pride Ondri zo skolky a ppcujem ako ockovi rozprava ako bolo,co robil a co papal... tak sa zapocuvam do pasaze o spinkani:"...ale ja som nechcel,aby Katka pri mne spinkala tak som si prdol...":D Moj muz nic,len mu vysvetluje, ze to sa stava, tak mu Ondro zavalasi:"Ano?Aj Ty si maminke prdol?" :D
3. Ondri je vo veku, kedy si pochyti vsetko mozne, vratane nie prave peknych vyrazov. Takto sme boli na obede u starych rodicov a bola pustena telka,nejaky akcny film,nikto tomu nevenoval pozornost-okrem Ondreja:D Pridem v pondelok pre neho do skolky a teraz jak mam vysvetlit preco je Sabinka sprosta stetka:D

mima86
25. okt 2017

My mame s legom v skolke jednu prihodu, ale nie je zabavna, skor naopak. Syncek dostal od kamarata kockou po tvari. Bolo to pred rokom, ale ostala nam tam jazva v tvare L zrejme od rozteka.

s1m.one
25. okt 2017

Ahoj, takych prihod by bolo 😀 no napisem len dve. Pamatam si na prvy den v skolke, ked som mala prist pred obedom v ramci adaptacie dietata, maly sa mi schoval po stol a nemohla som ho dostat domov, samozreme o niekolko dni zacali place, ze do solky nechce ist, taka klasika... tiez s usmevom spominame ako raz tata priniesol malu zo skolky v papuckach, este ze vonku nebolo naprsane 😅👍

martinusik91
25. okt 2017

Moj syncek nastupil teraz v septembri prvy krat ale adaptacny proces je dost tazky kedze je tyzden v skolke a 2tyzdne doma. Aj teraz sme doma. Do skolky vsak chodi aj jeho kamoska Kika ona zas v prvy tyzden bola chora ale ked sa stretnu v skolke je to konecna. Ked sa nieco robi vsade su spolu ucitelky sa smeju ze su ako dvojicky. Raz ked som prisla do skolky mi ucitelka vravela ze sa cestou do jedalne stratili ze sa chytili za ruky a usli tak ich uz teraz delia kym sa naucia co a ako. Ked sme sa ich pytali ze kde utekali tak nam Kikusa povedala ze kade ľahsie😂 to je tak ked sa najdu taki dvaja experti ako oni dvaja 😂 Teraz bude zas minimalne tyzden doma a jedine na co sa zatial v skolke tesi je Kika a na vyrabanie a kreslenie. Dufam ze to bude uz len lepsie a lepsie

flamka
25. okt 2017

Dcerka zacala chodit do skolky minuly rok ako 3 rocna. Velmi sa jej tam pacilo od prveho dna a oblubila si aj pani ucitelky, konkretne jednu uplne najviac. Kedze je celkom mojkaci typ, tak sa vypytala pani ucitelke na kolena. No ocividne si to uzivala a nechcela ist dole ani ked potrebovala ist cikat takze pani ucitelku pekne ocikala. No deti mavaju v skolke pre pripad nehody nahradne oblecenie, no dufam teda ze si nahradne oblecenie nosia do skolky aj ucitelky 😅

zaba_zuzla
25. okt 2017

Nasa Danielka je uz v skolke druhy rok ale aj tak este niekedy rano fnuka preco musi ist ale ked po nu pride skor ako o pol piatej fnuka, preco som prisla tak skoro 🙂) a citujem moju skolkarku: "najradsej ma ked sa deti v skolke smeju a ked sa hraju na nahanacku" Vtipnu prihodu sme sa zatial od nej nedozvedeli ziadnu ale pripajame aspon foto najlepsich kamosiek (zlava - Elinka, Danielka, Julinka a Katka) hrdo vysi na nastenke nad postelou

jakubella
25. okt 2017

Starší synček je škôlkár už od dvoch rôčkov. Začiatky boli ťažké hlavne pre mňa, on si rýchlo zvykol. Mal všelijaké obdobia. Raz chodil do škôlky rád, inokedy sa mu nechcelo. Momentálne chce byť v škôlke prvý, čo sa nám veľmi nedarí, keďže som s mladším synčekom doma. V škôlke sa naučil množstvo krásnych basniciek, pesničiek, tanceky, je šikovnejší v obliekaní. Čo povie pani učiteľka, to musí byť pre celú našu rodinu sväté. Keď spomenie, že by sa im zišli gaštany, zbierame gaštany, vrchnaky, papier...mala som, čo robiť, aby som ho presvedčila, že nepotrebné a zachovale hračky majú priniesť len tí, ktorí nemajú doma mladších surodencov🙈 Všetko by odniesol. Keď sa snažím pomôcť mu s obliekanim(nestihame niekam), tak v žiadnom prípade! Pani učiteľka povedala, že rodičia im doma nemajú pomáhať, pretože potom nebudú stíhať v škôlke❗Len s jedenim je to horšie. Učiteľky síce tvrdia, že zje skoro všetko, on však chodí domov podozrivo čistý. Neexistuje, aby sa nezababral pri jedení, doma sa mu to ešte nestalo😂 Nevravím o tom, že vyje skoro celú chladničku, keď sa vráti. Tak sa mu snažím dohovárat, aby jedol, aby sa potom vládal hrať...minule v reštaurácii tiež párkrát zabrdol do jedla a nechal tak. Tak mu vysvetľujem, že jedlo stojí peniažky, že keď mu niečo nechutí, prečo si to objednáva, jedlo sa neplytva atď. On sa na chvíľu zamyslel a už som vedela, že príde niečo múdre: "Mami, ale v škôlke nemusím jesť, tam je jedlo zadarmo! Ani platiť nemusíme..." 🙉 Nasledovala dlhá a zrozumiteľná (ako sa len dalo) prednáška, že jedlo nikdy nie je zadarmo...P.S. Starší syn dostal na prvé narodeniny krabicu Lego Duplo od krstného. Dnes má štyri a pol roka a "farma" je naším verným spoločníkom stále. Aj mladší, ročný synček sa s ním už hrá. A musím povedať, že okrem tých všetkých vlastností, ktoré u detí rozvíja a ktoré poznáme, nám navyše veľmi uľahčilo komplikované rána v období, keď sa nám veľmi do školky nechcelo. Mali sme takú "stratégiu": postavíme jeden domček a ideme. U nás fungovala👍

adulka25
25. okt 2017

Musím napísať, že ja som šťastná mamička 🙂 Môj 4 ročný synček Jakubko škôlku miluje. Chodí tam veľmi rád. Je veľmi spoločenský a miluje byť v kolektíve. Navyše má zlaté pani učiteľky a kopu kamarátov, tak čo viac si ako matka môžem priať? A čo sa týka príhody tak raz prišiel zo škôlky a ja mu hovorím Jakubko uprac si prosím ťa tú detskú izbu a on mi na to pohotovo hovorí maminka nekrič lebo ma z toho bolí srdiečko 😀 😀 😀 A pani učiteľka mi potom v škôlke povedala, že keď ju drobci nepočúvali tak im povedala nech sú tíško lebo ju bolí z toho kriku srdiečko 😍 A ešte taká oteckovská príhoda. Bolo to minulú zimu a ocko išiel pre drobca do škôlky a doniesol mi ho v cudzích otepľovačkách navyše o číslo väčších 😀 Na druhý deň sa ráno ospravedlňujem pani učiteľke a vysvetľujem situáciu a tá mi hovorí, že si z toho nemám nič robiť lebo, že boli vonku a ona pozbierala všetky mokré otepľovačky aby ich dala vyschnúť a keď vyschli tak už nevedela ani ona komu patria a tak ich položila na kopu v domnení, že deti si budú poznať a teda každý si pobrala aké ho napadlo a tak niektoré detičky odchádzali domov v menších, iné vo väčších a pod (obzvlášť tie, po ktoré prišli oteckovia 😀). Na druhý deň si to pomenili a dobre sa na tom rodičia zasmiali 😀

ludkaz
25. okt 2017

Kubko /6/ a Maťko /4/ chodili spolu do škôlky u nás v dedine do jednotriedky. Tohto roku začali navštevovať škôlku v meste a každý išiel do inej triedy. Kubka dali do triedy veľkých predškolákov a Matejíka dali do triedy medzi úplne najmenšie detičky. Myslela som si, že to bude v pohode so starším a ten začal ráno plakávať a ,že do škôlky nejde a nemá tam kamarátov a je mu tam veľmi smutno. Mladší ho na to všetko začal utešovať a povedal: "napapáš sa, pohráš, trochu pospinkáš a maminka zas príde". Ja som stratila úplne reč a nevedela fakt čo povedať. A tak isto utešoval svoju škôlkarsku kamarátku ešte druhý krát v šatni, keď jej maminka odišla na služobnú cestu a bála sa ostať v škôlke, či naozaj si po ňu prídu. Takto ma neskutočne prekvapil môj malý /VEĽKÝ/ synček ako hrdinsky zvládol situáciu.

tinkybinkyyyy
25. okt 2017

Ja mám dvoch škôlkárov, sú úžasný ❤ 😍. A čo majú najradšej? Samozrejme hračky 🚗 🚒🐶 🙂 a pani učiteľky tie sú ako maminy. Tie zbožňujú najviac a na ne sa aj najviac tešia ❤

julia225
25. okt 2017

Do skolky este nechodime, ale mame par vtipnych komentov nasho Davida o skolke:
Davidko chodis do skolky?
Nie, ja uz mam 9, chodim do skoly.(v skutocnosti ma 2,5) 😂
Davidko chces ist do skolky?
Ano ideme s maminkou aj s daddym od Septembra.
😀😀😀

cupakabricka
25. okt 2017

dobry den... my este sice do skolky nechodime ale nasa mala si velmi rada oblubila stavat vezicky a panacikov... rozprava a komentuje popritom tou svojou detskou hatlaninkou...obcas jej aj rozumiem.... pajaja je panacik 😀
dakujeme

lekristinka
25. okt 2017

Tak Šimonko ešte len začal chodiť do škôlky ale nácviky sme mali už doma, keď si z lega staval so starkou škôlku 🙂

irenaliza
25. okt 2017

krásny deŇ, no už začala chodiť od septembra už aj naša najmladšia 4.dcérka a, zo začiatku chodila rada, potom začali plače a slzy a... Ale nejako to zvládame, Dcérka stále hovorí, že pani učiteľky ju volajú Líza, čo je naša 3.dcérka čo chodila do škôlky pre ňou, teraz už už prváčka a tak neviem či sa to pani učiteľky naučia a aj keď v škôlke pani učiteľky hovoria, že je skôr sama, sama sa hrá, hovorí ticho, ... ale doma je z nej super baba ale všetci musíme byť v pozore, keď ona hovorí a keď nám spieva pesničky ktoré sa naučili a. Dokonca ona 3.ročná išla za najstaršou 12 ročnou dcérkou a ukazovala jej ako si má skladať pyžamo, lebo tak ich učili pani učiteľky a ona to vraj nevie./ má pravdu, najstrašia dcérka všetko je hodí najradšej tam kde je a nechá a obíde to/ a Tak aj ke´d bojujem trochu s plačom ale škôlka je prínosom, lebo čo povedia pani učiteľky je super a je super , že už aj malá sestra učí veľká, tak sa teším čo zasa dnes prinesie nové zo škôlky a ako budeme tancovať, alebo príde s plačom, že ju nejaké dievčatko nemá rada, lebo sa na ňu pozerala, ajk s tým raz prišla, tak uvidíme, krásne dni všetkým v lego prajeme.