SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.
Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

Vela chodime na prechadzky,zbierame listy,kamene,sipky.Chodime na farmu k babke za zvieratami,aby ich nevnimali len na obrazku,prip.hracky,ale hlavne videli a poculi.Doma citame,skladame,tvorime a hlavne sa rozpravame
My objavujeme svet na bycikli. Kedze vlaku aj autobusu sa boji 😉 zato ten mensi uz vlakom cestoval a pacilo sa mu. Takze bicykle a ideme 😉
My chodievame často do prírody s malým v nosiči na chrbte, ukazujeme vtáčiky, stromčeky a podobne, taktiez máme chatu v horách, takze aj na hríby chodievame
V našom dome nájde sa veľa ..veľmi veľa kníh. Samozrejme polovica z nich je detské a keď že sme bilingválna rodinka - tak sú aj v rôznych jazykoch. Radi s manželom čítame a deti za nami opakujú ) samozrejme nechýba nám aj cestovanie a aktívny voľný čas - hory, bicykle, kolobežky, lopta... A nás najmladší syn má iba 3 roky a samozrejme zbožňuje Lego, snaží sa vždy vymyslieť niečo svoje))) keď že má sestričku tak chlapčenské sety nám zatiaľ veľmi chýbajú)))
kedze mem dvojicky bolo to narocnejsie ale zvladli sme to vzdy kedze sme z dediny vylety do mesta ci uz autobusom alebo vlakom to ich viac fascinovalo, a ked isiel aj manzel chodievali sme po hradoch a zamkoch a do hor... v lete na kupaliska a v zime sa sankovat kedz sme vyuzili aj naseho havina a tahal sanky ...
a na den deti sme si spravili lego akciu kde bolo vystavene aj Lego duplo to co mame aspon niektore vecicky kde sa ti najmesi pohrali..
moje dcery su velmi tvorive, rady nieco vyrabaju a vytvaraju. Pracujeme s prirodnymi materialmi, v parku alebo v lese si vzdy nieco nazbierame a potom doma zapojime fantaziu a tvorime. Maju rady aj stavebnice a najradsej lego. Obe sa naucili spoznavat farby prave na kockach lego duplo, ked sa ma pri hre dookola spytovali: mami toto aka fajba, mami a toto aka fajba. Lego a lego duplo patria doteraz k ich najoblubenejsim hrackam
@bara_lego Dobrý deň, dokedy sa môžeme zapojiť? Vďaka.
S deťmi v MŠ chodievame na výlety a navštevujeme ZOO aj botanické záhrady. Neďaleko máme park a naše deti vedia, názvy jednotlivých stromov. Ak sa nedá ísť kvoli počasiu vonku, obľúbenými sú stavebnice lego pomocou ktorých si staviame všeličo možné 🙂
hráme sa rôzne hry a lego je u nás najoblubenejšia hračka
Naše učenie sa zakladá na každodenných veciach.už odmalička synovi všetko komentujem.podľa ročného obdobia sa učíme aj vonku
Pomáha v záhradke, chodíme k vode, zbierame gastany u babky spoznavame zvieratká (pretože ich chovajú naozaj veľa) 🙂 keď malý dostal svoje prvé lego duplo šiel s koníčkom aj spať 😀 skladame si farmu a na kockach sa učíme aj farby. Je maniak do áut vlacikov a autobusov.pravidelne jazdíme vlakom čí autobusom a ako správny maniak hneď vedľa vodiča 🙂
u nas sa spoznava svet z kazdeho rozku trosku - zoo, muzea, divadielka a divadla, rozne hracky, nastastie mame babku a deda na chalupe, tak deti spoznavaju aj domace zvieratka - takze fialovu kravu nehladaju 😅 snazime sa ich viest k tomu, aby skusili vsetko - aj sport aj hudbu aj umenie. kazdy ma ine zaujimy, niekedy je to tazko sklbit, ale vdaka bohu nam pomahaju aj dedkovia a babky.
a najvacsim zdrojom zabavy a poznania je prababka - moja babka - co ta detom porozprava za historky a naspieva sa pesniciek 😀 😀 😀 cloveku sa niekedy az rozum zastavi co sa snazi deti naucit 😀 😠 😎 😀
My máme zase troch synov, jeden je čisto do prírody, má rád zvieratká, rastlinky, druhý je skôr športový tip, večne sa naháňa za loptou, je skrátka talent, tretieho bavia autá, bagre a všetko čo k tomu patrí, rád ich rozoberá a skúma čo je vo vnútri, ťažšie je však ich už zložiť naspäť. Preto dominuje u nás lego, ktoré je jeho najlepšou hračkou, s tým sa dokáže zabávať a skladať do nekončna. 🙂 ☹ 😠
Nas maly Hugo ma 10m, a je veeelmi zvedavy. Pomaham mu objavovat svet tak ze mu vela rozpravam, necham ho nech sa sam osmely chytit napriklad hava, dotknut sa stromu, listu, spolu takto ohmatavame vsetko co nam pride do cesty na prechadzke...niekedy je to narocne na cas, ale ten usmev a rozziarene ocka, ked sa odvazi su na nezaplatenie 🙂
Deti su velmi vnimave a niekedy svet okolo vnimaju ovela lepsie ako dospeli. Viac maju zmysel pre detaily a vsimaju si veci co dospeli uz davno nevidia a teda niekedy pri objavovani mojej dcerky objavujem aj ja vela noveho co som uz davno predtym nevidela a je to krasne ze sa tak navzajom doplname a objavujeme svet . Milujeme zvieratka, hracky. Milujem ten pohlad ked sa jej nieco podari a zdanlivo malickost je pre nu velka vec nie je nic krajsie ako objavovat svet okolo nas spolocne.
Tak nase objavovanie je asi take ze vsetko chceme vyskusat ked sa to da.Moj starsi 3 rocny syn oblubuje vlaciky a autobusy.A jasne ze sme museli vyskusat jazdu aj autobusom aj vlacikom a jasne ze aj elektrickou ked bola moznost.Proste moj syn zboznuje dopravne prostriedky.A nebol by den kedy by sa s nimi nehral .Kazdy den do skolky pocujem od neho maminka pozri autobus,potom zasa pozri tam su smetiari,potom zasa ked vidi tatru aha tatra.No proste co nepozna tak sa hned pyta co to je.Ale najviac su u nas vlaciky .A ked vidi co vsertko je v hrackarstach tak by chcel asi vsetko ako kazde dieta.Takze nase objavovanie je asi take.Je to moj poklad .🙂 🙂
hranim, rozpravanim sa, neustalym vysvetlovanim a odpovedanim na mnozstvo "zaludnych" otazok 😉 , cestovanim..... a Lubenim sa 🙂
Máme vnúčika a chodíme po horách za krásami Slovenska.
Pri spomienke na moje detstvo sa mi vie vynoriť všetko možné..od rôznych chutí , vôní , zážitkov až po hračky, ktoré nás vedeli upútať a medzi nimi nepochybne patrí aj LEGO....Stavali sme garáže, domčeky pre miniatúrne bábiky, lietadielka..veže...a všetko možné a to sme mali k dispozícii len základne kocky, ak to môžem takto nazvať......A dnes?......Hrám sa spolu s deťmi a vždy si spomeniem na to ako sme sa hrávali, keď sme boli malí. LEGO u nás pod stromčekom nikdy nechýba....Máme doma tvorivé autíčka.......a žasnem nad tým ,koľko možností dáva táto malá stavebnička..Dokonca som minuloročné vianoce všetkým krstným deťom darovala pod stromček LEGO....S dcerou zasa staviame LEGO friends...máme kúpalisko, auto, pódium....Ale najlepším momentom bolo ,keď mi dcéra zahlásila, že som najlepšia mamka na svete pretože s nimi stavám LEGO..A takto asi štyri pochmúrne jesenné večeri bolo o zábavu postarané....🙂
Mame 2 rocneho chlapca, zvedaveho ako asi kazde dieta, ktory lubi objavovat svet vonku, dnu, v lese, na koberceku, vsade. Samozrejme, ze aj Lego Duplo uz nejaky ten cas je sucastou jeho objavovania. Najviac ho bavi vlacik, lebo tam su ujo a havo. Autobus este nema. Dvaja ujovia by ho velmi potesili 😉
Čítam s ním veľa knižie, vysvetlujem, ukazujem, rozprávam.Je vo veku keď objavuje, všetko ho zaujíma, v tomto veku sa treba obrnit trpezlivostou.Takže sa mu snažim venovat maximalne.
môj syn má 9mesiacov a objavuje a skúma všetko 🙂 takže má samé náučné hračky,vonku sleduje ako padá lístie zo stromov a má rozžiarené očká čo má z toho radosť,sledujeme vtáčikov ako lietajú,chodíme do parku pozerať pávov.Keď bude väčší určite s ním budem objavovať omnoho viac vecí 🙂
Máme dve detičky. Paulínka ma 4 roky a Miško 2. Samozrejme, že sa snažíme rozvíjať všetky ich zmysli či už hrami, jazdou na koni. Ale nezabúdame na čuch. Paulínka keď mala rok sedávala na kuchynskej linke a brala do ruky koreničky, čaje otvárala ich a všetky s obľubou ovoniavala. Teraz, keď má 4 roky má vynikajúci čuch. 😀
S Lukaškom sa učime spoznavať prirodu a zvieratka tak,že dostal Drevenu farmu s kopou zvieratok.
dobrý deň, napíšem to úplne stručne, čas s deťmi / máme dvojičky / netrávime v obchodných centrách ani s tabletom v ruke....Často chodíme do prírody, kvôli deťom sme investovali a kúpili chalúpku pod kráľovou hoľou ... / Nízke Tatry, tatranský národný park / tam trávime prázdniny, i víkendy ak je to možné, chlapci majú 5 rokov a vyskúšali už všetko....čo je primerané ich veku ale i čosi naviac, sú veľmi múdri a učenliví, s tatkom pomahajú pri rezaní dreva, natieraní plota, rôznych majstrovačkách, nakladaní dreva do krbu, vysádzaní stromčekov, tento víkend sme sa po 1. krát vybrali na dlhšiu túru a to ku krížu na kráľovu hoľu 🙂 zvládli to úplne super...cestou sme mysleli,že nájdeme nejaké hríby,ale šťastie sme nemali....stále sa vypytovali na medveďa 🙂 kedže sa sem tam vo vyššie položených miestach objavuje 🙂 milujú zvieratká, všetko nové, lebo ich tam učíme od malinka, a tým že sú dvaja sa predbehujú vo zvedavosti....veľa času trávime vonku na kolobežkách a bicykloch...obdivujú indiánov, a tak sme leto trávili aj u nás v prírode, kde boli takéto stany pre deti , kde sa mohli vyhrať, a naučiť sa nejakým ručným prácam, vytváraním indiánskych čeleniek , strieľaním z luka / máme ich doma zo 3 , chudák obývačka ☹ / mrzí ma,že veľa rodičov nepochopilo podstatu,a namiesto objavovania a ukázania deťom svet okolo nás, lebo tými detskými očami je to najkrajšie, trávia čas hocikde inde,len nie v prírode, pekný deň 🙂
@bara_lego Naše deti náš svet poznávajú pri spoločných prechádzkach po okolí,chodíme s nimi na výlety,a ked sme doma tak veľa čítame,rozprávame sa.deti vedia čo ich zaujíma a pýtajú sa treba s nimi komunikovať.No a samozrejme ak mama práve má inú robotu,tak si pokukajú aj rozprávky,a veru sa z nich veľa naučia.Radi sa hrajú s drevenými kockami,alebo skladačkami,takže na Vianoce ich bude čakať stavebnica a teraz po vašich odporúčaniach aj Lego 😉 🙂
Moje deti spoznajú svet pomocou hračiek, knižiek a prechádzok do prírody. Milujú rôzne a hračky ktorými sa dá kreatívne tvoriť a skúšať, hlavne Lego Duplo ale aj drevené hračky. Radi počuvaju rozprávky a pozerajú ilustrované knižky o zvieratkách a o prírode. Su vždy zvedavé a veselé.
Dobrý deň. My máme 2 synčekov, 6r. a 2r. My objavujeme svet každným dňom. Vždy sa nájde niečo nové, čo ešte hlavne ten menší nepozná. Zbožňuje autá, ani nedýcha, keď vidí hasičov ísť do akcie, autobus nemôžme len tak obísť, najradšej by sa vozil celý deň a počúval aká nasleduje zástavka, kamióny priam miluje a v každom vidí svojho tatinka, ktorý je kamionista, tak našťastie si v nich sem-tam aspoň posedí. Obaja zbožňujú polievať v záhradke kvety aj zeleninu, čo som rada, keďže bývame v paneláku, že to nebudú typické panelákové deti 🙂 Spolu robíme lekváre a zavárame všetku zeleninku aj ovocie z našej záhradky a malý je pyšný, že to pestoval a oberal aj on. Obaja zbožňujú pozerať s tatinkom prírodopisné kanále alebo ako sa čo vyrába. Najzlatší sú, keď pochopia, z čoho vzniknú veci ako napr. papier, atď. Je toho veľa každý deň, nenudíme sa 🙂
Môj manžel bol kedysi učiteľ. Dnes sme obidvaja na dôchodku a snažíme sa našim vnúčatkám čo najviac venovať. Chodíme s nimi do prírody, na našu záhradku a výlety, kde ich upozorňuje na rôzne kvietky, ovocie, zeleninu, kamienky a podobne. Vysvetľujeme im ,čo sa na čo používa a pod. Najviac nás vždy poteší ich záujem. Minule sme išli autobusom na záhradku, to bolo radosti. Hneď sa pýtali na stromčeky pri ceste , na autíčka, ktoré nás predbiehali. Naraz začalo pršať , tak som im vysvetľovala, že trávička a kvietky sú smädné a tiež musia piť vodičku, presne, ako keď sú smädné oni. Doma máme rôzne obrázkové hry, knižky, ale najradšej sa hlavne mladšia hráva s autobusom, ktorým sa hrával ešte jej tatko. Dovnútra jej dáme malých panáčikov. cestuje po celej izbe a vykrikuje tutút. Myslím si, keby sa nám podarilo toto lego vyhrať, tak by s nim aj zaspávala. Bol by to krásny darček, lebo 17.11. má narodeniny. 🙂
Samozrejme ako všetci tu píšu chodíme na prechádzky, veľa cestujeme, v práci má možnosť spoznávať nové stroje, chodí plávať, čítame si...ale najlepšie ako nechať dieťa spoznávať svet je mu nebrániť ho spoznať. Máme zásadu, že pokiaľ si syn nemôže s vecou ublížiť treba mu ju dať spoznať.
Pred pár dňami spoznával firemnú pečiatku. Mali sme opečiatkovaný konferenčný stolík, vypečiatkovanú cestičku z jednej izby do druhej, tak že trafil na každú bielu dlaždicu + pečiatky na stene. Zároveň som mala možnosť ako mama spoznať, aké je to upratovať a drhnúť dlážku od firemnej pečiatky 😅 .
Podobne sme spoznávali rybník u Nany. Musel sa za tými rybičkami, tak natiahnuť aby do neho padol a od vtedy si dáva sám pozor, aby do neho nepadol a teda nemusím sa báť, že by si niečo spravil. 😎
Je úžasné ako sám poznáva svet a potom nám prezentuje svoje závery, ako "komín nemá dym kúpime v lidlovi" a podobne. Pribehne za mnou s kockou lega (modrou) a cukruje mi ňou kávu. Alebo si zloží tri kocky klasického lega a prezentuje ich ako med. Na čo mu budem skladať autíčko, keď ho už miliónkrát videl a spoznal, keď on si zloží tri kocky a je to med...schválne, koho z vás by napadlo zložiť žltú, bielu a žltú kocku dokopy a prísť za dieťaťom aha zložil som ti med 😀

Máme doma 3 chlapcov 🙂 , snažíme sa hlavne veľa chodiť von a byť v prírode, výlety, prechádzky, ale radi sa hrajú aj doma, jasné že stavebnica ako lego u nás nechýba, musím priznať že sme pri prvých dvoch preskočili hned na lego a duplo sme nejak preskočili. Jasné že u nás sa hlavne skladajú garáže, autá a parkoviská. 😀