icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
9. nov 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
poisonblu
10. nov 2015

Moj maly objavuje od malinkata, vzdy mal vsade pristup, do suflikov, do skriniek s hrncami...chodime na prechadzky, na dvore sa hrame s macickou, krmime sliepky, doma citame knihy, pozerame rozpravky, staviame z lega, hrame sa s traktormi...

adriankabalaz
10. nov 2015

Moje deti tiež majú lego plus,na vianoce dostanú aj vláčik,plus navyše koľajnice 🙂autobus by im tiež páčil.🙂

veronique_1
10. nov 2015

Ja mam dcerku a synceka. Svet objavujeme vsade. Vonku na prechadzkach, na nakupoch v obchode, doma v knizkach a na zaujimavych vyletoch - ZOO, Detske muzeum a podobne. Deti maju doma aj viacero hraciek Little people od Fisher Price. To su panacikovia a k nim napr. lietadlo, kolotoc,...Vas legovy autobus by sa do tejto zbierky hodil 🙂

ivkadracova
10. nov 2015

Objavovanie sveta u deti - batoliat, sa deje kazdym dnom. Kazda nova udalost, ci uz doma alebo vonku, kazdy kamienok, pes, aj smetie na ulici, okoloiduci clovek, ktory sa na neho usmeje je zaujimavy. Take dieta si vsima aj to, ze listy su odrazu zlte, a vela ich je na zemi, a hoci nevie rozpravat, pyta sa preco? Ukazuje na strom, na zem.. Staci mu ukazat ako to suchoce a ono sa tesi, ze si moze celu cestu na ihrisko presuchotat - aky paradny objav.
Takto sa to aktualne deje u nas. Mame rok a pol staru prvorodenu dcerku. Kedze uz nie sme tolko vonku ako cez leto, opat ju zaujimaju jej kocky, vkladacaky, knizky.. Uz sa neviem dockat ako budeme vonku objavovat sneh, a doma novy autobus Lego duplo : )

michaelavajsablova
10. nov 2015

Mám dve deti, chlapca a dievča, Lukáška sme učili veľa v prírode, u rodičov na záhrade a aj z knižiek. Zažili sme pri tom veľa zaujímavých zážitkov ako keď prvý krát zbadal vo vode rybku a chcel ju zachrániť aby sa neutopila. 🙂 Eliška je úplne iná všetko chce skúmať sama, čiže všetko ochutnávala a keď začala rozprávať na všetko sa pýtala... Prečo padá lístie, prečo sneh studení, prečo voda tečie, prečo a prečo....

andrea679
10. nov 2015

@bara_lego Ako objavujeme svet my - my sa so synčekom hráme, pracujeme spolu všetko pekne pomaha robiť a po pritom keď má otázky tak mu vysvetlujeme momentalne mame fazu "prečo a ako to funguje , na čo je to to a prečo tamto a keď už niekedy neviem odpovedať a poviem neviem tak to maly zaklincuje a prečo nevieš? s legom sme 1x stretli u znamej a malemu sa to velmi pacilo tak som mu asi po pol roku kupila malu skladačku autička a bagrika a toho chytilo už to sice vo velkom rozobera a tvori si nove hračky z toho nie podla planiku ako vravi na vianoce by nas velmi potešilo nove lego autobus keďže maly je maly automechanik -rozoberač🙂))

culia1
10. nov 2015

Povedala by som tak ze velmi prirodzene, prechadzkami vonku, opisovanim, rozpravanim, citanim, kreslenim, modelivanim z plasteliny, zapajam aj do domacich prac, top tohto tyzdna bola vyroba dzusika z jablk v odstavovaci a upecenie obeda v pahrebe 🙂 hraciek vela nemame, preto skor staviam na prirodzenu zvedavost a veci ktore su okolo nas,

elena123456
10. nov 2015

doma mam maleho vymyselnika, ktory presnori vsetko a to je jeho hlavny sposob spoznavania sveta, ziadny kusok nasho bytu pred nim nie je v bezpeci, kedze je hyperaktivny, tak spoznava od rana do vecera, my sa snazime, aby spoznal ten nas bezpecny kusok na svete, v ktorom sme spolu, lubime ho a ochranime, aj ked mal tazky zaciatok zivota a este ho vselico caka, my spoznavame nove veci - tie ktore zaujimaju jeho a on spoznava nas svet: tancuje na metal, nosi moje celenky, hra na gitare, spoznava aj lego, lebo jeho tatino - legomaniak - vraj pre neho kupuje lego dopredu (len si nan musi pockat, lebo vacsina je od 14 rokov 🙂), ale kazdy vecer pred spanim sa aspon spolu 15 min. hraju s duplom - tatino sklada a jarko rozpaja kocky, raz sa hadam dostaneme aj ku spajaniu, dnes ma narodeniny a od tata dostal samozrejme lego- teraz duplo auticko, dufam, ze ho coskoro uz bude vediet aj poskladat

renkakl
10. nov 2015

To je pekne povedane "ucime sa s detmi spoznavat svet" . Ucia sa nielen deti ale aj ja. Kazdy den cosi nove. Dnes sme obzerali strom a popsdane listy. Skusali sme ako suchocu a ta radost pri ich vyhadzovani 🙂 Je super moct sa zahrat a tvarit sa ze som dieta. Moji chlapci maju najradsej bagre a auta. Aj pri bagrovani sa da vela naucit. Zoradit bagre podla velkosti. Postavit si z kociek lega garaz spravnej velkosti, najst taky bager aby sa don vosli lego kocky 🙂. Je toho vela co spolu objavujeme, ucime sa navzajom 🙂.

slecnamarplova
10. nov 2015

@bara_lego ahoj 🙂 my objavujeme svet tým, že spolu žijeme naplno 🙂 celý deň vonku v prírode, na záhrade so zvieratami, na traktore, na koníkovi, stále veselo 🙂 ale keď zaprší alebo padne vonku tma hurá do obývačky a vysypať kýblik s legom DUPLO a to sa hráme až do neskorého večera 🙂 lego je produkt môjho detstva a aj môj krpatý stavebník Vás ľúbi 🙂 Ďakujeme

rameau1
10. nov 2015

Ucim svoje dieta objavovat svet tak,ze s nou po tom svete chodím 🙂 nesedíme doma,kocháme sa prírodou,mestami,obchodmi,hupackami,detskymi ihriskami,detmi,detským centrom,tvorivými dielnickami atd ...je krásne pozorovat dieta ako sa diva na svet svojimi ocami a este krajsie je ukazovat dietatu ktorým smerom sa ma pozerat aby videlo nieco zaujimave.

zuzka38
10. nov 2015

svet objavujeme od narodenia a vlastne stale uz 4.5 roka so starsim, s mladsim 1.5 roka... objavujeme svet najradsej vonku, v skutocnom svete. bez ohladu na to ake je pocasie, sme vacsinou dvakrat za den vonku 🙂

z posledneho zazitku, rylovali sme zahradu, starsi syn mal svoj maly ryl, ja vedla neho, ako sme si rylovali vyrylovali sme dazdovku (neznasam ich, pripominaju mi hadov, dazdovky naozaj nemusim - tuto averziu som vsak na syna preniest nexcela 😀 ). on uplne suverenne chytil dazdovku, zacal si ju obzerat a hovori: jeeeeeeej to je slizkeee 😀

dnes sme pozerali video z nasej svadby, po dobrych siestich rokoch, pre starsieho to bolo co je to svadba? kde som bol ja? preco som tam nebol? jeeeej tam je dedko 🙂 kde bol davidko (mladsi brat)? mnaaaaaam tortaaa atd... 🙂 no sranda a na konci videa som sa lucila s hostami, maly zacala plakat uplne srdcervuco a pytam sa ho: preco places? co sa stalo? a on: nieeee ja nexcem aby to skoncilo 😢 ja: co nexces aby skoncilo? syn: ta svadba, jan excem aby bol koniec 😀

s mladsim sme takmer kazdy den aktualne pri zeleznicnom priecesti, v poslednych tyzdnoch ho fascinuju najma vlaky a je to pre neho cely svet, svetielka, vlacik, zvuk vlaku.. potom prideme domov a na rade je lego duplo a nasa vlacikova zostava

ja sa tesim, ze mozem objavovat svet spolu s mojimi detmi...

ajusik86
10. nov 2015

Naše dvojičky Miuška a Laurinka majú práve osem mesiacov a veľmi zvedavé očká aj ručičky. Každú minútu dňa objavujeme spolu nové veci a ja po štvornožky spolu s nimi. Vychádzky do prírody, šum a padanie listov, nové zvieratká, predmety .... To všetko ich fascinuje. Je skvelé že ja ako takmer tridsaťročný človek viem vďaka svojim deťom objaviť krásy tohto sveta nanovo 🙂

purinkaa
10. nov 2015

Mama, ocko, detičky,
veselo je u nás vždycky 😀 .
Púšťame šarkany, hráme sa na traktoristu 🙂 ,
spoznávame zámky ci hory, maskujeme sa za hokejistu 😎 .
Hlavné je byť SPOLU a mať sa rád,
to je pre nás to dôležité kamarát 😀 .

roamers
10. nov 2015

Ja som Max. Ten vacsi. A ten mensi je Alex. Mamicka s daddynkom (rozumej oteckom) sa rozhodli, ze nas zivot nebude prave jednoduchy a od narodenia nas vlacia po svete. A tak spoznavame dve krajiny, dva jazyky a dve rozlisne kultury - slovensku a americku. Vlastne Alex este len spoznava zivot pod kolotocom a hrazdickou 🙂.
Na Slovensku zijem so svojou rodinkou v meste, v krasnom starom dome v centre mesta. V Amerike zijeme na lazoch, v krasnom starom dome v panenskej prirode, presne tam, kde si lisky davaju dobru noc.
Na Slovensku spoznavam, ako to chodi v meste, chodim s rodinkou na ihriska, divadielka, do parkov, na vystavy, do detskych centier, k babinke a dedemu (dedkovi), slovenskej skolky, citam Kocura v cizmas a spievam Kukulienku.
V Amerike beham po lukach, zbieram kvetinky, nahanam vevericky, vozim sa na traktore, chodim ku grannie a grandpovi, pestujem si vlastnu zeleninku v zahradke, chodim do americkej skolky, citam The Cat In The Hat a spievam Wheels On The Bus.

Ale aj na Slovensku a aj v Amerike milujem nielen knizky, farbicky, rad varim a skladam puzzle, ale zo vsetkeho najviac mi ucarovalo LEGO. Rad sa hram s vlacikmi, autickami i zvieratkami a pritom spolu travim volny cas s maminkou a daddym, staviame, rozpravame sa i zasmejeme a mame radost zo spolocnej cinnosti a blizkosti.

jerrik
10. nov 2015

My mame tri deticky a duplo je u nas hracka cislo jeden 🙂 svet poznavame na vlastnej kozi 🙂 kedze nemame televizor, snazime sa vsetok cas travit inak - ked je pekne, sme cely den von - v lese, na luke, pri potoku, s inymi detickami na ihrisku. Na vylety chodime autobusom alebo vlacikom a deti tieto "vozitka" miluju 🙂 Chodime aj na hory, detom sa neskutocne paci, ked mozu zbierat "kvietky" a potom z nich robit caj 🙂 ked nemozeme von, staviame lego, citame knizky, robime doma kolaciky a mame neskutocne mnozstvo otazok "preco?" 🙂

janikes
10. nov 2015

Neučíme sa objavovať svet, jednoducho objavujeme všetko, čo je okolo nás a malého to zaujme. Bude mať 2 roky a najviac ho zaujíma, to čo sa točí, či už sú to kolesá, vrtulky a iné. Takže obrovský zážitok je už len vyjsť na parkovisko a skúšať kolesá na autách a keď to nejde, či sa mu ho podarí aspoň odtlačiť, táto záľuba predtrváva už niekoľko mesiacov a stále trvá. Všetko, čo chytí do ruky komentuje, či sa to točí alebo nie 🙂. Proste malý Kopernik: "A predsa sa točí" 😀

liveka
10. nov 2015

Adamko je veľmi zvedavé a vnímavé dieťa. Chce byť všade, všetko vidieť a chytať.. zaujímajú ho autá, motorky, autobusy, vláčiky.. keď ich počuje sám si dá prštek na ústa a povie mi pssssssst a načúva.. radi cestujeme.. autom, autobusom a pre neho je to vždy veľký zážitok.. najbližšie nás čaká dlhá cesta vlakom a ja sa už neviem dočkať tých iskričiek v jeho očiach keď doň budeme nasadať 🙂

ivanamec
10. nov 2015

Dobry den, tak mi radi objavujeme svet taktiez vonku na prechadzkach lesom kde spoznavame stromy, zvieratka, zbierame rozne listocky, kvietky a plody zo stromov a potom radi tvorime 🙂 . Kedze tento rok bola hribarska zezona velmi slaba tak si deti nosili v kosickoch drevene hriby a aschovavali si ich pod strom a nasledne hladali. V lete si dokonca stavali lego duplo ( nastastie nie to mensie lego 😉 ) v bazene a na moju otazku ze co robi lego v bazene sa cudne na mna pozreli a odpovedali " maminka je teplo aj lego sa chce vykupat a pozri co sme postavili dokonca aj lode co plavaju 🙂 no tak co viete na to povedat.... potom lego postupovalo objavovat piesok s nasimi detmi kde napiekli kolace a postavili hrad ( plnili kocky pieskom a vyklapali) potom ho bolo porebne opat vykupat lebo bolo predsa po celom dni spinave a toto vsetko objavovanie sveta musi zvladat s nasimi babami 🙂 vsetko to prezilo okrem krokodila ktoremu po ochutnavkach piesku nakoniec ostala len jedna celust 😢 tak putoval do zvieracej nemocnice aby mu ju vraj specialnym lepidlom zalepili 🙂 juuuj keby to lego vedelo rozpravat co vsetko uz objavilo to by bolo zabavy. Pekne sviatky prajeme

abatovska
10. nov 2015

My sme začali objavovať svet hneď od prvého dňa 🙂 Prvé zvuky, svetlo a pohľad na svojich rodičov s vyplazeným jazykom 🙂 Emmu natoľko zaujalo jej okolie, že sa rozhodla, že najlepšie bude , ak všetko vyskúša hmatom a potom rýchlym presunom z rúk do úst 😀 Presne tak sme objavili na záhrade mravčeky, kvetinky, piesok, zem a na mamino veľké zdesenie takmer aj dážďovku (a nie jednu) 🤐 Emma má síce 1,5 roka , ale objavila už neuveriteľné kvantum vecí, pocitov, činností, ktoré vie už sama absolvovať a my sme neskutočne šťastní, že môžeme byť súčasťou jej životných objavov 😉

cecilka88
10. nov 2015

🙂 tak asi tak že krpček sa "núra" úplne všade a vo všetkom , čo nájde ochutná, kam sa dá vliezť tak tam vlezie, najnovšie som ho našla na rebríku na piatom stupienku toto naše tretie dieťa nemá vôbec pud sebazáchovy 😀 a miluje zvieratká dnes zistil že psíkom tráva naozaj nechutná 😉

tinushka13
11. nov 2015

my objavujeme svet všetci spoločne a zároveň každý po svojom. momentálne staršia dcérka objavuje čaro nového malého človiečika. čiže braček ako živá bábika, starostlivosť, pomoc, zodpovednosť. Tým že ju nevzali do škôlky, tak objavujeme "školku" doma s hračkami "kamarátmi. Počas nepriaznivého počasia sme začali testovať mamičkinu trpezlivosť a začali sme maľovať..temperky, vodové, kamene, papier, drevo. používame všetko čo je okolo nás. Budujeme bunkre, zo stoličiek robíme vlak a cestujeme svetom, varíme, pečieme..keď sa tak pozriem späť, my vlastne akosi nevyužívame hračky.. alebo nevyužívame ich na to na čo majú slúžiť 😀 áno , čaro lega objavila niekedy pred pár mesiacmi napriek tomu že že ho má už pomerne dlhú dobu. zatiaľ áme veľmi veľa kociek, dokúpili sme farmu kvôli zvieratkám. čoskoro nás čaká 3. narodeninová oslava a iste by Zarku potešil darček v podobe autobusu. ktoré dieťa by sa nepotešilo akémukoľvek darčeku. Oni jediní sa vedia tešiť úprimne 😉

majkat1
11. nov 2015

Obe moje dcerky miluju knizky-kedze su male tak hlavne obrazkove ....akoby detske encymlopedie....hlavne s ockom ( kedze je im vzacny nakolko chodi z prace az okolo 18)po veceroch si spolu citaju a objavuju co vsetko je okolo nas...ked sa da ist von ich vzdy v sobotu doobeda zoberie na celodoobednu prechadzku aby mamka mohla v klude pooupratovat a cely cas im rozprava co mozu vediet okolo seba ....(viem to tak ze ked sa vratia tak sa obom pusinky nezavru a rozpravaju kde vsade boli a co videli)no aked pocasie nam nepraje na prechadzku a omri uz vsetko vo vnutrinpustime si TV ale veru nie rozpravky ale prirodopisne filmy s ozajsnymi zivymi zvieratkami...a to veru miluju....zababusene s ockom pod dekou spoznavaju zvieratka sveta 🙂

prada11
11. nov 2015

Objavujeme všetko každý den. Dcerke je 5 mesiacov, takže sa už o všetko zaujíma. Momentálne vedu rucicky a pusinka. Musí všetko osahat a strčit do pusy.

aduska36
11. nov 2015

Naše deti objavujú svet všetkými zmyslami...my rodičia im pomáhame svet objavovať s láskou...

yvaine
11. nov 2015

My s malinkou 7 týždňovou Elinkou zatiaľ objavujeme seba a najbližšie okolie, konečne sa jej podarili objaviť rúčky a teraz nerobí celý deň nič iné len ju chce cmúľať...

venerka
11. nov 2015

Tak u nas je to take rozmanite, kedze nasu dcerku El bavia skor objavovat take tie babske veci a synatora Viliho zasa to echt chlapske. Takze sem tam mam plnu obyvacku hrachu a fazule od kuchynskych objavov dcery a sem tam zasa porozhadzovane kocky a stavebnice od stavbara Viliho🙂 Ale clovek zazije pri nich aj nezvycajne objavy, ako skrutky v mixeri, autobus v postielke pre babiky alebo skladacky v chladnicke (vraj nepecena torta sa chladi) Ale top v objavovani je jednoznacne priroda, tam totiz najdu vzdy spolocnu rec obaja a skumaju vsetky zahady v zahrade, lese a pri vode. Taky lucny konik ich dokaze nadlho zaujat a zamestnat 🙂 Myslim, ze kazde dieta sa dokaze radovat prave z tych najobycajnejsich a najsamozrejmejsich veci. A ked je vonku uprsane, tak hracky su zasa tie nenahraditelne vo svete objavovania.

fofa
11. nov 2015

my sme s nasim drobcom prvykrat isli autobusom ked mal 11 dni a do pol roka zboznoval cestu autousom po par minutach v nom zaspal 😀 ,velmi raz spoznava nove veci este neposnane ,teraz v autobuse pekn e sedi a obzera ,chodi vela do parku kde moze zbierat listy a hrat sa preliezkat .Zboznuje cestu vlakom ,velmi rad sklada lego a uklada nan rozne postavicky a zvieratka

gunner
11. nov 2015

My s našou 2 ročnou princeznou objavujeme svet okolo seba najmä na prechádzkach po sídlisku, aj v prírode, kde všetko čo nájde, musí brať do rúk. Najradšej má kameňe, palice a teraz samozrejme aj krásne sfarbené listy.

melesmeles
11. nov 2015

Ako sa ucime spaznavat svet my? Moj maly je neskutocne zvedave stvorenie. Takze sa pyta na vsetko a stale a ja odpovedam a vysvetlujem. Zaujima ho priroda a ako to v nej funguje, teraz je u nas aktualne.... preco pada listie zo stromov, preco sa vysusi, preco meni fary, preco neopadava listie zo vsetkych stromov v rovnaku dobu.....takze moje odpovede musia byt fundovane 🙂
Snazim sa, aby sme co najviac casu travili vonku, v prirode. Tam je stale co objavovat aj pre nas dospelych.
Nielen ja ucim mojho drobca spoznavat svet, ale aj on mna. Deti si totiz vsimaju veci, ktore my dospeli "nevidime", pretoze sme uz stratili ten "zvedavy detsky pohlad" na svet. Uz neskutocne tolko krat ma to moje dieta prekvapilo, tym ze si vsimlo nieco comu ja som absolutne nevenovala pozornost. Napriklad to, ze nozicka na okuliaroćh vyzera ako hokejka (on totiz rad hra hokej) a ze "Ako vidi zajko v nore ked nema celovku?" (to by zaujimalo aj mna 🙂 )
Fascinuje ma ta detska predstavivost a bezprostrednost. Trozku z toho by sme sa mohli priucit od tych nasich deti a svet by bol hned krajsi. 🙂