icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
9. nov 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
lusulko
9. nov 2015

moj syn je este maly takze svet objavujeme najma vonku, kde vsetko vidi. a tiez pomocou obrazkovych kniziek. Ale najviac ho bavia auticka a vlaciky, takze samozrejme aj s legom 🙂

nikenzi
9. nov 2015

Zatial objavujeme svet štvornožky a s kočíka. Pomocou hračiek a pesničiek začíname vnímať všetko okolo nás, ale najviac boduje buranie vežičky s kociek 🙂 malý demolátor 😀

patulienkab1
9. nov 2015

Ako sa s deťmi učíte objavovať svet?

Každé ráno
po kratučkej noci
otvorí sa u nás
sedem párov očí.

Mamka, tatko,
Paťka, Jožko, Nika
Sofia aj očká nezbedníka Šimona.

Len čo vstanú
už aj na nich volá
nekonečná i zábavná škola...

Učíme sa o živote,
o svete
to čo v knihách nenájdete - neviete.

Učíme sa
predovšetkým hrami,
skúsenosťou a aj zo zlyhaní.

O tom čo je dobro
a čo krása,
čo je pravda a čo láska zasa...

A to všetko, pretože sú malí
objavujú predovšetkým HRAMI 🙂

janettan
9. nov 2015

Môj synček ho objavuje aj pri dcérkinim dievčenskom lege duplo, preto by sa nám hodila aj trošku chlapčenská verzia lega 🙂 Tým, že je to naše druhé dieťa, tak svet okolo seba a hračky ho začali zaujímať oveľa skôr ako staršiu dcérku. Často sa chce hrať aj s hračkami, ktoré nie sú pre jeho vek 2 roky ešte určené a preto musíme dávať veľký pozor, aby niektoré časti z hračiek nespapal. Zo začiatku staval z lega len farebné komíny, ale jeho výtvory sú čím ďalej, tým lepšie .... 🙂

erula
9. nov 2015

Ja mám dvoch chlapcov,a je medzi nimi dosť velký vekový rozdiel ale s legom sa vedia zahrať,starší ,ked bol menší velmi rád sa hrával s bionicle a teraz sa s tým velmi rád hrá Jakubko, máme aj vláčik a lietadlo ale teraz sú v prevahe bionicle,takže lego nám nestárne. 🙂 🙂 🙂

adri266
9. nov 2015

@bara_lego my sme to zobrali doslovne, s dcerkou sme precestovali vacsinu Anglicka, kazdy rok chodievame na dovolenku po Slovensku, mame precestovanu Moravu, tohto roku sme dali aj Prahu a Budapest. Boli sme uz v Spanielsku, Polsku.
Ucime ju, ze vsade je krasne, ale najkrajsie je predsa len doma 😉

prahaxx
9. nov 2015

My sme mali vzdy okolo seba velku rodinu a zatial sa nam dari pokracovat.. deti maju surodenca, rodicov, starych rodicov, bratrancov a sesternice, tety, ujov, vela susedov, kazdy im odovzda kus seba, oni sa tiez radi rozdavaju a takto sme si navzajom tym najvzacnejsim darom.

dankaa78
9. nov 2015

Naše decká učíme spoznávať svet používaním všetkých zmyslov -hmatom, chuťou, zrakom, sluchom i čuchom 🙂

luckagallik
9. nov 2015

Ako my objavujeme svet? Chodíme na rôzne výlety, do ZOO, na prechádzky. Keď sme doma, hráme sa s kockami, skladáme puzzle, veľa kreslíme, hráme sa s plastelínou alebo čítame detské knižky najčastejšie o zvieratkách alebo pozeráme rozprávky. 🙂

kajkas
9. nov 2015

Spolu objavujeme už siedmy rok, no čím ďalej viac si uvedomujem, že to moje rodičovské objavovanie, nazeranie a prispôsobovanie sa detskému svetu a fantazii je tou najlepšou bránou k spoločnému objavovaniu... byť chvíľu "mamička vtáčika", "zakliata princezna", "stara medvedica", "policajt", zistiť kolko a ako knihy poukladat, aby mali auticka co najrychlejsiu autodrahu...a popritom sa spolu učiť, skúšať,poznávať. U nás je to tak, častokrát mám pocit, že syn učí objavovať mňa.

fxcvikotova
9. nov 2015

hlavne vláčikom to bolo pre moje deti vždy veľký zážitok v dnešnej automobilovej dobe,hore dole alebo len tak vždy sa tešili a mali z toho zážitok 😀

anny1984
9. nov 2015

My bývame na dedine, takže čo sa týka zvierat a prírody, to dobre pozná už od malička. Cez víkendy chodíme na výlety na rôzne miesta, snažíme sa objavovať stále nové a nové a neobmedzujeme sa, že "to nie je pre deti" 🙂 Ak sa na niečo pýta, snažím sa mu to vysvetliť primerane jeho veku, nie však infantilne 🙂

benca
9. nov 2015

v legu objavujeme vlaciky, zamky a svet objavujeme tak, ze nechybame na ziadnej akcii, ci uz je to sarkaniada, lampionovy sprievod, slavnost pod jedlickou, kupalisko, cukraren, detsky kutik, je toho vela, my sme vseobjavovacia rodinka

gabikkas
9. nov 2015

Zdravim vospolok, takze my objavujeme svet v troch roznych vekovych kategoriach 🙂 najmensi chlapcek momentalne objavuje svet cmulanim vsetkeho, co sa mu dostane do ruk, momentalne najvacsi objav bol, ze si chytil nozicky, ze sa pretocil na brusko, syncek miluje, ked mu manzel hra na gitare a spieva.
S dievcatami (5r a 3r) sme od malicka velmi vela pracovali s farebnym papierom, vela som im vystrihovala a nalepovlali sme na papier slniecko, oblaciky, ucili sa co je na oblohe, co chodi po zemi, co plava vo vode, vela sme objavovali aj citanim knih, ucili sme sa ako robia zvieratka, hrali sme sa rozne hry, napr. zaviazali sme si oci a hmatom sme zistovali co drzime v ruke, velmi radi sa hrali s vodou, plastelinou, s legom duplo sme sa ucili triedit podla tvarov, farieb, pocitat, ucili sa co je to striedanie farieb, ked sme ukladali na seba lego kocky v urcitom farebnom poradi, teraz ked su starsie, tak sa ucime hlavne to, co ich zaujima, pomahaju pri vareni, peceni, pri cestovnani autom sa napriklad ucia znacky, chodime vela do prirody (napr.zbierame spolu bylinky na caj) teraz na jesen boli akutalne gastany, sisky na adventny vencek, snazime sa im odpovedat na otazky a hlavne im odovzdat vela lasky a travit s nimi spolocny cas.
Chcela by som este k legu, zo zaciatku sme trvali na tom, aby sa po hrani s legom vsetko rozlozilo a upratalo do krabice, no uz dlhsi cas maju dovolene, ze si mozu nechat na legovej podlozke postaveny hrad na skrine a upratat musia len kocky, ktore nie su pouzite. Je naozaj zabavne pozorovat ako sa kazdy sa k nemu vracaju aj niekolko krat denne, preorganizuju ho, pridaju, odoberu cast podla toho na co sa prave hraju, pristavia balkon, schody, alebo dalsiu hradnu vezu, pod chvilou sa meni, ich fantazia pracuje na plne obratky....
@bara_lego

maryon1
9. nov 2015

Mám dve dcérky -
mladšia len začína objavovať svet... a ja s ňou... zisťuje, že okrem môjho mliečka existuje veľa chutí, vôní... rôzne mäskové, ovocné, zeleninové jedlá, najväčšiu radosť má, ak môže skúšať jesť sama.. a ja pritom zisťujem, že nezáleží na špinavom oblečení, jedálenskej stoličke, ani na tom, že prezliekať sa často musím aj ja... tie žiarivé očká a úsmevy za to stoja...
to samé pohyb - spoznáva, že sa dokáže zo štyroch postaviť na dve, prejsť od jedného kusu nábytku ku druhému, že je čím ďalej samostatnejšia... a ja zisťujem, že je opäť dôležitejšia radosť môjho malého Kolembusa, ako rozodraté kolienka na nových teplákoch... život predsa nie je o tom, aby tie krásne ružové adidasky boli stále rovnako krásne ružové.... ale o tom, aby som svojmu dieťatku umožnila zistiť, či to na štyroch ide rovnako rýchlo po podlahe doma, ako vonku po tráve či piesku...
objavujeme nové tvary - a nové farby - a často s pomocou hračiek... väčšinou sestriných. aj jej lego už padlo za obeť - skúšali sme jeho tvar nielen rukami, ale samozrejme aj ústami - ešteže duplo kocky nie sú také maličké 😝 😝

no a staršia dcérka.. to už je vyšší level. pri nej mám pocit, že spoznávam svet skôr ja ako ona. prežívam s ňou jej prvé kamarátstva, dokonca už aj tajnú lásku, aj keď takú krásnu detsky nevinnú, jej prvé sklamania, prvé prehry v škole, prvé zlé známky v žiackej knižke, prvé falošné priateľky.

pritom všetkom zisťujem, že svet som začala objavovať až teraz. očami mojich detí.

janulka14
9. nov 2015

Od malička sa snažíme objavovať svet hlavne zmyslovými orgánmi, od mala ovoniavame jedlo, chytáme hračky, látky, drsné či hladké povrchy, malé rúčky museli všetko spoznať. Dnes už sa synček vie hravo zabaviť s legom duplom, stavia si domček, zologickú záhradu, vláčik s kolajnicami, rybačku či policajnú stanicu....
Má 4 roky, ale s duplom sa bude hrať určite ešte dlho... 😎

martinkatinka
9. nov 2015

Chodievame často na výlety, či už do prírody v okolí alebo aj ďalej autom, autobusom, ako to výjde. Máme radi Zoo, vodu a hlavne hrady a zámky 🙂.

waity888
9. nov 2015

Môj malý okatý chlapec veľmi rád objavuje svet. Momentálne najradšej ochutnáva 😀 Každý deň sme dlho vonku na prechádzke, pozerá kam dovidí...Páčia sa mu aj hračky, hlavne farebné. Takto sa čuduje, keď dostane niečo nové do rúk 🙂

1sebino
9. nov 2015

Mám 3 ročného chlapčeka a u nás je lego duplo top medzi hračkami. Vláčikom lego duplo každý deň vozime zviretká do " Popradu". Pri tom si totiž spievame ide,ide vláčik......zavezie nás do Popradu kúpime si čokoladu.... Tiež si staviame rôzne domčeky a autíčka... U nás pod stromčekom lego duplo nemôže chýbať. A ak by sa nám náhodou podarilo vyhrať , tak to by nemal radosť len môj nezbedník ,ale aj jeho maminka 🙂 😀 🙂

mirecka0809
9. nov 2015

Ako objavujeme svet? Kedze je Filiplo este malicky, tak vlastne nic ine nerobi - len spinka a objavuje. Najnovsie objavil rucicky, tak sa snazime zabranit tomu aby ich aj ochutnaval (foto 1). Tiez objavil ze ma jazycek a hlasivky - skoda ze sa neda pripojit zvukovy subor alebo video 🙂. No a mame velmi akcneho tatinka. Uz sa nevie dockat kedy bude mat maly pol roka, aby ho mohol vziat na detske plavanie, a kedy uz bude aspon sediet - chce si kupit poriadne krosna v bravat ho na turistiku. Zatial nam musi stacit manduca a prchadzky v lese (Foto 2 a 3) kde sme objavili aj zopar hribov 🙂

vtacatko3
9. nov 2015

13 rokov pracujem ako učiteľka telesne a mentálne postihnutých detí. Tak sa mi najviac osvedčilo zážitkové učenie. Pre deti je to nenútená a hravá forma osvojiť si niečo nové. V podstate ani nevedia, že sa niečo učia a je to pre nich nová forma nasávania informácií. Teraz som už na materskej a venujem sa svojmu 20 mesačnému synovi. Zážitkové učenie a hru volím aj v výchove doma. Uprednostňujem reálne zvieratá, ktorých na dedine máme z každého druhu (dokonca nám po dvore behá veverička, ktorá sa nás vôbec nebojí), skutočné predmety (najobľúbenejšie je ockovo náradie a vŕtačka a snažíme sa ho čo najviac brávať von a na výlety, kde sa môže stretnpť aj so situáciami bežného života-tankovanie auta, výber penazí z bankomatu, platenie pri pokladni a podobne.

jarnicka
9. nov 2015

Dobry vecer u nas su to hry prechadzky v prirode zahrada KDE chytame motyliky hmyz skumame mravce teraz je sezona listia tak ich spolocne zbierame. V zime budeme krmit a pozorovat vtaciky. Samozrejme ak je skarede pocasie tak sa vyhrame a Nielen decka ale aj ja. Le spolu soladame Lego tak as vraciam do dectva. 😀

petkaa1
9. nov 2015

dobry vecer, mam dve deti.. starsie dievcatko a mladsi je chlapec.. kazdy z nich je iny.. malu odjakziva fascinovalo vsetko z kuchyne, vzdy mi pri vsetkom chce pomahat, rada kresli.. maleho zas same auta a traktory, motory, stavebnice 🙂 kazdy z nich ma dennodenne kopec otazok a ja sa im snazim odpovedat aj ked niekedy je to fakt zabavne 😀

petra7alex
9. nov 2015

Lego je zavislost a u nas je zavisla skoro cela rodina 🙂 Moj syn, ked bol maly, bol hyperaktivny a velmi zvedavy, svet objavoval na kazdom kroku, ale pri nicom velmi nevydrzal. S vynimkou dupla. Prve duplo bolo hasicske, potom policajne, vlacik, letisko...teraz uz ma najradsej star wars, ale malej neterke chceme tiez ukazat caro lega a preto uz ho uz mame pripravene pod stromcek 🙂

mandelina
9. nov 2015

Ela 18m. má staršiu sestru Adelku 9r. a st. brata Lukáša 13r. a s nimi objavuje svet najradšej. Okrem veeeľa hračiek máme aj také "vychytávky" ako husle na ktorých hrá Adelka, ďalej flautu, klávesy, xylofón ... a to sú presne "hračky", ktoré ju bavia. Súrodenci ju zoznamujú ešte stále s detským svetom, presne tak ako to len deti vedia 😉 . Keď sú v škole, objavujeme svet spolu nie len doma pri každodenných činnostiach, ale aj vonku-na prechádzkach, ihriskách, v detskom centre, ale aj v obchode... 😉 . Najradšej objavujeme svet všetci spolu a obohacujeme sa pohľadom "na svet" toho druhého - deti nám nie raz pripomenú jednoduché veci, na ktoré sme už zabudli 😉. I keď ale musím priznať, že také to spoluobjavovanie je niekedy aj pekná záťaž na naše rodičovské nervy.. 😀

prosac
9. nov 2015

My s našimi deťmi stále niečo objavujeme a učíme sa, predovšetkým som sa ja naučila pri nich obrovskej trpezlivosti 🙂 Naša najmenšia už čoskoro 2-ročná sa rada hráva so zvieratkami tu môžem naozaj odporučiť Lego stavebnicu Zoo kde je zvieratiek naozaj neúrekom na učenie🙂 Lego autobus by do zbierky predovšetkým potešil našu najmenšiu. Staršieho zaujímajú skôr pohybové aktivity ako bicyklovanie. Najstaršia sa venuje učí a stále zdokonaľuje v jej koníčku v maľovaní. Pri deťoch sa však neustále učíme aj my ako rodičia. Svet objavujeme denno - denne kedže deti sú samé prekvapenie.

hamaka
9. nov 2015

My objavujeme svet s duplom uz od 1.roku ked maly dostal od jeziska starter set a zvieratka z dzungle. Pre velky uspech k nam dorazil aj vlacik plny cisel, kde sa maly perfektne naucil cisla od 1-10. A do nasej legovej rodiny pribudla aj velka farma a postavili sme si male hospodarstvo, na ktorom nam vsak vycinal zlodej ktory utekal pred policajtom po vykradnuti banky ;) a nase lego dobrodrustvo bude pokracovat dalej.....maly by sa autobusu velmi potesil, a este zltemu, lebo na prechadzke vzdy stojime aj 10min.pri zltom autobuse mhd ;)

ivankajar
9. nov 2015

Hlavne formou hry a kedze ma nasa kraska vela otazok tak co najlepsie odpovedat. 😉

xarra246
9. nov 2015

Ako objavujeme svet? Keď bola dcérka bábätko, tak som ju nosila na rukách a všetko doma som jej ukazovala. Kúpili sme aj nosič a von chodili v ňom, tiež sme čas strávili tak, že som jej rozprávala o všetkom, čo sme videli 🙂 Upozorňovala som ju na detaily a podobne 🙂
Ja som kníhmaniačka a ku knihám vediem aj moje dieťa a tak sa často stáva, že keď vidíme niečo v knihe, upozorňujem dcérku potom na to aj v reále. Jeden čas sme čítali obrázkovú knihu so zimnou tématikou - Potulky zimou - a čo sme videli v knihe, som jej ukazovala aj za oknom 🙂
Snažím sa dcérku nechať vyskúšať si veci samú a tak mi pomáha doma s upratovaním (s metlou jej to ide o 106 😀), pomáha mi piecť, vie si sama natrieť Lučinou rohlík, tatovi pomáha variť, na Mikuláša si utierala topánočky (to ešte nemala ani dva roky 🙂) a tak, dovolím jej vyskúsať, ohmatať si všetko s tým, že samozrejme dávam pozor, aby si neublížila 🙂 Dokonca už robila fotky aj s našim veľkým foťákom a že teda ma veľmi pekne vyfotila, nikto mi už dávno také fotos nespravil a ona sama mala z toho obrovskú radosť 🙂 A samozrejme Lego Duplo a iné zmysluplné hračky máme doma na cibrenie mozočku, spolu s dcérkou si trénujem mozog aj ja 😀 Dcérka bude mať za dva mesiace 3 roky 🙂

lenkakrskova04
9. nov 2015

my už takmer dva mesiace sme s drobcami skoro stále len dnu až na trojdňový výletík v čechách (priatel stále v práci, ja som mala zdr. problémy tak sa von nedalo) tak svet spoznávame len hračkami - leporelá, riadik, autíčka a tiež stavebnice, no drobcov najviac baví vyhadzovať mi veci so skríň, dávať dole so sušiaka prádlo štipce na prádlo, hrabať v šufloch, roznášať topánky po celom byte 😀 a tak, určite by ich potešilo aj lego 🙂 majú stavebnicu malá skladá malý ten zatial len rozoberá 🙂