SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Vláček plný čísel
Už jste začali s dětmi počítat? Pomáhají vám k učení čísel kostky LEGO DUPLO? 🙂 Pokud byste se chtěli začít učit počítat se stavebnicí LEGO DUPLO Vláček plný čísel, soutěžte o ni tady ve fóru. Stačí, abyste do fóra vložili fotografii jedné vaší stavby z kostek LEGO DUPLO. Deset nejoriginálnějších staveb odměníme právě stavebnicí LEGO DUPLO Vláček plný čísel.
V předškolním věku se v rámci her a manipulací s čísly vytváří kladný vztah k matematice. Rozvoj matematických dovedností dítěte je závislý na úrovni rozvoje motoriky. To, jak je dítě schopné se pohybovat, jak dokáže manipulovat s předměty, jak vnímá jejich tvar, hmotnost, velikost, množství, je pro budoucí počítání ve škole velmi důležité. Prostřednictvím stavebnic LEGO DUPLO hravě procvičíte všechny tyto základní dovednosti a užijete si spoustu zábavy.

Moja dcérka Lenka má 2 roky a 4 mesiace. Veľmi rada má Lego Duplo, spolu z neho staviame domček, vláčiky, veže, posteľ pre babičku, keď sa hráme na Červenú čiapočku. Keď sme dostali stavebnicu Lego Duplo, prvé čo som jej ja z neho postavila nebol domček, ale vláčik. K vlakom má mimoriadne kladný vzťah. Vie povedať aj rozprávočku o vláčiku.
S dnešným vláčikom na fotografii, mi pomáhala tak, že pridávala kocky lega na poschodia vždy len jednej farby, pričom sme farbu pomenovali. Aj sme pri tom precvičovali a trénovali počítanie. Do 10 zvládne napočítať v štyroch jazykoch ( slovensky, anglicky, taliansky a rusky ). Číslice pozná len niektoré. Verím, že tento Váš krásny vláčik by sa jej veľmi páčil a s ním učenie číslic by bola pre ňu zábava🙂.
Lego samozrejme milujeme, rozvíja detskú motoriku. Hráme sa s ním celá rodina...keď sa s ním naši začnú hrať, tak je po celom byte. No najviac sa s ním hrám ja, s deťmi pri skladaní a potom ešte raz pri upratovaní 🙂
dobry den, zapajame sa aj my 🙂 brunko, sice sklada uz aj male lego, ale aj tak s legom duplom sa vzdy rad zahra 🙂 poskladal smykacku pre tucniaky a dal si ju na vystavku, no musime vzdy na okno na vystavku 🙂) a dorotka nas prekvapila, ako sa vynasla a sama si vymyslela stolicky 🙂 este som sa naschval pytala muza, to ty? a on, ze nie nie a ani brunko, to sama nasa ani nie dvojrocna princezna 🙂 tak si pekne poukladala panacikov a davala im papat 🙂
Naše LEGO mestečko 🙂
Lego DUPLO je super vec,
postavíš si z neho čo len chceš.
Nikdy sa s ním nenudíš,
motoriku si precvičíš.
Nevadí, že vonku leje,
kto má lego kocky, ten sa smeje.
Kocku ku kocke si pripojíš,
čo si dneska postavíš?
I my sme skladali a skladali
a nakoniec Legosaura sme vyskladali.
A tak šťastie skúšame a príspevok posielame,
Lego Duplo vláčik ešte doma nemáme.
Naša dnešná spoločná rodinná práca 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

U nas je lego top zabava. Syncek ho sklada od malicka - najradsej mega stavby, ktore potom rovnako rad bura, lebo po piatich minutach su uz "stare", a najnovsie vyraba mece (tie dedko potom spaja lepiacou paskou, aby drzali), lietadla a samozrejme, auta.
Lego sme dokonca mali aj na narodeninovej pozvanke - velke cislo 3 a napis PETKO, mala velky uspech. 🙂