Ako často ste kúpali bábätká v prvom polroku života?
Názory na kúpanie sa rôznia. Niektorí odborníci radia kúpať zriedkavo, iní naopak pravidelne. Ako to bolo u vás?

Podľa potreby, v lete častejšie, cez chladnejšie dni pomenej. Nekúpala som ich každý deň.
@simi_linola kazdy druhy den
kazdy den
kazdy druhy- treti den
My kazdy den,kupeme ju tak do teraz.Stane sa,ze ju niekedy neokupeme,ale to len vynimocne ked prideme domov neskor ako obvykle.
Kúpala som každý deň staršiu kým nám pediatrička aj kožná neupozornila že to nie je veľmi vhodné.Tak som potom kúpala len každý druhý tretí deň
staršieho každý deň, mladšieho každý druhý
Prvého každý deň - nechapem prečo, neznasal to.. Druhu každý druhy deň a ritku každý deň.. Tohto tretieho do vanicky ponorim tak raz za týždeň, každý druhy deň ho len oplachnem v umyvadle a každý deň ritku.. Neznasa totižto akékoľvek vyzlecenie, prebalenie a tak každý kúpeľ je u nas katastrofa.. A ešte ked chcú pomáhať aj starší... 😂😂 no určite to u nas nie je ukludnujuci rituál..
Ja som kupala dcerku do roka kazdy druhy az treti den. Nasi mi to vycitali ze mam ju kupat kazdy den. Kazdy den som ritku a zahyby umyla ale do vanicky som ju nedavala kazdy den. Nasi nas ako deti kazdy den dobre vydrhli s mydlom, po kupeli naolejovali az za usami a vysledok?? Kolko ludi ma dnes ekzemy? Ved ta koza nemala ani kedy dychat. Dcerku som do roka kupala len v cistej vode, ziadne mydla sampony nic. Ked zacala chodit, musela som pochopitelne kupat castejsie a uz pouzit neaku kozmetiku. Predsa piesok v hlavicke, rucicky od blata a kadecoho...to by cista voda uz nezvladla 🙂. Syncek ma tri mesiaciky a zatial ho tiez kupem len v cistej vodicke. Dufam ze aj takto predidem riziku vzniku ekzemom aj ked riziko je tam velke kedze mama je ekzematicka. Ale zastavam nazor ze ani s hygionou to netreba prehanat. Nehovorim chodit spinavi. Ale zoberte si nasich starkych. Nasich rodicov kupali raz za cas v cistej vode a to vsetky deti v tom istom lavori a nik z nich nema ekzemy. Nasa generacia ( mam 32 rokov) bola uz drhnuta s mydlami, olejovana kazdy den a kazdy druhy ekzematik.
Neukrizujte ma damy, len moj nazor 🙂
Kúpala som malého každý deň od narodenia,ja sama si neviem predstaviť ist ľahnúť neokupana.. a keď som sa aj po pôrode pýtala v nemocnici,ze ako casto mám malého kupat tak sa ma opýtali,ze ja sa ako často kupem,ja že každý deň,tak ze no vidíte... A pritom aj po každej stolici som malemu zadoček vždy , dodnes umývam vodou a to už má pomaly tri roky,ale v zahraničí som pocula,ze tiež kúpu babatka a aj deti len 2-3x do tyzdna,no to by som si ja nevedela ani predstaviť,ale každý nech robí tak ako uzná za vhodné,je samozrejme,ze každá matka chce pre svoje dieťa len to naj ..
Každý deň 🙂
Sofinku sme kúpali každý deň.
mam 16 mesacneho synceka,kupeme sa kazdy den,aj pri dcerke som to tak robila 🙂
Kazdy den. Mydielkom raz dva krat do tyzdna ostatne kupania cistou vodou a potom pekne naolejcekovat. Niet nad vonu babetka
Ja som prvy mesiac kupala babo len cistou vodickou a to kazdy druhy den. Teraz kupeme kazdy druhy alebo treti den (mame skoro 4 mesiace). Ritku umyvam vzdy ked sa babko pokaka, vobec nepouzivam detske utierky, max.vtedy ked sme mimo domu. ☺
ja kúpem každý deň. vlásky raz do týždňa šampónom, 2x do týždňa len opláchnem. len keď mal teplotu som ho nekúpala. ale na druhý deň už bol osprchovaný a keď to prešlo zas sa kúpeme. u nás je to rituál kúpeľ večer musí byť. 🙂 po šiestej keď niekto spomenie vodu chytí ma za ruku a ťahá ma do kúpeľne. to je proste signál. okúpať, do pyžamka, kakao a spať 🙂
Raz za 2-3 dni celeho vo vanicke, ritku a pipinka som ale oplachla kazdy vecer, neskor od toho 3 mesiaca si uz plaval vo vanicke kazdy vecer. Miloval to a ja tiez.
Kazdy 2-3den aby sa babätku zbytocne nevysusovala pokozka kedze ju ma velmi jemnu. 🙂
Ja rovnako kazdy 2 3 den aby maly nemal suchu pokozku.. to bola zima .. v lete sa vraj castejsie potia babatka tak asi aj kazdy den 😉
ja som kupala a aj kupem kazdy den 😉 cistota pol zivota 🙂 Po kupani sa lepsie spi 🙂 novorodeniatka ktore grcaju treba kupat inak smrdia ... mala som tu cest ist ku kamaratke a namiesto krasne vonaveho babatka bolo citit skazenu grcku :(
každy druhy den, ale ak sa veľmi pokaka tak osprchujeme zadocek.
Kazdy druhy den,ani v porodnici nekupali denne. Umyvala som ritku vodou!
my sme kupali najprv kazdy druhy den,ale ked sme nekupali, malu bol problem uspat, chybal jej vecerny ritual .. tak sme zacali kupat kazdy den, niekedy vynimocne kazdy druhy.. to sa viacmenej kupe v cistej vode...
ritku umyvam castejsie, vzdy po noci a pocas dna ked sa pokaka, tak tiez umyjeme.. takze 2-3x umyvam len ritku... aby sa nevystipala..
jo a zabudla som povedat, ze vodu miluje, tak sa blazni a spliecha, az je cela kupelna okolo mokra :D a ja tiez :D no nedopraaj jej to 🙂
prve na Svk kazdy den...lebo to tak robila "kazda" 😅 druhe v DE cca kazdy treti den.... lebo mi to bolo doporucene...a nestazujem si...
Do troch mesiacov kazdy druhy a od troch zacnem aj mladsiu kazdy den. Starsia sa moc poti ked spi takze treba kazdy den nech nesmrdi ako ocot do dalsieho dna 😀
asi napisem opak nez vacsina, nam pediatrickavobec neodporucala kupat kazdy den a uz vobec nie s niakymi samponmi a sprchacmi, nakolko nakozi su dobre bakterie , ktore ju chrania a tie ked sa raz znicia, tak uz sa koza bude spinit a mastit ( 3 r nikdy nemala sampon a ma vlasy nadherne, leskle vonave), ale spat ku kupaniu, KAZDY DEN TREBA umyvat prdku, ideal po kazdom kakani, samozrejme ak sa ogrckava babatko tak hrudnik samozrejme aj denne tvaricku, neskor zubky, to samozrejme denne, ale doslovne kupat, namacat hlavicku tak pri malickom staci raz do tyzdna, ked je teplo a sa poti samozrejme viac krat, v lete podla potreby, pri vasom dietatku, stredy mame rychlu sprchu a v nedelu aj hlavu a samozrejme podla potreby, ked treba tak treba, ale urcite NIE kazdy den a ja teda velmi suhlasim a chapem preco na to aj pediatricka doporucila

Ja som maleho kazdy den len cistou vodou oplachla- on odmala miloval vodu 🙂 Potom ale prisiel silny ekzem a kozna nam kazala len raz za dva dni, aby si nepresusoval pokozku ☹ A to nam ostalo dodnes, ze sa kupe kazdy druhy den..