icon

Čo si myslíte o Halloweene?

simi_linola
29. okt 2016

Poďme teraz trošku na inú tému 🙂 Už hodnú chvíľu na nás odvšadiaľ vyskakujú povyrezávané tekvičky, ježibaby, strašidlá od výmyslu sveta a onedlho príde ten povestný Halloweensky deň. Čo si myslíte o Halloweene vy? Zvyknete si s detičkami vyrezávať tekvičky, vyzdobovať príbytky alebo sa dokonca prezliekať za príšerky?

Čo si myslíte o Halloweene?
cobhan
31. okt 2016

@malinkaaninka ako dieta som bola na par pohreboch a mozem ti povedat, ze jedina deprimujuca vec boli ludia okolo, ktori plakali, nariekali, smutili a smoklili do vreckoviek. Dieta smrt tak strasne neberie, ovela horsia je ta atmosfera na pohrebe. Ako si kto oblecie dieta je jeho vec, nasa uz dva roky bola piratska princezna a predtym carodejnica. Za zombikov sa vacsinou maluju decka v predpubertalnom veku

gazah
31. okt 2016

Pre salfuso: vždy sa zaoberám obsahom a nie formou. Zaujímajú ma overiteľné fakty a na tej stránke, na ktorú som dala link je to celkom dobre zhrnuté. To však neznamená, že súhlasím s obsahom stránky, ktorá článok prinesla.

henikav
31. okt 2016

https://dennikn.sk/blog/krestanska-konspiracia-...
len pre info, lebo mne je to uplne jedno odkial ktora tradicia pochadza, co sa mi paci, slavime a co nie neslavime, jaj a nie nehladala som to, nahodou som na to natrafila, tak som Vam to sem hodila, hodi sa to do temy 😉

sisaka
31. okt 2016

@cobhan tak uz ked sa vo veľkom odvoláva na americké filmy, ľudia by si mohli všimnúť, ze väčšina deti ide oblečených ako na Slovensku na karnevale. Takze maličké deti zväčša rozne zvieratká, staršie dievčatá princezné, čarodejnice, chlapci piráti, ci povolania ako policajt, požiarnik, ked fičal Herry Potter, tak postavy z neho, super heroes - Superman, Spiderman... Syn ide tento rok ako mumia, ale to ma uz 8... Vždy je to pestré, este sa nestalo aby išli vsetci ako Zombies a pod. do skoly tiez musia prist vo veku primeranych kostymoch....

womankc
31. okt 2016

tento sviatok neslávime , nie je to náš tradičný sviatok . Vyrezávanie tekvíc svetlonosov robíme, aj sme robili to áno , inak slávime dušičky klasicky s pietou a pálením sviečok na hroboch našich blízkych a priateľov ............

cobhan
31. okt 2016

@sisaka ved ja nasa a jej spoluziaci. Vsetci maju masky primerane veku. Samozrejme, ze pubertaci sa uz oblecu inak, ale ti uz na trick-or-treat nechodia a su akurat zavreti v dome na privatnych halloweenskych party.

mrsbrown
31. okt 2016

@henikav presne to som hovorila ze ten morbidny grc o halloweene si vymyslel nejaky pambickar..jak aj vela inych nonsensov... my sa uz pomaly chystame na nas halloweensky "süß oder sauer" ...pravdepodobne budem mat fotky na blogu... 🙂

sunny8
31. okt 2016

Neuznavam ani halloween ani dusicky... Pre mna uplne normalny den kedy upratujem varim a robim bezne denne rutinne cinnosti ... Dusicky su vrcholne povrchny sviatok tsk podla neho raz za rok zapalime sviecku odnesieme kvet a to je laska k bliznym a niektori yo fakt robia len v raz v roku. Nasi zosnuli ziju v nasich srdciach a spominat na nich mame kazdy den v hrobe su len pozostatky ... A halloween americka blbost podstata je mozno tiez inde nez ju ludia vninaju nezaujimam sa o to konkretnejsie ale neuznavam tieto zahrobne sviatky ... Jedine ak Vianoce a Velku noc

01tatianka
31. okt 2016
bluff
31. okt 2016

Mozete sa tu vsetky paprcit, pachorit ako "neuznavate" a ako sa neopicite za Amerikou. Pravda je taka, ze uz sa oslavuje na slovenskych skolach, v slovenskych podnikoch, vsade same Halloween party. Coraz viac sa na Halloween vyzdobuje, coraz viac ludi vyrezava tekvice a aj sa prezlieka do kostymov. Opicime sa a tak ako sme prebrali Valentina, tak preberame a postupne uplne preberieme aj Halloween. 😀 😉

mrsbrown
31. okt 2016

@01tatianka som si precitala ten blud 😅

bjeremiasova
31. okt 2016

@bluff ani nevedia o com to cele je...opicia sa presne jak si napisala.a hlavne je to marketingovy tach

bjeremiasova
31. okt 2016

Akoze dnes som videla ze znama obliekla svoju 2 rocnu dceru za mrtvolu😂to sa ani komentovat neda...usa je chora spolocnost som zvedava kedy sa tu zacne oslavovat den vďakyvzdania😂

mrsbrown
31. okt 2016

...a furt tu budu montovat ameriku 😀
...dufam,ze jedavate len bryndzove halusky a pocuvate Kandracovcov,ked nacionalne,tak ortodoxne...nic si nepustime do nasich slovenskych tradicii...ani hranolky a rezen...a oblecenie len od makyty a topanky len od Huja... (uvedenych prikladov sa nechytajte konkretne...to bol len taky namatkovy vyber niecoho slovenskeho)...mobily splachnut do zachoda a odpojit internet...je to desive zlo z ameriky...jak ste to mohli dopustit a nechat si vstupit do zivota taku saskaren z ameriky akou je internet...ja viem...vy ho nemate,lebo vsetko co je z ameriky je zle...
a ja neoslavujem ani Vianoce,lebo sa podla pohanskych tradicii vtedy obetovali ludia Saturnovi a jedlo sa ludske maso...to bola stedra vecera...mnam :D
:D keby clovek neprijmal nove veci z okolia,tak asi doteraz byva v jaskyni...haloween je prd oproti tomu,co vsetko si v zivote osvojujete a akceptujete ako normalnu vec,aj ked to nie je tradicne...nejdem sirit osvetu a menit mysle ludi,ale clovek by mal trosku rozmyslat v sirsom okruhu skor nez trepne nieco o trapnej amerikanizacii...zite stastne a svetovo...love and peace :D

bluff
31. okt 2016

Dnes som si na prechadzke sfotila... som zvedava, kedy sa bude takto vyzdobovat aj na SK 😀 😀 Alebo uz sa?

sandrasstini
31. okt 2016

Oh boze hadat sa o halloweene to uz je fakt co povedat. Naco vlastne je dobra tato tema? K comu? Kazdeho vec ci slavy hal, valentin alebo nvm co. Ja tiez neslavim. Vlastne co vsetky co tu piste ze neslavite pod slavenim rozumiete? Lebo tak ako v amerike to tu asi nikdy prebiehat nebude a to ze v skole skolke alebo kluboch je vikend kedy sa ludia deti na lecu do masiek na boze vswtci hned vidite len opakovanie po inych narodoch. Co tak vidiet radost zabavu? Sak vas nikto nenuti oslavovat. Ja som vyrezala tekvice dala ich na plot a hotovo. Zaidne deti nechodia zvonit a nejsu plne ulice ako v usa. Tak nvm o com sa tu bavime. A sviatok vsetkych svatych, bolo by fajn chodit na cintroin a spominat viac ako jeden krat do roka..teraz vsetci tam idu aby mali srdce na mieste ze jedna sviacka a obrovsky veniec to vsetko spravi, je trend cim plnsi hrob tym akoze vacsia ucta..a navyse prefo neoslavit hall. A na dasli den neist zapalit sviecku? Uz fakt nad nicim inym nerozmyslat len preco slavim ci neslavim daky sviatok...

mrsbrown
31. okt 2016

@bluff my sme mali uz pred 5 rokmi na dvore strasidelnu vyzdobu...robila som deckam smrtku z drotov,toaletneho papiera a lepiacej pasky a namiesto srdca mal blikacie cervene svetielko z bicykla...dalsi rok sme mali na vesiaku dlhy cierny sustiakovy plast z 90tych rokov a namiesto hlavy vyskerenu tekvicu...a potom sme sa odstahovali...to vies...ani vianocne vyzdoby kedysi nebyvali okrem vysokeho stromu pri kostole a dreveneho betlehemu pod nim...papierovych vlociek v oknach a alobalovych cenculov a teraz vidis santov na balkonoch a najlepsie z kazdej strany jedneho...alebo sranda,ked si to da cely cinziak :D a osvetlenie jak v Amerike...nevidela som,ze by sa na to niekto stazoval,lebo je to zo SŠA (nepisem USA,lebo to neni slovenske :D) ...neviem preco to beriete tak strasne tragicky...fakt ze nechapem...plynule to prejde do nepovsimnutia a nebude to stat za rec uz o par rokov...presne tak ako ofrflany valentin,euro alebo santa claus... v Rakusku je tradicny Krampuslauf a to by asi niektore matky nerozdychali,keby sa to tlacilo na Slovensko...

01tatianka
31. okt 2016

@mrsbrown treba sa len trocha nad tym zamyslieť a človek pochopi že to blud určite nie je...

mrsbrown
31. okt 2016

@01tatianka no je...lebo historia hovori nieco uplne ine nez tvrdi pan farar,ci kto je ten v pravoslavnej cirkvi...vsetky tie clanky kde sa spomina satan maju jednu vec spolocnu a to nabozenstvo....to su uplne bludy...tak potom tu mas jeden clanok o vianociach a dufam,ze o nom porozpravas znamym a tento rok budu vianoce take strasidelnejsie....
http://www.mysteria.sk/articles.php?article_id=252

mrsbrown
31. okt 2016

...a morbidne halloweenske vyzdoby? hmmm....pre mna nie je nic morbidnejsie nez krvacajuci polonahy muz pribity na krizi... velmi oblubena celorocna dekoracia niektorych domacnosti....

01tatianka
31. okt 2016

Ten článok je pre tých ktorí chcú si ho prečítať. Nepresadzujem to čomu verím ja ani nič podobné tak mi láskavo nedavaj články o kt. Mam rozprávať známym. Vôbec ma to nezaujíma tak budem rada ak sa prestanes domna navážať. Dala som sem svoj názor a nikomu tu nič nediktujem, ani neurazam ani nekazem čo by mal a čo nie.

mrsbrown
31. okt 2016

@01tatianka ja som tiez dala svoj nazor tak ako aj ty...a ked sa zapojim do diskusie,tak pocitam s tym,ze niekto bude diskutovat a rozvijat tu diskusiu a pocitam s tym,ze moze aj niekto nesuhlasit s mojim vyjadrenim...a ja som si chcela precitat tie hororove prupovidky z toho linku,preco by som si nechcela... nenavazam sa do teba a vlastne sa nenavazam ani do nikoho...vyjadrujem si len svoj nazor a postoj k teme...asi mozem,ci?

petulda333
31. okt 2016

Tiez nechapem to odsudenie toho ,,sviatku,, a masiek a co tak fasiangy?ved vtedy su tiez masky a pre mna dost strasidelne su tiez!! A stale sa ohanate amerikou,skuste si najst odkial ten sviatok je a netrepte!my ho sice neoslavujeme a neobliekame kostymi ale ja v tom vidim len dalsi den na to aby bola nejaka party ina nez obvykle,proste zabava a tak a ziadne to zlo a pod.

moni244
31. okt 2016

A ja som teraz isla mestom, dva podniky vedla seba, perfektne vyzdobene, aj dnu, aj von, strasne sa mi to pacilo. Ludia dnu sa zabavali, ved o tom to je 😉 zabavit sa a nielen depresivne stat nad hrobom

trogir
31. okt 2016

No tak mne pride morbidne zabavat sa na dusicky moni 244, kto prisiel o niekoho blizkeho asi nema chut obliekat si ohavne masky a robit zo seba idiota. A suhlasim s tym, ze je to americky folklor, ktory nam sem nanosili tak isto ako SANTU, Valentina a nechce sa mi rozpisovat co vsetko. Zo vsetkeho urobia americania kriklavu stupiditu a stado sa rado opici. Mne sa nepaci, ked este aj v skole kazu mojej malej dcere vyrezavat tekvice a nosit masku. 😨😨😨

moni244
31. okt 2016

@trogir klud, chod sa pohorsovat inde, mna to nezaujima, je to moj nazor a hotovo

petulda333
31. okt 2016

@trogir zisti si o tych sviatkoch viac nez tu budes nadavat na tu zlu ameriku...toto milujem,prd vies ale kritizujes..a zamysli sa haloween bol tusim piatok ci sobotu a dusicky dnes...tak masky a party urcite na dusicky nie su!!!

julca777
27. okt 2024

V skratke je Halloween oslava diabla a je to hriech a mnohí ľudia si ho mýlia s dušičkami alebo hovoria, že je to to isté a pritom Halloween je pohanský sviatok a dušičky kresťanský

diana45
27. okt 2024

@julca777 si si istá čo tu píšeš??

zuzana76
27. okt 2024

mne sa pacia len vyrezane tekvice, alebo aj nevyrezane, jednoducho jesenna vyzdoba, inak nic neoslavujem, spada do pre mna do sviatkov typu Valentin atd... Ja oslavujem Vianoce a Velku noc