Otázky ohľadom rozmerov a tvarov implantátov?

drjozeffedeles
Moderátor
22. máj 2019

Milé dámy,

máte otázky ohľadom rozmerov a tvarov implantátov. Nech ide o projekciu, profil, šírku, výšku alebo o anatomický, okrúhly, kónický, ergonomický tvar?

missbau
24. máj 2019

@drjozeffedeles pan doktor, aky typ implantatov sa dava pre tuberozne prsia? Existuje nejaka standardizovana metodika alebo kazdy pripad sa riesi uplne individualne?

drjozeffedeles
autorModerátor
24. máj 2019

Dobrý večer, zavisí od stupňa postihnutia, čo sa týka operačnej techniky. V niektorých prípadoch je možné použitie vlastného tuku za účelom korekcie, alebo dokorigovania. Nie je daný guide-line tvaru implantátov v danej problematike . Z mojej skúsenosti je najvhodnejšie použitie tvrdšieho anatomického ( kvapkovitého ) implantátu.

missbau
24. máj 2019

Dakujeeeem

missbau
24. máj 2019

@drjozeffedeles este jednu otazku k teme implantatov. Existuju chirurgovia (hlavne australski), ktori vkladaju vylucne alebo skoro vylucne polyuretanove implantaty (vieme o ich nespocetnych vyhodach a malo nevyhodach ako tvrdost alebo hrube okraje). Preco nie su prvou volbou aj pre ostatnych chirurgov? Otazka trhu, skusenosti, skepticizmu?

drjozeffedeles
autorModerátor
25. máj 2019

@missbau možem len sám za seba. Polyuretánové implantáty som používal ako prvú voľbu pred 5 rokmi a sú prípady, kedy ich používam aj teraz. Výhody sú nižšie riziko kapsulárnej kontraktúry a implantátu nehrozí rotácia. Implantát je drsnejší oproti iným, preto je potrebná pri vložení väčšia jazva ako u štandardných implantátov a je nutné vytvorenie väčšieho priestoru pre vloženie. Povrch je agresívnejší- telo sa vrastá do polyuretánovej peny 6-12 mesiacov. Na porovnanie Motiva Ergonomix ma nižšie riziko kapsulárnej kontraktúry, taktiež nehrozí rotácia, nulové riziko dvojitej kapsuly a nulové riziko neskorého serómu ( late seroma ). Ako bonus je možné vloženie s minimálnou jazvou. Želám pekný víkend.
www.motivaimplantaty.sk
www.eveclinic.sk

missbau
25. máj 2019

@drjozeffedeles dakujem!!!! Len som dobre nepochopila...pisete, ze pri Motiva ergonomix nehrozi rotacia. Tym myslite, ze sice sa moze otocit, no jej konzistencia a obal zarucia stale rovnaky tvar (podobne ako pri okruhlych)? A co by sa stalo keby sa otocil bazou dopredu?

drjozeffedeles
autorModerátor
25. máj 2019

Je to presne ako pri okrúhlych, len tvarovo v stoji vizuálne bližšie anatomickému tvaru. Gél sa pohybuje a mení s polohou tela, či si myslím je veľmi prirodzené .Všetko je možné, ale málo pravdepodobné, gél je mäkký a rotácia bázou dopredu nemusí byt v mnohých prípadoch rozpoznateľná. Ja som daný problém u Motivy zatiaľ nemal. Základom úspechu je ale vytvorenie presného- nie väčšieho priestoru pre vloženie implantátu. Polyuretan sa po vložení nepohne, preto ma u mňa často miesto v prípadoch sekundárnych, kedy bývajú kapsy široké a klientka si neželá íst do obrovských objemov implantátov.Ale ako som pri našej konverzácii uviedol, nič nedrží večne, časom tkanivá ochabnú, a s nimi sa hýbu aj implantáty - a dostávame sa k potrebe výmeny. Pozdravujem

missbau
25. máj 2019

Dakujem za upresnenie

weissrose
6. feb 2020

@drjozeffedeles dobry deň. Mám veľmi klesnuté prsia keďže nám veľmi zlu elasticitu pokožky. Je možnosť dať implantát pod sval a odstrániť z pŕs prebytočnú kožu s tým že moje prsia by boli z vonkajšej strany zmenšené na čo najmenšie? Moja koža by tu váhu neudržala a implantát pod sval by to asi vedel zachrániť.
Táto šialenosť (a možno aj niekde bežná vec, netuším 😅) mi napadla keď som videla kamarátku po tom čo jej kvoli rakovine museli prsia úplne odstrániť.
Tak na napadlo či je niečo podobné možné aj u zdravej ženy ktorá má od cca 23 rokov prsia pod úrovňou lakťou 😐