icon

Mamičky, ako stíhate materské povinnosti vy? Nájdete si čas na to, v pokoji sa najesť?

miriam_nutrilon
3. feb 2016

Každá z vás to určite pozná, materstvo je jeden veľký kolotoč hneď od prebudenia. Ale čo by ste pre tie svoje bábätká neurobila že? 🙂 Nesmiete však zabúdať na seba, pretože to ako sa stravujete je veľmi dôležité pre kvalitu vášho materského mlieka.

Mamičky, ako stíhate materské povinnosti vy? Nájdete si čas na to, v pokoji sa najesť?
purinkaa
3. feb 2016

Niekedy jem v rychlosti, niekedy len dojedam po detoch 🙂.....ale obcas sa stane, ze mam klud a mozem si jedlo aj vychutnat ako napriklad teraz, ked deti spia 😉..... 😎

maryon1
3. feb 2016

Asi ako každej mamine sa mi už stalo, že som sa v čase obeda pristihla, že dopíjam studený čaj alebo kávu, ktoré som si uvarila ešte ráno - a niekedy ešte aj v pyžame 😉
takéto situácie sa mi prihodili, keď bola mladšia dcérka malé bábätko, kým sme si našli spoločný rytmus - a zladili ho aj s ostatnými členami rodiny, pretože ráno bolo a je u nás vždy rýchle... pripraviť raňajky, desiatu pre staršiu dcérku, vychystať ju do školy.. popritom poumývať, nakŕmiť, prebaliť tú mladšiu... a človek aj pozabudne, že na stole stojí šálka horúceho čaju.

teraz je to už omnoho lepšie, dcérka je väčšia, aj keď ju stále dojčím, raňajky/obed/večeru už máva jedlo také ako my ostatní - jedávame často spoločne, vychutnávame si tieto spoločné chvíľky, najmä raňajky a večere, no a ja sa snažím, aby jedlo, ktoré jeme, bolo zdravé - veľa zeleniny, ovocia, rýb, žiadne hotové polotovary, ktoré sa len ohrejú v mikrovlnke... je to síce robota navyše, a času je tak málo, keď chce človek stihnúť všetko, ale kto iný ak nie rodičia môžu dať dobrý základ pre spokojné brušká svojím deťom? a my maminy im teda ešte môžme dať aj naše mliečko ako ďalší bonus...

miriam_nutrilon
autor
3. feb 2016

@maryon1 Dobry den maryon1, dakujem vam za vas prispevok a popisanie vasej skusenosti. Viem si to zivo predstavit a sama mam velmi podobnu skusenost ako profesionalna mama. Kym som drobcov poumyvala, prebalila, obliekla, bolo zrazu 11hodin a az potom som prisla na rad ja…prezliect pyzamo, prvy ranny caj a ranajky 🙂 Ked su deti male(aj kde su vacsie🙂)je to narocne obdobie, ale potom tie pokojne ci vesele chvile v kruhu celej rodinky spolu s detmi, stoja za to a su velkou odmenou za vynalozene usilie.
A velmi sa tesim, ze sa snažíte spolocne stolovat a pripravujete rodinke same zdrave a nutricne hodnotne jedla, lebo prave v tomto obdobi si vas dcerka tvori zaklady spravnych a zdravych stravovacích navykov. Na ake jedla a chute ju naučíte v utlom veku, to bude preferovat aj neskor v buducnosti. A pravdaze, ako zaklad materske mliecko, ktore okrem vyzivovej hodnoty ma aj imunitnu (a imunomodulacnu) a preventivnu funkciu (napr. podporuje oralnu toleranciu-ochranuje pred potravinovymi alergiemi, posobi proti mnozeniu bakterii,..). Prajem vam este pekny zvysoka dna! Miriam

qwertxy
3. feb 2016

Ja mam 3mesacneho a zatial jem v pohode. On uz teraz vydrzi byt aj sam chvilu v postielke, pozera sa na kolotoc a dzavoce si, takze to mam cas dat ranajky...obedujem s manzelom - chodi domov na obed (nasa novinka), vecera zase ked pride domov, pomedzi to ked ma poobedny spanok stiham olovrant. Ked ma prepadne hlad na prechadzke, zbehnem do malych potravin, cez den zahryznem do jablka alebo dam jogurt. Asi to bude horsie ked bude vacsi 🙂

three
3. feb 2016

mne nastastie navari manzel, tazke len ohrejem 🙂 a zvyknem si zaliat cerealie nurimamou praskom namiesto mlieka

waity888
3. feb 2016

Ja som si konečne našla čas. Spravila som si jedalnicek a už nieje priestor na vyhohovorky. Pri dieťati je ťažké jesť pravidelne v menších porciach, ale dá sa to 🙂 Tu som zaregistrovala vaše výrobky, dám si poslať zo Slovenska. Vyskúšam, som veľmi zvedavá. Syna kojim tak sa mi to určite zíde 🙂

lavinis
3. feb 2016

ale jesť áno, veď tých 5-10 minút sa nájde vždy, horšie je to s varením😀

prada11
4. feb 2016

Občas je to hrozné. Zo začiatku som naozaj jest nestihala. Musím z malou cvičit každu volnu chvilku, tak to bolo náročné. Dost sa to zlepšilo, tak už som trošku v klude aj ja a najem sa a keď nie, nosím v kabelke tycinku. Nedávno som práve dostala Nutrimama, tak tu.

miriam_nutrilon
autor
4. feb 2016

@lavinis Dobry den mila lavinis, to celkom chapem 🙂 Skuste varit co najjednoduchsie jedla, ako napr. naparit spolu v jednom hrnci brokolicu, karfiol a zemiaky (ci sampinony, mrkvu, lososa...), za 20minut mate chutny, zdravy a hlavne rychly obed 🙂 A k tomu napr. jogurtovy dresing. Alebo si kupte uz hotovu mrazenu zeleninovu zmes, pridajte cervenu sosovicu ci pohanku, pseno, dochutte a do pol hodinky mate rychlu hustu polievku na svete, ktora je vyzivna a bohata na vitaminy, mineralne latky a stopove prvky. Prajem vam este pekny den! Miriam

lavinis
4. feb 2016

@miriam_nutrilon vdaka 🙂

madeleine
4. feb 2016

Ja jem s Olim, odkedy papa tuhu stravu. Objavila som uzasne kombinacie, vycistila si chute a zalezi mi na tom, co a ako spravim, ako to vyzera a chuti. Prestali sme solit, necukrujeme, hladame recepty vhodne pre nas i pre neho, naucili sme sa kreativne upravit jedla podla potreby velkych i malych. Je to uzasny zdravy svet, citime sa skvelo a plni energie. 🙂 Odporucam!
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1698...

dadka_bb
4. feb 2016

Aj ja sa priznam ze na jedlo nejak zabudam. Bud zobnem z toho co navarim malej,alebo si rychlo od hladu dam keksik ku caju. No ranajky musim mat lebo inak ma boli brusko ☹

irenaliza
5. feb 2016

Ja som mamička 4 dcérok- takže kolobeh od začiatku, keď ráno vstaneme, kým sa oblečieme, nachytáme, ešte keď si naša škôlkárka zmyslí, že nechce tieto šaty, ale iné a che čelenku... a ešte poritom sa najmladšia ohlási na kojenie, takže.... potom utekáme do školy a škôlky, s najmladšou potom nakúpime a ideme domov, kde je trochu kľud, keďže mám iba jedno dieťatko, ale aj tak toho veľa nstíham, niekedy sa mi ani nechce, aj keď vidím, čo všetko b y trebalo, ale... poobede opäť kolotoč a keď sú všetky doma, niekedy sa stihnú za pár chvíľ pohádať, spustí sa plač... ale niekedy sa spolu krásne hrajú a najlepšie je keď prídu a všetky ma vystískajú a dajú pusu.
Ja na seba veľa času nemám, kávu väčšinou pijem studenú, jem ako kedy, ale snažím sa, v noci ešte kojím malú takmer každú hodinu, takže tých 10 rokov čo máme 4 deti je ťažký, ale aj krásny, nemeenila by som, práve naopak, mám strach ako to bude potom.. ale to je o inom, Inak kojím už 4 dcérku a ľutujem, že som ešte neochutnala Vaše výrobky, najmä tyčinky, lebo mlieko nie je moja parketa, ale tyčinky tie by som brala všetkými desiatimi, tak možno... prajem krásny deň a ďakujem Miriam za informácie a krásny týždeň, rada som si prečítala a trochu mala zmenu v mojom domácom zmätku. Super, ďakujem

miriam_nutrilon
autor
5. feb 2016

@irenaliza Dobry den mila, irenaliza, dakujem, ze ste sa s nami podelili o vasu skusenost. Starostlivost o 4 deticky da zabrat, klobuk dolu! Chce to vela trpezlivosti, obety a hlavne lasky, ale tej mate urcite na rozdavanie, usudzujem z toho, ako pisete. Ale tie objatia a pusy od nich stoja urcite za to, za vsetku tu námahu a clovek potom aj zabudne ako velmi je unaveny, však? 🙂 Sama to velmi dobre poznam…Na prvom mieste drobci a az potom maminka. Dakujem vam za mile zelanie a som rada, ze som vam mohla sprijemnit tento tyzden a ak sa zapojite do nasej sutaze, zelam vam vela stastia! Uzite si este pekny a vesely den s vasimi nezbednickami! 🙂

miriam_nutrilon
autor
5. feb 2016

Milé mamičky, dnes sa nase Dni s Nutrimama koncia. Dakujem vam vsetkym za vase prispevky, ze ste sa s nami podelili o vase skusenosti, vase názory a aj zaujimave tipy, ktorymi ste urcite inspirovali aj dalsie mamicky. Ak budete mat nejake otázky k nasim temam, mozete mi pokojne poslat mail, tu na Modrom konikovi, rada vam vas dotaz zodpoviem, pomozem a poradim vam. Prajem vam, aby sa vam darilo a nech vam vasi drobci prinasaju vela radosti a vycaruju este vela usmevov na tvari! 🙂 Miriam