Robíte nejaké kávové špeciality?
Krásne popoludnie milé dámy. Aké robíte kávové špeciality vy? Dajte nám tip.

dobry podvecer... tak ja nerobim ziadne speciality... ak mam chut na sladsiu kavicku tak si dam k nej cokoladku alebo tam hodim zo dve kocky nech sa fajme rozpusti...pripadne zjem k nej keksikalebo kolacik...... akurat raz za cas si ju davam zo slahackou na ktorej nesetrim 😝😀
robím, nie často ale stojí za to. volá sa to nepriestrelná káva. mixérom aspoň pol minútky miešať horúce presso (cca 25o ml) s 15 g kokosového oleja a 3o g masla. mám to z nejakého časopisu, keď som to čítala, nevedela som si celkom predstaviť. ale ... treba to vyskúšať, budete prekvapené. a milovníčky kokosu si prídu na svoje. osobne ešte vrch posypem škoricou (ďalšia moja úchylka :o))
Kávové zrná nesmu chybat na sviatky 🙂
Ja mám rada kávu napr. aj s mliečnou penou 😉 neviem, či je to nejaká špecialitka, ale je to chutné 😉
@bendinko uau. Krásne.
@mirka907 super!!!
Ja s kávou moc nepečiem, deti to potom nejedia, ale milujem tyčinku Kofola.😘
Ja robim kavovo-kokosove gulky 🙂 Tu je recept: ak my zostane zvysne piskotove cesto tak urobim z neho, ak nemam, tak posluzia aj piskoty, tie si rozdrvim nadrobno, pridam trochu muckoveho cukru a kakao, pridam k tomu vychladnutu kavu tak aby nam vznikla hmota, z ktorej sa daju tvarovat gulicky a hotove gulicky obalim v kokose a maskrta je na svete 🙂 Skoda, ze prave nemame doma piskoty, ani nic podobne, ale zajtra kupim a skusim vycarovat 🙂
Niekedy dávam mletú kávu do cesta na tortu alebo do maslovej plnky. A minulý rok mi zachutili kávové zrná obaľované v čokoláde, tak si tento rok nejaké urobíme doma.
U nás káva do tiramisu,kávových zŕn a viem ju pridať do plnky,keď robím parížske rožky,alebo domáce laskonky,mňamka.
Minulý víkend sme mali doma oslavu a návšteva si priala speci nápoj..škoda,že som neodfotila,vyzeral úžasné,chutil neviem ako,ja som ho nepila,nemohla som.
Takže..dáš pohár napr.na brandy..naspodok dáš asi lyžičku mletej kávy,na ňu nalejes Salko a naň opatrne najlepšie cez lyžičku nalejes rum,vyzerá to fakt skvele..teda dokedy sa to nepomiesa 😂

rannajkove kavove smoothie napr. 😉