Čo čítate pred spaním?
Krásny večer milé dámy. Akú knihu máte na nočnom stolíku a aký čaj v šálke? Mám dnes pre Vás návod na pokojný spánok: Keď Vaše ratolesti zaspia, zhasnite to najväčšie svetlo aj vy. Spomaľte chod Zeme, zapáľte malú lampu a doprajte si k Vašej obľúbenej knihe, obľúbenú šálku čaju. Myslím, žeby to mohlo fungovať. Čo momentálne čítate a čo Vás na tej Vašej knihe najviac fascinuje? Dajte nám vedieť. Krásny večer😉

Nestáva sa to síce často, väčšinou padám do postele úplne vyčerpaná... ale keď máme z času na čas dobrý deň, rada si pred spaním prečítam dobrú severskú kriminálku (nie že by to človeku pridalo na pokojnom spánku :D ) a k tomu si urobím kamilkový čajík na upokojenie :D
Ja pred spaním čítam synčekovi nejakú krásnu rozprávku... a keď si ľahnem do postele aj ja tak si väčšinou zoberiem so sebou nejaký ženský časopis, prípadne sudoku 🙂
No pred spaním mojim dvom menším dcérkam čítam rozprávky, ale kým zaspia niekedy aj celú knihu a ja si potom vyložím nohy na stôl a aj keď je doma ako po zemetrasení, tak najprv aspoň chvíľu ticho sedením a niekedy siahnem po knihe, ale skôr po čaji s citrónom a chv´ˇlu počúvam tiho a potom ešte nezabudnem upratať to zemetrasenie ale čajík prd spaním je super a skôr čítam teda detské knižky alebo si vymýšľm príbehy pred spaním pre dcérky. krásny deň všetkým
Vacsinou vecer citam detom rozpravky, od spisovatelky Futove alebo mladsej o Terke a potom im poviem moju vymyslenu rozpravku na dobru noc. vymyslela som si ju ,ked mala starsia dcera 3 roky, teraz ma skoro 8,9roka .denno denne jej ju rozpravam . Bez nej uz ani nezaspi. raz som jej ju musela hovorit aj cez telefon, ked som musela ist s mladsou na Jisku. .
Teraz ,(ked mam podvecer cas ) ,citam treti diel od spisovatelky Barbaby Taylor Chran si svoj sen 🙂
Čítam veľa. Momentálne mám rozčítanú krásnu knihu, ktorú odporúčam všetkým mamičkám, oteckom a vlastne všetkým. Tvoje dítě jako šance pro Tebe od Zdenky Jordánové. K tomu fajný bylinkový čajík, napríklad medovku a pohoda, keď deti spinkajú.
Vacsinou citam anglicky jazyk pre samoukov🙂 Treba sa aj trosku vzdelavat. Ale to si len tak pre seba robim, rada mam nove veci, ktore sa mozem naucit a neviem preco v poslednom case ma velmi lakaju jazyky
teraz čítam už iba synovi rozprávkové knižky najobľúbenejšia Vláčik Tomáš a potom som rada že idem spať 😀
Momentálne končím Na východ od raja od Steinbecka, a rozmýšľam čo ďalej 🙂 Čítam veľa kníh a dosť rýchlo, uvažujem, že sa zase zapíšem do knižnice :D Potrebujem to na odreagovanie sa večer pred spaním... niekedy spím po pár stranách, inokedy dám pol knihy.
Ja knihy milujem, citam každý večer...bez toho by som ani nezaspala 😃...k tomu samozrejme spravna atmosféra, tlmene svetlo, pekne v teplucku pod paplonom a v ruke kniha alebo citacka a oblubeny hrnček s popradskym bylinkovym cajikom... Momentálne citam 9-dielnu seriu kníh od I. Pacovskej Siedmy zmysel 😊 . Su to uuuzasne knihy, nadherne spracovane, citaju sa veeeelmi dobre a veľa krát sa od nich neviem odtrhnut a citam dlllho do noci, hoci viem, že ráno bude vstyk k detickam 😆. Rovnako citam knihy aj deťom, so starsou citame Kamos obor od Roalda Dahla 😃. Dobra kniha a salku výborného čaju k sebe patria presne tak ako muž a žena 😃
Večer nečítam, to je už tma pre oči, skôr cez deň nejaký časopis alebo noviny. Ale čajík na večer si doprajem, napr. z medovky.
Kym som nemala maleho,citala som vela a velmi rada. Teraz uz stiham pred spanim citat len modreho konika, pripadne recepty na masovo-zeleninove prikrmy :D
Ja som na detektívky a momentálne nedám dopustiť na knihy od Michaela Connellyho.
U mňa večerná klasika - čaj+kniha a šup pod deku alebo perinu 🙂 Prednedávnom som dočítala tieto 2 knihy, zanechali vo mne veľké dojmy a zároveň sú aj výkričníkom do budúcna, aby sa takéto zverstvá už na ľuďoch nikdy nepáchali. A zajtra si idem do knižnice po ďalšiu knihu - Utiekol som z Osvienčimu a hádam sa dostanem aj ku knihe Žena bez čísla, ktorú som si prednedávnom kúpila.
Ja momentálne nečítam, ale píšem. O láske, o tom, ako rýchlo plynie čas a ľudia z nášho života miznú rýchlo, ako chutný čajík z obľúbenej šálky. Ale pred pár dňami som dočítala knihu UMENIE MILOVAŤ od Janky Mutňanskej. Bola úžasná a približuje moderné vzťahy medzi ľuďmi....a SAMOZREJME nechýbal mi po ruke chutný Popradský ovocný čaj. 😁
Na striedacku skripta z fonetiky a hodnotiacu spravu...🙄
momentalne citam After:bozk od Anny Todd, fascinuje ma drzost hlavneho predstavitela. Ja knihy milujem, su mnohokrat lepsie ako pozeranie tv a filmov, pre mna su knihy a caj droga, ak nahodou nemozem citat kvoli praci par dni, normalne mam abstak a caj musim mat dennodenne 🙂 🙂
Počas tehotenstva som znova začala čítať Twilight sagu, ale teraz keď je krpec na svete nemám čas ani energiu na čítanie. Rada by som sa k tomu opäť vrátila a ešte radšej s vašim čajíkom
Ja čítam veeeeeľaaaa, najradšej krimi (Nesbo, Kepler, Läckberg, Mankell, Borjlindovci...), ale tak snažím sa striedať 3-4 krimi a 1 ľahkú oddychovečku, ale nie zas príliš romantickú, nič presladené 😅
Momentálne čítam Pár od susedov, ale som ešte len na začiatku, tak neviem povedať, čo ma na nej fascinuje, zatiaľ sa dostávam do deja.
Šálka čaju však nesmie chýbať, väčšinou bazový z nasušenej bazy, prípadne nejaký ovocný.
Priznam sa, ze moc na citanie knih nie som..., resp... nie taku klasiku rimany a podobne.... som maniak na nakup knih o peceni zdravych kolacikov... po veceroch si tvorim vlastne receptiky..resp. pretvaram tie tradicne na trodka zdravsiu verziu... tak oo veceroch citam recepty, tukam si svoju verziu do PC, tlacim a laminujem (prave tento dnes aj peciem)...vecer uprednostnujem bylinkove cajicky...
Momentálne každý večer sa číta iná rozprávka, ja večer doháňam nejaké veci cez pc. Čaj už pred spaním nepijem😅 mne stačí ak deti nedopijú fľašky s mliekom.😅
v šálke čaj Ginko a na nočnom stolíku kuchárska kniha aby som si ho prelistovala a našla dobrý recept čo uvarím rodinke na zajtra
heh, chyba mi docitat poslednych par stran zatial poslednej vydanej knihy zo serie hra o trony od georga martina. a momentalne som dost nastvana, lebo mi zabil moju naoblubenejsiu postavu. teda, dobodali ju, ale ja dufam, ze ju este vzkriesi k zivotu, lebo budem uz naozaj nastvana. ale nachystanych uz mam asi dalsich 10 knih, su tam hry o zivot, nejaky coelho, pat jazykov lasky... a caj pri citani nepijem, pre istotu. len k ranajkam 🙂
Momentalne citam Bulgakova a cajik najradsej lesna zmes...visna... jahoda...😉
momentalne necitam nic ziadnu beletriu, len prirucky a odbornu literaturu k programovaciemu jazyku Python .... to teda mojho ducha moc nenaplna a tak som minuly rok prepadla pocuvaniu audioknih, takze momentalne pocuvam (ale nie vecer, lebo by som sa bala) krimi Zložka 64 od Jussi Adler Olsena ....
ja momentálne čítam od M.E.Matkina Mexická vlna a čaj akýkoľvek bylinkový, ovocné nemusím vôbec :(
... cestopisy Borisa Filana so šálkou popradského čaju na ktorý nedám dopustiť... nech už je akýkoľvek... 😉
ja milujem historicke detektivky, takze moj knizny spolunoclaznik je casto pan Vondruska (v elektronickej podobe). Bez caju, moj fyzicky spolunoclaznik v podobe manzela sa obcas budi aj na svetlo citacky, keby som pri tom popijala caj, asi by ma nim oblial 😉

Keď večer uložím deti, rada sa pustím do čítania nejakej dobrej knihy.
Momentálne čítam knihu - Most do prístavu.
A verte či nie - najradšej si ku knihe (alebo čomukoľvek inému) navarím starý klasický Popradský Klub čaj - čierny s cukrom a citrónom 🙂 Ten mi chutí zo všetkého najviac a som vďačná, že dlhé roky sa nemení jeho zloženie ani chuť.
Pre niekoho je možno obyčajný, ale mne osobne zo všetkých čiernych čajov najviac chutí tento 🙂 a pijeme ho celá rodina (aj manžel, aj deti) 🙂