Aký je váš obľúbený kávový rituál?
Ako ste na tom vy a vaša káva ? 🙂 Podeľte sa s nami o vašu kávovú chvíľku dňa 🙂
@dusanplichta ja na sedlaka, obycajne z krabice 😀 alebo Maresi, a keď chcem byť maskrtna, tak Jesenku
@dusanplichta ako priamo do kavy? tom skusala a musim sa priznat, nechutilo mi 🙂..najradsej cistu kavu bez nicoho..ale niektore spominane ingrediencie vyuzivam hojne v jedle 🙂
My s partnerom sme s obľúbili kávu, spravenú v mokka kávovary, čerstvo na mletú s trochou sladkej smotany a medu a väčšinou kupujeme Tchibo Barista, sme náruživý kávičkári, vychutnávači 🙂 raz denne, podľa chuti aj 2x za deň.
Nemam ritual, ale kava musi byt.Moja mama nechce nikdy vrchnu a spodnu vodu a musim jej zalievat kavu aspon na 4krat.
@dusanplichta no škoricu to som pozerala dva a pol chlapa a tam im Berta robila na ráno kávu a povedala že je tam škorica ako tajná prísada :D no a skúsila som to. Kokosový olej používam na umývanie zobov aj ako maslo na chlieb a aj do koláčov a do vločiek ráno. No a tak som si ho dala aj do kávy :D tak ako kávu, škoricu a kokos mám rada aj čokoládu na varenie :D a vy? akú kávu máte najradšej 🙂
kava je moja slabost 🙂 mame nespresso kavovar a pekne kupujem kapsule podla sily a chuti. skusala som aj ine kapsule ako nespresso - ale to sa neda pit. takze original.
rano zapne, po ranajkach urobim, precitam si k tomu noviny. a potom pokracujem.
ak mam chut - tak si spravim fajne latte macchiato 🙂
v lete sem tam do toho dame lyzicu vanilkovej zmrzliny...
@dusanplichta bez niecoho sladkeho kavu nevypijem.Pijeme Fair Trade kavy,horke nie su.............Kokosovy cukor je zdrava alternativa sladenia.Ak nie je k dispozicii,mandlove mlieko kavu osladi tiez.Osobne milujem kavu s oboma komponentmi🙂Skoricu pouzivam iba v bio kvalite a iba cejlonsku,tu lacnu cinsku s vysokym obsahom kumarinu nepouzivame vobec.Nakupujeme v bio obchodoch,nakolko sme v DE. 🙂
@buckeye ano priamo do kavy to je super a ma to aj energicky vyznam.
@sofia288 pekne ...Ja mam rad rozne kavy a zelezi ktoru na aku prilezitost. Rano som niekedy milovaj cappuchino, ale potom som zistil, ze vlastne mlieko mi dobre nerobi ...Tak som to musel nejak vymysliet a nejak ma stretla v Kanade kava s maslom a kokos olejom, a to ked som ochutnal tak pecka. Inak si rad dam espresso, aj filtrovanu Hario V60, alebo Aeropress...tak 2-3 kavy denne...Len uz mam problem, lebo som narocny a tak najlepsie ak mam veci pod kontrolou, lebo nieje nic horsie, ako ked clovek ocakava asopn standard espresso a dostane nieco uplne slabe a tak 🙂
A este najnovsie sa hram s kokosovym kapucinom a experimentujem s ladovou kavou pre manzelku a podarili sa mi uz riadne dobroty.
@stellamaris uh tak to tam mate na vyber asi trosku viac veci ako my tu ....
Super ze riesite tu skoricu, to je celkom dolezite.
Tak ja som spoznala chuť kávy pred 22rokmi, keď som bola tehotná a ostalo mi to dodnes. 😉 ale nie klasická káva, ako ju pijete vy, ale surová. To zboznujem a neviem sa toho zbaviť. Kolkokrat otvorim linku, zjem lyzicku pomletej kávy . Je to pre mňa droga a tá vôňa 😉 Keď to píšem, normalne sa mi zbiehajú slinky 😉😉😉
Zboznujem kavu. Presso s mlieckom ...rani s cukrom poobede bez. Obcas si urobim aj viackrat za den. Vona a chut kavy je uzasna. A najviacej mi chuti na dovolenke v Chorvatsku v kaviarnicke pri mori. Alebo ked sa nam podari s manzelom skocit na motorke ze len tak na kavicku.
Kupujem si zrnkovu bio arabica, meliem si ju na jemno doma a pijem klasicky zalievanu kavu, pred zaliatim vzdy pridavam stipku kvalitnej mletej skorice, nasledne pridam kus kvalitneho masla. Takto pijem kavu rano a potom podvecer, po prichode domov z prace. V praci som si odvykla pit kavu, nakolko som zistila, ze ma brzdi v praci, casto ma uspavala 😀
U mňa je kávový rituál jednoduchý - ja káva a dcérky kakavko a poobede caro kava a dcérky kakavko😉
Ráno kávička na "plichta" 😀 power cofee...treba vyskúšať!!!! 😎 😎 😎
@katarina111 to som sa usmial nad tým 🙂
@tinkax odpadol som ! toto je presne, čo sa mi pači, čo hovoríte na ghee ? 🙂
@dusanplichta 😄 noo najprv mi chutila viac povodna verzia cize bio maslo a kokosovy olej ale po par razoch som si zvykla a chuti mi aj tato verzia 😉 ghee je fajn aj na ine pouzitie ako pisete, mam vyskusane na prazenicu alebo cestoviny, paci sa mi ze sa mozem spolahnut na kvalitu 😉
@matolka fuuuha tak toto je celkom extrem...a nechutilo by vam viac pokostovat cerstvo prazene chrumkave zrnka ?
@tinkax toto je ideal pre zaludok, pre energiu s extra benefitmi aj pre mikrofloru. Celkom pecka ten MCT olej, ze ? ani ziaden cukor netreba.
Ladovu ste skusali ?
https://powerlogy.com/recepty/ladova-power-coffee/
@katarina111 ako konkretne si robite?
My uz sme skusali aj s kokos maslom, ale najlepie s klasickym a MCT , alebo Ghee.
@katia77 tam bude v tej praci asi plesniva kava! Vela ludi netusi co v praci pije!
☹
@kathy7337 Arabiku ste uz skusali, alebo Ekvador nas ? Ocenim Feedback..
Aku chut hladate v kave? Horkost, kyslost, aciditu, ovocie, cokoladu, oriesky ?
@dusanplichta nieeee, nepijem erarnu kavu 😀 jednoducho, ked som v strese, ponahlam sa a moj mozog musi fungovat, kava mi nerobi dobre! naopak,ked ju pijem v klude a pohode, doslova relaxujem pri nej, ma na mna iny ucinok 😉
ja bez kavy nezijem a teda ani bez nej nevyjdem z domu!aj keby som zaspala, alebo musela vsatavat o 4-5 tej proste bez nej nevystrcim paty z domu!moj ritual je taky ze rano vstanem, so zalepenymi ocami pridem ku kavovaru-stlacim moje oblubene vacsie presso-cierne silne a horke musi byt, ziadne mlieka cukre nic...na lacno, sadnem si v obyvacke na gauc a pijem ju aj pol hodinu aj hodinu podla toho kolko mam casu ale ta pol hodka musi kazde rano byt!aj teraz jednu pijem druhu si vzdy davam rovno po obede. Prosto pred rannou kavou nema nic prednost aj pes musi pockat aj sprcha aj tovar v obchode-ked mi pride :D milujem jej vonu a cim je silnejsia horkejsia a horucejsia tym lepsie. Ale ked pridu deti viem ze sa jej budem musiet vzdat ale to je uz iny pribeh 😉
@dusanplichta arabicu ano, ta je fajn. nemam rada kysle kavy, skôr niečo zemite alebo na štýl Kuby
Normálne ráno keď prídem do roboty štiknem mašinu Nespresso vložím kapsulu mam najradšej vivalto lungo modrá A keď Neni modrá pijem hocijakú inú😀 poprípade ako tečie káva tak si oblievam pri tom čokinu nejakú horkú alebo kex. Sadnem na schody terasy a čítam MK 😀😀😀

@buckeye Juuj tak to ano...to beriem, kazdy ma svoju specialitku...
Ja sa zase vyzivam v mixvani s maslom ghee, MCT, kokos olejom, rozne pomery skorice, vanilky kakaa..tiez mam doma taky labak 🙂 Biohackersky