Aký je váš obľúbený kávový rituál?
Ako ste na tom vy a vaša káva ? 🙂 Podeľte sa s nami o vašu kávovú chvíľku dňa 🙂
@dusanplichta Takže manžel dáva do kávičky klasické maslo (skúšali sme aj s ghee, ale to mi až tak nechutilo), potom kokosový tuk (kokosové maslo mi nevyhovovalo kvôli tým kúskom kokosu), pridá škoricu, nepražené kakao. Pridávali sme aj MCT, ale teraz momentálne nie...ale aj to bolo fajn 🙂 A nakoniec všetko vyšľahá tým mini ponorným strunkovým šľahátkom 🙂 Bez tejto kávičky ani deň nezačne! 😀 😀 😀
@dusanplichta hej tesim sa ze mam take vymakane ranajky 😄 este by to chcelo vyladit dalsie jedla lebo kojaca matka byva casto hladna 😋 MTC olej je fajn do kavy a obcas aj do kolaca pridam, este by ma zaujimalo cim posilnit cievy, vsimla som si ako casto maju mamicky same pavuciny po nohach , ja uz tiez, bude to pravdepodobne cukrom v potrave ? 😏
@dusanplichta a ladovu som neskusala, ale ma zaujala ta kokosova slahacka, nikde som to este nevidela alebo kapucino zbtoho ako urobit ?
@dusanplichta tak to je uz davno za mnou. pokial som mala zdrave zuby 😀 to je najlepsie co moze byt 😵
U nás kávu pijem len ja, dostala som pákové espresso. Vzdy večer mi manžel "natlačí"kávu, pripraví prístroj a ja si už len ráno za asistencie šarmantného 1r. asistenta kávu urobím a ešte teplú vypijem. Bez kávy nezačnem deň 😉
U nas sa rano zacina cajom. Na kavicku musime mat s muzom taky ten klud. Najradsej si doma robime preso z mletej kavy. Kazdy uz mame tu svoju znacku... a sladime ju medom 😉 teraz momentalne sme dostali agatovy.
@vanesanova ako myslíte, že sa musíte vzdtať kávy ked prídu deti ? mysleli ste tehotenstvo ? ... ako ja tiež milujem aj preto máme v ponuke organic espresso kde je zmes peru etiopia a india kde su horké chute kávy, cítite tam to telo kávy a to mi tiež nesmie chýbať v káve, ináč ak oblubujete to slovenské "velké= espresso" skuste radšej že cez stroj max 25-30 sekund a doliať horucu vodu, je to ovela zdravšie pre vaše telo, skúste a experimentujte tyzden a pootom ocením feedback či ste si niečo všimli, možno aj chuťovo vám bude lepšie sedieť 🙂 čo vy na to ?
@sono2 ou ... kapsule su dosť velkaproblematika, venoval som sa jej viackrát .. to čo je vo vnutri je jeden problém ale skôr väčší problém ešte vidím v plaste ktorý sa zohrieva a pod, skuste aspon na tyzden experimentovať a davať si niečo ine či sa nebudete cítiť lepšie .. mna by asi po takomto "kávovom" nápoji vyplo a ešte by mi bolo aj trocha zle .. necítite sa vy tak niekedy .. že nie ste po tejto káve skor ospalá ako povzbudena ?
@katarina111 som rád že takto ludia funguju ! a maju voje štandardy
@lyrrya to ma zaujalo to s medom.. viete rozoznávať druhy mede ? kde si ho väčšinou kupujete ? ... med je super náhrada za cukor .. ale jasné, že nie každému to vyhovuje .. lebo má to špesificku chuť určite
@dupinka máte nejakú svoju oblubenu značku ? preferujte nejaku horkosť alebo skor ovocne tony kávy ?
@dusanplichta najzaujimavejsi med,co som skusila bol gastanovy. ten mal urcite tu specificku chut. agatovy sme teraz dostali 😉 lebo moja dcerka uja ocarila a je fakt super. bezne kupujeme med od suseda o 3chalupy dalej 😀 ma aj certifikaciu a viem, ze je to medik z regionu. ked uz si mam volit med, beriem radsej lesny, pripadne horsky. tu v dedine poznam minimalne 3 vcelarov 😉
@dusanplichta obľúbená je akákoľvek od spol. Ritual coffe, ale kupujem aj bežnú kávu -talianske tipy praženia.
@dusanplichta
Gaštanový mrd som mala od včelára z Bosny, ten bol naozaj excelentný, chutil ptíjemne horkasto.
Bežne je možno chuťovo a pohľadom rozoznať lesný od kvetového.
@dusanplichta vôbec nie. Túto kávu mám rada, to po káve idú ľudia spať? To je nejaké obrátene nie? Asi až taký kávový gurmán nie som😀😀
A prečo by mi malo byť pre pána zle😨? Kvôli čomu?
@dusanplichta a aký plast myslíte? Kapsule z plastu predsa niesú.
@katarina111 super, ale ked mozem manzelovi poradit, nech si vyskusa sledovat efekt medzi MCT a kokos olejom..je to dost rozdiel...Ak chceme dosiahnut optimalny vysledok a energiu pre mozog a telo, a prepnutie do tukoveho rezimu, fakt odporucam idealne 10-15 ml. Mct a 15-20 g masla...kokos olej ani netreba...kakaove maslo moze byt pre chut, ale klasicke prave, ma svoje extra benefity.
@tinkax Oki podme sa pozriet na realitu! Nikdy nic nezalezi len od jedneho faktoru...ale ano cukor je blby. Potom ale ide najma o prekrvenie, komplexny vyzivny pochyb, optimalne fungujuci lynfaticky system...takze ak mam poradit riesenie, tak je to napriklad kazdy den prirodzeny pohyb, minimalizovat dlhsie sedenie a pridat napriklad tanec. 🙂 Alebo samozrejme nejaky sport a tak....Tu je prave problem u mamiciek, lebo casto akoze na to nie je cas, alebo ani nevidu z domu...avsak su potom aj take, co si to zariadia a zase su v skuse v pohybe aj s dietatom a to potom funguje vsetko super...celkovo kym sa vsak neadresuju sacharidy vo vyzive..a teda spravny vyber a mnozstvo, tak ostanu len vynimky geneticke, ktore budu mat postavu podla svojich predstav.
@lyrrya super mne najviac sedi lesny, s mensou sladkostou...takto trenujem organizmus vnimat sladkost ovela lepsie ...hlavne ale nech je pravy a cisty
@dupinka oki skusali ste uz Power coffee prazenie a chut? Vyskusajte, robime menej prazenu, nepreprazenu, ale zaroven nie kyslu kavu...Sledujte aj pocit povzbudenia ako sa po kave citite , nie len ako na par minut nabudi ...
@sono2 v poriadku chapem ze kapsule su rychle a efektivne..len prosim cledujte ako sa citite po kave dlhsie a ked pijete 1 ...2 denne mozno je vam to jedno. Skuste este zvazit enviromentalny impact a kludne napiste z coho teda su kapsule a ake je tam kava. Som zvedavy ...a aj ludia tu asi tiez 🙂.
@dusanplichta nie nie len pre boha ziadne dolievanie horucou vodou....vzdy ked mi tak pripravia kavu niekde v restike alebo v kaviarni im ju vraciam....to len kavu rozriedi a uplne to znici penu...takze ja na tieto modne vystrelky nie som a mam aj baristicky kurz robila som aj dlho casnicku v kaviarni a viem ze je to zdravsia metoda dlheho presa ale proste to tu kavu uplne pokazi a to si dam potom radsej male espresso... ja nepijem americku 3 dcl. kavu z mega hrnceka, moja kava ma max 1 dcl. a mam na nu krasnu salocku z hrubeho porcelanu aby mi hned nevychladla so zuzenym okrajom aby mi dlho drzala teplo a penu ;) ano ked budem tehotna kavu budem musiet zrusit uplne ale to hadam nejako prezijem ;)

Aha a šľahačka dotoho ale surová ako myslím nevyšľahaná.