icon

Už ste skúšali quinou? Aké máte skúsenosti?

avatar
janette_tesco
25. feb 2016

Nie je obilnina a predsa má rovnaké výhody bez toho, aby zaťažila trávenie.... Už ste počuli o qunioa plodine? 🙂 Jej zdraviu prospešné benefity sú skutočne bohaté a obsahuje skvelé množstvo živín. Už ste ju vyskúšali? Čo na ňu hovoríte? 🙂

Už ste skúšali quinou? Aké máte skúsenosti?
avatar
jabucko
25. feb 2016

Skúšala, asi ju neviem pripraviť. Nechutila. Mala zvláštnu chuť. Možno je to O zvyku, príklad pohanka 🙂

avatar
bibistec
25. feb 2016

no ja som skusala mala som z nej neskutocnu migrenu ( teda z jej vone) preto som ju ani nejedla ale zas manzel a dcerka ju jedli a velmi im chutila a pytalu ju znova tak neviem

avatar
adeli79
25. feb 2016

privítam tipy na dobré recepty 🙂

avatar
tana85
25. feb 2016

skusala, ale nikdy sa mi nepodarila pekne sypka, vzdy bola taka zlepena a kasovita a ked som ubrala vodu, tak ostala tvrda. stala asi 6 eur za pol kila, tak som ju potom uz nekupila. lepsia je pohanka, pseno alebo bulgur, tie pripravim vzdy akurat

avatar
albao
25. feb 2016

Genialna chut, mne to velmi chuti. Ovela viac ako pseno alebo pohanka, ... toto je lahodne a chutne, mnam. Kvoli tej cene ale kupujeme len obcas ...

avatar
natalka13
25. feb 2016

Vyborna, len draha.

avatar
moni
25. feb 2016

varievame pravidelne, chuti nam velmi!

avatar
janette_tesco
autor
25. feb 2016

@moni bola by si, prosím, taká dobrá a napísala svoj postup prípravy. Možno pomôžeme ostatným dievčatám s prípravou. Ja ju vždy dobre prepláchnem vodou, ktorá vrela

avatar
moni
25. feb 2016

@janette_tesco pravdaze ale neviem ci pomozem - mam quinou ktora je uz premyta, takze ju len kratko preplachnem a varim v hrnci na ryzu. davam pomer 1:1.
kupujem aj zmes bulgur-quinoa a to varim vo vode ako cestovinu asi 10min.

avatar
suve99
25. feb 2016

..naozaj je jej cena vysoká, ale zbožňujem ju, tak z času načas mám /deti také nechcú 🙂 /

..výborná je takto upravená : http://varecha.pravda.sk/recepty/quinoa-s-avoka...

avatar
suve99
25. feb 2016

..zabudla som napísať, že ju vždy prepláchnem vriacou vodou...

avatar
italy2
25. feb 2016

aj my sme začali s quinou....kupujem v cz,vyjde lacnejšie.Skúšala som ako len prílohu,ako na sposob rizota ,v kombinácii s nastrúhanou mrkvou a trocha opečené(na sposob čínských rezancov ).Len pri varení má zvláštnu voňu 😀

avatar
waity888
25. feb 2016

Veľmi pozitívne skúsenosti, mne chutí 🙂

avatar
kim_rossi_stuard
25. feb 2016

ano rodila som z nej placku aj ako prilohu som ju dala, akoze nemala az taky uspech lebo ma taku prichut ci ako to nazvat, ale raz za mesiac povedzme sa da 😉 a ked ju zakamuflujete inym chutnym - napr zleeninkou urcite bude mnam 😉 je z tych pseudoobilnym najdrahsia tak preto ju aj moje zname- napr, vegetarianky menej pouzivaju, koli cene 😵

avatar
janette_tesco
autor
25. feb 2016

@suve99 ďakujem za recept 🙂 zajtra mám takto tip na večeru

avatar
totatimeka
25. feb 2016

Ja som ju objavila pri príprave príkrmov pre syna, predtým som o nej nepočula a jemu veľmi chutí. Keď na ňu niekto nie je zvuknutý má čudnú chuť, ale práve preto sa synovi snažím ponúknuť čo najpestrejší jedálniček aby si na všetky (hlavne zdravé) chute zvykal a považoval ich za bežné ☺

avatar
siska53
25. feb 2016

@janette_tescoy my to mame radiako aj amarant ci pseno ( a ja s detmi aj tu nestastnu pohanku).
Quinoy pripravujem rovnako ako ryzu.

avatar
siska53
25. feb 2016

@kim_rossi_stuard chutny preklep. 🙂,-,rodila som.z nej placku. 🙂

avatar
kim_rossi_stuard
25. feb 2016

@siska53 😀 😀 😀 😀 😀 Ani som si nevsimla 😀 😀

avatar
psyxooo
25. feb 2016

taka rychlovka...uvarena quinoa s tuniakom z konzervy a kukuricou, dcera sa na nu hned vrhla 😀

avatar
majjka4
25. feb 2016

je vyborna, lahodna.. 😉 jedli by sme ju kazdy den...len ta cena

avatar
sisaka
25. feb 2016

ja ju pripravujem podla navodu na obale a este som nemala problem. Postup je: preplachnut v studenej vode. 250 ml (1 salka) quinoa zaliat 500 ml vody nechat zovriet, prikryt pokrievkou znizit ohen na min a nechat varit cca 15-18 min, kym nie je voda absorbovana. Odstavit, premiesat s vidlickou a moze sa podavat. receptov je na internete neurekom zvacsa robim ako prilohu miesto ryze, alebo robievam aj studene salaty, kolegyne zvyknu robit muffins, tie som este neskusala ...

avatar
bluff
25. feb 2016

Naco ju preplachujete vriacou vodou? To som este nepocula . Quinoa vari ako ryza, mozete skusit dat varit do slepacieho vyvaru, chuti tak velmi dobre.

avatar
bluff
25. feb 2016

http://www.onceuponachef.com/2013/05/thai-quino...
Velmi dobry salat. Date zeleninu, nasekanu matu a petrzlen, stavu z limetky.

avatar
marianne1
25. feb 2016

Ja som z nej mala akurat tak riadne krce v zaludku :(

avatar
dana_l
26. feb 2016

ja som ju robila v jednej rodine. tiez som ju nepreplachovala. len hodila do hrnca a uvarila. mne osobne to velmi nechutilo same. jedine ako priloha k niecomu.

avatar
janette_tesco
autor
26. feb 2016

@bluff dobry napad 🙂 urcite vyskusam