icon

Zdravá výživa vs deti: Ako ich presvedčiť na zdravé alternatívy?

janette_tesco
27. feb 2016

Ako nastavujete svojim detičkám stravu? Učíte ich vyberať si zdravšie alternatívy potravín alebo to celkom odmietajú? Napíšte nejaké tipy, ako presvedčiť deti, aby dbali o svoju výživu.

Zdravá výživa vs deti: Ako ich presvedčiť na zdravé alternatívy?
helenanovakova
27. feb 2016

@juhseverzapad s tým ja už nič nenarobím. snáď nie. a ak áno, verím, že počase, rovnako ako ja, prídu na to, že zdravá strava je pre normálne fungovanie organizmu, fyzické i psychické nevyhnutná

juhseverzapad
27. feb 2016

@helenanovakova Ja sa nechcem hádať, ale kde si na to prišla?

helenanovakova
27. feb 2016

@juhseverzapad myslíš, že nezdravá strava prosperuje nášmu zdraviu?

juhseverzapad
27. feb 2016

@helenanovakova A "zdravá" prosperuje? Čo je zdravé a čo nie?

helenanovakova
27. feb 2016

@juhseverzapad to sa pýtaš, či zdravá prosperuje? 😀 sorry, už mi nepíš

bubelko
27. feb 2016

ucim ich ist zlatou strednou cestou. ucim ich, ze z jedneho kolaca sa nestriela, ale ked zjedia cely plech, tak to uz OK nie je. ze je lepsia voda ako sladena malinovka, ale raz za cas sa svet nezruti. ani z toho, ked u babky zjedia par sladkosti naviac, pokial sa primerane tomu hybu. keby sedeli doma a cumeli do bedne a ladovali sa chipsami, tak zakrocim. ale ked pridu zo skoly a cele pobedie stravia vonku behanim s kamaratmi ci sami na dvore, tak ked si daju trochu chipsov, tak sa nic nedeje 😉
ak zjedia kazdy den zeleninu a ovocie, svoj obed, tak mozu aj nejaku tu cokoladu ci cukrik, ci keks.
nic netreba prehanat 😉

juhseverzapad
27. feb 2016

@helenanovakova úvodzovky si si nevšimla?A neodpovedala si 🙂

helenanovakova
27. feb 2016

@juhseverzapad veru nevšimla. pre každého je zdravé niečo iné, pre niekoho je zdravé jesť veľa domáceho mäsa, pre iného nejesť mäso vôbec. je to individuálne

mily7
27. feb 2016

@minulin môžeš dať návod ako na to? V dobrom. Mám dve deti. Učili sa piť čistú vodu a prvý napr len do určitého veku keď videl piť tatka sladkú vodu. Potom radšej bez tekutín bude ako piť vodu. Tak jasné že ustúpim. Na veľa veci povie ja také nepoznám. A môže byť vonku vybehany a zeleninu samozrejme dostal od mala a jedaval ju a zrazu nie.

minulin
27. feb 2016

@mily7 musi sa zmenit vsetko. cela rodinka musite jest zdravsie veci, ak dospelakom nieco chyba, dajte si to v restike napr, bez deti...

neviem, ci viem poradit, ako na deti bez poruchy, ja som si nasho musela odsledovat v situaciach, a vydieracka - tak to volam - spapaj, a dostanes to a to....

juhseverzapad
27. feb 2016

@helenanovakova To je fakt, tak prečo tu všetci škatuľkujú? U mňa je napr. zdravé to čo si telo vypýta! 🙂

juhseverzapad
27. feb 2016

@minulin Bez urážky, dospelí môžu a deti nie? Kde to má logiku?

helenanovakova
27. feb 2016

@juhseverzapad neviem, prečo škatuľkujú. a v mojom prípade, keby som jedla to, na čo mám najviac chuť, tak by som o zdravej strave určite hovoriť nemohla. netvrdím, že zdravá strava chutná nie je, ale väčšia chuť je na nezdravé potraviny

janinah
27. feb 2016

@minulin máme dve záhrady,bio ovocia a zeleniny dobludu...a aj tak je jedno z mojich detí totálny nejedák zdravých vecí a ostatní štyria členovia rodiny jeme normálne ,tak kde je pes zakopaný?...už som písala,my sme skúšali všetko a nedá sa,sám musí na to prísť....takže mňa reči ,ktoré naznačujú,že chyba je v matke,rodine,výchove celkom dosť zraňujú.... ☹

natalym
27. feb 2016

@janinah Moje obe deti jedia normálne a môj muž nie. Žeby boli susedove? To som len na margo toho, že niektoré veci skrátka neovplyvníš. 😀

juhseverzapad
27. feb 2016

@helenanovakova Ide o to čo telo potrebuje, či nie? Mám chuť na slané, chýba soľ, mám chuť na sladké, chýba cukor. Telo je najlepší radca v strave.

juhseverzapad
27. feb 2016

@janinah Nemajú prečo, veď papá normálne ten jeden.

janinah
27. feb 2016

@natalym sa nauč variť recepty od svokry a bude jesť aj muž 😀

natalym
27. feb 2016

@janinah Ja tak veru aj varím. Niekedy s deťmi si varíme zvlášť a jemu zvlášť. 😀

helenanovakova
27. feb 2016

@juhseverzapad nemám pocit, že keď mám chuť nas sladké, príčinou je hypoglykémia. opieram sa duchovné príčiny zdravotných problémov. v tomto prípade, pri nadmernej chuti na sladké mám určite v nerovnováhe element zem, vnútorná príčina je nedostatok lásky, nehy a všetkého, čo k tomu následne nadväzuje. ale to je už iná téma....

juhseverzapad
27. feb 2016

@helenanovakova Tak to máš pravdu. Psychológia a psychiatria nie je môj obor.

moni244
27. feb 2016

@helenanovakova 😀 tak toto je uz iny level

helenanovakova
27. feb 2016

@moni244 to si píš 🙂

helenanovakova
27. feb 2016

@juhseverzapad veď ani môj

minulin
27. feb 2016

@janinah
@juhseverzapad nevyjadrujem sa radsej... je to moj nazor, nenutim Vam ho... inak ty sever ci co si, ty vsade provokujes, takze prosim, necitajte moje prispevky ak vas urazaju...
a nechlacholte si svedomie na tom..
dakujem ze porozumenie.

juhseverzapad
27. feb 2016

@minulin A čo som také napísala? 😕

marthuska
27. feb 2016

@juhseverzapad je to skor o tom, ze dospeleho uz nepreucis na zdravu stravu tak, ze by si nespomenul na stare nezdrave hriechy. Kdezto deti mas sancu vychovavat a ukazat im, ako sa maju stravovat a nevytvorit zvyk trebars ze na kazde narodky dostane tonu sladkosti a k tomu tortu, na mikulasa detto. Vsetko ide aj inak. Len treba chciet.

smatka
27. feb 2016

Moje deti jedia to čo ja : vločky,zeleninu ovocie,....!

janette_tesco
autor
28. feb 2016

@purinkaa velmi pekny napad a tie ,, berusky,, tie ma dostali 🙂 asi vsetko u deti ide lahsie hravou formou 🙂

bonnie1
28. feb 2016

Rodicia idu prikladom. Mam kamosku- ma 30 a nikdy nejedla fastfood. Proste jej rodicia jej nedopriali. Moj muz do 5 r nejedol sladkosti. Vobec. Az niekde na navsteve mu dali kusok cokolady. Svokra sladkosti nekupovala ale piekla kolace , vacsinou ovocne a preto moj manzel vacsinou nekupuje sladkosti. Ho to nenapadne. Radsej chce aby som mu piekla. Peciem zo spaldovej muky, domaceho medu, ovocia.. ja vkuse bojujem s kilami hoc nie som tucna, len nespokojna. Deti chcem prirodzene naucit jest zdravo. Proste ked doma nie su blbosti deti ich chciet nebudu. A v nasej skolke su zakazane sladkosti