icon

Čo si myslíte o sušičke?

julius_tpd
30. nov 2015

Máte skúsenosti so sušením prádla v sušičke? Aké je sušenie v nej? Čo vás viedlo k jej zakúpeniu? Má podľa Vás výhody oproti klasickej metóde vešania prádla na šnúru? Povedzte svoj názor.. 🙂

julius_tpd
autor
5. dec 2015

@tenerifka ano samozrejme zmesti, ako som uz spominal, priamo od vyrobcov sa dokonca paruju sety pracka + susicka, ktore maju rovnaku kapacitu, napr 7 a 7kg, takze pokial bude susicka este viac ako kapacita pracky tak samozrejme, ze sa zmesti 🙂

@evita_g ano Miele spotrebice sa profiluje ako vyssia trieda a su velmi kvalitne, Miele mozem len odporucit. To vsak ale neznamena, ze ostatne znacky su zle a nekvalitne, alebo ze nikdy sa na Miele nemoze nic pokazit, stat sa to proste moze.
To mate ako pri autach, predstavte si, ze Miele je mercedes a ostatne znacky ako electrolux, whirlpool atd su peugeot, skoda, fiat atd. Rovnako sa moze pokazit mercedes/miele a rovnako moze bezchyby sluzit ina znacka. Je to potom skor uz o osobnych preferenciach znacky, financnych moznostiach, technickych kriterii spotrebica, ake funkcie chcete aby to malo, ake funkcie vam stacia, ako spotrebic vyzera a hodi sa vam do bytu, ci sa vam paci, ci su na neho dobre referencie atd.

tenerifka
5. dec 2015

Mne sa neoplati investovat do top znacky, byvam pri mori, z vodovodu nam tecie odsolena morska voda a spotrbice sa dost rychlo kazia, takisto mavame caste mini vypadky elektriny a naposledy mi takto odisla elektronika na pracke, oprava stala takmer 200 eur. Taky bojler (ohrievac vody) tu ma zivotnost do 2 rokov.....

julius_tpd
autor
5. dec 2015

@linuus77 ano tuto temu sme uz vo fore rozoberali, kondenzacna susicka s tepelnym cerpadlom je asi najlepisa volba co sa tyka uspor energie

prasiatko30
5. dec 2015

@tenerifka vsak ale sa mi paci to zhadzovanie tej znacky - je jasne ze ak si nemozem kupit volvox90tak aj seat mi bude dobry ale nebudem hovorit ze volvo je nic moc 😂😂😂😂😂

tenerifka
5. dec 2015

@prasiatko30 S tym nic nenarobis.....ved ludia.....

tenerifka
5. dec 2015

@prasiatko30 Miele su bez debaty najlepsie spotrebice. Mam znameho z Nemecka, ktory pracuje vo vyrobni nahradnych dielov na spotrebice a on nema pochyb

s1m.one
5. dec 2015

Operem a od chvilu mam suhe veci vdaka susicke a ziadne susiaky uz muzovi navadia a velky bonus-menej zehlenia 🙂)))

malinovka333
5. dec 2015

@tenerifka nie, pracka sa pocita na suche pradlo, a susicka sa rata na mokre pradlo, ale pochybujem ze do pracky davas 7g sucheho pradla, tolko to pradlo urcite nevazi ani ked je pracka upne plna, ved si skus odvazit ked pojdes prat kolko bude mat cela kopa pred pranim a po oprati,

malinovka333
5. dec 2015

@bazarocka ja ked som minule napisala ze beko ani zadarmo, už bolo zle, to mas presne ako napisat tpd s tymi autami,niekto by nechcel napr fiat ani zadarmo, a druhy je spokojny.... lenze kolko ludi si moze na svk dovolit Miele, ja som ju mala v nemecku a nevidim v tom rozdiel, a scvrkavala mi veci, 🙂

malinovka333
5. dec 2015

@julius_tpd super vysvetlenie s tymi autami. presne tak.... ked raz mam na mercedes nebudem sa vozit vo fiate 😀 to mas tak so vsetkym, kazdy nech si kupi to naco ma 🙂

s_mt
5. dec 2015

@prasiatko30 ja sa nepotrebujem utesit,kludne by som si kupila miele,keby bola najlepsia v testoch,ale bohuzial. Len tolko..

babulka82
5. dec 2015

@bazarocka my mame takmer 90% spotrebičov doma beko a sme spokojny ,mame ich asi 8 rokov.

natalka13
5. dec 2015

@julius_tpd Mam 5rokov spotrebice tychto zn. Miele, Liebherr, Teka, Kuppersbusch, Siemens - Liebherr sa este nepokazila, inak vsetky po 2 rokoch /niektore aj 2x/ - uz si budem kupovat BEKO s 5rocnou zarukou a ak odidu nebude mi luto a po 5rokoch kupim nove - bohuzial kaslem na ekologiu. Kde su tie casy ked Elektrolux a AEG veci sme mali 12-15 rokov bez poruchy.
Nehovoriac co taky servis Miele a Kuppersbusch stoji.

s_mt
5. dec 2015

@natalka13 veru,elektrolux uz nie je,co byval. Mam vacsinu spotrebicov od elektroluxu a uz si dalsie asi nekupim,kvalita ide nadol :( Ale to je asi so vsetkym,len aby to vydrzalo 2 roky a po zaruke sa to pokazi.. :(

katarina111
5. dec 2015

@womankc Ahoj! Máme Bosch, ale číslo musím pozrieť zajtra...už ju máme ale vyše 2 roky, určite bude novší model...

martinkaha
5. dec 2015

Ja len toľko, že neviem si už sušenie bez nej predstaviť. Sme 6 členná rodina, dovtedy sme sušili na dvoch sušiakoch, v zime doma, všade vlhko, dusno... Teraz je to rýchle, super vynález! 🙂

sisaka
6. dec 2015

u nas v Kanade sa Miele pracky/susicky nepredavaju, takze neviem porovnat, ale moja LG pracka a susicka maju obidve krasnych 10 rokov. Maximalna spokojnost, nikdy este nevideli opravara, ani nebol ziaden problem, ked sa pokazia tak uz kupim asi rovno nove a pravdepodobne rovnaku znacku, kedze som nadmieru spokojna.

dana_l
6. dec 2015

@sisaka ale predavaju, len ta cena 😅

dana_l
6. dec 2015

ja mam plynovu susicku. uz bola v dome ked sme sa nastahovali a je starsi typ ale za tych 6 rokov co ju ja mam tak nemala som ziaden problem. pradlo ususene do 40 minut. a hlavne setri mi cas ze nemusim zehlit ale len skladam pradlo rovno zo susicky.

sisaka
6. dec 2015

@dana_l to fakt? ja som videla nejake kuchynske spotrebice, ale pracky nie, mozno u vas na vychode? Pozrela som teraz aj ich webovu stranku a tiez tam nemaju pracky....

dana_l
6. dec 2015

@sisaka ano, rodina pre ktoru som pracovala este pred 10 rokmi, tak ju mali. podobnu tejto
http://www.us-appliance.com/w3038.html?gdftrk=g...
aj pracku aj susicku od nich. este mi vravela ze ma ohrievac vody, a ze to tuna bezne pracky nemaju. co je pravda.
neviem ci ju mala od nas alebo zo statov, byvali len 5 km od hranic, mozno si ju odtial objednali
a vidim ju aj na kijiji
http://www.kijiji.ca/b-washer-dryer/ontario/mie...

dana_l
6. dec 2015
sisaka
6. dec 2015

@dana_l tak to asi ludia kupuju v statoch, lebo sa mi to ani cez google nepodarilo najst. Ja si na konkretne znacky spotrebicov nepotrpim, ale ak je nieco vynimocne dobre tak nemam problem si priplatit, teda v ramci moznosti, Sub-Zero zatial obzeram len v obchode 😀

dana_l
6. dec 2015

@sisaka no ja ju na kijiji vidim. pozerala som ze na stranke miele ju neponukaju ale manuals tam maju. http://www.miele.ca/en/Service/Manuals?parentFo...
aj uplne nove vidim na predaj. tak urcite ich maju aj tuna. len ja by som za to tak vela nezaplatila. kvalitne mozu byt ale aj lacnejsie a dobre sa najdu. ja mam uplne obycajnu pracku - frigadaire ale som spokojna. operie dobre, extra programy nema ale ani nepotrebujem.

sisaka
6. dec 2015

@dana_l na to som aj ja prisla, ze ziadne specialne programy netreba ja pouzivam 3 dokola z toho 90% tvori jeden program druhe 2 len sem-tam. Pre mna je dolezity cas- ziadne dlhe pranie/susenie a mnozstvo pradla, ktore tam mozem dat (co najviac 😀 ), ked som po rokoch videla pracky na Slovensku pripadali mi ako hrackarske, strasne malicke, aspon co som videla na navstevach, mozno v obchodoch uz predavaju aj vacsie, tam som fakt neobzerala

mirka
6. dec 2015

Idem odpovedať na otazku, susicku sme kúpili v juni tohto roka a je to ta najlepšia vec, rozhodli.sme.sa ju kupit preto, ze po narodení druheho dietatka bolo pradla ovela ovela viac nam zacal plesniet byt, to znamenalo koniec plesni a tazkemu vzduchu, pretoze do leta sme mali byt bez balkona a susenie mimo bytu nebolo možné

femmefatalena
6. dec 2015

Ja mam znacku Bosch.Susicku mame postavenu na pracke,oddelena je vysuvnym suflikom.Je to moja naj kamoska 🙂

dena10
6. dec 2015

Kúpa sušičky je dobrá, pokiaľ niekto býva v byte , alebo nemá priestor na sušenie prádla (vlhkosť), alebo súrne potrebuje vysušiť nejakú vec. Využívam ju minimálne, mám pocit, že sa v nej prádlo derie naviac - aj keď nemusí...

valy
6. dec 2015

@dugyna ja mam tiez tri male deti a psa, takze perieme fakt dost, s priestorom ale problem nemame. v lete na slnku pradlo uschne asi za dve hodiny, v zime ked kurime uschne za noc. najdlhsie to schne na jar a na jesen, ale taky strasny problem to nie je.
neekologicka je spotreba energie, odkial myslis, ze ta elektrina ide? no vyraba sa v elektrarnach, ktore vo vacsine pripadov spaluju neobnovitelne zdroje a prispievaju ku globálnemu otepleniu. a pointa je, ze tu elektrinu spotrebuva zbytocne, lebo to pradlo uschne aj same aj bez susicky.

valy
6. dec 2015

ja chapem, ze niektori ludia, co maju v byte malo miesta, nemaju kde susit a maju doma vlhko a plesne, susicku potrebuju. ale nie je to nieco, bez coho by vacsina populácie nedokazala zit.