Čo si myslíte o sušičke?
Máte skúsenosti so sušením prádla v sušičke? Aké je sušenie v nej? Čo vás viedlo k jej zakúpeniu? Má podľa Vás výhody oproti klasickej metóde vešania prádla na šnúru? Povedzte svoj názor.. 🙂
moji rodičia si teraz chcú zaobstarať, lebo žehlenie je zabiják času :D ja suším na sušiaku. na balkóne určite nie, máme stromy naokolo, to by nemalo efekt. sušičku by som tiež prijala. len som si nerobila ešte prieskum či to náhodou neničí šaty, počula som už všeličo.
Najlepšia voľba prádlo krásne voňavé, suché, nepokrcene. Už len poskladať a šup do skríň...mamina ju má a dokým som bývala pri nej tak sme si ju nemohli vynachváliť..ja ešte nemám susisku ale raz určite...zišla by sa 🙂
Zaujimave nazory,tiez uvazujem o kupe susicky a kedze idem menit pracku,zaujimalo by ma ci ma niekto skusenost s takou tou kombinovanou pracko-susickou v jednom,kedze miesta na dva spotrebice je malo. Viem ze je to drahsie -cez 1000€ ale nasla som aj take okolo 600€. Ak ma niekto skusenost,dakujem vopred za nazor.
@sandyka000 ja susim v susicke uuuplne vsetko a este mi to nic neznicilo,neviem si to bez susicky ani predstavit,operiem 3 davky a posusim v susicke,poskladam a mam zabudnute pradlo,bez susicky by som ho obchadzala este 3dni,kým by sa ususilo.
ja mam so susickou len dobre skusenosti..
@99zuzula nie je to dobre, lepsie ak kupis kazde zvlast, ved ked kupis pracku, susicka sa da postavit nanu.ak sa ti pokazi susicka alebo praci program musis to dat opravit, nemozes ani prat ani susit, a okrem toho ak ti pracka operie tak v nej naraz mozes vysusit len polovicu pradla, kapacita susicky s prackou je o polovicu mensia ako ma samostatna susicka,okrem toho sa raz tolko viac opotrebovava na nej motor,kedze peries aj susis vsetko v jednom,
@sandyka000 pri spravnom pouzivani susicky a jej programov by nemalo dochadzat k niceniu
@adrika_77 praktické je to určite, ja keď nemám čas žehliť tak usušené ale nevyžehlené prádlo obchádzam týždeň :D
ale určite je to nákladnejšie na vodu a keď s aniečo pokazí - ako píše @malinovka333 - potom je to na zváženie
@99zuzula ono v ramci setrenia miesta je to fajn volba, ale ak si moze niekto dovolit a ma priestor na prackua susicku zvlast, tak osobne by som volil zvlast. Tie kombinovane maju nevyhodu naprikald v tom, ze priklad pracka je na kapacitu 8kg ale susicka nie, ta napriklad len na 4kg. To znamena, ze by sa musela cast pradla vybrat a dat vysusit a potom znova a medzitym nie je kde prat.
@sandyka000 ako nakladnejsie na vodu?
@adrika_77 voda, motor, elektrina...hocičo. neviem presne ako to funguje, ale predpokladám že sušička s práčkou viac žerie ako len práčka.
Susicka je super pristroj, dokonca z mojho pohladu by som ho postavila este pred umyvacku riadu.
Pradlo zbavi prachu, netreba snur, stipcov a miesta na to, vyvesiavania, zvesiavania, len sa hodi do susicky a krasne teple a rovne vytiahne. Za mna vynalez storocia! 🙂
Kto vahate, jednoznacne do toho, nebudete lutovat.
nechapem ako som bez nej mohla zit....
poradte, ako susit veci - na akych programoch, aby sa nezbehli? mam Bosch-ku
@1fifinka1 nie si divna 🙂 si normalna žienka domáca ...
My ju nemame, no kazdy rok v zime si vravim, ze na nu naozaj treba zacat sporit.. A myslim, ze bud. rok by sa to mohlo aj podarit... Pre mna to bude velky pomocnik....
My máme veľmi tvrdú vodu a tak si viete niektoré predstaviť, aké asi boli napr. uteráky a osušky, keď som ich sušila klasicky na sušiaku - mohli ste ich skoro "postaviť" do rohu... (hoci používam vždy aviváž, alebo ocot). Odvtedy čo mám sušičku, sú podstatne mäkšie, nadýchané a človek by neveril, koľko je v tom prádle prachu a žmolkov...sušička je super vec, napratala som ju do bytu hoci zaberá cenné miesto, ale zase odvtedy som nemala ani raz roztiahnutý klasický sušiak, ktorý zaberá miesta ešte viac 😀
@julius_tpd no dakujem za radu som myslela ze ked uz do toho investujem tak ze ked tam supnem 8kg tak pustim program pranie a susenie a vyberiem 8kg cisteho, sucheho, nie ze mam polovicu odobrat a susit na dvakrat.
A neviem este ako je to s hlucnostou susicky,uz takto mi lezie na nervy co vystraja pracka pri zmykani. Susicka sa ako chova? A kolko trva kym taku jednu davku vysusi?
Dakujem
Urcite by som si ju zaobstarala 😉 Je to moj sen..
urcite je to super vec, ked nie je leto a treba susit veci. My mame vlhky byt a dve pracky nemozem po sebe oprat lebo by sa to neuschlo, a vsade by bola vlhkost. Takze si myslim, ze dobra vec. Skusenost s nou vsak nemam a pocula som aj ze zmensuje oblecenie, je to pravda? myslim ze sa zrazi oblecenie , tak 🙂
@katkatt to zalezi aj od konkretneho modelu a programov danej susicky
@99zuzula Hlučnosť sušičky je trošku mierne vyššia ako hlučnosť práčky pri praní, ale zase nižšia ako pri odstreďovaní. Informácie o hlučnosti sú vždy uvedené na energetickom štítku daného spotrebiča, rovnako ich uvádzame aj na našej stránke, kolkonka hlučnosť v dB.
http://www.tpd.sk/katalog/velka-biela-technika/...
@sandyka000 pri susicek ide o elektrinu,a manzel zaznamenava spotrebu energie kazdy mesiac a po roku pouzivania sa nic nezmenilo,takze vobec nemozem povedat,zeby vela "zrala" pravdaze susicka sa nevyuziva celý rok,lebo v letných mesiacoch susim vonku,ja ju vyuzivam tak od oktobra do aprila 🙂
@99zuzula ta hlucnost sa da, nie je to nic neprijemne, niekedy aj otvorim dvere na kupelni nech ide teplo von,a vobec mi to nevadi, pocujem len akosa tam pretaca pradlo,ja susim vsetko na jednom programe,, a pradlo mam extra suche za 1h17min, ci už monterky, rifle, alebo tricka, mam Aeg
Pre mňa je sušička výborný pomocník, hlavne teraz v chladnom počasí, keď prádlo neschne tak rýchlo na balkóne ako počas leta 😀
@julius_tpd vieš poradiť, ako poriadne vyčistiť také lamely, ktoré sú za filtrami. Lebo hoci čistím aj filtre aj tieto lamely po každom sušení, tak na tých lamelách vidieť, že nie sú čisté. Mám voľne stojacu Electrolux. Ďakujem
Ja mám sušičku niekoľko rokov. Neviem si ju vynachváliť. Práčka aj sušička sú zn. Siemens. Nie je vôbec hlučná. A to mávam pustenú súčasne aj práčku aj sušičku. Ja keď periem, tak aj 8 x za sebou a kým sa doperie, súčasne sa aj dosuší a už iba šup do skrine. Je to skvelý vynález. Odporúčam.
Najuzasnejsi vynalez pre zeny pracka susicka umyvacka neviem si predstavit ze by som ich nemala....

@malinovka333 tiez si mysim ze mat susicku na balkone je nezmysel