icon

Čo si myslíte o sušičke?

julius_tpd
30. nov 2015

Máte skúsenosti so sušením prádla v sušičke? Aké je sušenie v nej? Čo vás viedlo k jej zakúpeniu? Má podľa Vás výhody oproti klasickej metóde vešania prádla na šnúru? Povedzte svoj názor.. 🙂

ladynell
2. dec 2015

ozaj mne pradlo ked susim v susicke nevonia, kolegyna ma tiez ten problem...cim to je?

natalka13
2. dec 2015

@ladynell zehlicka ti tiez mina elektrinu,to mas zajedno.
a ze pradlo nevonia? Ved to je len dobre, tie avivazove "vone" rano v MHD 😝 radsej prijemny parfem.
Ja tomu fetisu praskov na pranie a avivazi nerozumiem,.

ladynell
2. dec 2015

ja strasne malo zehlim,lebo uz tym ze to pradlo predsusim,
tak neni pokrcene...vyhladim ho rukov,
zehlim len utierky na riad a kosele..
ja avivaz nedavam skoro vôbec, ale nevonia mi pradlo ani od prasku, aj ked som pravala v obycajnej pracke...
a Ty nepouzivas ani prasok?

natalka13
2. dec 2015

@ladynell pouzivam prasok, minimum,kedze mame velmi makku vodu.
Nacoby som mala dychat tie "vonave" chemie? Ked si pomyslim ako to citit v drogerii,alebo ked privoniam k prasku a mam to mat v splani v skrini, v detskej izbe a vsetko to vdychovat....Mne nevonaju prasky avivaze uz vobec nie-tie sa ani uplne nevyplakaju a davat si to na telo? naco?

Navyse avivaze zanasaju susicky.

ja ak vyvesim tricko, rifle niesu vhodne na oblecenie do prace,ci skoly,musia sa vyzehlit. Naopak pri utierkach mi to pride uplne zbytocne.

ladynell
2. dec 2015

asi mas v niecom pravdu...prasku davam aj ja malo, mozno preto mi pradlo potom nevonia a aspon setrime prirodu🙂

julius_tpd
autor
2. dec 2015

@dugyna a @15katka11 vacsinou sa odporuca mat susicku rovnakej znacky ako pracku kvoli spojovacim dielom od jednotneho vyrobcu. Potom si vytipovat par modelov, ktore sa pacia a su pre vas cenovo dostupne, pozriet na ne recenzie, dtesty, pripadne sa obratit na predajcov s konkretnymi modelmi a ziadat o radu.

wieruska1
2. dec 2015

@15katka11 aeg lavathetm

zuzin78
2. dec 2015

susicku mam asi 1?5 mesiaca ,ale moc sa mi nepaci. pradlo mam pokrcene, ano uteraky su makkucke,ale take mozu byt aj ked ich vyvesim na snuru... po par suseniach som si vsimla, ze tricka su uz zmolkovane, veci sa nicia viac ☹ moc ju nebudem pouzivat....
mam rada ,ked pradlo vonia slnieckom, ked v zime vymrzne.

vladulienka1982
2. dec 2015

stahujeme sa do domu s podlahovym kurenim, nemam ani len ten radiator kupelnovy, som zvedava ako sa mi bude susit pradlo. Zvazujem teda kupu susicky..pocitili ste to na spotrebe energie, mamicky, ktoru ju mate? Mame strasne moc spotrebicov, uz sa bojim ze to zaklincujem....

ssslnieckooo
2. dec 2015

My sušičku máme rok. A nedám na ňu dopustiť. Môj najspotrebič v domácnosti. Prádlo mám vždy krásne mäkké a voňavé. Nestalo sa mi, aby sa mi zožmolkovalo. Najlepšie na nej je ten komfort, keď mám za jeden deň opraté, vysušené, aj všetko späť v skrini 🙂 Na spotrebe energie som si zatiaľ nevšimla nič, platíme stále rovnako. Ľutujem iba jedno, že sme si ju nekúpili skôr. Naozaj je to obrovská pomoc v domácnosti, najmä počas daždivých, sychravých dní.

snehovavlockapp
2. dec 2015

@ssslnieckooo uplne SUHLAS !!!!!!

ladynell
2. dec 2015

@vladulienka1982
ahoj, aj mam podlahove kurenie, ked sme nemali susicku, tak som dala rukavice ,oteplovacky rovno na zem-cistu🙂 a v pohode sa ususili,
a pradlo sa na susiaku ususi bez problemov, samozrejme vnutri sa v zime susi dlhsie,
ale odkedy mam susicku aj s prackou 2 v 1,lebo som nechcela mat dva spotrebice,
tak je to super, kedze ani ja nechcem moc platit za elektrinu tak v lete susim vonku a v zime davam pradlo po oprani susit na 30 minut len a dosusim na susiaku vnutri...
no vkupelni je skoda ze nemas radiator kvôli osuskam...

irenaliza
2. dec 2015

ja by som si sušičku priala, hlavne teraz v zime, ale... máme malý byt a malú kúpelňu, tak sa tam to nezmestí, ale rozmýšľam, a nejako to vymyslíme, lebo sušiť vnútri pri 4 de´toch, mne a manželovi,, to dá zabrať a eštee potom žehliť... Pekný deň, určite je sušička super, len ju mať

natalka13
2. dec 2015

Dnes maju susicky male spotreby energie. Ja susim v susicke vyse 15 rokov, jedno jedine tricko sa zrazilo,inak sa nic neznicilo nezmolkovalo-zmolky nemaju ako v susicke vzniknut, tie vznikaju nosenim-trenim.

@zuzin78

ladynell
2. dec 2015

@natalka13
suhlasim, podla mna susicka nema nic spolocne so zmolkami...

ladynell
2. dec 2015

@irenaliza
kupi si susicku s prackou 2 v1 tak ako mam ja🙂

veronika437
2. dec 2015

@zuzin78 Mpzem ta spytat,aku znacku mas? Diky 🙂

zuzin78
2. dec 2015

@natalka13 ukazem ti nove tricka deti ? 🙂
vo filtry po suseni je tolko toho az sa cudujem, ze este nieco je aj na tricku....

ako sa hovori 100 ludi sto chuti ( nazorov ) . ja rada susim pradlo vonku, podla mna je to zdravsie ako susenie v susicke... ja som susicku nechcela, kupil si ju muz ... on sa z nej vytesuje... uvidim ci sa bude vytesovat pri spotrebe energie 🙂

zuzin78
2. dec 2015

@veronika437 Wirpool

natalka13
2. dec 2015

@zuzin78 tych 20E rocne snad zvladnete a nieco z toho este zozere zehlicka. Praveze ten vsetok prach co je vo filtri,mas v tom pradle.
Tie tricka by som rada videla, logika nepusti to by sa ti zmolkovali aj na vetre vonku susene ked podla teba vznikaju zmolky prudenim vzduchu.

paperove bundy nemusim nosit do ciatiarne-dalsia vyhoda.

aluxka
2. dec 2015

Veľa žien ju chváli, ja by som sa k nim rada pridala ale sušičku nemám. No veľmi by som ju chcela, hlavne ked je zima. Jeden sušák mám vonku, druhý vnútri a už len po radiatoroch prádlo obmieňam, potom vetrám, no sodoma gomora...

zuzin78
2. dec 2015

@natalka13 ja nikomu neberiem jeho nazor... ja susicku nemusim. ... niekto nema rad umyvcku riadu, niekto zehlicku, niekto vari na plyne, iny na elektrine, niekto ma indukcnu varnu dosku, niekto klasicku ruru, niekto vymysel 21 storocia.... a nepozastavujem sa nad tym.... 😉 sme rozni ludia... kazdy je spokojny s niecim inym ...

jajuska2021
2. dec 2015

vela zien susicku chvalilo aj v mojom okoli... nikdy som nad tym nerozmyslala ze si ju kupime. v letnom obdobi ma to ani nenapadlo, no ako sa vonku zacalo ochlazovat a vzdy sa mi v obyvacke kopili susiaky na pradlo, zacala som aj ja pomaly nad nou rozmyslat... pred mesiacom som usudila ze si ju kupime... odvtedy nelutujem tieto peniaze , zmizli mi z obyvacky susiaky, vlhkost v dome sa znizila a ja za jeden den mozem pradlo oprat a hned ho aj poskladat do skrine... dufam , ze nam vydrzi veela rokov...

ninus272
2. dec 2015

hned po narodeni prveho syna sme si susicku zakupili, byvame v panelaku, bakon sme zrusili - rozsirili sme obyvacku a nebolo kde pradlo susit. odkedy ju mame, uteraky su hebke a makke, zehlim minimalne, staci nam kupovat aj menej oblecenia. akurat, ze po 2 rokoch sa nam v priebehu 1 mesiaca 3x pokazila, a to stala vyse 600 evri. ako pomocnik velmi dobry, akurat vyssia spotreba energie.

xfenix
2. dec 2015

@15katka11 Pozdravujem, my mame electrolux, ma aj funkciu iron aid (ulahcuje zehlenie, ale ja nezehlim uz po susicke). treba popozerat aktualne modely ;) ten nas uz nie je v ponuke, myslim. Moja mama ma rovnaku a je maximalne spokojna.

valy
2. dec 2015

@zuzin78 Ahoj, suhlasim s Tvojim nazorom. Podla mna susicka susi nieco, co bez nej uschne tiez. Neviem si vysvetlit vsetky prispevky, ktore tvrdia, ze pradlo potom netreba zehlit - o co je to ine, ak ho vystrete ususite na susiaku? Aby ste ma nepovazovali za ignoranta, pouzivala som susicku v prenajatom byte, kde sme kratko byvali, a teda fakt som rozdiel nevidela. mozno to bola zla susicka, ale pradlo vyzeralo rovnako.
Takze ja si myslim, ze susicka zbytocne zerie energiu, zvysuje preto naklady a je vrcholne neekologicka. mina energiu na nieco, co nie je potrebne.

wweronique
2. dec 2015

ja mna susicku od vcera...jasne ze som ju hned skusala...zatial postelne...mozem dat rovno do skrine...su aj ekologickejsie...ked som to prepocitavala...vyslo cca 10eur/rok...a mozno menej, ked v lete budem mat susiak na dvore...kupila som si ju kvôli tomu, ze som mala pocit, ze cely vikend robim len s pradlom...nemam kde vesat...mozem dat jeden susiak do kotolne...a cca 4 -5 pracok cez vikend...potom prehadzovat na radiator, stale cele dokola...odporucam...zatial spokojnost...

1fifinka1
2. dec 2015

Ze 20 e rocne? Tak taku susicku chcem 🙂 ta nasa zerie podstatne viac. Ked ma poriadne vysusit, musi aj nieco spotrebovat. A to, co je vo filtri, urcite nie je len prach z pradla. Tiez si myslim, ze su to ajvlakna z veci, ktore tym padom straca na kvalite. Ale to je fuk 🙂 niekto chvali, niekto nie. Niekto ma auto a nevie si bez neho predstavit zivot, ini cely zivot chodi busom a pesi. Obaja su spokojni. Ked niekto vysoli 800 e za susicku, nenapise ze je na figu, z principu. To berte s rezervou. nie vsetci. Mne ju tiez kupil manzel, a prisla mi zbytocna. Ale ja som setrna. Asi az moc.

1fifinka1
2. dec 2015

10 e rok? to je mesacne pod euro? to ani kanvica na kavu tolko malo nezerie, dobre to ratate?

sirep
2. dec 2015

Sušičku prádla nemám, veľmi si ju chcem kúpiť. Tak ako som tu čítala, tiež mám pocit, že veľa času trávim pri žehlení prádla, a počula som, že prádlo zo sušičky netreba žehliť. V letných mesiacoch prádlo rýchlo schne na sušiaku vonku. Ale v sychravom období na jar a na jeseň, resp. v zime, keď nemrzne, prádlo nie je kde dosúšať, a keďže sú veci dlho na sušiakoch, treba ich mať oveľa viac. Preto ma zaujímajú skúsenosti iných mamičiek so sušičkou a všetky komentáre si podstivo prečítam.