icon

Inšpirácia na kuchyňu

julius_tpd
20. máj 2015

V tomto diskusnom fóre ponúkam priestor vyjadriť sa, čo by mala obsahovať vaša kuchyňa snov (rozmiestnenie, farby, spotrebiče...) Rovnako tu je možné dávať fotky vašich kuchýň, aby sa ostatní mohli inšpirovať, prípadne fotku kuchyne, ktorá sa vám páči a prečo 🙂

zellva
21. máj 2015

@natalym Jj už aj nad tým som premýšľala 🙂 no nejako to spraviť musím takže snáď sa podarí 🙂

natalym
21. máj 2015

@zellva Môžeš mi napísať IP. 🙂

julius_tpd
autor
21. máj 2015

@zellva tak ako spomina @natalym , je to na kazdeho kde si co umiestni, treba ale ratat, ze prakticke to vobec nebude. Staci len situacia bezne varenie / priprava jedla, stale chodit hore dole 🙂

jantyy
21. máj 2015

Viete mi poradit z akeho materialu je kuchyna lepsia? Z klasickych laminatov alebo z dreva? Potrebujem sa rozhodnut do noveho domu a porovnavam plusy a minusy. U vsetkych co som videl! VrTane mna teraz sa na laminatovych skrinkach zacne casom odliepat, olupovat, resp. Inak sa poskodi ta vrchna vrstva a je to neopravitelne. Drevo sa mi zda odolnejsie. Avsak chcem kuchynu svtlej farby, najskor vanilkova a davat nater na drevo mi pride zas trosku cudne, zakryvat krasu dreva...lenze my budeme mat komplet vsetko z dreva, v odtienoch hnedej tak aspon kuchynu som chcela inu...
A este jedna vec . Poradte ,nejake tpy ako zabranit aby sa odula cast skrinky,ktora je v tesnom susedstve pri rure? Existuje na to nejaka original platna alebo nieco? Davat tam rozne "ochranne" zabrany ako teraz uz nechcem.

jantyy
21. máj 2015

A este ku skrinkam na nozickach. Podla mna je to ta najhorsia vec. Totalne mi lezie na nervy ked 2x do tyzdna sa musim plazit popri skrinkach s vysavacom aby som vycistila aj tie najvzialenejsie spiny co sa schovali , najma do rohovej casti. A ked to nejde alebo tam nieco deti hodia a zasekne sa to, musim to lovit poleziacky. No des. Radsej to urobim raz za mesiac-dva spoza soklov ako takto zurit pravidelne. Takze mam jasno v tom ze najnovsia kuchyna urcite bude bez noziciek!

dzejn80
21. máj 2015

Ja mam uz tretiu kuchynu, a teda mozem povedat, ze momentalne a po predchadzajucich skusenostiach som najspokojnejsia s bledosedou kuchynou, kombinacia s bielou a pracovnou doskou v zemitej farbe. Predtym som mala bielu kuchynu s tmavohnedou doskou a bez soklov - tesila som sa, jake paradne, vzdusne, no na porazenie, kazda smietka prachu, soli, muky ... vsetko bolo vidiet, cokolvek padlo pod linku musela som tahat poleziacky, hracky, spina ....

natalym
21. máj 2015

@jantyy Poriadne lamináty a poriadne olepené hrany sa nemajú dôvod odliepať. 😉

tenerifka
21. máj 2015

Ak sa podari, zanedlho zacneme stavat novy dom a ja uz si teraz lamem hlavu nad vsetkymi detailami, ale kuchynu mam jasnu. Bude combi kuchyna+jedalen+obyvacka+schody- velky otvoreny priestor. Samotna kuchyna bude vo farbe combi biela s hladkym drevom, seda pracovna doska + nerezove spotrebice(umyvacka vstavana). Ostrov v strede a samozrejme vsetko super moderne, prakticke a krasne.....

jantyy
21. máj 2015

@natalym no neviem. My uz mame starsiu kuchynu tak to neriesim. Ale mama ma cca 3 rocnu a kvalitnu na mieru a oduva sa jeej to pri tej rure. A segra ma asi 4x drahsiu ako mama a tiez sa jej to stalo.ziadne nekvalitne vyrobky. Myslim ale, ze to salave teplo z rury len tak neoklames a plast je plast Preto mam pocit ze tam "nieco" medzi treba. A na to "nieco" som sa pytala.

jantyy
21. máj 2015

@dzejn80
Tak som rada ze nie som sama 🙂
Inak krasna kombinacia, a s tou prac. Doskou si tu farbu jednoznacne trafila. My budeme mat nieco vo videckom style, ale farbou sa urcite necham inspirovat.
A este, ako sa ti udrzuje ta biela cast?

natalym
21. máj 2015

@jantyy No my s tým problém nemáme, ešte ani jeden zákazník to nereklamoval. Tiež môže byť problém aj v spotrebiči, možno sestrina rúra nie je vhodná na také umiestnenie ako ho má ona. Existujú také ochranné lišty. Rúra sa vytiahne a lišty sa namontujú na korpus skrinky a rúra sa dá nazad, napr.

bubelko
21. máj 2015

@jantyy tak ja mam kuchynu uz 7 rokov a teda este sa mi nic neodulo. ruru mam vstavanu nad pracovnou doskou a nemam odutu ani skrinku vedla - vytahovaciu, ani nad rurou a ani pod rurou.
bud nie je rura vhodna na zabudovanie, alebo su pouzite materialy naozaj nekvalitne, aj ked boli drahe 😕

karotka12
21. máj 2015

@dzejn80 krasna kuchyna, ja teraz rozmyslam nad novou kuchynskou linkou, hccem ju na mieru ale vstavane spotrebice urcite nebudu, pretoze nie su peniaze na to a co sa tyka tych noziciek na kuchnskej linke tak to je naozaj hroza, pretoze sa tam neda riadne dostat a vsetok bordel tam spadne a ako pises sa to neda ani vybrat, takze kuchynska linka na nozickach uz uricte nie, kde ste si dali robit linkku a kolko vyjde cca linka na mieru dakujem

dzejn80
21. máj 2015

@jantyy no sak clovek ma krasne plany, ale neda sa vsetko "odchytit" na prvy sup 🙂))))
Ta moja doska je paradna, az tak, ze niekedy na nej ani spinu nevidno hehe. Inak moj nazor - biela sa udrzuje najlepsie, ja pouzivam iba klasicku svedsku utierku, bez saponatov, mam len dobre skusenosti, teraz v novom som si dala zavazok, ze to budem umyvat castejsie a potom to aj ide lahsie. Ale fakt sa nenadrem, mokrou handrou pretrem raz za tyzden-dva a je hotove.

natalym
21. máj 2015

@karotka12 Nad tým ani nerozmýšľaj, že kuchyňu na mieru a bez zabudovaných spotrebičov, to ako keby si si kúpila nové krásne šaty a dala k tomu staré vyčlambané topánky. Dá sa spraviť pekná, účelná a praktická kuchyňa za normálne peniaze, len väčšinou ľudia nežijú v realite.

leteku
21. máj 2015

Ahojte, Táto téma ma zaujala keďže naša kuchyňa je otrasná a nutne potrebuje prerábku. Bývame v Petržalskom byte a chcela by som kuchyňu trošku netradičnejšiu ale zatiaľ som nenašla žiadnu inšpiráciu ako by sa dala takáto kuchyňa vyskladať.

dzejn80
21. máj 2015

@karotka12
Dakujem 🙂 ja nemam na mieru, je to Decodom a zatial tlieskam. Ma pol roka, takze este nemam ziadne negativa. Predtym som mala na mieru - do malickeho bytu a druhu som mala z Ikea. Je to rozpatie 12 rokov, takze velke porovnanie by nebolo ferove, ale jasne, ze ta na mieru bola najdrahsia aj v tych casoch. Ikea je standard za dobru cenu, my sme ju kupovali kvoli nedostatku financii, ale bola dobra, nemozem sa stazovat. Ich nevyhodou bolo- aj je - ze maju hlbku pracovnej dosky aj skriniek takmer rovnaku a ked potrebujes rozvody poza skrinky - voda k umyvacke, odpady, plyn atd. musis cez skrinky.
Nasa linka bez spotrebicov, vratane silgranitoveho drezu a baterie 2,10x4m+spajzova skrina, stala 3500€. A to je ta najvyssia mozna, t.j plnovysuvy na suflikoch, tiche dorazy atd. A musim vyzdvihnut aj montaznikov, ficali a krasne to urobili, vsetko sa opytali ako chcem, napr. hlbku drezu vramci dosky ....

jajka68
21. máj 2015

@karotka12 my sme si davali na mieru, a vysla nas 1000€ aj s navrhom + spotrebice cca 1500 sa mi zda

natalym
21. máj 2015

@jajka68 1000 €? 2 metrová, či ako?

natalym
21. máj 2015

Len sem nepíšte ceny preboha, lebo to sú tak skreslené informácie, že až. Každá kuchyňa má inú výbavu, usporiadanie, veľkosť, materiál, je to zavádzajúce.

jajka68
21. máj 2015

@natalym fuu, neviem kolko to mame. pozri vyssie fotky.

natalym
21. máj 2015

@jajka68 No dajte tomu, zodpovedá cene. Za taký návrh by som sa hanbila.
Však ale keď ste spokojní.

jajka68
21. máj 2015

@natalym my sme velmi spokojny. sme boli obmedzeni miestom, takze ked sme tam chceli vsetko co tam mame, tak sme to inac nemali ako vsetko dat. ty v nej nevaris, tak sa nemas za co hanbit. a co ju ludia videli, tak kazdemu sa pacila, a uz sa podla nej robili aj dalsie

natalym
21. máj 2015

@jajka68 Podľa tejto sa robili ďalšie? 😠

jajka68
21. máj 2015

@natalym predstav si ze ano

natalym
21. máj 2015

@jajka68
Veď keď sa Ti páči, tak je to O.K. Asi Ti ešte nikto neukázal lepšie. Mne sa len nad tým rozum zastavuje. 😎

jajka68
21. máj 2015

@natalym ked myslis.

natalym
21. máj 2015

@jajka68 😎

julius_tpd
autor
21. máj 2015

@jantyy podla mna je kuchyna lepsia z LDTD... pretoze drevotrieskove dosky su nahradou dreva maju priliblizne taku istu hustotu ako drevo stym, ze su potiahnute ochrannou foliou... ich vyhody su tie, ze su lahsie ako drevo a tieto drevo-trieskove dosky chrani folia na ktoru moze clovek vyliat vodu cistit (pracovne dosky) trebars riedidlom a neposkodia sa....

co sa tyka spominaneho olupovania folie z dosiek museli by ste tieto dosky vystavovat neustalemu vplyvu pary o vysokej teplote z rury alebo ich nechat ponorene vo vode viac nez 24 hodin, pricom by voda prenikla medzi foliu a ABS hranu .....

co sa týka dreva, prvou podstatnou vecou je to aby ste na vyrobu kuchyne mali drevo minimalne 4-6 rokov preschnute v dobre zvetravanych miestnostiach nevystavene vlhku ...drevo musi byt dobre preschnute aby sa po par rokoch neohybalo .... predpokladam, ze kuchynu lakovat nebudete a v tom pripade nastava aj problem co sa tyka varenia a par, ktore budu salat na horne skrinky a vytvarat nerovnomerne teplo a zaroven aj vlhko. Moze sa stat, ze sa skrinky po par rokoch ohnu ..taktiez co sa tyka pracovnej dosky ak sa vam stane ze ju oblejete vodou nasiakne a znovu zacne drevo pracovat a mozne sa ohnut....

co sa tyka rury ak ide o vstavanu ruru vyrabaju sa uz tak, ze drzia v sebe teplo aj ked aj v tomto pripade by mohlo vznikat urcite vlhko ktoremu kuchyna z dreva neodola narozdiel od laminatovych drevo-trieskovych dosiek 🙂

julius_tpd
autor
21. máj 2015

@dzejn80 krasa, siva je vdacna farba kvoli spine 😀
@karotka12 kuchynsku linku na mieru robime aj v TPD, kde sa nachadza aj kuchynske studio, vyuzivame kuchyne od Decodomu 🙂 Cena vsak zavisi od velkosti linky, od pouzitia materialov, od typu skriniek atd atd