Inšpirácia na kuchyňu
V tomto diskusnom fóre ponúkam priestor vyjadriť sa, čo by mala obsahovať vaša kuchyňa snov (rozmiestnenie, farby, spotrebiče...) Rovnako tu je možné dávať fotky vašich kuchýň, aby sa ostatní mohli inšpirovať, prípadne fotku kuchyne, ktorá sa vám páči a prečo 🙂
Prikladám ďalších pár užitočných tippov 🙂
Najviac aktivít sa odohráva medzi drezom a sporákom, a sem treba situovať najväčšiu pracovnú plochu. Varná doska ani drez by pritom nemali byť odsunuté úplne do rohu kuchyne.
Ak často využívate rúru, mali by ste ju umiestniť do úrovne očí. Výhodou je tiež vyššie umiestnená umývačka. Šetríte tak svoj chrbát.
Pri plánovaní linky nezabúdajte ani na elektrické prípojky pre osvetlenie. Moderným trendom je nahradenie centrálneho svetla bodovými žiarivkami, ktoré môžu byť umiestnené priamo v kuchynských skrinkách aj nad kľúčovými kuchynskými zónami, ktorými sú prípravné, umývacie a zóna varenia.
@klincek ahoj, uz som to pisala skor, je to 2,1x4m, v tom je jedna veza s rurou a mikrovlknou/na obrazku. Este mimo tento rozmer je jedna veza - potravinova skrina, je ju trosku vidiet na druhom obrazku nalavo. Je to sektor z Decodomu, ale oni samozrejme prisposobia co treba na tvoje poziadanie, to sa vsak prejavi v cene, my nemame nic nesektorove, povodne som chcela tu spajzu sirsiu, lebo tam este mame miesto, ale boli za to 50% priplatky, tak sme to zrusili. Klasicky maju skrinky sirok 30, 45, 60, 75, 90 a nie som si ista aj sirsimi, lebo nic take sme nepotrebovali. Mame jednu rohovu skrinku, tie boli tusim 110 a 120. Mne sa velmi pacia aj rozne vychytavky ako karusel v rohovej skrinke, integrovane smetne kose ....to je samozrejme volitelne a zvysuje to cenu.
Teda aby som odpovedala na tvoju otazku, nie je to konkretny model, proste prides do studia a povies si co chces.
@katkasofi tak ta je paradna
Tak pridavam aj ja svoju kuchynku.... Byvame na poschodi rodinneho domu a kuchynu sme.si zriadili v chodbe nakolko sa nam.nevosla inde a chceli sme.byt samostatna jednotka. Chceela som.jednnoduchu kuchynu ale aby bola aj kvalitna a stavila som na Decodom. Je to seektorova kuchyna a dala.sa.vyskladat podla predstav. Rozmiestnenie som.si.navrhla sama... Sme spokojni 😉 este nove spotrebice digestor a novu vstavanu ruru a dosku a bude tip top.
@zellva znami maju chladnicku v spajze, do ktorej sa ide priamo z kuchyne, nemaju s tym problem. ja chcem chladnicku v kuchyni, ale aj velku maznicku do komory/spajze. mozno by som na tvojom mieste dala teda chladnicku vedla a jednu mensiu vstavanu priamo do kuchyne na veci, ktore by mali byt pri vareni "po ruke" ...
@lucka1987 krasna 🙂
my ideme kuchynu v pondelok objednavat do nasho noveho domu..zvolili sme prevedenie dub s ciernou pracovnou doskou a aj kameninovym dresom, tiez cierny, spotrebice nerez, dlazba biela leskla..o sest tyzdnou ju mame namontovanu, tak som zvedava🙂
nesmie chybat umyvacka-tu sme doteraz nemali a uz sa na nu velmi tesim!!!
My mame velku kuchynu, linku sme vyberali spolu s muzom, je zakupena v Decodome. Ostatny nabytok a materialy som nvrhla a vybrala sama, muz mi to schvalil, oblozil a zmontoval. Chcela som nieco elegantne a prakticke. Vybrala som si kombinaciu hnedej a vanilkovo bielej, v kuchyni mame dlazbu a spotrebice s ostatnym nabytkom su z nerezu a skla
Hanák je Hánák. O tom som písala baby. Dajte si robiť kuchyne odborníkom.
ja mam kuchynu robenu na mieru stolarom- mam ju uz asi 15 rokov ,dnes by som niektore veci riesila uz inak . planujeme ju zväcsit -teda dat dorobit este jednu cast a zväcsit cely pracovny ostrov ,teraz mame v mietsnosti kuchynu ,obyvacku,jedalen- v buducnosti to bude len kuchyna s jedalnou. je cela z dreva-aj vnutro,farba biela s jemnou patinou,doska drevo kobinovane s granitom ,spotrebice neff.
@jantyy , ako pisem,mam ju uz 15 rokov a vyzera stale ako nova- ziadny problem. robil mi ju jeden velmi dobry stolar ,ktoreho aj pozname,venuje sa kuchyniam a nabytku uz roky .ak si pozries fotky,tak vidis,ze tam kde pracujem-cize ostrov a kde je zasadena varna doska je granit ,zvysok je drevo ,takze v pohode. biely odtien sa mi udrzuje dobre,nic nevidno,nie je vyblednuta ,nic podobne - od kuchyne ktora stala par tisic euro ocakavam kvalitu a tu aj mam 😉
Kedze mame projekt na zrubovy dom, tak posielam tip ako by asi vyzerala nasa kuchyna😉

@jantyy ja mám tiež drevenú podlahu v kuchyni a celkovo byt drevom zariadený dub a volila som klasickú kuchyňu provensalsky štýl a mám odtieň javor je to laminat áno hore rampy okrasné a pracovná doska orech. Uchyty mám také kombinované to už podľa vkusu spotrebiče normálne kovové len všetko aj uchyty museli byť oble. Ale ak ti cena nevadí ja som dala za moju štyri tisíc bez spotrebičov tak by som šla do dreva a pracovnú dosku kameň . To je luxus. Lenže si zaplatíš.