Ako sa udržujete vo forme? Čo robíte, aby ste mali silné a zdravé kosti?

janka_naturamed
19. apr 2017

Počas nášho života prebieha neustály proces obnovy kostí. Staré bunky umierajú a nahrádza¬jú ich nové tak, aby naše kosti zostávali stále dostatočne silné. Lenže už po 30. roku života obvykle začínajú bunky odumierať rýchlejšie a telo ich nestačí nahradzovať novými. Keďže sa kostra neustále mení a obnovuje, je dôležité jej pravidelne dodávať dostatok vápnika. Vitamín K2 je dôležitý pre presun prijatého vápnika z krvi a ciev práve do kostí a tým pomáha udržiavať ich pevnosť a štruktúru. Pravidelný príjem Vitamínu K2 a tiež vitamínu D je teda dôležitý pre všetky vekové kategórie pre udržanie zdravých a pevných kostí.

Bez zdravých kostí nemôžeme žiť aktívne. Pre zachovanie dobrého zdravia sa však odporúča fyzická aktivita aspoň 30 minút každý deň. Ako sa udržujete vo forme vy? Dávate prednosť skupinovým cvičeniam (jóga, pilates) alebo skôr behu, pri ktorom si prevetráte hlavu?

isis234
19. apr 2017

@janka_naturamed ôrôýchla chôdza, joga,, ,je pravda, ak sa robí kupeľ nôh s octovou vodou, mäknú kosti?

janka_naturamed
autor
19. apr 2017

@isis234 pohyb je super, rýchla chôdza spaľuje a joga spevňuje telo. A čo sa týka octovej vody??? nepočula som o tom. No nemyslím si, že by octový kúpeľ nôh mal nejaký vplyv na mäknutie kosti. To by si tam musela mať nohy veľmi dlho namočené, kúpeľ by musel byť veľmi koncentrovaný. Takže ja osobne si myslím, že nie.

isis234
19. apr 2017

@janka_naturamed vďaka, kúpel občas robím najviac 15 min. tiež som si myslela že občasné koncentrované kupele v octe by nemali ublížiť,, na 7 l vody cca 3 PL

janka_naturamed
autor
19. apr 2017

@isis234 tak to sa naozaj nemusíš obávať 🙂

isis234
19. apr 2017

@janka_naturamed ďakujem

kupcovci
20. apr 2017

Dobry den,ja každý den cvičím jillian michels co je cca 30minut plus dlhe prechádzky s malou dcérkou takze pohybu mam.dost 🙂

janka_naturamed
autor
20. apr 2017

@kupcovci za to veľká pochvala, každý pohyb je super 🙂

radka234098
4. aug 2023

U nás doma je základom pohyb. Ráno sa snažím s priateľom behať alebo posilujeme doma. Avšak už sme toľko krát počuli ako je dôležité sa starať o seba aj z vnutra, že sme naskočili na túto vlnu a naozaj dodržujeme pitný režim, jeme strukoviny a jedlá s obsahom vápnika ale čo naozaj pomohlo je, že sme začali doplňať kolagén. Osobne nám najviac sadol Vital Proteins, pretože sa snažím menej jesť mäso a majú aj variant s rybím kolagénom. Takže sme sa v tom našli obaja partner má hovädzí a ja rybí.

isis234
4. aug 2023

@radka234098 Vital Proteins,, kupujete v lekárni? Poprosím