Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Týždeň s vitamínmi od NaturaMedu sa končí. Dúfam, že čas, ktorý sme spolu strávili, ste si užili rovnako ako ja. Ďakujem vám za všetky vaše komentáre a postrehy. Verím, že ste si z našej komunikácie odniesli čo najviac užitočných informácií.
    Ak sa túžite dozvedieť viac, neváhajte navštíviť web stránku www.vitamink2.sk alebo www.naturamed.sk.
    Prajem vám veľa zdravia a krásnu jar!
    Vaša Janka

    Vitamín K2 je dôležitý nielen v tehotenstve, ale aj počas dojčenia. K bábätku sa dostane cez placentu a materské mlieko. Preto dbajte na jeho dostatočný prísun aj v prvých mesiacoch po narodení vášho dieťatka.

    Kreativite sa medze nekladú. Doprajete si z času na čas raňajky, ktoré potešia nielen žalúdok, ale aj oči? Som zvedavá na vaše komentáre, prípadne foto 🙂

    Dnes večer mám pohodičku s knihou a šálkou dobrého čaju. A ako trávite sobotný večer vy? Podeľte sa so mnou o vaše selfíčka. Každý jeden post obdarím 3 srdiečkami ❤❤❤

    Príjemné popoludnie, dámy. Rada by som sa s vami podelila o ďalší môj obľúbený recept.
    Paštéta z hydinovej pečene s celozrnnou bagetou. Mňam 🙂

    Ingrediencie:
    25 ml olivového oleja
    200 g mrkvy
    200 g cibule
    100 g slaniny
    3 strúčiky cesnaku
    trochu koňaku
    600 g pečene hydinovej
    tymian
    zelená cibuľka
    150 g masla
    250 ml slepačieho vývaru

    Najskôr si udusíme cibuľu s mrkvou na olivovým oleji do mäkka. Cca 15 minút. Cibuľku máme nakrájanú na jemné kocky a mrkvu nastrúhanú na strúhadle. Potom pridáme slaninku na kocky, cesnak, koňak , tymian a zelenú cibuľku. To popražíme 3 minútky. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú kuraciu pečeň a restujeme tak 2 - 3 minútky. Zalejeme vývarom a 20 minút necháme dusiť. Pred dodusením dbáme na to, aby sa nám odparila prebytočná voda. Necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme, dochutíme a nakoniec primiešame maslo. Veľmi chutná je k tomu cibuľová marmeláda. Na jemné rezančeky nakrájame cibuľu, opražíme na horúcom olivovom oleji dozlatista, potom znížime teplotu, pridáme maslo a pražíme ďalších 5 minút. Keď je cibuľa mäkká, pridáme cukor a červené víno, a necháme odpariť. Podávame s celozrnnou bagetou.

    Vedeli ste, že už po 30. roku života začínajú kostné bunky umierať rýchlejšie, než ich telo stačí nahradzovať novými? Pestrá strava a dostatok vitamínov a minerálov pomáhajú čo najdlhšie udržať si aktívny životný štýl.

    Konečne víkend! Zvyknete si dopriať počas voľných dní spánok navyše? Ja rozhodne áno. 
    PS: Opäť sme si pre vás pripravili súťaž o vitamínový balíček K2. Viac informácií nájdete na našom fóre. ;)

    https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-vitaminmi-od-naturamedu/sutaz-s-vitaminmi-od-naturamedu-kto-objavil-vitamin-k2/

    Podľa štatistík až 60 % nášho života mimo spánku strávime sedením. Preto je dôležité , aby sme zvyšných 40 % využili čo najviac aktívne a vyhli sa tak potenciálnemu vzniku zdravotných problémov. Ja sa chystám cez víkend s rodinkou do prírody . A čo vy?

    Pýtajte sa ma! Kto by mal užívať vitamín K2, pre koho je a pre koho nie je vhodný?
    Link na diskusiu: https://goo.gl/Se1MRx

    Vedeli ste, že Vitamín K2 je výborný v kombinácii s déčkom? Vitamín D podporuje a spevňuje štruktúru kostí a zvyšuje tak aj účinok vitamínu K2. Preto je najvýhodnejšia kombinácia týchto dvoch vitamínov . Takúto jedinečnú kombináciu nájdete práve vo výživovom doplnku od spoločnosti NaturaMed Pharmaceuticals.

    Čo poviete na môj dnešný smoothie? Uhádnete, ktorá zložka bohatá na vitamín K2 mu dodala výraznú zelenú farbu? Tri z vás, ktoré správne odpovedia ako prvé, obdarím mesačným balením Vitamínu K2 ;)

    Vedeli ste, že vitamín K2 bol objavený už pred viac ako 70 rokmi významným dánskym vedcom Henrikom Damom, za čo dostal v roku 1943 Nobelovu cenu za medicínu?

    janka_naturamed
    20. apr 2017    Čítané 258x

    Pijete mlieko pre zdravé kosti? Pozor, samotný vápnik nestačí!

    Už od detstva nám hovorili, že treba piť mlieko pre silné kosti a zdravé zuby. Pamätáte si to? Áno, mlieko je celkom slušným zdrojom vápnika, no ten sa sám do kostí nedostane. Preto tento proces je nevyhnutný práve vitamín K2, ktorý zaistí presun vápnika z krvi do kostí, a tým ich posilňuje.

    Ktoré potraviny obsahujú vitamín K2?

    Vitamín K2sa vyskytuje napríklad v brokolici, špenáte, pečeni, vajciach, mlieku alebo v rôznych syroch. Môžeme ho tiež nájsť v živočíšnych tukoch alebo rastlinných olejoch.

    Odporúčaná denná dávka vitamínu K2 je podľa zdravotníckych organizácií 75 μg. Získať túto dávku vitamínu K2 v bežnej strave ale nie je vôbec jednoduché. Túto dávku získate, pokiaľ zjete 5 litrov jogurtu alebo vypijete 5 litrov mlieka.

    Kto by si mal strážiť hladinu K2?

    Pri rozhodovaní, či užívať alebo neužívať vitamín K2, je potrebné zvážiť možnosť príjmu vitamínu K2 stravou. Jednoznačne na dostatočné množstvo tohto vitamínu by mali dbať aj starší ľudia. S vekom totiž klesá schopnosť produkcie vitamínu K2. Hladinu tohto by si mali ustrážiť aj pacienti s osteoporózou, najmä pri užívaní vápnika s vitamínom D, aby nedošlo ku kalcifikácii ciev. Do kategórie dostatočného množstva vitamínu K2 patria aj pacienti s aterosklerózou a ľudia užívajúci statíny.

    V neposlednom rade sú to budúce aj čerstvé mamičky, pretože K2v tomto období potrebuje aj mamička aj bábätko na správny vývoj kostí a zúbkov. Naopak, pozor na vitamín K2 si musia dať pacienti užívajúci warfarín (liek na zriedenie krvi). Vitamín K2 totiž ovplyvňuje účinok warfarínu.

    Doplňte si zásoby

    V bežnej strave je vitamín K2 veľmi vzácny. Potrebné množstvo tohto dôležitého vitamínu však nájdete aj v kvalitnom výživovom doplnku Vitamín K2 od NaturaMed Pharmaceuticals, ktorý je navyše obohatený aj o vitamín D. Najlepší účinok dosiahnete pri dlhodobom užívaní, no už prvá kapsula spustí potrebné procesy v tele. Vitamín K2 sa užíva 1x denne, no pre väčší účinok možno užiť aj 2 kapsuly.

    Kúpite z pohodlia domova na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na www.vitamink2.sk

    Mojou slabosťou je avokádo na mnoho spôsobov. Akú zdravú maškrtu máte najradšej vy?
    Prezradím vám recept na netradičnú, ale veľmi chutnú sladkú nátierku, ktorá je v našej rodinke veľmi obľúbená.
    Sladká avokádová nátierka
    1 avokádo
    3 PL kakaa
    6 PL javorový sirup alebo med
    Avokádo ošúpeme, dužinu rozmixujeme a postupne pridáme kakao a med. Môžeme zjemniť aj banánom, ktorý rozmixujeme spolu s ostatnými ingredienciami.

    janka_naturamed
    Správa bola zmenená    20. apr 2017    

    Zapojte sa do súťaže o vitamínový balíček značky NaturaMed Pharmaceuticals! Stačí, ak nám do komentára na našom fóre napíšete odpoveď 👍
    Viac informácií nájdete na linku: https://goo.gl/uhWAEU

    janka_naturamed
    Správa bola zmenená    20. apr 2017    

    Podľa Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín existuje niekoľko dôvodov, prečo si pravidelne dopĺňať Vitamín K2 spolu s déčkom:

    Ak ste si dnes dopriali teplý obed, vaša večera môže vyzerať aj takto! Mojím osvedčeným receptom pre rýchlu a zdravú večeru je tento Losos plnený špenátom a bulgur so zeleninou. Na panvici si zohrejeme 1PL oleja a jemne na ňom osmažíme na drobno pokrájané 2 strúčiky cesnaku. Pridáme hrsť špenátových lístkov a necháme ich zmäknúť. Odstavíme, pridáme cream cheese, dochutíme soľou a korením. Zmes necháme vychladnúť. Plátok lososa rozrežeme tak, aby sme vytvorili kapsu, ktorú naplníme špenátovou zmesou. Dáme upiecť. Podávame s bulgurom so zeleninou. Výborné na omega-3 mastné kyseliny aj mnohé vitamíny.

    Vedeli ste, že počas tehotenstva môžete mať problém so zvýšenou tvorbou zubných kazov, čo môže byť signálom nedostatku vápnika? Keď má telo nedostatok vápnika, berie si ho predovšetkým z kostí, preto ak máte v období tehotenstva problémy s chrupom, je dosť pravdepodobné, že trpia aj vaše kosti. Najefektívnejším riešením je zvýšiť prísun vitamínov a minerálov. Ideálnou kombináciou je spojenie vitamínu K2 a D3.

    Užívate kyselinu listovú? Áno, je veľmi dôležitá v prvom trimestri, ale vedeli ste, že rovnako dôležitý je aj Vitamín K2? Pozývam vás do diskusie na tému, prečo je vitamín K2 taký prospešný a ako ovplyvňuje rast a vývoj kostí a zúbkov bábätka: https://goo.gl/9FnGyY

    Prijať dostatočné množstvo vitamínu K2 z bežnej stravy nie je vôbec jednoduché. Museli by sme vypiť 5 litrov mlieka alebo zjesť 5 litrov jogurtu, čo je nemysliteľné 

    Bohatým na vitamín K2 je aj natto. Že neviete, čo to je? Ide o tradičnú japonskú surovinu vyrobenú zo sójových bôbov. Je to vlastne fermentovaná sója, ktorá sa používa v japonskej kuchyni a tradičnej medicíne už dlhé stáročia.

    Viete, ktoré potraviny prirodzene obsahujú vitamín K2? Nájdete ho napríklad v brokolici, špenáte, pečeni, vajciach, mlieku alebo rôznych syroch. Aj vy už vymýšľate recept na zajtrajšiu chutnú večeru? Podeľte sa so mnou. Najlahodnejší odmením 5 srdiečkami 
    Ja som dnes na večeru pripravila fantastickú brokolicu s pečenými kuracími prsami na rozmaríne a opečenými zemiakmi. Brokolicu som rozobrala na menšie ružičky. Rozvarilo som vodu, do nej vložila asi na 1 minútu brokolicu a potom vybrala. Na panvici som rozohriala olivový olej, posolila a pridala na drobno pokrájaný cesnak. Zľahka osmažila, odložila zo sporáka a pridala trochu rozmarínu. Do toho som pridala brokolicu a všetko dobre premiešala. Kuracie prsia som jemne posolila, okorenila, poukladala na plech. Na každý som dala vetvičku rozmarínu, podliala smotanou a dala zapiecť. No a výsledok bol fantastický.

    janka_naturamed
    18. apr 2017    Čítané 81x

    Vitamín K2: Pre naše mamičky novinka, v zahraničí hit

    Budúce mamičky by sa mali starať o svoje zdravie dvojnásobne. Počas tehotenstva je namieste zvýšiť prísun vitamínov a minerálov, pretože z nich čerpáte vy aj vaše bábätko. Veľká pozornosť sa poslednú dobu venuje aj vitamínu K2. Prečo je to tak?

    V bežnej strave je ho málo

    Vitamín K2 je dôležitý predovšetkým v treťom trimestri tehotenstva. Prestupuje totiž cez placentu a ovplyvňuje tak správny rast a vývoj kostí a zúbkov dieťatka. Preto je potrebné, aby ho mala matka dostatok. Odporúča sa užívať aj vo forme výživových doplnkov, pretože je v bežnej strave veľmi vzácny. V malých množstvách sa vyskytuje v brokolici, špenáte, pečeni, vajciach, mlieku alebo v rôznych syroch.

    Pred aj po pôrode

    Aj po narodení bábätka treba dbať na dostatok vitamínu K2, pretože sa dostáva aj do materského mlieka a prostredníctvom neho aj k bábätku. Novorodenci a dojčatá totiž ešte nemajú črevá dostatočne „osídlené“ batériami tvoriace vitamín K a počas dojčenia zväčša neprijmú adekvátne množstvo. Aj preto sa v súčasnosti každému novorodencovi podáva do svalu po narodení vitamín K ako prevencia krvácavej choroby novorodenca.

    Dôležité je aj déčko

    Už od detstva nám hovorili, že na silné kosti a zdravé zuby treba piť mlieko. Áno, mlieko je celkom slušným zdrojom vápnika, no ten sa sám do kostí nedostane. Preto je nevyhnutný vitamín K2, ktorý zabezpečuje presun vápnika do kostí a tým ich posilňuje.

    Vitamín K2 od NaturaMedu je dokonca ešte efektívnejší – obsahuje totiž aj vitamín D3. Ten podporuje a spevňuje štruktúru kostí a významne tiež prispieva k vstrebávaniu vápnika a fosforu v tele. Vápnik a fosfor sú minerály, ktoré sú dôležité pre normálnu funkciu kostry a pevné zuby. Vďaka tejto kombinácii je produkt Vitamín K2 veľmi účinným pomocníkom v prevencii proti zlomeninám, ale tiež pomáha zachovať silu zubov, svalov, čistí cievy a podporuje funkcie imunitného systému. Užíva sa 1x denne, no pre väčší účinok možno užiť aj 2 kapsuly. Neobsahuje žiadne chemikálie ani konzervačné látky a je vhodný aj pre tehotné a dojčiace mamičky.

    Kúpite z pohodlia domova na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na www.vitamink2.sk

    Ak čakáte bábätko, mali by ste dbať na dostatočný príjem vápnika, vitamínu K2 a D3. Nevyhnutné sú najmä v treťom trimestri tehotenstva pre správny vývoj kostí a zubov dieťatka a zároveň udržanie zdravej mamičky.

    Už od detstva nám hovorili, že treba piť mlieko pre silné kosti a zdravé zuby. Pamätáte si to? Áno, mlieko je celkom slušným zdrojom vápnika, no ten sa sám do kostí nedostane. Preto je nevyhnutný vitamín K2, ktorý zabezpečuje presun vápnika do kostí a zubov, a tým ich posilňuje.

    V posledných rokoch sa Vitamín K2 stal obrovským hitom. V USA bol dokonca vyhlásený za najlepší vitamín a v Austrálii bol určitú dobu úplne vypredaný. Vy už máte nejaké skúsenosti s týmto vitamínom?

    Milé maminky, každá z Vás vie, že vitamín D je veľmi potrebný pre naše kosti podobne ako vápnik. Nechceme však, aby ho bolo veľa v cievach. No vedeli ste, že vitamín K2 podporuje proces odvádzania vápnika z ciev do kostí a udržiava tak naše cievy zdravé?

    Krásny Veľkonočný pondelok milé dámy. Dnešný deň sa už klasicky nesie v znamení oblievania a šibania. Veľká výzva pre našu imunitu, že? Ako ste sa na tento deň pripravili, máte zaručený recept, ako na druhý deň neskončiť choré v posteli?
    Každú radu obdarím 3 srdiečkami a najkreatívnejšia z vás si odnesie až sedem . ❤ 😉

    Týždeň s vitamínmi od NaturaMed Pharmaceuticals začína! Pripravili sme si pre vás hodnotné súťaže, zaujímavé informácie o zdravom životnom štýle a mnoho kulinárskych rád pre vás a vaše rodinky. Už teraz sa teším na vaše názory v diskusnom fóre: https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-vitaminmi-od-naturamedu/velkonocny-pondelok-postrach-vsetkych-zien-d/

    janka_naturamed