Akému športu sa venujú vaše deti?
Moji synovia dnes bežia Pomle Run. Sama som zvedavá, ako to zvládnu, keďže radšej šplhajú a bicyklujú. :D
@dzipsi mozem sa opytat ako sa kvlaifikoval syn na Akademicke majstrovstva, aku sutaz alebo cas musel absolvovat, aby sa tam dostal, mame dobreho bezca doma, ale chodime len na miestne sutaze a to je nic, chceme ist na vyssiu uroven, kde bude mat konkurenciu, len neviem najst ziadne preteky, okrem miestnych v okoli, neviete mi poradit, kde najst preteky,d akujem
dúfam, že aj keď môj Max trošku povyrastie, bude také šikovné dieťa. nehnevala by som sa keby bol hokejista po ockovi ale nebudem ho samozrejme k ničomu nútiť, ale na nejaký krúžok ho istotne zapíšem, aby mal pravidelne nejaký pohyb 🙂
@arabeska ako velke mas dieta? v ba je asi len kaktusbike, ale oni maju tak od 10- 12 rokov deti, organizacia nic moc. V porovnani s klubmi z malych miest, je to na zaplakanie, ale napriek tomu maju viacnasobnych majstrov SR a najhorsi chlapec je v prvej polovici, cize asi treningy a zimna priprava su ok...
este je jeden klub cycling academy a tam maju aj 2010 chlapca a ten vyhrava vsetko mozne, tam netusim nic o organizacii a ako trenuju.
Ale upozornujem, cyklistika je velmi nebezpecny sport a financne dost narocny. Kedze dieta nemoze (resp. moze, ale nema sancu potom na inych) sutazit s obycajnym bicyklom a karbony su dost drahe (jazdenky tak od 1000 - 2000€, ale v pohode aj za 10000€ mavaju chalani a niektori vratane mojho maju aj dva bicykle, keby nieco, aby mohli rychlo menit, moj napr. na kriterku raz zlomil karbon, na druhy den bol pretek, hned potreboval druhy bike, dalsi chalan zlomil prehadzovacku a na druhy den potreboval druhy bike a ked si tak na vychode na pretekoch...), do toho tretry (od cca. 100€, ale aj za tisicku mavaju) a servis je dost casty a drahy. A teda musi mat aj cestny aj horsky bike (horsky tiez tisicka a vyssie), k tomu dobru prilbu, tie stoja tiez cca. 200€, k tomu nadstavce na casovky a podobne veci a stale sa nieco dotahuje a opravuje na tych bicykloch... Maju sice 20% v kaktusbike zlavu, ale aj tak vsetko strasne drahe.
Su kluby, ale to nie su bratislavske, napr. akademia petra sagana, oni robia s dostatocnym rozpoctom a deckam niektore veci davaju, resp. poziciavaju. V BA take nieco nie je, jedine, ze je dieta velmi velmi dobre a najde si sponzora.

U nás hlavne aktivity a športové krúžky v škôlke, mimo škôlky trampolína, ihrisko, bicykel...postupne ho dáme na korčuľovanie, plávanie a pod.