icon

Vianočné oblátky. Ktorá z Vás ich pečie? Máte nejaký tajný recept?

jarmila_cukor
6. dec 2016

Ja pečiem oblátky od prvej adventnej nedele. Robím jednu dávku oblátok k štedrej večeri a dve dávky trubičiek. Oblátky sú pre mňa slávnostnejšie, tie si hneď odkladám, aby sa nepoškodili a nezjedli! Pri trubičkách musím rátať s okamžitým úbytkom: heart_eyes: Pečenie trubičiek mi trvá skoro 4 hodiny, mám zväčša popálené prsty z toho, ako natáčam upečenú oblátku na drevenú paličku, ktorou ich rolujem.

Vianočné oblátky. Ktorá z Vás ich pečie? Máte nejaký tajný recept?Vianočné oblátky. Ktorá z Vás ich pečie? Máte nejaký tajný recept?Vianočné oblátky. Ktorá z Vás ich pečie? Máte nejaký tajný recept?
solemami
6. nov 2019

.

solemami
6. nov 2019

@liana_k balím do sackov s uzáverom keďže pečiem aj pre iných. Kamarátka masla nejaké pred mesiacom a ešte stále boli dobré

liana_k
6. nov 2019

@solemami takze staci ked dam do sacku a dobre uzavriem? Takto dopredu som este nerobila, vzdy sme vsetko zjedli hned. Dufam, ze mi vydrzia.

marcipanovatorta
22. nov 2019

Ahojte, máte nejaký overený recept bez mlieka a masla (alergia) alebo s alternatívnym rastlinným mliekom? Vďaka

daniela412
30. nov 2019

Baby chcem sa opýtať, už roky pečiem oblátky no teraz sa asi môj stroj zbláznil. Naposledy som robila bryndzové a pri posledných kusoch začal nenormalne lepiť a pripekať. Chcem teraz sladké ale bojím sa či bude zas ako predtým piecť, viete mi prosím poradiť či s nim? Ďakujem

elienka
1. dec 2019

@duplicka si sa ma pravidelne vypytovala na Wafee oblatkovač... konečne otestovaný v plnej prevádzke. velmi príjemne sa s ním robí a obsluha ovela lahšia ako Magropom strojky, lebo pri roztláčaní cesta treba minimum sily. určite odporúčam na 100%. Piekla dnes už aj moja 8r dcéra a v pohode dokázala stroj obsluhovať. jedine treba sa naučit robiť rovnú tú čiarku cesta. tie Magropom mám gulaté, tam sa len naleje koliesko cesta, pri Wafee treba vedieť urobiť tú čiarku tak, aby cesto nevytekalo

elienka
1. dec 2019

@daniela412 stroj sa ti pravdepodobne polepil neviditelnou mikrovstvičkou z tých slaných oplátiek. treba ho poriadne vyčistiť a natrieť včelým voskom. a potom si pripraviť trpezlivosť na zabehnutie stroja. mne sa po vyčistení kludne aj 20 oblátok nedarí a potom zrazu sú už super

daniela412
1. dec 2019

@elienka ďakujem za radu ten môj je už starší piekol dobre až teraz strajkuje a čím môžem čistiť?

merlinja
1. dec 2019

.

elienka
1. dec 2019

@daniela412 neviem presne aký máš stroj, ale ak sú čisto železné tie platne, tak mám pribalenú takú mosadznú kefku a tým sa to má riadne vyšúchať a potom zakonzervovať včelím voskom. čo mám formy magropom, tam mám overený klasický prášok na drhnutie hrncov. čo by to ale urobilo so železom netuším.

duplicka
2. dec 2019

@elienka ahoj, ja som nakoniec kupila minuly rok.... No mne sa sladke nedarili vobec... Slane som 3x piekla a tie boli ok. Po sklamani so sladkymi ho mam polozeny v polici....... Snad naberiem odvahu a skusim opat.

daniela412
2. dec 2019

@elienka mám magropom tak som to skúsila a púšťa stále čierne už som pár oblatok vyhodila to by až tak nevadilo len dúfam že prestane špiniť. Ešte ho totiž doteraz netrebalo čistiť stačil vosk. Zvažujem že si kúpim nový.

elienka
2. dec 2019

@daniela412
ano ja umyjem práškom práve ten magropom. potom čistou vodou a hubkou umyjem to čierne. a potom prvých cca 5 oblátok vyhodím. neboj bude to dobré

elienka
2. dec 2019

@daniela412 nehádž flintu do žita. moje cesto - 500 gr múky hladkej, 140 gr kryšt. cukor, 1 celé vajce škorice tak kopčitá lyžička, 1 vanilkový cukor, 90gr roztopeného masla (nedávaj menej, práve to maslo robí, že sa cesto nelepí) a necelý liter trvanlivého mlieka polotučného. minimálne pol hodinky odstáť. wafee formu mám nastavenú na termostate medzi 5 a 6. hrúbku som nemenila.

elienka
2. dec 2019

@duplicka ten komentár mal patriť tebe nie Daniele s tým receptom. pardon

duplicka
2. dec 2019

@elienka dakujeeeeem, verim, ze sa odhodlam a skusim cez vikend

elienka
2. dec 2019

@duplicka tak potom daj vedieť ako sa darilo, bola by škoda aby taký super strojček stál na polici

elienka
2. dec 2019

U nás 8 ročná už vypeka

daniela412
2. dec 2019

@elienka ďakujem budem znova skúšať, používam domáce mlieko priamo od kravicky 😁to je dosť tučné. Skúsim aj tvoje cesto teraz som mala zarobené orechové. Inak tie bryndzové boli fantastické.

daniela412
2. dec 2019

@elienka vyzerá krásne

solemami
3. dec 2019

@elienka aká odhodlaná na pečenie 😁

solemami
3. dec 2019

Ja mám oválne aj jeden okrúhly stroj a som dala deťom že nech na tom okrúhlom skúsia . Tak len do stredu aby sa trafili a zvyšok sa roztlaci

elienka
3. dec 2019

@solemami akí super pomocníci

elienka
3. dec 2019

@solemami vidím že máš mechanizmus na pritláčanie cesta... naozaj je to taký velký rozdiel? lebo ja mám magropom strojčeky bez toho a tam to dcéra nedokáže roztlačiť to cesto

solemami
3. dec 2019

@elienka mam na dvoch aj na uzatvaranie. deti pouzivaji na tom okruhlom. nemusia potom tolko tlacit. ten najnovsi stroj mi pride ze nemam dobre nastaveny. musim sa s tym pohrat. uplne prvy mam bez toho. ten robim ja lebo ja si to potom popritlacam ako potrebujem. ked mas ten uzaver tak ti to vlastne urobi jednu hrubku. ked robim ja rucne tak viem si urcit ake hrube budu oblatky - ci priesvitne alebo aj trochu hrubsie.

kika7786
18. dec 2019

Dievčata mňa tiež oslovilo pečenie oplátok, poradili by ste mi prosím, kde kúpim a aký mám pozerať prístroj na pečenie oplátok?

solemami
18. dec 2019

@kika7786 ja mam tri stroje a aj moja mama ma jeden od http://www.magropom.sk/ . cena je podla toho aky zlozity mas vzor. ak budes kupovat urcite pozri aj na vosk - da sa kupit aj lacnejsie v obycajnych obchodoch. s tym sa natiera platna aby sa ti nelepilo cesto.
su aj ine firmy co robia stroje. ale tam ti k nim neviem nic povedat. mozno sa ozve aj niekto iny.
v prispevku horevyssie je jeden z nich a ze su tiez spokojni.

solemami
18. dec 2019
marcipanovatorta
18. dec 2019

@kika7786 moja mama ma od tohoto pana http://formanaoblatky.wz.cz/ uz tusim tak osmy rok, pecie len na Vianoce