icon

Aký je váš TOP letný dezert?

nela_cukor
6. júl 2015

Ahojte dievčatá, leto je tu a s ním aj chuť si ho poriadne osladiť, však? 🙂 Čo u vás vyhráva? Nedáte dopustiť na ovocné koláče, ale preferujte rýchle a osviežujúce nepečené dezerty? Ja som nedávno objavila čaro domácich nanukov. Rozmixujem ovocie, tvaroch, alebo čerstvý syr, prisladím práškovým cukrom, alebo medom a dám zamraziť. Mňamka 😝 Podeľte sa s nami o vaše obľúbené letné maškrty, nech ich môžeme vyskúšať!

Aký je váš TOP letný dezert?
laurita86
7. júl 2015

@nela_cukor
@1mimka18 ahojte, mam pre Vas 1 tip, ak sa obavate salmonely a pritom by ste chceli dosiahnut chut praveho talianskeho tiramisu, zo surovych vajec sa treba obavat hlavne bielka. Takze ja davam do tiramisu len zltka, ak chcete mat istotu, zltka treba vyslahat nad parou, tym ze hmota hustne, sa vlastne zltka uvaria (ale inac ak slahate bielka nad parou sa tiez denaturuju, "uvaria sa"). Cize ja davam len zltka slahane nad parou +s marsala vinom (je bozske) a bielka nahradzam vyslahanou slahackou. Inac tusim taketo tiramisu robi aj Gordon Ramsay 😉

laurita86
7. júl 2015

@1mimka18
@nela_cukor Vlastne paci sa cely recept : dlhe piskoty podla potreby, horke kakao na posypanie. Krem: 4ks zltka, 10 dkg cukor praskovy, 1,5 dl Marsala vino, 45 dkg mascarpone, 2,5 dl smotana na slahanie. Zltka s cukrom a vinom vyslahat nad parou do zhustnutia. Je to vlastne tzv. Zabaglione krem. Slahacku vyslahat dotuha, zmiesat s mascarpone a zltkovym kremom. Na namacanie piskot budeme este potrebovat 3,5dl espresso kavy +2cl jemneho krystaloveho cukru. Zvysok ako pri klasickom tiramisu🙂

ukulela
7. júl 2015

@nela_cukor tak ja by som sa vyburila aj na niecom zlozitejsom 🙂 najnovsie ma dostavaju variacie s tvarohovou plnkou - na spodok stavnata piskota poliata bud ovocnou stavou, alebo kavou, na to tvarohova plnka (moze byt s ovocim) a na to falosna sumienkova zelatina - poriadne zachladit a mnam je na svete - ale drahy hovori, ze na co sa trapim 🙂

fra
7. júl 2015

moj top letný dezert je chalva - kedysi v detstve som ju jedla na dovolenke v Bulharsku, po 20 rokoch ju objavila v ruskom obchode (tie grécke variácie zo sezamu mi nechutia, musí byť slnečnicová) a teraz si robievam občas vlastnú -takto totalne jednoducho, bez cukru, len zo slnečnicovych semien a s trochou medu ... milujem ju 🙂
http://www.janmacinsky.com/chalva-recept/

bielavila
7. júl 2015

@nela_cukor ahoj neviem ci mas radsej pecene ci nepecene, alebo chces iba kolaciky, ale snad sa nenahnevas ak tu dam svoj momentalne uplne oblubeny dezert, je skvely a zdravy, nepribera sa z neho 🙂 neviem sa ho prejest 🙂
kupim si accaiko, dam ho do mixera s polkou banana, navrch naukladam kopu vsakovakeho ovocia, musly, kokos a cokoladovy toping, je to rychle, zdrave nam to velmi velmi chuti 🙂

zdenkakarolina
7. júl 2015

@nela_cukor kde sa daju kupit na nanuky tieto plasty,dakujem

bielavila
7. júl 2015
gab
7. júl 2015

malinove pokusenie:
2x biely jogurt
1x vyslahana slahacka
balicek mrazenych (MUSI BYT) malin
hnedy cukor
slahacku vyslahat, primiesat jogurt, dat do poharov, vrstvit malinami - tie MUSIA byt mrazene,cerstve nepustia stavu, navrch posypat hnedym cukrom, do chladu na 2-3 hod... hotovo....mnaaaaaaaaaaaamm 😝

nela_cukor
autor
7. júl 2015

@1mimka18 tiež si myslím, že to nie je nutné. Najmä v týchto teplách...Teším sa, že tu máme originál cukrárku. Ocením akýkoľvek recept na odborníčky 😉 Čo tak ľuďom najviac chutí?

nela_cukor
autor
7. júl 2015

@zdenkakarolina Ahoj, no ja som kúpila už tretiu sadu v obchodnom dome IKEA 🙂 Snáď nevadí, takáto reklama 😉

nela_cukor
autor
7. júl 2015

@gab Ten je ale kráásny, ako z cukrárne 😉 Páči sa mi, že si použila aj relatívne bežný pohár. Ja napríklad nikde neviem zohnať poháre na zmrzlinu 😒

nela_cukor
autor
7. júl 2015

@bielavila Toto je výborná kombinácia. Ja som niekde v rakúsku dokonca objavila už hotový takýto nápoj. Keď si to ale človek pripraví sám doma, presne vie, čo tam dá. Ja si to vždy ešte trošku prisladím, dávam práškový cukor, alebo keď mám, tak med. 🙂

bielavila
7. júl 2015

@nela_cukor ono to neni ani tak napoj ako skro taka hustejsia kasicka, chladena, mne to sladit netreba, ale kludne moze byt aj medik, je to svieze a velmi velmi chutne 🙂

luvika
7. júl 2015

My mame radi klasicku piskotovu tortu s pochutk.smotanou a ovocim. Tento rok som robila aj dcerke k narodeninam a teda mne osobne sa ani kusok nezvysil, cize asi bola dobra :D

gab
7. júl 2015

@nela_cukor dakujem, to fotenie zabralo viac casu ako priprava samotneho dezertu.. to som raz posielala do casopisu, tak to "muselo" vyzerat 😀 😝 ...
ale je pravda, ze najst pekne zmrzlinove pohare je umenie, ani ja som poriadne doteraz nenasla 😒

radovan_cukor
7. júl 2015

Začína sa to tu pomaly meniť na sladkú nádielku 😝

viera27
7. júl 2015

rozne druhy cheesecake, ale rada mam aj rozne variacie na tortu pavlova. http://varecha.pravda.sk/recepty/snehova-torta-...

mishellitta
7. júl 2015

Zmrzlina v melóne 🙂 Toto je síce fotka z dovolnky, ale rada na ňu spomínam, pretože mi to neskutočne chutilo a naučila som sa jesť žltý melón, ktorý som predtým vôbec nemusela 🙂 Myslím, že je to aj skvelá rýchlovka keď má prísť návšteva, prípadne, keď je príliš horúco na pečenie.. 🙂

nikenzi
7. júl 2015

Jogurtovo-jahodová zmrzlina plná ovocia 🙂

sonula
7. júl 2015

ja si v lete neviem pomoct, naj top je obycajny chladeny ruzovy melon. nechce sa mi varit, ani jest, ale melonom sa nacpat mozem vzdy. a este mi chutil dezert vo fouzoo jogurtova zmrzlina, ale neskutocne osviezujuca.

anicka245
7. júl 2015

U nas je v lete top obycajna smotanova torta 🙂

betka22betka
7. júl 2015

jednoduché palacinky s tvarohom a s čokoládovou šľahačkou. teraz " obloha" aj maliny

radovan_cukor
8. júl 2015

Mňááám 😝 dobré palacinky a o 23,15 hod 😀 , to sa cení 🙂

radovan_cukor
8. júl 2015

@anicka245 Ze obycajná 😀 úžasná je, plná ovocia, lahodí aj oku 😉

radovan_cukor
8. júl 2015

Ženy normálne sa to tu zvrháva na nejaký "Sweet Contest" 😝 , ale sú vymakané tie Vaše dobroty, normálne čumím 😎

betka22betka
8. júl 2015

@radovan_cukor ja upečiem aj o polnoci, keď niekto má na palacinky chuť

anny1984
8. júl 2015

V takomto teple boli u nás obľúbené rozmixované jahody s cukrom a dať zamraziť. Super domáca zmrzlina! 🙂 Určite sa dá použiť aj iné ovocie, ešte to nemám odskúšané.

1mimka18
8. júl 2015

@nela_cukor no sama sa čudujem ale vacsinou kupuju linecko koláče ale zas aj také krémeše idu na dračku,parižske rožky,smotanova torta,žele kocky a pod.. ;)

1mimka18
8. júl 2015

@anicka245 dás mi recept? 🙂

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@anny1984 Ahoj anny! Ovocné drene, sú ozaj úžasné a aj variabilné na použitie. Môžeš ich dať do pohárov, k pudingu, zmrzke...U nás sa ale jedia "barbarsky", lyžičkou - rovno z tej misky v ktorej sa mrazili 😀 Aký cukor pridávaš k jahodám? Trstinový dodá nádych exotiky, biely zase nechá vyniknúť chuť ovocia.