Buď EK0,0 a RECYKLUJ! P.S.: Možno získaš odmenu 👏
Náš svet, bohužiaľ, čoraz viac zaplavuje odpad. Čo môžeme urobiť pre to, aby sme to zastavili alebo aspoň spomalili? Jednoducho recyklovať!
Jedna plechovka dokáže toho naozaj veľa:
- ušetrí toľko energie, koľko je potrebných na 3 hodiny prevádzky vášho počítača
- je 100 % recyklovateľná a možno ju recyklovať nekonečne veľakrát bez straty kvality
- opätovné použitie kovov z nej ušetrí až 95 % energie potrebnej na výrobu plechoviek z primárnych surovín
- je efektívny obal na transport a distribúciu, pretože auto s plechovkami prepraví 2x viac nápoja ako auto s fľašami
Plechovky, do ktorých plníme vaše obľúbené Radlery a pivo, sú preto predurčené na recykláciu. Ešte stále neviete, ako ich správne recyklovať?
VYPIŤ – STLAČIŤ – TRIEDIŤ!
Na Slovensku je zatiaľ síce iba niekoľko miest, ktoré používajú špeciálne kontajnery na triedený zber kovových obalov, ale nápojové plechovky môžete s čistým svedomím vhadzovať do žltých zberných nádob určených na PET fľaše a plasty. Predtým, než plechovku vyhodíte, vždy ju stlačte, aby ste čo najviac zmenšili jej objem. Ušetríte nielen miesto u seba doma, ale aj v zberných nádobách a vozidlách.
Vedeli ste, že je tu ešte jedna možnosť, ako dať plechovkám druhý život? Môžete si z nich vytvoriť niečo pekné a užitočné do domácnosti, napríklad takýto krásny kvetináč na svoj obľúbený kvietok Čo vy na to? Do it yourself! 😎
Žienky tvorivé, ukážte nám, ako doma recyklujete plechovky vy! Zapnite fantáziu a vyskúšajte aj vy vytvoriť z plechoviek niečo pekné. Pošlite nám fotku svojho výtvoru a jednu z vás odmeníme balíkom 150 Radlerov.

@petra_bazant u nás klasika,okvo pred vchodom máme kontajneri na Plasty,Sklo,Papier,ale co ešte mimo toho a som na to hrdá a "ženiem " do toho stále aj inych,je -zbieranie plastových vrchnakov pre vozičkárov,škôlky...z plechových krabic od UM (nechcem robiť reklamu 😆 ) mám krásne nádoby na múky,cukor...pomocou servitkovej techniky. A "recyklukeme" aj oblecenie. Z mojich starých siat,sú krásne siatky pre moju malú 👸
Konkrétne z pivovych plechoviek nerobím nič.
@lucanka49 to je aký super fashion tip! 👏
Moja mamka sa nostalgicky vrátila do školských lavíc, na pracovnom vyučovaní vraj takto tvorili ❤️
My s drahým sme sa inšpirovali a tu je výsledok, spojili sme príjemné s užitočným 🙂 (áno ten krásny kvetovany svietnik vytvoril môj CHLAP 💪)
(To že som musela plechovky loviť z vreca kde ich triedime je detail, hlavne že moja kreatívna a súťaživá duša zaplesala😂)
Nevymyslam nic ale separujeme a dokonca aj oplachujeme
Vlastne jednu vec mame ale to moj muz vytvoril http://www.frantisekbohunicky.com/en/sculptures...

@petra_bazant kým sme nemali v obci nádoby na kovy, preferovala som fľaše. Teraz mi je to jedno, ale nemôžem sa ubrániť porovnaniu chutí. Fľaškový je rozhodne lepší.