Aký podsedák?

7. feb 2023

Ahojte,

chceli by sme detom kupit podsedaky (bez isofixu) na kratke trasy a chcem sa popytat, ci je nejaky kvalitativny rozdiel medzi jednotlivymi znackami alebo je to viacmenej "na jedno kopyto". Najviac vyskakuje ponuka znacky Nania, ale obrazok sa nam paci na inom podsedaku. Pri autosedacke sme isli po konkretnej znacke a pozerali konkretne parametre, ale mam pocit, ze tie podsedaky su plus minu rovnake a lisia sa len obrazkom. Ale je fakt, ze v obchode sme ich neskumali, pozeram to na internete.

Poradite prosim pripadne konkretnu znacku alebo co si vsimat? Dakujem pekne

luliu
7. feb 2023

Ak podsedak, tak najlepší je s Isofix. Inak je to jedno, podsedak len zvýši dieťa, nemá nič s bezpečnosťou, nechráni dieťa ako autosedačka, preto je lepšie byť čo najdlhšie v nej

milanemila
7. feb 2023

Ake su deti velke/tazke a kolko maju rokov?

anjelicek26
7. feb 2023

Tak ked podsedak tak isofix a posadit dieta doprostred...zmaruje ta nejake auto bohuzial aj na kratkej trase, dokonca je to vacsinou tak... kedze ich clovek jazdi castejsie... kazdopadne kedze na tych lacnych shitoch boli dieta po chvili zadok (rozumej len latka a polystyren), tak pozeraj nieco viacej polstrovane...ja mam pre "dieta navyse" vzdy v kufri podsedak, tento (https://www.amazon.de/Perego-Viaggio-Shuttle-Au... )... ale tak mam 4 normalne autosedacky v aute, vacsinou to staci (7 meistne auto)

yanni
7. feb 2023

Ake su deti stare? Plus vyska a vaha? Najlepsie ziadny podsedak. Plnohodnotne sedacky az do uplneho konca.

autor
7. feb 2023

Ahojte, ano, samozrejme je mi jasne, ze to nie je idealna volba a mozem vas vsetkych uistit, ze jazdime 99% s detmi v naozaj kvalitnych, snad najdrahsich, autosedackach - toto je riesenie, ked idu nahle niekam trebars so starymi rodicmi/ k nim, na kratku trasu, manzel je s autom, kde su autosedacky prec alebo ich nemoze vtedy prave prehodit atd. atd. Takisto pisem naschval, ze bez isofixu - ten nam je nanic, lebo tam, kde ich potrebujeme usadit, nemame vzdy isofix, resp. stari rodicia....nemame ani jedno auto so sedadlami, kde by na kazdom jedno sedadle bol isofix... Keby som chcela radu, ci jazdit so sedackou alebo podsedakom (pripadne ci podsedak s isofixom alebo bez), nazvala by som tu diskusiu inak...keby som mohla prosim dostat odpoved na to, co som sa pytala, bola by som vdacna - pridavam info o detoch - vek 7 a 5, vaha 20 a 22 kg, teda cca.

luliu
7. feb 2023

V tvojom prípade je to jedno, len hľadaj mäkšie, nech sú pohodlnejsie.
Ale i tak si neodpustím, nedovolila by som tak malé deti viezť na podsedaku ....

yanni
7. feb 2023

Kup radsej plnohodnotne sedacky. POdsedak pre tak male deti nie je vhodny ani na 5 minutovu jazdu. Nehoda a smrt nevie, ci cestujete 5 m alebo 500 km, ci ej to vo vasom aute alebo u starych rodicov. Ja mam deti v podobnom veku, 7 rokov a 22 kg a 4 roky a 15 kg. Mame dve auta a v kazdom su sedacky, starsia ma uz teraz nieco vyse pol roka posmernu, mladsia ma v oboch autach prostismerne. U starkych na Slovensku maju tiez obe sedacky a to su na SK 2-3 krat do roka. Ked ich ma viezt niekto iny, tak bez vlastnej sedacky nejdu. Jednoducho sa prehadzuju a basta.

autor
7. feb 2023

ano, chapem, ale poznam aj pripady, kedy deti zachranilo to, ze neboli ani len priputane - vyleteli cez okno a to im zachranilo zivot, inak by zhoreli v aute....takze clovek nikdy nevie...ale chapem, ze to myslite v dobrom...nevadi, ze som sa nedozvedela to, co som sa pytala, aj tak prajem pekny vecer

aalt
7. feb 2023

Kup radsej na bazosi lacnu autosedacku ako podsedak. Opytaj sa zachranarov kolko zivotov zachranili pasy a autosedacky. Pravdepodobnost, ze radsej vyletiet je miziva.

aalt
7. feb 2023

Ja som riesil presne to iste. Autosedacku starkemu do auta, kde ju potrebuju raz za uhorsky rok. Kupil som cez bazos autosedacku na pasy - nebol tam ani isofix. Dedko polozi, zapne pasom. Inac vylozi a ani ju nevozi. Vzdy lepsie ako podsedak. Pouzila sa fakt iba par krat.

autor
7. feb 2023

Urcite je skvele, ked mate starych rodicov, ktori vlastnia auta, do ktorych vedia umiestnit vsetky vase deti v autosedackach, najlepsie na isofix, az do 14 rokov...pri dvoch to ide urcite jednoducho ;)

jolana2804
7. feb 2023

5 a 7 let? Jedině autosedačky.

aleshka_supermama
7. feb 2023

Radšej by som zvolila bazarovu autosedacku bez isofixu.

evkao
8. feb 2023

ja len na margo toho, ze niekedy moze deti zachranit, ze z auta vyletia https://www.noviny.sk/krimi/728159-pri-dopravne...

beata_k
8. feb 2023

Ja nemam skusenost, ale riesim na chlp rovnaku situaciu. 1 km do Kauflandu po sidlisku u babky. Takze ja ti rozumiem. Co som pozerala, tak co najvyssie aby pas bol co najdalej od krku.

h2so4
8. feb 2023

Ja mám úplne obyčajné podsedáky z Lidlu. Používam ich príležitostne keď potrebujem odviezť deti do školy alebo vyzdvihnúť zo školy za nepriaznivého počasia - cesta autom nám trvá max.10 min. alebo keď ideme k lekárke tiež nám cesta trvá asi nejakých 10 min.

luliu
8. feb 2023

Ak niekto musí použiť podsedak fajn, ale nechápem to zdovodnovanie, to je len 10 minut, 500 m, 5 minút. Smrteľná nehoda sa môže stať za prvou zákrutou od domu. Je úplne jedno či idem 500 km alebo 500 m

zorkahorka
11. mar 2023

Na kratke vzdialenosti do mesta mame uplne jednoduchý podsedak, aky kupis aj v lidli. Ide len o to, aby dieta sedelo vyššie