Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?
Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?
Neviete mi povedat, ci by pultik z autosedacky C. Pallas sedel aj k autosedacke C. Solution? Solution je totiz od 15kg a s pouzitim iba pasov. Ale mne sa zda ta sedacka bezpecnejsia, ked je tam ten pultik. Mame totiz 2 Pallas sedacky a potrebujeme do dalsieho auta este jednu. Solution stoji ovela menej a je rychlejsie prehodit pultik, ako komplet autosedacku...
prosim, zvazujeme kupit cybex pallas 2 fix pre malého...pre dceru mame solution 2 fix a sme max. spokojni, len netusim, ci ten pallas s pultikom preciahnu pasy v starem fabii... 😖
Tak podla info tu na strane 2, 220 cm je LTT, takze ak mas pas dlhy 235 cm, tak zapnes v pohode. My mame pasy dlhe 3 m, takze mne tam zostava este kopec miesta. Byt tebou, nevahala by som, zapnut zapnes, je velmi dobra, my sme spokojny. Ked bude maly potrebovat tiez, urcite znova Cybex Pallas 2 Fix, alebo Cybex Juno Fix. Ja som objednavala za 250 EUR z tejto stranky (postovne bolo zadarmo), teraz ich maju za 225 EUR, tiez posta gratis. Podla mna velmi dobra cena http://www.autosedackycybex.eu/katalog.php?typ=...
Apropo, ak to chces pre syna, ktory ma necelych 7 mesiacov, tak kup, ale az neskor. Zatial ho nechaj vo vajicku, uz nikdy sa nebude vozit tak bezpecne, ako vo vajicku v protismere. Ked uz dosiahne vahu 9 kg, potom by som kupila Pallas 2
My sme velmi chceli Cybex Pallas 2, boli sme uz na 100 percent rozhodnuti, az pokym sme nevyskusali nazivo. Malemu sa v nej vobec nepacilo, takze musela ist bokom. Nakoniec sme sa rozhodli pre Absorberku od Concord a sme spokojni, je to dobra alternativa pre tych, ktori chcu isofix.
@karolinka6 ahoj, chcem sa opýtať ohľadom cybex solutions x2 - tá ma na bočných opierkach taký vypuklý plast pre lepšie odolávanie bočného nárazu (myslím, že to dodávajú aj k tejto pallas), netušíš náhodou do akej miery zasahuje do vedľajšej sedačky ak na nej sedí iné dieťa napr. na podsedáku? z fotky dcérky mám pocit, že keby sa to tam pridalo riadne to vedľa sediace dieťa obmedzí ak priamo neohrozí ....
Máte s tým niekto skúsenosť?
@gudulo ďakujem, aj som nad tým rozmýšľala takto, len som si nebola istá. Rozhodujeme sa medzi Maxi Cosi Rodi air protection a Cybex solutions x2. Čo sa týka údržby poťahu ako je na tom. Maxi cosi máme teraz len menšiu a dosť sa praním vygajdal a nedrží už na sedačke ako by mal. aj keď peria sa úplne úžasne.
@ivus78 ja som prala oblek z pultika pallas2fix a v pohode .. nevidim ziadne zmeny
a tie pridavne polystyreny co su po bokoch na x2kach su fakt dost vycnievajuce ... stredne sedadlo je pre dospelu osobu viac-menej nepouzitelne potom, ale daju sa dat dolu, aj z jednej strany ponechat a na druhej ich zlozit.
@ivus78. Ahoj, zaleži asi aj od velkosti zadnych sedaciek,ale mi použivame len ten na strane dveri,
Ten druhy sme dali presne stoho dovodu prec, bolo byto natesno a tlacilo ;o)) ale uz ju mame 2,5 roka a sme spokojni. Papa
@ivus78 @meluela @gudulo my mame Pallas s potahom Plus, kupovali sme ju v 2010, potah je na styl brusenej koze (skoda, ze uz sa nevyraba). Prala som uz velakrat, a akurat ten obrazok na pultiku, kde je nakreslene ako sedacku treba zapnut, je uz dost potrhany, ale stale je citatelny a drzi tam. Pult pouzivame vkuse vlastne uz 5 rokov, starsi syn sa ho nechcel vzdat, az sme ho nakoniec prehovorili a presadili ho do Solution x2 a mladsi isiel do pallasu.
Solution x2 mame teraz 2 roky, potah som uz tiez zoparkat oprala a nic sa nevytahalo.
Co sa tyka tej bocnej ochrany, tak uprimne poviem, ze dospelemu urcite bude zavadzat, treba to dat dole.
@karolinka6 @labutka kočky vďaka za pomoc, dnes objednávam Ježiška 🙂
Pekný deň.
Iva
Ahoj, nas maly priam nenávidel ten pultik..záchvaty hnevu každú cestu..po mesiaci sme predali a kúpili concord..asi toľko k pultikovej sedačke ;)
Je super, určite neolutujes! My sme ju vyhrali zo súťažou hami. Používame ju od 1roku a teraz má máš 3roky. Nedala by som ju za nič!
Ahojte ,maly ma 7mesiacov a pomaly kukam sedacky,chcem urcite cybex ale nemam moc korun tak asi ISIS..ale potrebujem radu od vas,chcela by som vediet do kolkych poloh sa da polohovat,pripadne keby ste mi niektora odfotila ako najviac sa da napolohovat.prosiiiim 🙂 Dakujem
túto používame my a sme snou velmi spokojný ale o chvilu bude treba kupiť večšiu http://www.superprodukt.sk/AUTO-SEDACKY-PRE-DET...
Máme Pallas 2 a zatiaľ maximálna spokojnosť. Ak máte problém s dĺžkou bezpečnostných pásov, dá sa dokúpiť predlžovací kus na stránke www.seatbeltextenderpros.com - môžem odporučiť, dá sa vybrať priamo podľa typu auta. V Kia Rio (2008) je to zapnutie fakt na doraz. Objednal som teda to predĺženie, aby som neprišiel o chrbát a nervy... 🙂 prišlo rýchlo, cena cca 17eur (poštovné 0eur) a mám vyriešené 🙂
Ahojte,my mame cybex isis fix maly ma 10 mesiacov a je tam od 9mesiaca.spokojnost velika len doporucujem
my sme kupili ako druhu sedacku cybex solution x2 a som spokojna.. len neviem ako mam dat dole potah co je na chrbtovej casti, totizto nas syn je grcos.. a prave dnes sa mi v nej ale ze totalne dogrcal a ako som ho vybrala von a zachranovala jeho, sedacka musela pockat, tak to zatieklo dozadu a ja som sa to snazila dat dole ze to vyperem ale neprisla som na to ako to vyzliect.. mate niekto nejaku radu? nakoniec som to zaprala priamo na tom (ostatok v pracke) tak snad to bude ok.. ale aj tak by som chcela vediet ako to dat dole.. neviete niekto?
AHojte, idem kupovat sedačku a vaham medzi cybex solution m fix a romer kidfix xp. Cybex ma male plusy oproti romerke, no stale nie som rozhodnuta. Piste ak mate s nou pripadne s oboma skusenost.

Ahote, ja chcem len ukazat, e aj 3,5 roka sa ma v cybex pohodlne 😎