icon

Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?

labutka
10. jan 2010

Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?

maco
24. okt 2010

rucicky mava bud takto povedla pultu, ked spi, alebo hore na pulte.

maco
24. okt 2010

zabudla som dodat, ze maly ma 10 kg a cca 78 cm.

labutka
autor
25. okt 2010

@marticumacek ja pridavam jednu letnu, hodinarsku. 🙂 Samozrejme ze ked dieta zaspi, treba sedacku sklopit a hlavu mu opret dozadu - toto je este pred tym.
Jasne ze teraz v zime to bude zlozitejsie, napratat oblecene dieta do akejkolvek sedacky. Ale skus si dat ruku pod ten pult, miesta tam maju urcite dost.
Mne sa paci aj to, ze napriklad u nas v terminovej teme sa nedavno baby stazovali, ako si deti vedia pocas jazdy rozopnut pasy na sedacke. U nas to nehrozi.
A mam palace plus, material je fajnovy. Ja som velmi spokojna zo sedackou a nemenila by som.

marticumacek
25. okt 2010

Holky děkuju moc za fotečky.Vaše děti tam vypadají úplně pohodově 🙂

marticumacek
25. okt 2010

Naší Terču tam máme zapasovanou úplně divně.Ten polštářek má úplně těsně u hrudníčku.Ruku tam určitě nedám.Skoro mi připadne,že se ani pořádně nenadechne.Máme to na nastavené na největší vzdálenost od těla.Právě nevím,jestli to nebude tím kratším pásem.Jak je úplně na fest,tak mi přijde,že horní strana pultu je moc nakloněná k tělíčku.U nožek je to dobrý.A nějaké polohování při spánku nehrozí-to už by pásy vůbec nestačily.
Je fakt,že jsme zatím jeli jen 2x a to ještě vše v hrozném spěchu a napětí 😖 Snad bude příležitost to ještě v klidu vyzkoušet.

labutka
autor
25. okt 2010

@marticumacek urcite si to skuste doma v klude, da sa to vselijak ponastavovat. Takisto si doma vyskusaj to polohovanie do lahu, ked raz mas dost dlhy pas, tak ti to bude fungovat. Aj my mame pas akurat dlhy, ale ked ten pult pripevnis do sedacky, on sa nehybe, nemozes ho mat krivo...

minka21
30. okt 2010

ahojky ,tak chcela by som si kupit pallas len si akosi neviem vybrat...cybex pallas purple sa mi moc paci,ale este je aj pallas 2010,pallas 2010 plus,a pallas fix,na tom fixe rozdiel vidim ze je to s isofixom,ale v com je ine to plusko?ze je tam iny material alebo? ktory si teda mam vybrat ? a pozerala som na ich stranku a maju tam akesi ine farby ako ponukaju e shopy,ja uz fakt neviem co teda mam vybrat.to su nervy toto 😀

labutka
autor
30. okt 2010

@minka jediny rozdiel medzi palas a palas + je ten material. Pri palas + je jednoduchsia udrzba, samozrejme neviem porovnat, kedze nemam obidva druhy. 😉 Ale ked som kupovala ja, bol palas + len o 100czk drahsi, tak mame tu.

anesim
31. okt 2010

@minka21 my máme cybex solution + , materiál je super, niečo ako brúsená koža, je veľmi príjemný na dotyk, nie je to také umelé, 🙂

maajka83
4. nov 2010

ahojte, my sme kupili cybex solution x-fix, mame ju zatial par dni. Kupovali sme ju v Prostejove, Stala 110 eur. ceskych dakych 2700 Ck.

dafe3
18. jan 2011

@ygreen mozem sa opytat, citam tu vsetky "recenzie"... moj syncek ma 15 kg, ale ma len 16 mesiacov, a teda je na svoj vek dost velky, skusali sme dnes kiddy, lebo ako vsade pisu maminy, cybex nemaju v obchodoch, ci vobec sa zmesti pod ten pultik vpredu, ale kiddy pultik predny sme ani nezasunuli - kedze je zima, a skusali sme vo vetrovke naobliekani.. rada by som sa spytala, ci sa vmesti pod cybex, lebo druhou alternativou je britax romer 123, no ta nema isofix, a to prevliekanie pasu sa mi zda velmi komplikovane, a tiez sa neda pocas jazdy dat do polohy lezmo dietatko, tak ak mozte, poradte, dakujem

labutka
autor
18. jan 2011

@dafe3 ten pultik sa da vysunut dopredu, na webke je k tomu animacia. http://cybex-online.com/site/cz/carseats/cybex-...

dafe3
18. jan 2011

@labutka jooooj, moja, velmi pekne dakujem, ani som uz necakala dnes nejaku odpoved 🙂, ja som videla vsetky animacie, no nie s dietatkom... tak pozrem tu tvoju, preto som sa chcela opytat, lebo naozaj som rozhodnuta risknut tu kupu-s pultikom... a opytat sa niekoho, kto ma doma valibuka, nie "standartne " dieta.. 😀 vdaka krasne este raz

labutka
autor
18. jan 2011

@dafe3 animacia je bez dietata, ale mozno vygooglis aj s dietatom nieco. tam pod tym pultom je miesta dost, aj ked to tak nevyzera.

labutka
autor
18. jan 2011

@dafe3 a este, dolezite je skontrolovat ci mate dost dlhy pas, aby sa sedacka dala zapnut. na predoslej stranke som pisala, aka je minimalna dlzka aby to islo.

dafe3
18. jan 2011

@labutka hned kuknem na tu dlzku a zajtra idem merat! 🙂 nemas nejake fotecky drobceka v tej autosedacke? jednu som tu nasla ako spinka, letnu .. 🙂 keby ste mali, mozes mi prosim poslat na mail dafe3@azet.sk? Predsa len 200 eur nie je malo, aby sme kupili a - nic ☹ dakujeeem

dafe3
18. jan 2011

este by ste mi mohli napisat nejake linky, kde ju kupim na sr... tu novu fix + 2011.. 🙂

labutka
autor
19. jan 2011

@dafe3 ked sedi, tak je o nieco vyssie a usmieva sa. Dalsie fotky nemam.
Sedacky maju v Brendone, ja som nejaku videla aj v Draciku. My sme kupovali pred rokom z ciech, vtedy ju na SR nemali.

suzann
1. feb 2011

ahojte, potrebujem poradit. Neviem sa rozhodnúť medzi Cybex Solution a Solution x-fix. Kedže idem kupovať cez net potrebujem vedieť, či je pri X fixe dostatočne široký priestor na ramená dieťaťa. Máme dosť ramenatého 4 ročného drobca , ktorý mal problém aj s kočíkmi . Bojím sa toho, že mu to po čase bude priúzke.

dosa
2. feb 2011

@suzann - medzi solution a solution x fix nie je ziadny iny rozdiel, len v tom, ze x fix ma isofix a ta druha nie... my mame x fix plus a to plus este znamena, ze ma lepsi potah, nieje taky umely, ale taky drsny, ako brusena koza, velmi prijemny... odporucam, my sme maximalne spokojni...

froschka
3. feb 2011

www.kiddies24.de odporucam pre kupu cybex sedaciek 😵 ja som kupila dve, ratali mi len 1 postovne a vse dokopy ma vyslo na cca 120 eur 😵 nedajte nazrat slovenskym chamtivcom 😀

froschka
3. feb 2011

www.mytoys.de to bola...kiddies je na kociky 😵

froschka
3. feb 2011
mates22
5. feb 2011

@suzann myslím, že to není v tom isofixu, pokud jsi napsala správne - cybex solution nemá tak vychytanou ochranu při bočním nárazu oproti Cybex solution X........až to fix znamená isofix.

Já mám ovšem dotaz k cybex pallas nebo isis...jak velký je v nich rozdíl, já tam vidím jen ten podsedáček. Nemáte některá náhodou cybex isis (fix či nefix). Jak jste spokojené? A co ten pultík, fakt to prckům neva? Ten Labutky prcek mi tam přijde takovej napresovanej ☹ i když spokojenej. My máme na starší cybex solutio X a právě mi přijde dobrý, že bych teď pro kluka nemusela kupovat tu mezisedačku (měli jsme půčenou), ale nevím teda jestli pallas nebo isis, v testech dopadly podobně.

dosa
5. feb 2011

@suzann - ahaaaa, tak ospravedlnujem sa, ja som si vobec nevsimla, ze je aj solution bez X 😅

suzann
14. feb 2011

Ahojte, tak už máme doma Cybex Solution a sme plne spokojný. Tento typ nie je s isofixom, ale dokúpili sme pás na uchytenie sedačky o sedadlo auta a je to super. Drobcovi sa v nej ohromne páči. Tú hlavovú opierku majú fakt premakanú. Odporúčam

mates22
14. feb 2011

jak je to prosím u pallasu s isofixem s uchycením pultíku? Musí se ještě uchytit pásem, nebo je nějak nacvakávací na sedačku? V prodejně jí nemaj a paní prodavačka říká, že se to musí chytit pásem, ale přijde mi, že nám furt vnucovala verzi bez isofixu. A že skoro v žádným autě ten pás nestačí ☹, my máme dlouhou fábku.......

minka21
16. feb 2011

ahojky,tak ja som si objednala najskor cybex pallas plus 2010,berry,az ked po par tyzdnoch stiahli zo svojej stranky obrazok tej mojej berry tak som im pisala ci este vobec bude alebo co sa deje,a ze uz nebude,tak som si vybrala cybex pallas plus fix 2011 purple potion,a cakam a cakam a stale nic,mala byt okolo 15januara,aj vraj prisla len sa im nepacili potahy tak vratili ,tak zasa cakam,a vraj pride koncom februara,tak drzte palce,lebo moja mala je uz na vajko velka🙂))

inak toto som chcela,je mozne aby dieta odsunulo pultik? svagrina si tiez tuto autosedacku kupila ale 2010,a vraj jej maly ked chce tak ten pultik jej da dole,alebo sa podlezie popod pult,tak ja neviem ci to ma zle zapnute alebo sa to stava,hm?

labutka
autor
18. feb 2011

@mates22 tusim na 2.strane je dlzka pasu, kolko treba, aby si ho stacila zapnut.
@minka22 nestalo sa mi, ze by mi krpec podliezol pult, tam tolko miesta neni, ked ho zapnes spravne. Musi tam zacvaknut, a potom je tameste par cm miesta, aby dieta nebolo zmackane, ale nie dost nato,aby sa vedelo dostat von ( @mates22 ).
A ten pultik fakt nevadi. Mozno to tak vyzera, ale ani v zimnych veciach nieje problem zapnut sedacku. 😉

labutka
autor
18. feb 2011

Preklep, predosly prispevok aj pre @minka21