icon

Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?

labutka
10. jan 2010

Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?

jazmina83
10. nov 2011

@makavo rozdiel medzi cybex isis a cybex pallas je (aspon teda takto mi to predavacka vysvetlila,ze Isis,sa neda polohovat, pallas ma tusim az 3 polohy. 😎

jazmina83
10. nov 2011

@avanka urcite zalezi od predavaca...my sme boli pozriet v brendone v madarsku,tak asi preto,slovakov neradi obsluhuju 😀 😀 😀

avanka
10. nov 2011

@jazmina83 jaj tak, lebo v Ba boli uzasne ochotni 😉

jazmina83
10. nov 2011

inak,nakoniec sme cybex pallas nekupili,maleho sme v jednom obchode posadili do kiddy s pultikom a hned robil cirkus,na druhy den sme ho dali do cybexu s pultikom a rovnaky cirkus,asi 3 sme sa vratili do obchodu stale skusat sedacku,no hystericil,tak sme zobrali maxi cosi a po absolvovani 6 hodinovej cesty sme usudili,ze sme spravili dobre,v kuse kopkal nozickami vykladal si ich kam len mohol ,musel mat priestor pred sebou,najme ked si cital na kolene knizky....cybex kupime na 100% ked maly vyrastie z tejto sedacky a zdedi ju jeho bracek/sestricka 😀
akoze vazne odporucam pred kupou tuto sedacku vyskusat,pre mna bola favoritom c.1,ale nemohla som sa spoliehat na to,ze si mozno na nu zvykne. 😅

zuzulienka17
18. nov 2011

Tiež rozmýšľam nad kúpou autosedačky Cybex Isis. Nemá niekto skúsenosti, ako sedí v Škoda Octavia alebo vo Fiat Punto?

kacasim
20. nov 2011

Isis je levnější verze Pallas, menší boční ochrana, v testech vychází hůř, ale je to levnější a pořád ještě dobrá varianta! Je pořád o dost lepší než většina autosedaček na trhu. My měli Octavii a museli jsme kvůli sedačce vyměnit držák na autopás za delší (měli jsme cybex pallas, ale asi to bude stejné) Jednoduše, pás nebyl dostatečně dlouhý :/ ale vyměnili nám to v servisu a stálo to asi 300 Kč. A Isis se nedá polohovat, pallas má po sebou plastovou základnu, do 3 poloh, má také méně stupňů výškové nastavitelnosti, chybí plasty po bocích, nevystřeluje hlavová opěrka v případě nárazu....tak to je asi všechno 🙂 Ještě pořád běží Nákupy s Maminkou, možná byste ji tam někde objevila ve slevovém obchodě, přeju šťastnou ruku s výběrem ;)

zuzulienka17
28. nov 2011

Dnes nám došla nová autosedačka Cybex Isis, aj keď pôvodne som chcela Pallas, ale finančne nám to nevychádzalo. Som z Cybex Isis nadšená, super sedí v obidvoch autách, aj dcérke sa v nej dobre sedí. Už sa nebude tlačiť vo vajíčku 🙂

hojda
28. nov 2011

@zuzulienka17 Ale ta Isis je nepolohovací, ne? Nějak si nedovedu představit u tak malého dítěte, že nebude moci polohovat na spaní.

zuzulienka17
28. nov 2011

@hojda Z e-shopu , kde som to objednávala, je v popise autosedačky napísané: Nastaviteľné sklopenie pre spánok. Myslím, že vyššie som čítala, že sa to dá nastaviť, ale ešte pred zapnutím autosedačky. Aj v návode na používanie je uvedené, že sa dá dať do ležiacej polohy vytiahnutím plastovej schránky na zadnej strane sedačky. Keď pôjdeme na dlhšie cesty, dám ju sklopiť ešte pred pripnutím. Nevidím v tom problém. 😉

hojda
29. nov 2011

@zuzulienka17 Já jen nahoře četla, že se nedá polohovat, tak mě to dost zarazilo, že si to nedovedu u malých dětí představit.

bebilon
Odpoveď bola odstránená
barca127
4. jan 2012

ahoj baby mate niektora skusenost so cybex isis (fix) potrebovala by som hlavne vediet ci sa da zapnut aj vo fabii ci postacuju pasy

labutka
autor
4. jan 2012

@barca127 mame palas plus, na strane 2 som zmerala dlzku pasu, ktora je potrebna na zapnutie sedacky aj s pultikom. 😉

barca127
5. jan 2012

@labutka a kolko vam to vyslo?

labutka
autor
5. jan 2012

@barca127 pozri stranu 2

sirinka
9. jan 2012

ahojte...aky je rozdiel medzi pallas a isis? iba v tom podstavci a teda moznosti polohovat? alebo aj v niecom inom? ako sa da napolohovat ta sedacka? ma to vyznam? dakujem!

hojda
17. jan 2012

Ahoj, máte tu někdo Cybex Solution X2 fix? Mám dotaz ohledně polohovaní během jízdy. ´V návodu jsme našli, jen polohování hlavy, ale v obchodě nám ukazovali polohování celé sedačky, jen nevíme jestli toto polohování není jen pro instalaci sedačky do auta, pro spaní se nepoužívá?????

dosa
17. jan 2012

@hojda my to pouzivame aj pri spani, ale pocas jazdy to nenastavis... ked mi mala zaspi, musim zastavit a povolit jej pas aby sa dala sedacka posunut

hanybany
18. jan 2012

Ahoj holky,mám dotaz, jaký je rozdíl mezi Cybex Solution a Cybex Freefix?Kdyby někdo vědět,díky za odpověď. 🙂 Hezký den 🙂

zuzla2
22. jan 2012

ahojte..prosim vas objednaval niekto z tejto stranky autosedacky-cybex.sk???? vdaka

lucy_lu
3. feb 2012

Baby, chcem sa spýtať.. Uvažujeme o kúpe sedačky Cybex Pallas. Zaujala ma hlavne kvôli tomu, že sa dá dobre polohovať. Chcem sa vás ale spýtať - ako sa upevňuje do auta? Keďže pás sa používa na to aby sa prepásalo dieťa cez ten pultík, vzadu je o sedačku auta pripevnená ako? Dúfam, že som sa vyjadrila jasne.. 🙂)

labutka
autor
3. feb 2012

@lucy_lu sedacku len polozis na sedadlo a upevni ju samotny bezpecnostny pas auta, ktory ide cez pultik.
Ked pouzivas sedacku bez pultiku, takisto dieta zapinas pasom z auta, len ho vedies inakade.

lucy_lu
3. feb 2012

@labutka, ahaa, a tak je to v pohode? Myslim ked to upevnim len takto bez toho isofixu? A co ked pojdem v aute bez maleho, nebude sa mi prazdna sedacka prevracat v zakrutach?

slniecko77
3. feb 2012

@lucy_lu ked ju budes mat pripevnenu pasom tak nie 😉
..my mame aj s isofixom aj bez neho a popravde nevidim ziadny velky rozdiel v stabilite

lucy_lu
3. feb 2012

@slniecko77, sak jasne, logika..🙂 Mne uz z tych sedaciek sibe. 🙂 Vy ste s nimi spokojní? Deťom nevadí ten pultík? Aj ste to skúšali pred kúpou, že ako sa im tam bude páčiť? Malý má rok a je dosť vymyselný, tak som zvedavá či tam nebude vrieskať.:(

slniecko77
3. feb 2012

@lucy_lu my sme s nou spokojni, vyberali sme ju na zaklade crash testov od ADAC a vysla najlepsie 🙂
..zo zaciatku ked sme maleho do nej davali tak sa vzpieral, ale teraz sa mu v nej paci a nema problem tam pospat aj 2-3 hodiny, ale asi zalezi od kazdeho dietata individualne
..dieta sa v nej nemoze nejak extremne hrat,a le nas pozoruje okolie a natahuje hracku co mu visi pri okne a tiez sa hra s hrackou na pultiku

labutka
autor
3. feb 2012

@lucy_lu prazdnu sedacku bud mozes uchytit bezpecnostnym pasom, jak pise @slniecko77 , alebo je na to taky pas, pripevnujes nou hlavovu opierku praznej sedacky o hlavovu opierku auta. ten pas stal 150 czk (kupovali sme sedacku z CR)
nasmu krpatemu pult nevadi, jazdi si po nom autami, alebo pozera von oknom.
ja uz som pisala niekolkokrat, vyhoda pultika je aj v tom, ze dieta sa same nema sancu dostat von zo sedacky. takisto nas maly nedociahne na klucku od dveri, takze nieje sanca ze by si sam otvoril (nie ze by ho to niekedy napadlo).

p.klara
26. feb 2012

ahojte... zvažujeme koupi sedačky cybex pallas. Chtěla bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi sedačkou cybex pallas 2012 a cybex pallas 2 2012?? Přijde mi, že ta 2 2012 má na bocích v úrovní hlavičky nějaké plastové chrániče?? nebo se mylím?? Děkuji za rady.

mayor
26. feb 2012

@p.klara presne ako pises rozdiel je v ochrane pri bocnom naraze kde pri pallas 2 su doplnen bocne chranice ci sa zvysuje bezpecnost....
amem kupenu od 1/2012 pallas 2 fix a maly ju okamzite prijal lebo konecne vidi dopredu a je maximalne spokojny ;)

lencita
26. feb 2012

@barca127 vo fabii su pasy kratke,musela som dat pas vymenit, ale som s nou spokojna na 100% 😵