Cestovanie s 2-ročným dieťaťom - podložka do autosedačky

lamonila
14. aug 2023

Prosim vas vedeli by ste mi odporucit nejakú podložku do autosedacky v ktorej sa nebude mala pri dlhom cestovani potiť? Je to u nás vecný problem. Už po polhodine mala dcerka mokrý cely chrbat.
A ďalšia vec, aky liek davate detom aby sa nedogrckali? Malej (1rok 10m) osminka kinedrylu moc nezabrala.
Premyslam že či cestovat doobedu alebo poobede keď sa naje? 🤔Skor asi rano, keď nie je tak najedena ako keď poobede . Alebo v akom case je lepsie cestovat autom s dietatom ktoré ma problem s kinetozou?
Čo take jedia vase deti pred cestou aby sa nedogrckali?

x_mery_x
14. aug 2023

Nas vacsinou len rano grcal, ale stalo sa aj poobede po mliecnych vyrobkoch. Nechodte hned po najedeny.

kivivi
14. aug 2023

Davali sme tiez kinedryl, nam povedali, ze stvrtku. Neviem si predstavit tu tabletu rozdelit na 8 casti. Najviac nam pomohlo dat sedacku na predne sedadlo a pocas jazdy pozerat von, sledovat okolie. Samozrejme sedacka v smere jazdy. Ak dieta zaspi, v ramci moznosti hned po zobudeni zastat a nechat dieta poprechadzat sa, proste nech stoji nejakych 10-15 min na zemi. Necestovat po vacsom jedle a aj pocas cesty davat len lahko stravitelne jedlo. Mat poruke vzdy sacky a vlhcene utierky, pred cestou skontrolovat, aby sacky neboli derave.

yanni
14. aug 2023

@lamonila Podlouzku mame Aeromoov.

Co sa nevolnosti tyka, tak velmi neporadim. Mame 5 deti a ani jednemu v tom veku nebyvalo zle (sedeli v protismere). Tretiemu v poradi zacalo byvat zle okolo 6. roku, lieky sme nedavali, netreba cestovat tesne po najedeni sa, denna ci nocna hodina, to bolo uplne jedno. Zastriet okna, ziadne "mikotajuce" sa obrazky cez okno. Ziadne hranie, citanie, kreslenie, pozeranie rozpravok atd. Len sediet a nic nerobit. Bola to len faza, preslo ho to. Ked zahlasil, ze je mu zle, snazili sme sa niekde zastavit a "predychat" to. Co sa dvoch najmladsich tyka, starsia dcera sedela takmer do 7mich narodenin v protismere. Nikdy jej nic nebolo. Teraz ma 8 rokov a paradoxne odvtedy ako je otocena do smeru jazdy, byva jej zle. Nie extremne, da sa to prezit. A aj to nie vzdy, nevieme od coho to zavisi. Ale nesmie citat, ani nic pozerat. Ale do reboarderu sa zial uz nezmesti, tak len vydrzat. Lieky nedavame ziadne.

lamonila
autor
14. aug 2023

Mala ma r 1 rok 10 mesiacov a ked sme ju posadili do protismeru tak som videla ze nohy mala pokrcene, nemala priestor na nohy, ma ich dost dlhe. Bala som sa aby sa jej pri naraze nezlomili tak som ju otocila v smere jazdy. Ale zvracala aj ked bola v protismere. Tak sedi v smere jazdy. No pocas cesty skusim jej davat len nieco lahko stravitelne a pred cestou tiez. Asi to spravime tak ze na cestu sa vyberieme hodinu po ranajkach. Myslim ze lepsie ako po obede, toho by som sa viac obavala. Pozriem pre nu nejaku podlozku.

lamonila
autor
14. aug 2023

@yanni ako sa vam pozdava podlozka ? nepotilo sa vam dieta ?

jolana2804
15. aug 2023

@lamonila Cestování v protisměru je pro takový prcky bezpečnější. Většině dětem je pohodlnější jízda v protisměru, kde si nohy poskládají jak chtějí, než jízda v posměru, kde jim nohy visí

evkao
15. aug 2023

@lamonila ak by sa jej aj v protismere polamali nohy (co je sanca rovnaka ako ked bude sediet v smere), tak radsej mat zlomene tie nohy, ako prerusenu miechu