icon

21 mesačný odrazu odmieta prsník

katka48
15. mar 2016

dobry den, neviem si rady. este minuly tyzden za mnou syn chodil a kojila som na poziadanie , dost casto , v noci som to radsej ani nepocitala . par dni dozadu odrazu pride za mnou s plienkou ( tak som kojila ) , vytiahnem prsnik a pokruti hlavou, zlezie zo mna a nechce. vobec tomu nerozumiem. nic nove v strave som ani nemala . v poslednej dobe trochu vymysla aj s normalnou stravou , neviem ci to ma suvis. pred spanim mi trva kym psnik chyti, potom saje a zaspi. v noci 2x tahal a asi 3x sa vypytal do postielky a tam som ho musela drzat kym zaspal. cez den za mnou napr. aj dnes prisiel asi 5x, ale vzdy pokruti hlavou a nechce. prsia mam dost naliate , neviem si to poriadne odstriekat , nastastie to vecer este ako tak vytiahne. co sa tyka napojov, vypije iba vodu a aj to nic moc.
inak ma dobru naladu, do ust som sa mu pozerala , vobec tomu nerozumiem .
v com moze byt problem ?
dakujem,

alaguema
16. mar 2016

@zapka21 prsia nie sú monofunkčné. Slúžia na dojčenie a aj na sexuálne uspokojenie muža aj samotnej ženy, nie nadarmo je to erotogénna zóna, dokonca jedna z prominentných. Jedno druhé predsa nevylučuje. A tú teóriu, že mužov ženské prsia vzrušujú preto, že ich v detstve nemali dosť, už prosím ťa nikdy nikde nehovor, ak sa nechceš úplne zosmiešniť. Uvedomuješ si, že tým vlastne tvrdíš, že napr. tvoj 5 rokov dojčený syn si už nebude užívať prsia svojej partnerky, lebo si užil tie tvoje?? Mužov vzrušujú prsia preto, lebo je to pohlavný znak žien. Vždy ich vzrušovali a vždy budú, aj keby boli kojení do 13-tich, iba by plynule prešli z matkinho prsníka na prsia frajerky a bavilo by ich to naďalej a donekonečna 😀

evittam
16. mar 2016

@alaguema To som ani nečítala - no to je fakt pekná kravina. Už som teda počula aj videla všeličo ale vždy ma niekto prekvapí nejakou tou "perlou" a hlavne tu na MK. 😀 😀 😀

lorela
16. mar 2016

@evittam 🙂 Normálne zo svojich pŕs, lebo vraj v určitých vypätých situáciách sa spustí tvorba mlieka aj u mužov - v ťažkom psychickom rozpoložení (hladomor, vojna) a keď veľmi veľmi chceli lebo išlo o život, tak sa im proste spustilo mlieko.

... kokooooos!

evulikm
16. mar 2016

@katka48 najstaršie dieťa som kojila 21 mesiacov. Odstavil sa sám, ale predtým kojenie postupne vysadzoval. brala som to tak, že už nepotrebuje dojčenie. na zaspávanie sme mali rituál čítania alebo rozprávania rozprávky. Prostrednú som kojila do jej 15 mesiacov, sama sa odstavila, lebo jej prestalo chutiť moje mlieko (otehotnela som). a najmladší sa odstavil cca 2 týždne dozadu. A beriem to tak v pohode, že tak to malo byť, deti to tak cítia. Nerozmýšľam nad tým, nerozoberám to, zobrala som to ako ich rozhodnutie. A na akékoľvek "hĺbkové" rozmýšľanie ani nemám čas pri domácnosti s 3 deťmi, kde 2 mladšie mám doma a prostredná ani cez deň nespí... ak už nechce, tak by som veľmi nenútila a ty si len daj pozor na zápal prsníka a prijmi jeho rozhodnutie 😉

adelusha
16. mar 2016

@lorela to si hádam myslela ironicky s tým 1% co prechádza do mlieka? Ci to vážne tvrdíš?

evittam
16. mar 2016

@zapka21 No, ani ja som nečítala úplne všetky komentáre, ale ako píšeš "nečítaš všetky tie stupídne komentáre" - no, ale ten tvoj je teda zatiaľ top. 😀

lorela
16. mar 2016

Ale tiež musím poznamenať, že dojčenie je jedna krásna a nesmierne dôležitá činnosť, ktorú matka svojmu dieťatku môže poskytnúť.

Len neznášam fanatizmus v akomkoľvek smere ľudského bytia a žitia.

moni244
16. mar 2016

@katka48 moja sa odstavila sama v 14 mesiacoch, nic mi na tom divne neprislo, ani som nehladala pricinu, bola som len rada, ze to islo takto rychlo, pekne jedava vsetko, co jej dam, nie je mamin cecok a ani sme nepresi na um, nechcela, tak som to nesilila

lorela
16. mar 2016

@adelusha Ja určite nie 🙂, ale jedno združenie a jeho prívrženci určite áno.

moni244
16. mar 2016

@zapka21 typicka zastankyna dlhodobeho dojcenia do 6 rokov, ktora porodi dieta a chlapa uz nepotrebuje, lebo ma dieta, na ktore sa moze upnut 😉

evittam
16. mar 2016

@lorela Krásne si to napísala. 😉

moni244
16. mar 2016

@adelusha to tvrdi mamila, ktora odporuca dojcit, aj ked sa beru silne lieky, antidepresiva a podobne

adelusha
16. mar 2016

@lorela aha, nebola som si istá tak sa radšej pýtam 🙂 lebo ked uvazim ze napríklad z pachu potu cítim ze sa môj muz rano naladoval cibuľou, alebo ze aj ejakulát a vlastne vsetky telesne výlučky obsahujú pachy a stopy všetkeho co bolo v tele, tak neexistuje, aby do materské mlieka nič neprešlo. Čiže je to len blbá výhovorka tych co koja ale pritom nedbaju na životosprávu 😝

evittam
16. mar 2016

@moni244 Ako som už viackrát napísala - nič iné len "dojčoweb"......ale každá druhá dlhodobo dojčiaca mamička ich tu "vyťahuje" ako najlepšiu poradňu.... 😀

moni244
16. mar 2016

@evittam no jasne ze vyhaju, ta stranka je fanaticka a fanaticky ju velmi radi pouzivaju na presadzenie toho, ze len dlhodobe dojcenie je to naj, inac bude mat psychicke problemy

adelusha
16. mar 2016

@moni244 nevedela som, nesledujem take veci 🙂 ja som kojila vsetky svoje deti, každého rôzne dlho a odstavovali sme u každého z iného dôvodu. Kojila som rada, brala som to ako normálnu vec, ale nie som zástanca extrémov, ze za každú cenu to robit neviem ako dlho. Voľakedy mali ľudia viac deti a skor po sebe, nikto nemohol, resp. nezvykol dojčiť staršie dieta do 3-4 rokov, ked uz mal ďalšie malé bábätko, jedine mozno ze dat obcas cúcnut zo zvedavosti staršiemu 🙂 a inak aj v prirode cicavce odstavujú mláďatá v istom veku, ked uz mlieko vyslovene fyzicky nepotrebuju. Mačka po troch mesiacoch odstaví mladé, hoci inak sa o nich este stará, olizuje ich, loví im potravu, no od cecku ich odháňa- co som odpozorovala, najviac musi odháňať kocurikov, macicky sa s tým skor zmieria, dokonca som si minuly rok vsimla ze kocurik sa snažil cicat svoje sestry, ked uz mu matka nechcela dat 😀

mircalla
16. mar 2016

@lorela presne tak - je to krasna vec ale tiez neznasam fanatizmus

alaguema
16. mar 2016

@adelusha no, typický kocúrik 😀

arwen88
16. mar 2016

@mircalla no zohrava dolezitu ulohu.pri vyvoji aj fyzickom aj psychickom,nie.je.to.vsak.jediny.cinitel,ktory ovplyvnuje.cloveka....je to.fakt na.kazdej mamicke,ako sa rozhodne,kazda si sama.nesie nasledky...ja.len nemam rada.odsudzovanie a posmesky,ktore.sa.tu vyskytli...

evittam
16. mar 2016

@arwen88 Vieš, to nemá rád nikto...... 😉

arwen88
16. mar 2016

@evittam to hej,ale niekto aj.ked ich nema rad adresovane na svoju adresu,druhym sa posmieva...

moni244
16. mar 2016

@arwen88 a ty vobec neodsudzujes, vsakze? Kedze sama pises, ze je to na mamicke, sama si nesie nasledky

arwen88
16. mar 2016

@moni244 nesie si nasledky aj.za dlhodobe dojcenie...necitala si asi vsetko...ja som.zastanca.toho,ze.kazdy nech robi,ako uzna.na.vhodne,ludia.a deti.su.individualne a kazdemu.vyhovuje.nieco.ine...

arwen88
16. mar 2016

@moni244 a mne neslo v.diskusii o propagaciu dlhodobeho dojcenia alebo nedojcenia,mne vadilo,ako sa tu.niektore osoby navazaju do druhych,dost hrubo a na.zaklade len svojich domnienok...viem,ze je.to verejne forum a kazdy si moze pisat,co chce..ale.sak sme zeny a aj.negativny nazor sa.da.napisat slusne a bez.urazok

evittam
16. mar 2016

@arwen88 Ja viem a chápem ako to myslíš, ale nehnevaj sa na mňa ak niekto napíše, že ak by som svojho syna dojčila aspoň do 5 rokov tak v budúcnosti si to bude pamätať a prsia jeho priateľky-milenky ho potom už nebudú vzrušovať, nakoľko som ho dostatočne dlho dojčila, tak si pomyslím minimálne, že si robí zo mňa srandu alebo ak teda nie, tak potom by sa dotyčná osoba mala zamyslieť nad svojim zdravým rozumom. To je všetko. 😉
Ja tiež nemám rada ak ma niekto odsúdi za môj názor a za to ako dlho som ja dojčila a bude ma vehementne presviedčať, že nie je možné aby sa 10-mesačné dieťa odstavilo od prsníka samo ,len preto lebo je zástanca dlhodobého dojčenia a podobne. 😉 To sa mi stalo v iných diskusiách. Čiže - je to na každej z nás - netreba odsudzovať ani jednu stranu, len môj názor tu už pár mamičiek pozná - do roka je dojčiť akurát tak dosť - či už po výživovej alebo citovej alebo neviem akej stránke. 🙂 😉
A ešte jedna vec - ak mi niekto na nejakom "dojčowebe" - konkrétne mamila.sk - poradí, že môžem dojčiť v hocijakej situácii - či už beriem ťažké lieky, fajčím, pijem, fetujem, drogujem, tak prepáč, ale u mňa je to potom nie o odborných skúsenostiach ale len o propagácii...

mircalla
16. mar 2016

@arwen88 rozhodne? niekedy je to aj o tom, ze to skratka nejde...ale mam skor pocit, ze ta zastankyna dlhodobeho kojenia, ktorej neviem prist na meno sem prisla nadavat do krav....par stran dozadu

mismat
16. mar 2016

dlho som sa takto nesmiala ako pri tvojej odpovedi si dala teda ha 😀 😅
@alaguema

agathachristie
16. mar 2016

moja prva ostra spomienka odkedy zijem je z veku 2,5 roka. som rada, ze ma mama vtedy uz nedojcila, lebo nechcela by som si to pamatat :D

zdenus44
16. mar 2016

@juhseverzapad primitivny nazor

juhseverzapad
16. mar 2016

@zdenus44 Čo je zase primitívne?