icon

4,5 mesačná kojená dcérka často papá

lusia222
11. mar 2013

Ahojte maminy,mam maly problem a zaroven by som potrebovala radu. Mam 4,5 mesacnu dcerku ktoru kojim.Uz asi tri tyzdne si pyta papat kazdu hodinu,niekedy dokonca aj kazdych 50 minut. Pediatricka odporucila zacat prikrmovat tak sme presli najskor na zeleninku,potom sme papali zeleninku s ryzou a uz davame k tomu aj masko ale aj to ju zasyti tak na hodinku a pol maximalne.Vazi vyse 7kg,porodnu hmotnost mala 2900g. Neviem co robit.Je este malicka na to aby som jej davala tuhu stravu dvakrat denne ale zase ak papa tak casto preto ze je hladna bolo by asi rozumne riesit dalsie vynechanie davky mliecka a zaviest napr. ovocie,nie? Poradte niekto lebo fakt neviem co a ako.Dakujem velmi pekne.

Strana
z2
lusia222
autor
11. mar 2013

@aliza asi by bola blbost teraz prestat so zeleninou a vratit sa iba ku kojeniu,nie?

mackoxxx
11. mar 2013

@lusia222 neriaď sa tým čo ti tu píšu, Ty vieš najlepšie čo je pre tvoje dieťatko najlepšie. Ja som už v mesiaci jedla kapustu a som tu bez alergii a tráviacich ťažkostí. Moja babka mala 7 detí, myslíš že mala čas im robiť kašičky a mrkvičku? Jedli všetko na čo dosiahli a čo bolo navarené a sú tu. Ak malej chutí a nemá žiadne tráviace ťažkosti nevidím dôvod prečo by si mala prestať. Drobec vyrastie ani sa nenazdáš a toto si ani nebudeš ani pamätať. Užívaj si to!!!!

aliza
11. mar 2013

@lusia222 no podla mna vzdy lepsie, ako zvysovat davky jedla a pridavat dalsie. Skus sa vratit len k dojceniu a uvidis, ako mala zareaguje. Ono zaciatok prikrmovania ma byt par lyziciek jedneho druhu, no tvoja mala na 4.m. popala toho uz dost a vo vacsich davkach, dokonca aj maso a to sa mi zda fakt skoro, isli ste na to dost zhurta. Ved popremyslaj, vyskusaj a uvidis.

aadulik2110
11. mar 2013

@lusia222 ahoj, môj malý mal pôrodnú váhu 4050g, vo veku tvojej dcéry mal 6500g. Do konca tretieho mesiaca mi pekne spával, budil sa každé 3 hodiny a aj cez deň papával každé 3 hodiny. Na začiatku 4 mesiaca sa to všetko zmenilo. Cez deň si pýtal každé 2 hodiny a v noci.... každých 45min- 1hod. Ešte som neležala v posteli a už sme opäť papali.... Keď si to zrátaš, tak sme papali 10 - 16x za noc a to bolo veru vyčerpávajúce (a do toho sme dokončovali stavbu domu - takže cez deň som makala tam). Môj doktor mi odporučil počkať s príkrmami (nakoľko som len kojila) aspoň do ukončeného 5 mesiaca - dovtedy treba vydržať. Nakoniec to vyšlo tak, že som plne kojila až do 6,5 mesiaca a až potom sme začali so zeleninkou. Všetci mi tvrdili, že by som mala dať zemiačiky aj večer, keď sa tak často budí.... poslúchla som, ale nemalo to žiadny efekt - po večernom mliečku bol hore po hodine, po zemiačiku bol hore po hodine a pol.... takže príkrm to vôbec nevyriešil. Byť tebou by som ten príkrm nezaviedla, ale keď už sa tak stalo, tak jej aspoň daj potom ešte aj mliečka. Môj malý ešte mesiac, čo sme zaviedli na obed zeleninku pil ešte mliečko a až potom som túto dávku mliečka vynechala.

reanda
11. mar 2013

@lusia222 nebola by blbost vratit sa iba k dojceniu a ked mas dost mlieka, tak by som to vyskusala, ved nakoniec aj pre teba je to vyhodnejsie,nie? je tak jednoduche dat prsnik a nemusiet vyvarat 🙂 ..este si toho chystania kasiciek uzijes.. ale je to len na tebe
aj moja mala velmi pekne jedla a bola by zjedla hadam aj pol litra, keby jej dam.. ani nejak tazkosti nemala, iba zo zaciatku trochu problem so stolicou, to sa upravilo tak do tyzdna.. no ja si aj tak myslim, ze to bolo skoro zacat prikrmovat a uz by som to druhykrat asi nespravila

ivanka.7
12. mar 2013

Dojcenie kazdu hodinu je pri 4,5 mesacnom dietati uplne normalne. To len nase mamy vzdy pozeraju "to uz zase?" lebo oni nas odchovali na 3-hodinovych intervaloch na UM a kasiach.
A ano, take deti casto piju len chvilku (par minut) a potom si po hodinke pytaju znova. Ale ja by som nemala na to gule nedat, ked je to zaroven jediny zdroj tekutin (hlavne ked moja krpana mala 3-4 mesiace v najhorucejsom lete, to som jej davala aj kazdych 20 minut, aby nebola dehydrovana). Ked uz je babo vacsie a z nejakeho dovodu ti nevyhovuje ho v tom momente nadojcit, tak sa da "opit rozkom" (strcis mu do ruky chrumku, das vodu, das prikrm ak mas po ruke a je ti to lepsie ako dojcit a pod.), ale pri malom babatku by som vobec nespekulovala.

boka79
13. mar 2013

ahoj, u nas to bolo tak isto v tom veku, kedze ti mala krasne pribera, nemusis riesit prikrmy, je na to studia, esphagan, ci tak nejako, ze vylucne kojenie do 6. mes. je prospesne, keby nepriberala, dala by som aj ja prikrmy, skusila by som. Ona je vo veku, ked moze mat rastovy spurt, uci sa nove veci a chce casto na prsnik. Ono to prejde, bude lepsie.

Strana
z2