6 mesačné dieťa pýta jesť v noci každé tri hodiny
Ahojte
Moje bábätko si pýta papať každé tri hodiny v noci aj keď už dokrmujeme a na večer dostáva aj kasicky
Máte niekto skúsenost?
Čo čítam ostatné detičky zvyknú už prespať celú noc. Viem že každé dieťa je iné ale každé tri hodiny mi príde často na to že večer má ešte extra kašičku.
Ďakujem
Sú aj také deti, čo v tomto veku prespia celú noc, ale je ich málo. Môj to mal do 9 mesiacov, potom sa budil už iba 2x za noc a postupne to prešlo a po roku už spava celú noc.... S výnimkou zubov
@1aduliatko1
@nevenka ja som tak mala prvého syna, od troch týždňov zaspával o 19.00, spinkal tak do ôsmej, znovu mlieko a znovu spal skoro do obeda. Ukážkové pokojne bábätko. A potom sa mi narodila dcéra a to úplný opak, nedokázala do roka prespať viac ako hodinu. Teraz bude mať osem rokov a ešte sa zvykne v noci budiť.
Tiež poznám aj malé deti, ktoré prespia je to asi lotéria.Moja suseda sa pýtala doktorky, keď sa jej mala v roku raz budila v noci, že či existujú nejaké bylinky pre malú na spánok🙂
Pobavilo. Ze celu noc v 6 mesiacoch. Nasi mali az niekolko rokov. Ja som to mala jednoduchsie v noci, lebo spali s nami a fungovala som ako dojicka🙂 Vyspali sme sa tak vsetci a nik nemusel vstavat. Nelutujem.
Mladsi ma 6 a noc prespi len ak spi s nami. Kazdu noc prebehne v noci k nam do postele.
Takze take babatko ti prespi, ked ho "naucis", co inak ako placom nepojde este urcity cas. Ja by som do toho nesla.
@autorka nie nemáš vášne dieťa, a píšu,, všetky,, na skupine MK? Ci len tie co sa chcú pochváliť dobrým dieťaťom a tie co im nespi celú noc alebo sa budí ako tebe každé 3 hodky, alebo majú reflux a musia späť vo vyvýšenej polohe... Tie už nepíšu? Netreba veriť všetkému, mne dve deti nespali celú noc do 2,5 roka.. Ako zober ako plus, že je to len každé 3 hodky, a máš to v merku, teda režim a neprekvapuje ta dieťa že vstáva po 3 hodkach, potom po hodine a pol, potom po dvoch... Vieš kedy vstáva a to je bonus..
@veronika_pb Ano. Aj ja mam jedno predcastne. Syn. A on bol nauceny z nemocnice. A oatalo mu to. Doteraz je dost systemovy a logicky chlapcek. Budil sa 3/2krat,ak nesli zuby a po roku uz len raz po polnoci. A pred 2 rokom sa prestal budit a spi sam v izbe. Zato mladsia....ahhhhh..v noci sa budila aj 8x...Teraz mam tretie a budi sa 3x. 🙂 Takze podla mna zavisi aj od povahy baba a ake ma travenie...
Keď to čítam ja té prespia deti celú noc tiež sa mi nechce veriť ze ja som ta ktorej neprespi. Prvý mi bol hore kým som kojila aj 5x za noc potom od 13 m už tak max 2x zamrmlal a spinkal ďalej. Druhý má tiež 5,5 mesiaca a teda keď ho už nekojim tak sa zobudí 2x na mliečko a vstava ráno o 4tej.
Mne prvá dcéra relativne prespala noc až v 2 rokoch, keď som ju odstavila od kojenia, dovtedy bola hore aspoň 3-4 krát 😀
Sestmesacne deti neprespia celu noc. Vobec nevenuj pozornost tym kecom, ze by malo spat celu noc. Ja viem, ze by si chcela, ale drviva vacsina deti neprespi celu noc aspon do 1 roka. Moja ma 3 roky a este teraz sa sem-tam stane, ze sa zobudi. Bola dojcena do 2 rokov a v 6 mesiacoch sa budila aj kazdu hodinu niekedy.
@mareri dieta sa budi kvoli nedozretej nerv. sustave a kratkym cyklom, ktore su v tom veku prirodzene, keby aj dieta natlacila sytou kasou - budit sa bude. a tiez ako uz bolo spomenute - slabe mlieko neexistuje
Vieš čo nečítaj, čo píšu iné mamičky.MOja do 3 rokoch prespala celú noc hádam iba 5x,dojčena samozrejme.
A takisto nikdy nespala cez obed vkuse viac ako hodinu. Takže veľa trpezlivosti a hlavne nerieš,čo iné deti ...každý človiečik je.totiz originál.
Je normálne, ze sa budi, nevie si spájať spankove cykly ešte.. mozno existuju zazravne spave deti, ale teda nevidela som nazivo 😃 u nas v tom čase sa spanok zacal kazit, trvalo to dalsi rok.. raz kazdu hodinu inokedy kazde dve

obe nase 8mes dvojicky spia bez zobudenia celu noc vo svojej izbicke.. posledne dni je to od 20h do 6h s tym, ze niekedy od 5:30 sa mrvi niektora tak si ju vezmeme k nam do postele a este zadriemka do pol7-7-pol 8 .. neviem, ako sme to docielili .. su predcasne narodene (takze maju ako keby 6mesiacov) a predcasniatka vraj potrebuju vela spat, ale boli naucene z nemocnice na prisny rezim kazde 3h krmenie .. prve tyzdne doma sme ich naozaj budili, prebalili a krmili o 0:30, 3:30, 6:30 ale obcas sme boli taki unaveni ze sme nevstali na budik v noci a zistili sme, ze babam to vobec nevadi 😅 tak sme im zvysili ostatne denne davky a jednu nocnu vypustili (lekarka poradila) az sa z toho postupne stalo 5-6h spanku a teraz nemaju problem spat aj 10h bez zamrncania .. mozno je to tym, ze nie su velke hladosky a teda naozaj sa nebudia na hlad
ono ta fraza "spi celu noc" pre niektore znamena ze dieta lahne vecer a vstane rano a pre niektore to znamena ze sa pocas 3 nocnych krmeni dieta neprebralo ale len zamrncalo, dalo sa mlieko a spalo dalej .. to ale pre mna ako rodica nie je prespata noc ked musim ist, urobit mlieko a som 15min hore ..
samozrejme ze aj nase baby maju noci kedy k nim ideme aj kazdu pol hodinu lebo raz vypadne dudel, poskrabala sa, kychlo sa jej, sestre sa kychlo, nieco zle sa snivalo, zase dudel, dudel a 30x dudel 😅
susedina mala ma 3r a doteraz vypije pocas noci liter mlieka .. co je pre mna nepochopitelne, ale nikdy som neskumala ci je naozaj hladna, smadna, ci by nepomohla sytejsia strava vecer, alebo ci len chce kontakt v noci ..
naozaj sa tvoje dieta budi na hlad? nestacil by mu cumlik? znova uspat? pohojdat? pomojkat? niektorym detom ale nepomoze ze ich natlacis vecer kasou lebo bud mu bude tazko alebo to za 4h vytravi a aj tak sa znova zobudi ..
ale neboj, vsetko je vzdy len obdobie 🙂 aj to dobre, aj to zle .. ja cakam kedy u nas pridu tie prebdene noci 😅