icon

6 mesačný syn papá Bebu. Treba mu dávať aj piť?

monko
31. dec 2010

Náš synček má 6 týždňov, 80% stravy je kŕmený Bebou, treba mu podávať aj zvlášť tekutiny?

nika251
31. dec 2010

Ano. Ak dostava UM, tak uz treba davat aj pit. UM totiz obsahuju viac mineralnych latok- teda aj K - ktore zasoluju. Ja som podavala ruzovu lucku alebo tomu natura pre babatka. 😉

pink_lady
31. dec 2010

jasne ze ano a aj ked sa len koji, treba davat cajik

natalia777
31. dec 2010

urcite 😉

zuzkaremiaska
Odpoveď bola odstránená
janulka182
31. dec 2010

ja som zasa citala, ze nepotrebuje pit ine ako mliecko. tu o tom pise aj doktorka:
http://www.mamaaja.sk/Activeweb/Poradne/Otazka/...

sunea
31. dec 2010

@zuzkaremiaska ked sme na tom boli rovnako, moj maly tiez nechcel pit ziadne ine tekutiny. Rozpil sa az ked sa odstavil a ostal len na UM (od 8 mesiacov). Inak k Bebe som ine tekutiny nedavala, lebo som sucasne aj kojila.

anjelicek11
31. dec 2010

Treba dávať piť, aj ja dávam, prevarenú dojčenskú vodu. Ja ma taku skusenost, ze dam viac a dcerka si potiahne tolko, kolko potrebuje - niekedy mi vypije 5ml, inokedy aj 40ml. Zaleží na tom, ako je smädna. 😉

traktor
31. dec 2010

nepotrebuje nic, len mliecko..je este malicky,... az ked zacne prikrm...ak vsak silou mocou chces ,tak daj vodicku..

titulienka
31. dec 2010

pokial je dietatko len kojene , nepotrebuje ziadne ine tekutiny, avsak ak je na UM tekutiny potrebuje, staci aj cista vodicka , pripade feniklovy cajik....je to kvoli stolici aby ju nemalo tvrdu a aby naboli zapchy 🙂

aliza
31. dec 2010

v ziadnom pripade!
ak viete po anglicky:
Why is giving water to baby harmful before 6 months?
A baby may "fill up" on water, resulting in him taking less breastmilk or formula. This then deprives him of the nutrients essential for healthy growth and development.
Too much water can stop your young baby's body from absorbing the nutrients it needs from milk. It can also lead to an imbalance of electrolytes.

In fact, according to pediatricians like James P. Keating, MD, medical director of the St. Louis Children's Hospital Diagnostic Center, too much water dilutes a baby's normal sodium levels and can lead to seizures, coma, brain damage and death.

Cize v skratke a po slovensky, ak je babo na UM, to je z 80% voda, takze nie je potrebne mu davat ziadnu inu tekutinu prvych 6 mesiacov, a najma teraz v zime. Babatko si nevie povedat, kolko toho naozaj potrebuje, ono proste pije, co mu date. Pitim prilis vela vody moze dojst k obmedzeniu vstrebavania zivin z mlieka a moze to sposobit nerovnovahu elektrolytov, zaroven voda rozrieduje hladinu sodika, co moze viest ku zachvatom-krcom, kome, posklodeniu mozgu, az k smrti. Samozrejme, ide o extrem, kedy sa dava vody prilis, ale ked niekto zacne davat vodicku babatku po kvapkach uz v 6 tyzdnoch, tak v takych 4-5 mesiacoch to uz kludne moze byt nebezpecne mnozstvo. Kto to vie odhadnut?
Ja som tiez na zaciatku zacala davat vodu, kvoli kakaniu a maly mi neskor v pohode vypil aj 30ml vody. Stalo sa to parkrat, potom som si o tom zacala viacej citat a hned som s vodou prestala a maly je uplne v poriadku, nic mu nechyba.

raa2
31. dec 2010

ja som davala feniklovy cajik, dokonca v porodnici mu ho nukali.po troske moze pit, ak taha vela, tak zjavne nie je smadny, ale hladny... 🙂

janinah
31. dec 2010

monko,používaj materinský inštinkt,zdravý sedliacky rozum a zlatú strednú cestu...moje deti pili aj čajík a nedávať čaj či prevarenú detskú vodu hlavne v lete 😒 lekári nech si píšu,mamy nech rozmýšľajú a zariadia sa podľa seba 😉

stanislavao
31. dec 2010

pri mlieku by asi malo babo aj pit, ale moj syn ma 15 mesiacov a v zivote nechcel caj, dzus, proste nic. ked uz bolo leto a fakt teplo, tak potom uz vypil vodu a ochutenu vodu jahodovu. nic ine nevipije, len vodu, ale len hlt. nechce to. asi nepotrebuje.

njonja
1. jan 2011

Ano, rozhodne, len pri materskom mlieku netreba davat pit, lebo jeho konzistencia je taka, ze na zaciatku je riedke ako vodicka a potom az huste.

exupery
2. jan 2011

nie,iba ak v lete,ked je horuco,nasa zacala pit ,aj to len cistu vodu,ine nechce,az po zavedeni prikrmu.

lucia20
4. jan 2011

ja tiez vravim rozhodne ano. pretoze mne vsetky tri deti UM zapekalo. mimo krmenia nechcu pit caj, tak ja teraz malinkej dam napit pred papanim caj, 60-80ml, potom vypije 180ml mlieka ale nezapeka ju. ver mi, ze az ti malinke zapecie z UM, tak budes plakat s nim, ked sa nebude moct vykakat. radsej tomu predist ako to potom riesit.

ivett1
5. jan 2011

ahoj...neodporuca sa u tak maleho babatka podavat tekutiny, ak mu spravne pripravujes UM...a tento prispevok to celkom dobre vysvetluje 😉
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-...