6 týždňové dieťa spapá 1000 ml mlieka. Je to veľa?
Dobry vecer, poprosim o vase skusenosti, mam 6 tyzdnove dieta, ktore denne vypije vyse 1000 ml mlieka (nutrilon HA, nemozem kojit), vsetci mi hovoria (vratane lekarkzy), ze to je prilis vela, ze mu nemam davat tolko, ale on stale place od hladu, mate nejake rady? Vopred dakujem
otazka znie, ci mu to nezatazuje oblicky, ale ja sa neviem vyjadrit, nie som lekar. ale ked si spomeniem na nase zaciatky, tak mam pocit, ze za cely den nam vypila maximalne 600-700 ml mliecka 🙂
@mandragora22 podla mna mu to oblicky nezatazi. moja tiez v takom veku vypila max. 600ml a dlho si drzala tuto hranicu, ale zasa z okolia co poznam ine deti, tak tie pili tiez viac ako liter mlieka denne. ked nedostali poriadne najest, plakali a podla mna to za to nestoji...ja to vzdy porovnavam s kojenymi detmi, tie mozu dostat kolko sa im ziada, tak preco by mali byt tie deticky na UM v tomto ine... 🙂
@evka4 ved v poriadku, ja som nepisala, ze NEDAT mu, ja som pisala, ze nie som lekar a neviem urcit, co to robi s vylucovacim systemom, pokial je toho nahodou vela.. ale ja sa nevyznam, to nech sa autorka opyta svojej pediatricky 😒
ja som nasim od dvoch mesiacov davala do mlieka trochu ryzovej kase....doktorke sme to nehovorili ,chlapci pekne pribrali a nebol s nicim problem.....tiez boli na UM a pili cez 1000ml mlieka
dakujem vam 🙂, ste ma ukludnili, cajiky mi pit nechce, nechutia mu, pribera dost (za 2 tyzdne pribral skoro kilo), grckat negrcka, a je mi ho luto, ked place od hladu.
@lentilkaza bud rada, ze mas takeho papkaca. ked zacne jest prikrmy, tak ocenis, ze budes mat o starost menej 🙂
@lentilkaza Pri umelých mliekach je dôležeté dodržiavať interval, myslím že sú tam 4hodiny... Inokedy mu daj len čaj... alebo prevarenú vodu..
@lentilkaza optimalny interval su 3 hodiny. ked vydrzi dlhsie, ok, ked sem tam trosku kratsie ako su tie tri hodinky, nic sa nedeje, len mu nedavaj jest napr. kazdu hodinu...to by si mu zbytocne zatazila brusko.
no aj podla mna je to pre 6 tyzdnove babo dost 😒
nečítala som predošlé príspevky... ale nie je to vela, moj malý bol tiež riadny hladoš, pediatrička sa až zhrozila a musela som si zapisovať intervaly aj množstvo mlieka, len mu daj koľko sa mu žiada, neriaď sa ani tabuľkami na balení ani radami iných ale potrebami tvojho bábetka, Oli spapal v 6t. aj 1200ml :DD v8t pil 700-800ml, papal tak každé 3hodinky, niekedy aj častejšie, čaj ani voda nehrozila, strašne sa zlostil 😝
@lentilkaza o chvilu by vam mali robit odbery krvi,alebo ak nie tak popros lekarku a podla vysledkov sa uvidi,ci to nie je vela a ci stihaju oblicky,totizto u takeho malickeho babatka moze byt nadmerny prijem tekutin nebezpecny,na to treba nazor pediatra
Ked ho nebolí bruško, ked negrcká, tak načo mu dávať diétu? Podľa mna to je v pôohode .) keby si ho kojila, tak by nik neriešil, či pije veľa, či málo, ôpretože to nevidíš... len ho nenechávaj plakať od hladu 🙂
ahojte ja mam presne taku otazku ci moj maly nepapa vela...ma 6tyzdnov a niekedy mu staci 120ml inokedy chce aj 150 niekedy vydrzi nejest 3 hodinky-to vacsinou ked sme vonku a niekedy nevydrzi ani 1,5 hod.ale dokopy to je tiez viac ako odporuca pediatricka, ale ked je raz hladny a place tak ho nenecham tak no nie? 😒 😒 chcem sa opytat ked sa tak rata kolko dietatko dokopy zje pocita sa to za 24 hod. ci len pocas dna? dakujem 🙂

@lentilkaza urcite mu daj vypit tolko, kolko si pyta. babatko si pyta tolko, kolko potrebuje. neriad sa ziadnymi tabulkami na krabici. kebyze kojis, tak nevies, kolko by vypilo a nik vratane doktorky by to neriesil. take male babatko ma dostat jest tolko, kolko sa mu ziada, nepotrebuje nic ine, okrem mlieka, vonku nie su ziadne horucavy ,cize mu nedavaj ani vodu ani caj.
a kebyze aj pribera viac, tak to neries, to priberanie sa casom spomali a ked bude chodit, vsetky tie detske faldiky vybeha.
ja by som take male babatko urcite nenechala plakat od hladu.