Zápcha u týždňového bábätka

janett_fashion
28. aug 2023

Dobry den, chcem sa s Vami poradit..mame tyzdnove babatko a nevie sa poriadnr vykakat. V nemocnici dostavala nutrilon len ked sme prisli domov dali sme jej sunar (ano nasa chyba) a odvtedy ma problemy s kakanim. Davam jej aj svoje mlieko len nemam tolko takze ju musime dokrmovat este. Doktorka nam dala cipky, dali sme jej..kakala ale mala spociatku velni tvrdu stolicu..vcera sme jej opat dali lebo ju bolelo brusko a velmi plakala..tak mala uz o nieco redsiu stolicu.. dali sme jej aj espumisan dnes..mame zmenit mlieko nato co dostavala v nemocnici alebo cakat? Doktorka vravela ze mozme zmenit ale uz ostat pri nutrilone..alebo cakat.? Nechceme ju trapit..cez den kludne spinka a vecer mava takyto plac ze sa nevie vykakat a boli ju brusko..inak pekne spinká. Dakujem.

lucia13022023
28. aug 2023

@janett_fashion ja by som jej dala späť to, čo jej robilo dobre. Ale to je môj názor 🙂

ropucha6
28. aug 2023

@janett_fashion my sme dali nutrilon comfort a aspon za nas super.

janett_fashion
autor
28. aug 2023

Ano ja potrebujem pocut iny nazor..takze podla vas sunar ju zapeká?

anavixy
28. aug 2023

Ja by som sa vratila k Nutrilonu, co ale tiez nie je zaruka, ze nebude problem, nemusin to byt len Sunarom ale celkovo tym ako sa vyvija nedozreta traviaca sustava (ja som nezazila nijake dieta ktore by v porodnici malo tvrdu stolicu a napriek tomu doma ich ma problemy plno, aj moje dieta tak bolo a to papalo to iste). Ale za pokus to stoji. No a dalej hlavne popracovat na dojceni, najst dovod preco nie je dost mlieka. Skusit hlavne dojcit, z oboch prsnikov na jedno dojcenie, kludne kazdu hodinu/hodinu a pol, ako dieta potrebuje, viem, ze je to narocne ale na zaciatku je to klucove. Prisava sa dobre? Kolko umeleho mlieka este dostane? Ani prekrmovanie nie je vhodne, tyzdnove dieta by malo (malo…) vypit tak 60-70 ml na davku.

zuzkaa1991
28. aug 2023

@janett_fashion nas zapiekalo kamoska teraz ma akurát 5tyzdnove tiez mala mala problémy s brusnom dala.je hippko a nevie si to vynachváliť my sme tiez bojovali skusala som mlieka nutrilon beba babylove az v 3m hippko a odvtedy ako tak dobre ;)

nikpa
28. aug 2023

@janett_fashion samozrejme že ho zmeň, ak ten Nutrilon v pôrodnici vyhovoval tak sa vráť k nemu. A treba pomôcť s rektalnou rúrkou, keď sa neda vykakať.

queeninthenorth
28. aug 2023

Súhlasím s @anavixy, janett_fashion skúste sa vrátiť k Nutrilonu a snažiť sa podporiť tvorbu mlieka častým dojčením, naozaj každú hodku/hodku a pól prikladať, ja som tak robila, je to náročné ale stojí za pokus to skúsiť a ak sa dá, neviem či máš možnosť, skúsiť si ju vážiť pred a po kojení aby si zistila koľko vypije, veľa si prikladať bábätko aj na hrudník (nie len na prsníky) a tak mojkat a tvoriť to puto, aj to nože dopomôcť k lepšej laktacii, keď nepojde sa dať vykakať pred cipkom skúsiť tu rektalnu rúrku, prajem veľa šťastia a držte sa 🍀❤️

terry658
28. aug 2023

@janett_fashion niektoré detičky s tým majú problém aj keď sa pomení viacero mliek. Práve mám takého 6 týždňového. Fungujeme na rektalnej rurke,lebo zmena mlieka u nás pomohla na 3 dni a potom ho zas začalo zapekať.

mima1608
28. aug 2023

Nám v nemocnici vyslovene pri odchode povedali, aby sme mlieko nemenili aspoň zo začiatku,lebo by ju iné mohlo zapiecť. Ja som tiež dokrmovala.
No čo - masírovať bruško Pupikom, pomáha aj keď ty vypijes slivkovu stavu alebo zješ aspoň pár sliviek, poprípade ak by sa veľmi hnevala a bolelo ju bruško tak rektalna rurka je posledná pomoc.

janett_fashion
autor
28. aug 2023

@terry658 a tu rurku pouzivate kazdy den?

anavixy
28. aug 2023

@janett_fashion rurku mozes pouzivat kazdy den, ale len ked dieta potrebuje kakat kazdy den. Nepouzivaj ju hocikedy sa tebe zda, ze uz by mohlo kakat, ale len ked vidis ze dieta ma potrebu kakat, tlaci, puci sa a nejde mu to.

janett_fashion
autor
28. aug 2023

@anavixy ako je to na nervy ze clovek toto musi robit chudatku babatku, ze same sa nevie vykakať

anavixy
28. aug 2023

@janett_fashion veru je, hroza ☹️

terry658
28. aug 2023

@janett_fashion ak je treba tak áno. Ale väčšinou každý druhý. Záleží to od toho ako veľmi ho bolí bruško. Ak sa už nechce dať ani nosiť,lebo ho bolí skrčenie nôh tak vtedy je ten správny čas.

taktotedanie
29. aug 2023

@janett_fashion pri zmene mlieka trva 2 tyzdne pokial si dieta zvykne a vtedy moze dosjt k tomu co sa stalo vasmu babatku
Pridajte probiotika