7 mesačný syn sa budí každé 2 hodiny na kojenie
je to mozne, aby tak casto papal, skusam ho inak uspat, ale chce jest, potom zaspi, nie je to vela
aj môj, a to má 8 mesiacov. zrejme ho kojíš, že??? kým budeš kojiť, dovtedy sa bude budiť....kašu mu dávam večer a nič z toho...
@beatrice28 je to mozne, moja obcas aj kazdu hodinu a pol. vcera bola hore 7x (odkedy zaspala do 6tej rano). kase nepomahaju, v to nedufaj. podla mna moze mat teraz suvis aj zo zubkami.
Ahojte, moze to byt od zubkov, alebo moze byt aj smadny.
nechcem ako strašiť, každé dieťa je iné, ale moja má 26 mesiacov a stále sa často budí, tiež ešte kojím a neprespala mi ešte ani jednu noc v kuse 😝 ja len dúfam, že do puberty sa kojiť nebude a ja sa opäť vyspím 😀
moja ma to iste...... budi sa na papanie cca 3x za noc, ale medzitym sa hemzi, mrmci....a to vsetko vspanku....uplne nekludny spanok....... kasa je vazne blbost, mam pocit, ze po kasi spala este horsie. Ale mojej zabralo (ked som sa raz uz vazne nahnevala) a nechala som ju poriadne vyplakata cca 10-15 minut, a potom bola asi vycerpana, lebo spala az do rana.....(do 6, to je jej rano 🙂)
nejak mi nepridalo druhu odpoved ☹ chcela som len dodat, ze to nie je len o kojeni, kamoska tiez koji a mala jej 2 dni po sebe prespala 8 hodin v kuse!!! (tiez 6,5 mesacna)
@gabika84 ale ja co poznam baby co koja a tie, co nekoja.....tak vacsinou kojene deti im nespia poriadne....su aj tam vynimky...ale vo ako pisem, viac nespia tie kojene.....Aj ja mam pocit, ze mala niekedy ani nieje hladna...ale sa chce tulit......lebo chyti prsnik a len si ho smulka.
Veru je to možné a teš sa, že "len" každé dve hodiny. Ja kojím našu tiež asi každé dve hodiny. Ja jej večer spravím kašu (buď z vločiek ovsených alebo pohánkových), ale aj tak sa budí. To aby sme vedeli, že sú v poriadku. Ale pravdu povediac ticho závidím kamoške, ktorej kojená 8-mesačná dcéra v noci spí 10 hod v kuse.
dcéra mi od 3 mesiacov prespala celú noc, ale to som jej dávala nurtilon, v noci som už bola taká zúfalá, že som uvažovala o tom, že prestanem s kojením, ešte že bolo dnes také blbé počasie, že som sa nedostala do lekárne, lebo by som to potom olutovala
@beatrice28 takýchto uvažovaní zo zúfalstva som si už zažila 😝 😝 😝 a potom vždy príde lepšie obdobie 😉
a teda 1 dcérka mi tiež nespávala 2 roky a tak som si hovorila pri druhej, že horšie to už byť nemôže a hups môže 😀 😀 😀 druhá mi nespí ešte viac 😔
dcéra mi od 3 mesiacov prespala celú noc, ale to som jej dávala nurtilon, v noci som už bola taká zúfalá, že som uvažovala o tom, že prestanem s kojením, ešte že bolo dnes také blbé počasie, že som sa nedostala do lekárne, lebo by som to potom olutovala
Ja som malého kojila 2 roky a stále sa v noci budil..........potom som sa niekde dozvedela že kojené detičky ak spia v miestnosti s maminou, tak ju cítia, čiže oni ani nepotrebujú jesť, ale cítia mliečko tak ho proste chcú. Teraz pri druhom ho chceme hneď ako to bude možné dať do detskej izbičky a uvidíme či dokáže prespať noc aj skôr 😉 Samozrejme tiež je pravda že materské mlieko skôr strávi ako nejaké umelé..........ale hlad ani smäd to nebude, skôr je to ten pocit že mamina je pri ňom 😉
hlavné, že v knihách píšu, že po 6 mesiacoch už bábätká nepotrebujú nočné kŕmenie
Ja som tiež už niekedy na pokraji síl z nevyspatia, ale chcela by som kojiť čo najdlhšie. To počasie bol asi signál "zhora".
@beatrice28 ja som mojmu dnes zarobila na noc UM a ani z neho nečuchol 🙂 vodicku cajik pije v pohode z flasky,10x za noc hore tak som sa dnes rozhodla ze vyskusam UM a nic z toho 😀 kasu mava vecer a tiež nespi, sestrin maly ma 2 roky a prespal dokopy asi 2 cele noci
idem vás provokovať? moja laurika má 10 týždňov a včera zaspala o 9-tej večer a spala do 7.30 do rána. je kojená a celú noc mi prespí asi od 6 týždňov. ja sa len modlím denno - denne nech sa to nezmení 🙂
@malinovka333 no super, ani u nás kaše nezaberú, môj syn dokonca odmieta piť čaj alebo vodu z fľaše, musím mu dávať po lyžičkách, hrnček tiež nič moc
@beatrice28 Ja by som chcela vedieť, ako na to prišli. Lebo fakt väčšina matiek bábätiek má kruhy pod očami 😎
@gabriellka Naša do 4 mesiacov jedávala max. raz za noc. Ale vedela prespať aj celú noc. Budiť sa začala od 4 mesiacov.
@gabriellka nechcem ťa strašiť, dúfam, že vám to vydrží, ale deti sa menia každým dňom, vždy iné faktory na ne pôsobia a to čo bolo včera už tak nemusí byť zajtra, mám už skoro 4 ročnú dcéru a tá mala také obdobia, mesiac sa budila v noci, potom nie, po pol roku zase týždeň áno, potom zase nie atd.
@beatrice28 moja sa budila od 5 mesiacov do roka, kedy som ju prestala kojit, kazdu polhodinu, ako svajciarske hodinky, niekedy aj castejsie....ja som aj skusala podla jedneho clanku z netu ju odnaucit od toho, aj sa mi to na par dni podarilo (proste ked sa zobudila, nedala som jej a snazila som sa ju uspat inak...ale bol to boj, ona straaasne plakala, aj hodinu)..potom zas papala kazde 3 hodinky, ale prisli zuby a bolo to to iste...az do toho roka...neviem, skus si najst ten clanok, bolo tam viac postupov, ja som si vybrala vyssie uvedeny...snad nieco pomoze...teraz pri druhom by som to riesila uz raznejsie a hned, lebo to bol fakt des, skoro vobec som nespala a odvtedy je nasackovana v nasej posteli, co som ju nevladala stale prekladat z postielky na kojenie...takze sa nevyspim ani teraz (sice aj kvoli tehotenstvu, ale clovek stale kontroluje to male stvorenie, aby ho nezavalil a podobne) drzim moc palce...
ja som prvý krát prespala pri malom celú noc keď mal 20 mesiacov - prestala som kojiť 😀 dovtedy to bol des, do pol roka niekedy aj každú pol hodinu, potom každé dve. Ja som už bola ako mátoha a tak som sa aj cítila 😝 takže chce to len čas... a kaša večer určite nepomôže, to viem z vlastnej skúsenosti. Či s kašou alebo bez nej, aj tak sa budil...🙂
S tou kasou suhlasim, niektorym babatkam po nej moze byt dokonca tazko od zaludka a spia este horsie. Dojcenie nie je len o krmeni, ma aj ine funkcie, okrem inych aj uspavaciu. Niektore babatka si potrebuju kazde precitnutie riesit s mamickou-prsnikom ine zaspia aj bez toho, plus babatko ma uplne ine spankove cykly ako dospely. My sme byvali takisto hore aj kazdu pol hodinku, ale je to vzdy len prechodne obdobie, da sa to zvladnut, o to lepsie, ak mas babatko pri sebe a mozes ho nadojcit v polospanku. Nie je to ani vzdy tak, ze sa budi kvoli dojceniu, skor ho dojcenim dokazes uspat. Ak by si napr. odstavila, moze sa ti budit takisto, ale uz ho nebudes moct uspat nadojcenim, co je najjenoduchsi sposob, ale budes musiet hladat ine alternativy, napr. nosenie na rukach, hupanie... Alebo, podla mna najdrastickejsi sposob, vyplakanie 😢 Ja viem, ze je to narocne, ale skus vydrzat, o chvilku to prejde a bude lepsie. Uz bude len lepsie 🙂 Len sa nesmies na to pozerat s tej horsej stranky a mysliet na to, ako ta to otravuje. Este chcem dodat, ze okrem zubkov to pravdepodobne suvisi aj s rozvojom mozgu, kedy sa vacsinou spanok ,,pokazi". Ten nastava okolo 4-6mesiaca a potom okolo 9-10mesiaca alebo roka. Takisto individualne u kazdeho babatka. Drzim palce, neboj, bude to trvat par dni a potom bude zase dobre 😉
A este ma napadlo, stale moze byt aj horsie 😀 , nas maly od stvrteho mesiaca (kedy sa zacal viac budit, ale to by mi ani tak nevadilo) asi tak do roka, sa takmer kazdu noc budil na dve hodinky, pobudol si hore a potom zaspal. Takze stale moze byt aj horsie 😉
Som rada, že nie som jedina s takymto problemom. Naša malá bude mať teraz 6 mesiacov a nemá problém sa zobudiť 15 aj viac krát za noc. Je kojená a spáva s nami, myslela som, že je to to najlepšie čo pre ňu môžem urobiť, ale už začínam pochybovať:(. Mám viac kamarátok s rovnako starými deťmi a všetky sa budia max. 1-2x za noc..niektore vobec!! Samozrejme spia vo svojich postielkach, niektore su na UM a niektore dojčene, takže v tom to asi nebude. Naša ale spí aj cez deň veľmi zle. Dáva si 10-minutovky a ked má lepší deň tak dokopy spáva za deň max.2 hodiny.
Skušala som ju davať aj do postielky, ale po takom treťom zobudení v noci ju už proste nevládzem prekladať a tak skončí zase pri mne.
Ja pri nej spím rada a som rada, že ju môžem dojčiť, ale tá únava je niekedy fakt neznesiteľná a najhoršie, že už ani nespávam poriadne aj ked môžem. Proste sa zobudím o 3-4 ráno a som hore:/.
Inak je ale bezproblémové, stále usmiate bábo..aj keď sa niekedy čudujem ako môže byť tak v pohode, pri tak málo spánku na jej vek🙂).
@pipa_vozi aj ja som si myslela, ze sa mi mala budi, ze sa boji...alebo neviem co...tak som ju dala k sebe do postele a pomohlo tomozno na cca 2-3 dni......a potom zas to iste.....a teraz, ked sa mi budila vnoci aj 20x...(teda nebudila tak ze otvorila ocka a obola bdela...ale poplakavala, a ja som ju musela utisit) som ju supla zas do postielky a nech si tam place...na jednu noc to zabralo...sa vyplakala a zazracne spala celu noc, ale ako pisem, zabralo to len na jednu noc..... Takze asi to nie je v tom, ci spi s tebou, alebo v postielke....ale kazdopadne je to unavne snazit sa kazdu noc vymyslat nieco nove a skusat nieco nove, len aby mimi spalo a bolo spokojne .

ahoj skus mu dve hodiny pred spanim urobit kasu a uvidis mozno je aj hladny alebo je tak nadstaveny na tie dve hodiny