icon

7 mesačný syn sa budí každé 2 hodiny na kojenie

beatrice28
28. feb 2012

je to mozne, aby tak casto papal, skusam ho inak uspat, ale chce jest, potom zaspi, nie je to vela

Strana
z2
lolko_lenka
29. feb 2012

@gabriellka nechcem strašiť, ale moja má teraz 5 mesiacov a do 3 mesiacov mi spávala v noci aj 8-10 hodín v kuse, až som sa na ňu bola pozerať, či dýcha (a to mám monitor dychu), ale potom sa to nejak zlomilo a začala sa budiť. najprv to bolo tak 1-2x za noc, ale teraz je to aj 4x za noc (každé 2 hodiny) a tiež mám pocit, že je to len o tom pocite, že je pri mamine. Snáď sa to zmení....
Ale máme raz za týždeň aj takú noc ako túto, že jedla o polnoci a potom až o pol 6 🙂
Držím päste, aby vám to spinkanie vydržalo čo najdlhšie, a keby sa dalo, tak nastálo 🙂

boka79
29. feb 2012

@beatrice28

Ahoj, ja topoznam tiez, moja mala dcerka spala do pol roka celkom dobre, bola max. 2 krat hore na kojene, ale rano o piatej uz buntosila, po pol roku sa to zhorsilo, trvalo to asi 4 mesiace, ono je tam vela faktorov, idu zubky, maju tu uzkost osemmesacnych , niekedy sa nudia a niekedy chcu len sat, ked nemaju dudlik a potom sa na prsniku ukludnia.

Ja som vtedy zistila, ze ona chvilu papala a hned spala, cize ani nebola hladna, raz som vyskusala flasku, ze kolko vypije a napodiv tobolo len 20 ml, tak sme v 10 mesiaci prestali pomaly kojit v noci a snazila som sa ju zakazdym uspat inak , mala dudlik, takze sa to dalo a potom sa to zlepsilo, ale kazde dieta je ine...

alicia28
29. feb 2012

aj ja to poznam, a preto som to urobila takto, mame 7 mesiacov ? ok tak jest sa v noci nebude, budila sa kazde 2 hodiny ale dostala max flasu s cistou vodou,
najprv bol krik ale po cca 6 dnoch pochopila ze v noci sa jest nema,
precitajte si vela clankov od lekarov kde zistovali potreby dietata,,,ked dieta dovrsi koniec 6 mesiaca nepotrebuje v noci jest,
je to preto ze sa zmenilo a rastie a jeho potreby uz nie su take ako u maleho babetka ,,,uz vie rozoznat den a noc a preto je nacase aby mu mamicka ukazala ze ani ona v noci nebude jest a treba sa to naucit,,inak vas caka krmenie donekonecna , 😀 ,pomaly aj rocne dieta budete krmit lebo si na to zvyklo,,,
😔 aj ja by som sa mozno potesila keby mi v noci niekto dal teple mlieko 😀 vy nie? aky to luxus...

katka1981
29. feb 2012

@beatrice28, u nas kasa vobec nepomohla, ja si myslim, ze ma separcnu uzkost, stale sa budi a hladamamu, moze to robit aj kazdu pol hodinu, ja by som mu urcite nedavala kazde 2 hodiny papat, mal by vydrzat od pol roka celu noc, ale to hovoria mudre knihy, pokojne by osm mu este dala normalne veceru pred spanim a maximalne do rana 2 davky mliecka, viac urcite nie. Alebo mu ide zubok.

katka1981
29. feb 2012

Este k tomu kojeniu, nie kazde dieta na UM je spachtos. Dieta nemusi zle spat len preto, ze chce jest, alebo byt kojene, moze mat na prd spanok, a tych pricin je vela a velakrat to nikto nevyriesi. Mala bude mat pomaly 3 roky a niekedy je aj 4x hore, niekedy zly sen, niekedy chce cikat, niekedy neviem hodinu, dve vkuse spat, a ked je spln, no dovidenia. A neurobim s tym nic. Len sa modlim aby som sa uz niekedy vyspala.

minark
29. apr 2012

@alicia28 CHCEM SA OPYTAT CI STE KOJILI ALEBO STE LEN BOLI NA FLASKE, MOJ SYN MA 4 MESIACE A JE NON STOP NA CICKE A UZ MAM TOHO DOST.. NEVIEM CIBY VOBEC FLASU CHCEL...

elienka
29. apr 2012

@minark ja kojím, aj moja bývala na cicke každé dve hodinky, ale keď to začalo byť častejšie, tak som si povedala dosť, a že dostane max každé 2 hod a nie častejšie, bolo aj plaču ale len 1 noc, pochopila to rýchlo. ako rástla, tak sa intervaly predlžovali na 3 hodinky a cca od 9 mesiaca sa budí prvýkrát cca o pol štvrtej, ale to si ju dám k sebe, dám cicík a už neviem o svete. a potom si už pýta ako chce, ale ja vďaka tomu sa vyspím doružova - teraz posledné týždne spáva do osmej

nicky182
29. apr 2012

@beatrice28 poznam to aj ja, zacala som dcerke davat redsiu kasicku do flasky a potom som ju este nakojila, zaspala ...a este som sa snazila oddialovat intervaly od kojenia, po minutach ....uz ked sa zacala mrvit v postielke, pohladkala som ju, potichu prihovorila, po tme ...preslo po par nociach, bola som sice vycerpana, ale uslo to rychlom aj mala bola spokojnejsia ....mala skoro 7 mesiacov pises, ze sa vela nenapapa, tak si malinky "overuje" ci si pri nom ...myslim, ze je to len take obdobie, mozno to aj samo prejde...asi nemate cumel ....viem, ze je to unavne, stale vstavat, vdrzte 🙂

alicia28
30. apr 2012

@minark tak to zistite jedine tak ze to vyskusate, kto neskusi nevie,
ja som to od zaciatku kombinovala aj jedno aj druhe a dieta s tym,,,nemalo problem, kazdy hovori ze ked dieta je zvyknute na jeden sposob tak druhy odmieta ale podla mna je to hovadina,,aspon v mojom pripade, kvalitne flase avent alebo tommee tippee to je ako prsnik a dieta sice pouziva inu techniku na pitie mlieka ale nauci sa to a nerobi to problem,,,len treba menit dudle na flase podla mesiacov ako je to potrebne,,,to vela ludi nerobi a potom sa stazuju. dojcila som len do 7 mesiacov a potom som stopla aj nocne jedenie ale mlieko sme pili len umele do 2,5 roka, teraz davam len plnotucne rajo a mala ma uz skoro 3 roky,,,,chuti jej to....tento isty system chcem uplatnit aj pri druhom dietati ,,hadam sa mi to zase podari bez problemov

evitaka
21. sep 2012

Každé dieťa je iné. Ja som vždy závistlivo pozerala na kamošky, ktorým sa dieťa zobudilo jeden- dvakrát za noc. Moje obe dlho kojené deti (kojenie 15 a 22 mesiacov) sa budili do troch rokov veľmi často. Keďže boli tri roky po sebe, šesť rokov som nespala celu noc v kuse 😀 Aj keď sme prešli potom už na normálne večere. Myslím, že je to skôr o povahe dieťaťa, než o nejakých fintách s jedlom pred večerom, rozmýšľaním, či kojiť, nekojiť... Jednoducho máte deti s ľahkým spánkom - možno je dobré upraviť večerný režim na taký kľudnejší. Napr. večerné kúpkanie som zmenila na doobedňajšie, čo na chvilku pomohlo...

Strana
z2