9 mesiacov a 2 týždne (chlapček) - ako ho naučiť na mlieko?
Prajem krásny večer chcem sa poradiť a pomôcť čo by ste mi poradili malý cez deň spinká tak že do Postieľky cumlik kojku,a čaj..lenze..dnes som ho udiala aj bez čajiku,cez deň prsník nemá vôbec . Mak len ten čaj,a aj v noci len sa často budi v noci a neviem nechcem mu ublížiť tým čajom v nosí a zaťažiť obličky proste sa stále budi a nespí ... Mrnci alebo palce alebo sa postaví v postieľke a čaká a reve .. neviem čo robiť... kravské vôbec nechce,cez deň sa mu podarí zaspať krásne aj sám bez čaju .. a dnes poobede som skúsila kúpne mlieko a vypil na počudovanie.. každý do mňa hučí že mám ho učiť na kravské že je tam viac .. výživy ako v kupnom poraďte ako u naučiť na mlieko ... Dnes som skúsila kravské ani cut šiel sa mu zarevat musela som dať prsník A nekojit ho v noci .. ani čajom..ale skôr mliekom... Nevadilo by mi ani ten čaj ale v noci niekedy vypije 1,5flase to je dosť. A cez deň pijaval 2-3.3 už to obmedzujem..ďakujem za rady.
Jasne sak si ho odučila od prsnika ked donho lejes caj a kravske mlieko den noc tak sa potom nechce prisat. Ked nechces kojit tak kup Umele a daj mu . Ked ti poviem ze som pocula o babatkach co sa vdaka um nebudia v noci tak mu ho konecne das? ( samozrejme bez zaruky ze to bude aj vas pripad ale aspon dieta bude mat co potrebuje) Ja mam pocit ze babky su len vyhovorka ze tebe sa Proste nechce. Nechce sa ti vstavat.. nechce sa ti kojit ani sa ti nechce pripravit umele ..kupne mlieko je asi najlahsje dat alebo voda. 😒
@miadi mne mala prespala na UM celu noc od cca 4-5m.. (tak ze chodila spat o 19tej a vstavala o 6tej, dovtedy som k nej vstavala okolo polnoci raz... ) cize to nieze si pocula, ono to tak byva (niekedy) :D ked sa v cca 7mesiaci zacala budit, bola hladna, zacala dostavat good night mlieko, alebo kasu... vybavena vec :D nenapadlo by ma nadajat ju cajom... (myslim, ze moja caj ani nepila v tom veku vobec)
@simca06022011 pocula som tak ako to teraz pocujem od teba . Tak snad to pocuje aj autorka. Ja by som ale koli tomu nedokrmovala umom Ja kojim moje deti um nemali .A je mi jedno ze sa v noci budim a kojim Mozno sa o 2r zas vyspim. Ale to je uz kazdeho vec ako sa zariadi hlavne ked babo dostava co potrebuje.. a urcite to Nie je caj ani kupne mlieko .
@nelca84 ze? Toto je az pokutne, takyto jedalnicek. @ autorka naozaj spamataj sa, v mene zdravia Tvojho syna, lebo ked si to vsimne doktorka na rocnej kontrole a spravi mu krvny obraz...a bude podvyziveny... toto potom uz len tazko vysvetlis. Hlavne chudak maly, vyvija sa zavratnou rychlostou, potrebuje plnohodnotnu stravu prinaleziacu 9 mesacnemu babatku.
@miadi ja som kojila cez 2r obe deti a mala kedx mala 6m skončili sme na infuzksch kvoli hnacke tam jej nukali um mňa nútili nech jej dávam a ona ani fľašku nevedela chytiť po návrate domov v noci snáď 20x na prsníku a ani raz maa nenapadlo ze um nech presoi ona aj ja.
Rozbehli sme opäť kojenie až do 2r kde už slečna sa Pýtala pusa plná zubov a prsko si prosila stale😂
@mk22 Moja prvorodena bola kojena 3.5r a dovtedy sa v noci budila na kojenie uz cez den som sa jej to snazila posledny pol rok zatrhnut ona to tak milovala. Ale aspon nebola nikdy chora kym bola kojena . Sopel mala prvy x az v skolke v 4r . Kojenie je super pre dieta zuby a ine bolesti ukludnuje aj lieči. Aj ked je to niekedy otravne a unavne.
@miadi Ked si predstavim, co som sa narevala, ked som nemala mlieko pre maleho a za dojcenie by som bola dala aj posledne... a nedalo sa... A tato pani ma mlieko, maly chce pit z prsnika a ona mu prso neda, lebo ani vlastne sama nevie preco. A pritom je to uplne najlahsie riesenie. Cez den popri prikrmoch prsnik od smadu a v noci prsnik od hladu. Vybavene.
Suhlasim. Dala som si namahu a pozrela @martinavojtasova Tvoje diskusie. Ty nie si zla mama. Ty si leniva mama, ktora riesi od narodenia iba spanok toho maleho, ktory btw spinka ukazkovo. Cez den dva x po hodine a pol a v noci sa ti cca kazde dve hodky budi, lebo mu vypadne cumlik alebo zly sen, alebo hlad, alebo smad, alebo chce mojkanie. Uplne idealne babatko. Jedine, co za stve je, ze ho o 20:00 netrafis do postele a decko nespi do 9 rana bez mrknutia. No s tym este par rokov nepocitaj. A vaz si, ze mas zdraveho syna.
A ak este budes zakladat diskusie, daj si tu namahu a precitaj po sebe, co si napisala.
A kupne mlieko nam uz konecne vysvetlis?
Mrkla som na tú predošlú diskusiu čo tu dali baby odkaz a mám dosť 😳 od 3 mesiaca malo dieťa zavedené polievky, zeleninu, ovocie, vanilkové a banánové kaše 🤦 a potom sa čudujes, že ti dieťa nevie spať a je nekľudné...to nemyslíš vážne...ty mu nechceš dať umelé mlieko lebo si proti nemu, no sama týmto hazarduješ s jeho zdravím...ak si mu už aj niečo neprivodila...
A veľmi by ma teda zaujimalo aký je rozdiel medzi kúpnym a kravským mliekom .... To že UM je tiež z kravského mlieka hádam vieš, či? 🤨 Prosím ťa pre dobro tvojho dieťaťa, konzultuj tieto veci s pediatričkou, prípadne si niečo naštuduj na nete ...je tam toho kopec, len si k tomu sadni a čítaj ... Dozvieš sa že obyčajné kravské mlieko je pre tak malé dieťa nevhodné a ťažko stráviteľné.

@stanislavicenka no inak presne.. pije z flase, ma dudel... a je to dost velky chlapec uz. Jasne ze sa nebude pasovat s prsnikom ak mu to z flase pojde lahsie.