Ako dosiahnuť, aby sa mi nevytvorilo mlieko už v pôrodnici?
Ako pise
@januska12323 + radia obviazat/stiahnut si prsia, pit salviovy caj, su aj homeopatika...
V nemocnici ti daju lieky, treba si vypytat.
@januska12323 nemajú s tým problém? Ze napríklad ma budú presviedčať a nútiť to robiť aj keď nechcem?
Ja keď som bola v pôrodnici, spolubývajúca nechcela dojčiť. Dali jej hneď lieky. Ale veru laktačná chodila, že ho má radšej dojčiť
Síce to je už pár rokov dozadu, ale mne napríklad odmietli dať lieky. Že bez normalneho dôvodu mi to len tak nedajú
Mne dali s tým ze som musela podpísať,že ho odmietam dojčiť. Z tých liekov mi bolo akurát tak zle a na odpadnutie. Vysadila som a odviazala som si doma prsia. Do týždňa som mlieko nemala
@martul takže si musela kojiť? Alebo si vôbec ani nekojila v pôrodnici
@rebekamarcusko mne ak nedajú, tak si nebudem malého prikladať. Aby sa mi to vôbec nerozbehlo, môžem im rovno povedať ze chcem aby bol na umelom ?
Jasne povedz. Ja som povedala hneď.
Je to tvoja slobodná voľba. Len si pred príjmom prečítaj papiere čo podpisuješ. Ja som podpísala, že budem dojčiť a nedajú mi um, ani nemôžem použiť vlastné. To som ani nevedela. Nakoniec až posledný deň mi dali mlieko keď videli, že to nejde a len trápim malú.
Dovtedy chodila laktačná a úplne nemožne mi tam vykrucala malú a snažila sa presadiť si svoju polohu vraj super. Malá skoro na chrbte, pod pazuchou hlavu vykrutenu, napínala sa a ona si išla svoje. Posledný deň mi povedala, že keď som nekojila prvé dve, nebudem ani posledné a doniesla mi fľašku. 🤭 Ale lieky mi nedali žiadne. Kým som prišla domov, mala som silný zápal, teploty, triašku. Až môj gynekológ mi predpísal tabletky. Do týždňa bolo dobré.
@tosomja ja som prvé nekojila, no len krátko a bolo to pre nás oboch len trápenie, pre mňa psychické a pre maleho ze bol chudak hladný. Preto teraz nechcem ani začať, viem ze tam na mňa budu pozerať ako na krkavčiu mater, ale čo uz.
To, ze sa ti nepodarilo kojit prve babatko nemusi hned znamenat, ze aj pri druhom to bude trapenie..
Ja som vobec nad tymto nerozmyslala. Vsetko prislo same nechala som to plynut.
Zober si svoje mlieko a na gynekológii na poradni povedz, že nechceš kojiť, nech ti dá on tabletky. Na príjme len povieš, že tvoj gynekológ o Tom vie. 🙂 Keby som mala ísť teraz rodiť a prežiť to isté, čo pred rokom a pol, tak rovno podpíšem reverz a idem domov aj s malou. Robia z toho tragédiu, ako keby išlo o život.
@slniecko66 lenže ja to nechcem ani skúšať. Mňa to aj tak bolelo a plakala som pri tom, nechcem si to zopakovať.
@tosomja u nás v pôrodnici maju mlieko, mam si aj napriek tomu doniesť svoje ?
V poriadku. Neviem co si prezila, mala som len 1 skusenost s 1 babatkom.
Ak nechces vypytaj si tie lieky ako pisu baby hore. A urcite sa pritrav na to, ze ta budu prehovarat a pozerat na teba..
@slniecko66 aj ja. Prvú dcéru, v nemocnici som dostala zápal, nechceli má pustiť domov, nakoniec mi primár dal alkohol a plienkou sťahoval, nech sa dám rýchlo dokopy, pichli mi na uvoľnenie laktacie, no len sa mi nahromadilo mlieko a nič netahala.
Syn po 10.rokoch to isté, stále som však verila, že to dám, veď už mám skúsenosť, vedela som že to len tu bolesť treba vydržať, veď pre dieťa všetko. A prd, ešte horšie. A po roku zase. Tak som chcela kojiť, ale keď raz sa nedá, tak sa nedá. A teraz by som už ani skúšať nechcela. Na um nie je nič zle, tak ako keď žena koji. Aj kojene deti sú tak isto choré ako na um, a tak isto moja dcéra má 12r a ani raz nebrala ATB. Ako je to ospevovane, že sú náchylnejšie na choroby, atď.
V každej majú. Ale v nemocnici ti dajú len podľa ich rozpisu. Mne nosili každé tri hodiny 50ml. 🙄 A mala vyhladovana.
@tosomja dobre, tak si musím zistiť najprv ze aké tam majú. Aby som kupila rovnaké.
@tosomja to ma mrzi.. vela krat som citala, ze to neslo. Nesudim.. je to kazdeho vec. 😊
Hlavne fľašku si zober svoju, lebo aspoň v našej mali cumle s dierou, nie dierkou 😁 a doslova som to do malej naliala pri prvej dávke. Potom mi poslal priateľ fľašku a už pila pekne.
Musela. Ale ja som vedela že to nedopadne dobre lebo to bol už tretí pôrod, doma som sa zariadila podľa seba. Spokojná matka -spokojne dieťa.
@martul presne tak, spokojná matka, spokojne dieťa. Prečo trápiť seba a aj dieťa.
Neviem kde budeš rodiť,ale napr v ružomberskej pôrodnici na to netlačili. Prvého som sama chcela kohút,ale on bol predcasniatko a aj žltačku mal,tak vždy zaspal a nechcel ani jesť moc,unavili ho to. Ledva fľašku vypil, a aj mi ho nosili najedeneho na prikladanie (mali ho u seba a nosili ho raz za čas). Ale tam som si odsávala a aspoň mu dávali moje,doma som ešte týždeň odsávala a potom sme s tým sekli postupne,mlieko zmizlo aj bez tabletiek.
A druhého som už nejako nemala záujem kojit a ani on nechcel,vrestal stále,bol problém ho nakŕmiť aj z fľašky.
Ale nik to nejako neriešil,dostala si mini fľaštičku a keď si si šla vypýtať mlieko urobili a mala si, ja som chodila dakedy keď som envedela prečo plače ,aj po hodine zas,že asi plače že je asi ešte hladný. Ale ak by mi nedali,tak by som si svoje dala priniesť. Alebo zobrala si sebou,pre istotu.
Nektere porodnice tomu bohuzel nejsou naklonene. Zkus pred porodem pozadat sveho gynekologa, jestli by ti tabletky nenapsal (jestli to takto jde). Ja ti rozumim, s prvnim ditete bylo kojeni peklo - zadne mleko, spatne prisati a laktacni co mi stale tvrdila, ze je to ok, a dite neni ani 48h po porodu hladne. Maly vubec v nemocnici nespal (byl hladny), ja po akutnim CS v haji a pak mi donesli dite, ze ho nakrmili a ze plakal jenom proto, ze byl hladny (jo, to jsem fakt necekala), ale ze mleko mi nedaji, ze to zvladnu. Nasrata jsem volala muzi, at mi okamzite donese lahvicky, ohrivacku, sterilizator a mleko. Takze co jsem vlastne chtela rict - vem si UM i lahvicky a ohrivacku!! Neolutujes to.
Ja mam doma na zastavenie laktacie ak chces za postovne ti to poslem . Musela som ich brat po porode mrtveho babatka ale tak mi bolo zle ze som si radsej obviazala prsia a homeo kupila

Vypýtaj si tabletky na zastavenie laktacie.