Ako dosiahnuť úspešné dojčenie bez použitia umelého mlieka?
Ahojte syn ma týždeň. Do utorka som ho aj prikrmovala a streda stvrtok bol len na mojom mlieku. Dnes som mu ale musela dat trochu umelého mliečka 😔 bol striedajuco na prsiach ale stale bol nepokojný tak som uz musela. Mlieko mám ale asi riedke pre neho. Len som teraz taká smutná z toho. Chcem urobiť vsetko preto aby bol dojčený ale hladného ho nechcem nechať
Caste prikladanie, koza na kozu. Ale ak to dietatu nestaci, prosim Ta davaj mu pomedzi to aj normalne UM, nie je dovod ho nechat hladovat. Realita je taka, nie kazda zena proste ma dostatocnu laktaciu, su veci ktore neovplyvnis, takze skusat skusaj, ale nie za cenu hladovania dietata (ako bohuzial dnes niektore robia, aby si "nepokazili kojenie" 🙄).
trosku odstriekaj/odsaj na zaciatok a nech taha potom, aj roztahas viac mliecko a zvysis produkciu a rychlejsie mu pojde..
@anonym_autor ja som dokrmovala aj umelym, ale nie ze tyzden, aj 2 mesiace, potom uz sme postupne prechadzali len na vylucne dojcenie, a to pri 4 detoch, dojcila som kazde nakoniec skoro 2 roky, posledne stvrte 3 roky. Pri prvom som aj vela vedela odsat a pri dalsich mi to neslo, co bolo malo a ked som potrebovala dokrmit, tak umelym. A flaskou. Ja som nemala cas ani dalsie ruky na cirkusy s cievkami, my sme aj klobuciky pouzivali pri 3 detoch, lebo sa nevedeli prisat vobec na prso. Svet za nezrutil. Odhodili sme aj klobuciky casom, aj flaska bola vynimocna. Prve dieta dokonca odmietalo potom flasku uplne, co zacalo preferovat prsnik, okolo 4 mesiacov, ked som potrebovala niekam ist, bol problem ho nakrmit, tak som pri dalsich detoch stale davala aj flasu obcas, aby boli flexibilnejsie. A mali sme aj dudle a predsa, nic sme nepokazili. Kozna lekarka sa ma pytala na najmladsie dieta, dokedy bolo kojene (ma ekzem), tak jej hovorim, este stale je. Mala skoro 3 roky. Ostala na mna pozerat s otvorenymi ustami doslova. Ze wau. Par sekund bola ticho a potom len uznanlivo pokyvala hlavou, ze klobuk dole, mamina.
Takze neviem, ci je toto uspesne dojcenie alebo nie, ale asi ano. Naozaj netreba veci silit, ak je dieta hladne, naozaj moze byt, ze mliecka je menej, treba ho nakrmit, dnes je vela moznosti. A tyzden laktacie je len zaciatok, takze to sa bude ustalovat podla potrieb babatka. Vela pit, u mna to boli akekolvek, aj ovocne, caje, tie na laktaciu ma naduvali hrozne a nemalo to vacsi efekt ako obycajny caj, ale hlavne taky teply musel byt, a potom este polievky, vyvar myslim, dostatok bielkovin v strave, a z bylin moringa, to bola topka, a este hroznova stava. Senovka, benedikt - nula bodov u mna. A zo senovky ma tiez naduvalo a smrdela som senom 🫣. Drzim palce.
@anonym_autor určite máš dobré mlieko, nespochybňuj sa🙂 niekedy chvíľu dlhšie trvá, kým sa zladíte. Len prikladaj, kontakt koža na kožu, spoločné spanie, nosenie. A ty buď v pohode. Materské mlieko ideálne spĺňa všetky potreby bábätká, nič iné mu netreba. Este môžeš skúsiť kontaktovať laktacnu, ak ťa to upokojí, nejakú osvedčenú a šikovnú so skúsenosťami.
Mne sa spustilo mlieko az po tyzdni, po dalsich 2 ho bolo konecne viac. Dcerku som kazde krmenie najprv prikladala a potom ponukla UM ak este bola hladna. Asi po mesiaci zacala uplne odmietat flase a odmieta ich do teraz aj v 3.5 m, nechce uz z flase ani moje mlieko. Ked som zacinala som sa neriadila ziadnymi navodmi, nepila som specialne caje iba prikladala. Ono to pojde, len to chce niekedy trochu cas 🙂.
@anonym_autor čo to je, že musela som mu dať? Ja som syna dojčila na požiadanie, zo začiatku to bolo veľmi často. Ale to je v poriadku, čím viac sme takto spolu, koža na kožu, tým viac mlieka budeš mať. Ak máš pocit, že už tam nič nemáš, daj si teplu sprchu, to trochu pomôže. Môj syn bol jedák veľký, fľašu ani cumel nepoznal. Tetiek, čo budú tvrdiť, že treba kojiť podľa hodiniek sa spýtaj, ako dlho dojčili deti ony. Mlieko máš určite dobre, to ani nemôže byt slabé atd. Je len predné s zadné ako už kocka prečo mnou písala.

zakladom dojčenie je časté prikladanie a riedke mlieko nieje iba predné a zadné
nespokojnosť moze byt reflux, koliky a pod