Ako efektívne odsávať materské mlieko?
Mamky ktoré svojim detičkam odsávate mlieko, pridajte sa do diskusie. Ja tiež odsavam, používam elektrickú odsavacku avent, ale rozmýšľam nad handsfree aby som pri tom nemusela sedieť. Je dosť náročné to odsávanie, nie som s tým ani v pohode, ale na druhej strane som rada že aspoň takto môžem dať dcérke materské mliečko. Podelte sa ako to máte vy, aké odsavacky používate, koľko odsajete, ako to stíhate? Rada sa inšpirujem a možno nam aj bude ľahšie keď sa spoločne povzbudíme
Uplne obycajnu rucnu medelu, ale padli za ten rok styri... mne to vyhovovalo najviac ten tlak a poziciu vediet nastavit ako potrebujem... do roka kazde tri hodiny den-noc... ako stiham no nestiham prve styri mesiace bol na jednom prsniku a druhy som odsavala a potom ho dokrmila flaskou, neskor dostal flasku a ja som odsala ako zaspal... dalo sa to.. aj ked teda ked v roku dostal umele, ani si rozdiel nevsimol a ja som sa s tym tak mordovala 🙄
@anjelicek26 dakujem že si sa podelila a skúsenosť. Spätne sa ako nato pozeráš? Oplatilo sa takto trapit alebo to bolo zbytočne? Tu ručnú medelu mám tiež doma ale mne to s ňou vôbec nejde. A s tou avent tiež neodsajem moc. Ale oveľa viac odsajem keď mám na jednom prse tu avent odsavacku a druhé odstriekavam rukou a vymieňam strany. Celkovo mi to ide dosť ťažko.
Ja som vydržala odsávať 4 mesiace. Stačilo... Mala som obyčajnú ručnú Avent.
@martinka13 naša ma iba mesiac ak vydržím 4 budem rada.
@anjelicek26 dakujem že si sa podelila a skúsenosť. Spätne sa ako nato pozeráš? Oplatilo sa takto trapit alebo to bolo zbytočne? Tu ručnú medelu mám tiež doma ale mne to s ňou vôbec nejde. A s tou avent tiež neodsajem moc. Ale oveľa viac odsajem keď mám na jednom prse tu avent odsavacku a druhé odstriekavam rukou a vymieňam strany. Celkovo mi to ide dosť ťažko.
@anonym_autor pomahal ten zelezny rezim kazde tri hodiny odsavat den-noc... aj ked maly spal ja som odsala... tym padom prsia fungovali dobre.. vzdy ku kojeniu minimalne 2 deci pit a maly kusok zjest, zdrave ale zjest, nech je vydaj a prijem energie... a drzte sa, ono sa to da, ked bude mliecka nahodou menej, dopln umele a prilej tvoje a nestresuj sa tym. Bude ako to pojde. Ja som mala mlieka viac ako dost, aj som darovavala odsate prve mesiace, chodili si po to s porodnice... a spätne? Asi som rada, kvoli imunite, je od roka u opatrovatelky, medzi detmi, chory este nebol...decka tam boli chore viac krat, opatrovatelka tiez, on sa drzi... ale to materskym mliekom moze byt-nemusi...
Tiez sa pridam.
Ja som to dala 8 mesiacov, prvy mesiac-dva s rucnou avent, potom obojstranna elektricka truelife. Prve tri mesiace 8x denne, potom 6x denne. Ked som po troch mesiacoch po porode dostala menzes, tak sa mi znizila produkcia. Na zvysenie som brala benedikt+senovku. Skoncila som, lebo uz postupne sa znizovalo mnozstvo vysateho mliecka. Normalne som mala 600-1000ml, na konci uz len 150-200ml.
@martinka13 naša ma iba mesiac ak vydržím 4 budem rada.
@anonym_autor dôležité je, aby si bola Ty v pohode a dieťa najedené. Ja som sa podľa toho zariadila 🙂

Uplne obycajnu rucnu medelu, ale padli za ten rok styri... mne to vyhovovalo najviac ten tlak a poziciu vediet nastavit ako potrebujem... do roka kazde tri hodiny den-noc... ako stiham no nestiham prve styri mesiace bol na jednom prsniku a druhy som odsavala a potom ho dokrmila flaskou, neskor dostal flasku a ja som odsala ako zaspal... dalo sa to.. aj ked teda ked v roku dostal umele, ani si rozdiel nevsimol a ja som sa s tym tak mordovala 🙄