icon

Ako najlepšie odstaviť 15-mesačné dieťa?

28. aug 2022

Dobrý deň mamičky.
Najmä vy co sa vám podarilo odstaviť dieťa v 15m?
Akože ona je už veľmi múdra, proste cez den chce aj 10x, len tak si cucnut a keď nedovolím tak cirkus... Ta vyplakavacia metóda sa mi nepozdáva, ako radia nase tety, mamky... Nechaj poplakat 3 dni, dobre bude,zabudne.... Uz som vystavena úplne... Vážim ledva 50kg....v noci 300x hore som, lebo nic len dudkat chce si....

stastnamamana4
28. aug 2022

Ja presne to isté s rozdielom, že maly má za týždeň 22 mesiacov a k tomu som tehotná🤰... Takže tiež si rada vypočujem, tiež nepomáha len tak nedať🤔A robí hrozný rev keď nedám...

kattibi
28. aug 2022

Na moje obe deti (odstavovala som obe cca v roku a pol) zaberalo odpútanie pozornosti. Čiže hry, hračky alebo aktivity vonku. Bola to síce makačka asi na mesiac, keďže si to vyžadovalo oveľa viac môjho času a energie, ale postupne som z tejto cielenej "distrakcie" upúšťala, a oni si ani nevšimli, že sú už odstavení... 🙏

stastnamamana4
28. aug 2022

@kattibi a čo noc? Lebo cez deň toto ako tak funguje no keď je unaveny tak je zle.. Noc nehrozí nič iné, ako cicik😳 prvé dve deti som odstavila nasilu, užívaním tabletiek na zastavenie laktacie a mlieko zmizlo do dňa, čiže keď aj skúsili, nebolo nič a rýchlo pochopili... Tento keď skúsi, stále je dosť, keď mu nedám, veľmi plače až reve... Je neodbytný a nič iné nepripadá do úvahy, hlavne v noci 😔

autor
28. aug 2022

@stastnamamana4 joj, ja neviem ako s tým prestať... Bala som sa, že nebudem dojčiť a hľa... Mam cez 12.5 kg dieťa, čo vymýšľa v jedle, lebo vie, ze sak co keby dačo mama da didy... A plus zaspáva iba na prsníku...

stastnamamana4
28. aug 2022

Presne to isté len že je starší môj... Tiež jedlu bohvie čo nedá, zo 3 lyžice a beží na cici 🙈a mne hovoria že to mám iba ja doma a ja stále tvrdím, že isto nie som sama a mám pravdu 😂

kattibi
28. aug 2022

@stastnamamana4 Tak s nocou neviem poradiť :/ Keďže moji sa na noc odstavili sami, lebo ju už dokázali celú prespať asi od roka. U nás bolo ako posledné vyradené kojenie na zaspávanie, to bol najväčší problém. Tými aktivitami na rozptýlenie cez deň sa unavili a babky/manžel mali s uspaním menej roboty. Na začiatok uspávali oni, mne by to neprešlo

beata_k
28. aug 2022

@kattibi Prosim ta a ako si zrusila dojcenie pred spanim?

angel993
28. aug 2022

Na začiatok skús predlžovať intervaly. Keď začne pýtať povedz že dobre dáš jej, ale až keď doumyvaš riady, dovariš obed, keď poupratujes kuchyňu. A potom jej daj aby videla že dodržiš čo sľúbiš. Takto postupne zredukovať cez deň a v noci by možno pomohlo ak by spala s mužom, babkou.

elizabet173
28. aug 2022

@stastnamamana4 na tri, štyri noci choď spať mimo domov, mame, kamarátke, na hotel, potom si prelep bradavky leukoplastom, máš prsia boľavé, mliečko nie je. Ten krik je len preto, lebo nedostane to, čo chce, prezradím ti, že keď si aj poplače, tak ju to nebolí. Len ty musíš byť presvedčená, že to chceš a necúvneš. Páči sa mi veľmi aj nápad byť čo najviac vonku, odpútavať pozornosť, aby bolo kojenia počas dňa čo najmenej, to sú už viac menej len cucnutia, nie kojenie.

stastnamamana4
28. aug 2022

@elizabet173 však to je ale to ale, manžel máva ranné tak nehrozí ísť mimo dom, kto pri ňom bude bdiet a potom ráno do práce? Manžel isto nie ☺️ a bojím sa dať malého k našim spať, že si zvykne tam a vráti sa domov a bude to zase to isté😳

elizabet173
28. aug 2022

@stastnamamana4 pozri, kto chce hľadá spôsoby, kto chce hľadá dôvody. Neviem, či manžel pracuje aj cez víkendy, ak nie, teraz ste mali super šancu, je predĺžený víkend. Mohla si odísť v piatok a vrátiť sa v pondelok, muž by sa vyspal tak, ako sa vyspíš ty, keď k dieťaťu v noci vstávaš. Ty nie si na 100% presvedčená, že to chceš ukončiť, keby si bola, už je dieťa odstavené

stastnamamana4
28. aug 2022

@elizabet173 ja viem, že som slaboch, no viac by mi pomohlo ako pri prvých 2 už nemat mlieko alebo mať aspoň menej.. No využila by som, lenže je s deťmi v Mederi takže sme doma sami dvaja len ja a malý🤭 začala som v piatok, no taký rev, že aj sused sa bol sťažovať (nemôžem za to, že má iba garsónku a dve steny s nami spoločne 😳)Stále hľadám spôsob, verím, že do pôrodu už bude všetko tak ako má byť a po pravde verím v to, že by sa odstavil sám bez revov, no možno dúfam marne🙂

elizabet173
28. aug 2022

@stastnamamana4 potom ostáva len chatu alebo chalupu na samote prenajať na pár dní a poslať tam muža s deťmi, prípadne aj s babkou

600nedelie
Odpoveď bola odstránená
magda15
Odpoveď bola odstránená
nikasmile
20. sep 2022

Starší odstavený v 15m. Bola som tehotná a začalo mi to byť nepríjemné. Prv som zrušila denné kojenie. Snažila som sa čo najbiac vyvíjať nejaké aktivity aby na to nemyslel. Nočné kojenie skončilo zo dňa na deň a to zaspával na prsníku. Raz mi zaspal len tak a to som si povedala že tak teraz. Týždeň pred spaním plakal, ale ja som sa zaťala a pot tom týždni už pekne zaspával vedľa nás.